måndag 6 februari 2012

Too much satisfaction?




För alla icke Super Bowl fans och för er som redan läst om Super Bowl och inte orkar läsa en rad till, då är det här inte rätt blogg just nu.

Jag har nämligen kommit fram till varför jag gillade det här med Super Bowl och måste berätta det. Reglerna har jag ingen koll på alls. För mig framstår det mest som om de aldrig kommer vidare. Alla bara hamnar i en hög i mitten och har man tur flyger bollen upp i luften och fångas av någon och så hamnar dem i en ny ormgrop.

Det är uppladdningen som jag gillar. Tårtor som ser ut som fotbollar, muffins och donuts med text. Chipsen som tar slut. Kånkandet av öl och att kundvagnen bredvid mig i kassan är fylld med en fyrkantig tårta som liknar en fotbollsplan under plastplock. Reklamhypen. Madonna som ska uppträda. Tom Brady som har varit ihop med Mr Bigs fru i SATC och att dem har en son. Sånt onödigt vetande.
Och att hans fru just nu är hot commodity då hon halvnäck gör reklam för Versace Jeans.


Eller att ägaren av New York Giants dotter, Rooney Mara spelade Lisbeth Salander i The Girl With The Dragon Tatoo och att hon växte upp i Bedford, NY där Lasse Hallström och Lena Olin bor. Snart ser vi Rooney på Oscarsgalan.

Då blir det mer personligt för mig. Det blir mer än en match.




Vi skippade chips, men inte öl. Drack direkt ur flaskan. Varför ta glas liksom. Jag gillar att min kollega kommer till jobbet på måndagsmorgonen i blå fotbollströja där det står #10 på ryggen. Och bloggrecensioner och tuffa svenskar som suttit uppe halva natten. Gisele som stöttar Tom. All the way men alla känslor.

Sånt engagerar mig. Super Bowlengagemang. Otippat men roligt.

30 kommentarer:

Aratorps Lena sa...

Jätteroligt! Det är ju det som är hela grejjen! Vi kollade alltihop i går och jag njöt av den höga volymen, det amerikanska referatet och passionen som strömmade ut i mitt vardagsrum och sa till Lars att halva grejjen är borta med det faktum att vi missar reklamen och allt snack emellan. Hur kul är det med en lam ICA reklam i pausen liksom?
Men jag lockade ganska lätt med honom på en resa till dina trakter...
Nu drar vi till Stockholm och möbelmässan! Kram

Jenny sa...

Ja, men jag gillar när det händer något, som tar ett steg bort från vardagen. Det var därför jag förr satt uppe hela natten för att se Oscarsgalan, och varför jag omfamnar alla dagar, helger och veckor som firar både det ena och det andra. Jag gillar också när alla går upp i något, när man känner gemenskap med andra, när det är något spännande som ska hända. Det är kul! Vi kan ha valvaka ihop över nätet i höst? En annan stor amerikansk händelse! Inga fortbollstårtor då dock... ;) Kram

tinajo sa...

Jag förstår absolut ingenting av reglerna men det är säkert kul att titta på med rätt sällskap. :-)

Hoppas du får en fin dag! :-)

Elin sa...

Jag håller med dig helt, det är ju allt runtomkring som gör hela grejen! Jag kan tänka mig att det är en häftig känsla att ha ett evenemang som hela landet samlas omkring. Dricka öl direkt ur flaskan är ju självklart i sportsammanhang! :)

Ljuvlig tulpanbild, färgen är helt fantastisk!
Kram!

bokhyllan sa...

Här har du också en som har noll kolll på reglerna. Men vad gör det i trevligt sällskap.
Glad tisdag! Kram

Desiree sa...

Precis Lotta. Kunde inte beskrivit det bättre. Precis så känner jag. Skönt att höra att det är fler som bott i USA ett bra tag utan att ha fått koll på reglerna och själva spelet. Jag tycker faktiskt öl är godare att dricka direkt ur flaskan. Ha ha jag har nog trots allt blivit präglad efter mina år i USA. Gillar bilden på din citronklyfta och fisken med avocado. Ser otroligt gott ut. Känner att jag blir så sugen att jag nog ska försöka laga något sådant till helgen.

Jag kollade in lite filmsnuttar från Superbowl reklamen på nätet. Kul :-)
Kramar!

Anne-Marie sa...

Så bra du beskriver Superbowl. :) Det är en fest och partaj. Trots att man kanske inte fattar reglerna. Ha det gott Lotta! Kram!

Camilla sa...

Vilken häftig bild med spelaren som är mitt i ett gasellhopp:)
Det hade varit kul att vara där och vara med om hela spektaklet. Reglerna är ju lite halvkrångliga även om jag har lyckats få lite kläm på det hela med hjälp av T när vi satt o kollade runt jul.

Men jag var ju tvungen att kolla in Madonna i efterhand:) Hon var kanon som vanligt. Inget lämnas åt slumpen när dte gäller den damen.

Kram

Casa of Mia sa...

Så härligt det låter, kan tänka mig att det är många som är engagerade "over there". TAck för att du vill ge mig lite tips om NY, kan tänka mig att du vet massor av härliga ställen. Det jag skulle vilja ha tips på är framförallt lunch/middagsställen, vilken konstmuseum MÅSTE man gå på (Moma eller Guggenheim), bästa shoppingen, rekommenderar du Soho?? Vi skall bo precis vid Central park, på Halmsley parc hotel, bredvid The Plaza, kram kram

Carin sa...

Ja, men snacka folkfest! :D Och folkfest är ju ALLTID kul!!!

Ha en härlig tisdag! Kram Carin

a piece of happiness sa...

Så skönt att du är tillbaka i etern ;-)

Jag har laddat ner appen, men just bilder får jag inte till. Jag har Samsung inte Iphone. Men allt annat funkar på den förutom bloggen....surt

Miss Marie sa...

Tycker Super Bowl är coolt! Visste inte att Mara var en rikemansdotter! Nu förlorade hon lite cred i mina ögon... ;)

Mia sa...

Jag hörde att Madonnas pausunderhållning var grym. Tänkte jag skulle youtube:a och se själv.

Sahra sa...

Det är så tråkigt med Sverige. Vi uppfylls inte på samma sätt. Vi går inte bananas. Eller the whole way in för grejen. När det gäller sport så antingen är det några patetiska gubbar hemma i vardagsrumssoffan som på sin höjd har satt på sig en sverigetröja och sedan halsar öl ur burk. Eller så är det huliganer som förstör allt vad sport står för. Det är likadant med nationaldagen. Eller andra galor. Guldbaggen. Det blir så urvattnat lagommesigt. Är det jante? Eller är det att vi är så rädda för att visa lite nationalkänsla. Är det biljoner år av arv. Eller vad. Tråkigt. Måste nog flytta till USA. Jag tror jag skulle trivas där.

Fourmum sa...

Jättebra Super Bowl referat! Precis i min smak :) Gillar allt runt omkring, men förstår mig inte på spelet ;) Kram

Annika sa...

Men det är ju DET som är grejjen!!
Allt omkring spelet.
Folfesten!
Stämningen!
Bara i mataffären på söndagen kände man hur ngt var i luften!
Reglerna kan jag NOLL om, och jag bryr mig NOLL om matchen.
Men allt runtokring vill jag verkligen HA!!
Det är eb av vinterns roligaste dagar. Alltid.
Men reglerna kommer jag aldrig att lära mig, det vet jag.
Kram!!

Coolaannna sa...

Visst är det allt det där runt omkring som är grejen. Stämningen, glädjen och spänningen!

Jag har heller aldrig fattar grejen med regler men man får ju försöka så gott det går!

Varför ställa till med mer disk än vad man behöver!!! Heja att dricka direkt ur flaskan! I alla fall när det gäller öl ;)

Underbara bilder Lotta, as usual :) Tulpanen var ljuvlig. Den ser verkligen ståtlig ut :)

Ha en fin dag i efterdyningarna av Superbowl!

Kraam!

Trädgården på Höjden... sa...

Att Super Bowl är något alldeles extra har jag förstått även här hemma. Och att inte förstå själva reglerna eller varför alla slänger sig på varandra i en enda stor hög med den stackars lilla bollen underst verkar ju faktiskt vara av mindre betydelse när det är sånt enromt tjohej och spektakel kring hela eventet. Sånt gillar jag ;-)

Jag upptäckte att blogger tagit bort dig från min läslista men är glad att jag hittade tillbaka hit igen.

Hälsar Åsa

Loppan flyttar västerut... sa...

Menhållermed!
Galet rolig kväll på alla sätt. Lärde mej massvis om allt det där viktigt runt omkring som du skriver om. O varför dom har svarta streck på kinderna. Viktigt viktigt.
Sporten är lite diffus för mej också, gör inget!
Längtar redan till nästa år...

Kram

Sandra sa...

Jag är helt bortkopplad från Super Bowl men jag tror att jag förstår känslan. Den där gemensamheten. Nästan som jul eller Vasaloppet. Det spelar liksom ingen roll vad det gäller, det blir folkfest =) Och tack snälla Lotta för dina alltid så peppande kommentarer. Du tar dig tid. Det är inte alltid så vanligt i vår stressade tillvaro. Tack.

Fru Sederblad sa...

Jag kan bara hålla med dig. Underbart är vad det är. Uppladdningen alltså. Och firandet efteråt på Times Square var heller inte helt fel ;-).

Och förresten så har man tre eller fyra försök på sig att få bolljäveln i mål, sen övergår bollen till motståndarlaget. Så funkar det. Tror jag.

Christina sa...

Nu uppskattar jag SB mer också!! Tack för alla fina detaljer, det blir så mycket mer personligt! Det verkar som att folk här hade lite pyspunka, luften gick liksom ur folk lite när 49ers uppladdning här. Skrattade gott åt din beskrivning av spelet, de kommer ju knapp framåt och ligger i en hög på varann ;-) Men spelarna är ju ganska heta.... :-D Kram!

@my casa sa...

Känns som riktigt folkfest, superhärligt!!!

Kram Åsa

mammaxtre sa...

Så härligt Lotta!

Bokcaféet i byn sa...

Kul skildring Lotta!
Speciell tårta osv, dessa amerikanare!!
Förstår att det är en galen men kul händelse! Tackar för lite USA-skvaller/uppdatering också!!
Önskar dig en fin tisdag kväll!
Kram Anna

Postadress Torslanda sa...

Instämmer med Sahra. Låter riktigt härligt.

Den där pallen har varit såååå svår att få tag på. Den var resrouternas i över ett år. Knep en direkt när den komik. Nu ser jag att det finns ett tiotal i lager i Gbg. Hoppas att du får tag på den. För fint gör den sig hemma.

Jenny sa...

Jag har kommit på varför det inte går att kommentera på vissa inlägg nu: av någon anledning kan man inte kommentera på de inlägg jag har skrivit från blogg appen på min iphone, även om jag har kryssat i att man ska kunna kommnetera... Förhoppningsvis funkar det snart... Kram!

Taina sa...

Regler? Ja vad är det för något? Det ser ut som om allt är tillåtet i sporten. Men det som ÄR roligt är allt som händer runtomkring matchen. DET trodde jag inte om mig själv.

Hoppas du börjat landa efter inbrottet.

Kram på dig!

Mrs Sunshine sa...

Det här är ju så härligt med detta landet! Att gå så all-in på saker och ting. Underbart!!

stor kram från mig

anna of sweden sa...

Precis! Det var allt runt omkring som jag också gillade med Superbowl. Jag tycker det är så fascinerande med de där enorma amerikanska evenemangen som engagerar hela nationen.

Att Rooney Mara är Giant-dotter visste jag inte. Kul!

Ha en fin helg!

Kram!