söndag 5 februari 2012

Weekendlover
Här är jag, helt i gasen. Helgen kom och jag räknade ner minutrarna.
Är ganska paff hur inbrottet påverkat mig. Annika tipsade om Karlavagnen i sr.se och speciellt avsnittet om brott. Jag sträcklyssnade. Flera av er har berättat om att ni haft inbrott eller känner någon som råkat ut.

Det är precis som de beskriver!

Just nu är jag lite paranoid och känner mig betraktad. Så jag behövde helg. Långfrukost, tid för nymalda kaffebönor, god mat, godis, känna lördagskänslan.

Bilden nedan är från några helger sedan men det såg ut så här igår igen. Älskar omelett. Solen gör gott och det blev en snabbis till stranden. Idag blir det Melodifestivalen bland annat. Och Super Bowl (go New York Giants!)


Och ni är så rara, vill bara säga det igen.


Ha en fin söndag xx17 kommentarer:

Annika sa...

Hej Lotta!SÅ glad att jag kunde tipsa om Karlavagnen. VISST var det bra!
Jag tänkte på dig eftersom jag lyssnade på det samma dag du blivit drabbad.
Ja, jag greps av många historier där.
Förstår så väl att du kände igen dig.

Glad om du kunnat koppla av lite denna heög, även om jag verkligen förstår att det är svårt. OCH att det kommer att ta tid.

Helgerna är så sköna!
OCH idag är det ju dagen folkfest eftersom det är SUPERBOWL!!!

Kramar i massor till dig och må styrkan komma åter sakta med säkert.
KRAM igen!!!

a piece of happiness sa...

Paranoid är bara förnamnet.
Jag nästan beordrade min man att köpa en Rottweiler på studs. Som jag skulle träna upp att sätta sina käftar i baken om någon kom in igen. Jag skulle gärna betala böterna. Konstigt nog får man betala om ens hund skulle bita någon i ens eget hus.

Vi såg dessutom fotspår i snön utanför altanen där någon stått och rekat.

Det vi gjorde var att köpa rullgardiner till all våra vardagsrumsfönster som ser ut som stora skylfönster. Dem drog jag ner varje kväll.

Det tog låg tid innan den känslan över att någon iakttar dig gick över.

Glad är jag att du är tillbaka och bloggar igen.

KRAM LiseLotte

Casa of Mia sa...

Mmmmm så mycket gott! Paranoid är rätta ordet, vi hade inbrott för några år sedan ( när vi själva låg o sov på övervåningen) och det är riktigt läskigt att veta att någon/några varit inne i huset! Men känslan går över och det är tur det! Kram på dig

mammaxtre sa...

Försök att släppa detta trista du varit med om. De ville bara åt det du hade hemma för att sälja vidare.

Jag har erfarenhet. En lång hitoria. Kort kan jag berätta att jag var barnvakt åt mina systrar (tre till antalet). Vi vaknade mitt i natten av att någon slog sönder rutan i en av mina systrars rum, i vilken hon befann sig, och tog sig in.

Vi visste inte hur många de var och vad de ville. Du kan ana vilken panik vi hade. Polisen kom och tog en gärningsman inne i huset. Allt slutade gott.

Vilka fina bilder Lotta, som alltid.

Tag hand om dig min fina vän i blogsfären

Sahra sa...

Så himla överjävligt. Fan. Jag antar att det inte finns någon chans att polisen får tag på bytet. Att era prylar kommer till rätta. Jag var rejält skärrad efter vårt inbrott. Det såg så brutalt ut. De hade använt yxa och slängt den i hallen nere i källaren. En massa andra verktyg också. En enorm klubba. Jag gick omkring lång tid efter och var livrädd att de skulle komma tillbaka. Lite orimlig känsla kanske, men man är inte så rationell när sånt här drabbar en. Ha det så bra. Trots allt elände med inbrottet. Kram

Bokcaféet i byn sa...

Hej Lotta!
Här har du en till weekendlover!!! Det är det bästa som finns! Ja, tillsammans med semester då:-)
Förstår att du var i extra stort behov av helg. Skönt att vara del av en familj när sådant här händer som drabbat er. Jag misstänker att ni har gott stöd i varandra.

Jag tycker en bloggträff på Mallorca lät oemotståndligt! Så otroligt roligt det skulle vara! Kanske vi gör verklighet av det en vacker dag?!!

Här har vi ätit god söndag middag och nu är det Bolibompa på tv:n!!
Trevlig söndag kväll!
Kram Anna

Postadress Torslanda sa...

Hoppas att helgen varit bra och att du det kan släppa. Kan förstå känslan. Har stor hund på deltid och larm. Mina grannar som haft inbrott använder alltid nattlarmet.

Ha en fin söndagskväll!

Sassa sa...

Hej Lotta, läste din blogg om inbrottet, fy så tråkigt! Vill egentligen inte på minna dig om det hela utan du gör helt rätt att försöka njuta och lägga det bakom dig! Nu kan det inte hända igen, på hundra år! Kram<3

@my casa sa...

Hoppas din helg blir riktigt bra, så att kan känna
dig lugn - kan inte föreställa mig den otäcka känslan
med att någon gått runt i ens hem usch, förstår att
du känner dig paranoid, läskigt!

Må så gott du bara kan och unna dig ALLTR du vill ha.

Varma kramar Åsa

Nilla Q sa...

Usch, jag hade ingen aning om vad du hade varit med om. Förstår att det måste varit jättejobbigt:( Skönt att du kunnat koppla av lite i alla fall, hoppas du kommer må bra igen.

Kram Pernilla

Jenny sa...

Kul med Super Bowl!

Jag förstår att det känns tufft, ursch! Det jobbiga är ju tyvärr att det inte finns så mycket att göra. Visst, man kan skaffa nya, bättre lås och larmsystem, men det är ju känslan som är jobbigast, kan jag tänka mig. Ursch igen. Jag tänker på dig och hoppas det blir bättre snart. Stora kramar till dig!

Anonym sa...

hello dear
åh kan bara beklaga inbrottet....
här burrar vi i kylan. - 21 grader i natt när vi åkte hem från kalas i täby kyrkby. hur vackert som helst med rimfrost och fullmåne men 21 grader -....not like!!! njuter därför än mer av sonens bilder när han idkar boardwalk promenad på beachen i santa monica.han stormtrivs förstås och vi är glada och lyckliga för hans skull.har nu precis sussat i två timmar för att vi ska orka se super bowl och madonna.herrn och dotter har laddat upp med massa smarr och favoritlaget , patriots, spelar, ja det kan inte bli bättre... skulle då förstås vara att va på plats men men......
stor kram till dig och hälsa övriga
marianne

Saltistjejen sa...

Jag förstår verkligen att du fortfarande känner dig skakig. Hemmet är ju verkligen vår trygghet. Den plats dit vi vill kunna dra oss tillbaka för att vila, ladda batterierna eller bara vara. Med alla våra saker omkring oss. Personliga och privata. Hemmet är VÅRT och vi vill kontrollera vilka som kommer innanför hemmets väggar. Att ha haft en främling där som "vill oss illa", alltså som vill ta våra saker eller förstöra för oss. DET känns hemskt! Jag ve folk som flyttat för att de aldrig kom över den känslan. Även om själva inbrottet i sig inte gav några direkt allvarliga skador eller konsekvenser, så var just den känslomässiga av såpass allvarlig karaktär att de valde att byta bostad.
Jag är glad att du kunnat njuta av helgen trots allt. Och att det kanske börjar kännas lite bättre ändå.
Stor Kram!
Vi ska också kolla matchen. Och heja på The Giants. Såklart.
:-)

Christina sa...

Skönt att du är i gasen och att du bloggar igen! Förstår att det är svårt att komma över, brukat ju hjälpa att lyssna på och prata med såna som varit med om samma sak så förstår att Karlavagnen var gripande och att du lände igen dig. Ser ut som du har bra helgfeeling trots allt! Stor kram!

Desiree sa...

Jag har som tur varit förskonad från inbrott. Men jag känner flera som varit med om det och som säger att den där obehagliga känslan sitter i ett bra tag. Ens hem är ju ens hjärta, det är så personligt och där man har sin trygghet och sedan då något sådant här händer så omkullkastas den där tryggheten. Helt rätt med en mysig weekend. Du kan konsten att ta vara och njuta av helgen och alla de där små stunderna i livet som gör en sådan skillnad. Jag hoppas att tryggheten sakta men säkert växer sig starkare och kommer tillbaka mer och mer för varje dag som går.
Kraaam!

Coolaannna sa...

Vilka feelgood-bilder du bjuder på! Lösgodis är min favorit och jag blev lite sugen allt!

Du verkar ha haft en härlig helg trots allt tråkigt. Kan man så är det säkert bra om man kan gå vidare..lite i taget.

Här hemma är det jäkligt kallt och vi pälsar på oss både långkalsonger och pälsmössor ;)

Men promenaderna består!

Kram Anna

Carin sa...

Skööönt att du kunde få lite helg-feeling trots inbrottet...

Långfrukost på lördagar hör till det bästa som finns!

Kraaam Carin