måndag 5 mars 2012

En flickas bästa vän
Trädgård. Älskar trädgård.

Jag hade en gång en lummig trädgård, inte alls stor, men fylld med gamla äppelträd, pioner, kärleksört, plommon, svartavinbär, löjtnanshjärtan, smultron och gråpäron.


Jag tänker ofta på den.


En av de saker jag fick med mig hit var min sekatör. Den hänger i princip med mig överallt. Man vet aldrig när man behöver en. Inte för att jag klipper äppelgrenar längre, men forsythia till exempel och videung. Jag hittade skojiga fröer hos trädgårdshandlar'n och nyvärpta ägg. Blå majs, varför inte?På min önskelista står en Korbo. Kan man ta med sig en på flyget? Får ved- och lövkorgar plats i hatthyllan ;)Happy Tuesday xx


25 kommentarer:

Pierre BOYER sa...

Best regards from France,

Pierre

mammaxtre sa...

Ha ha ha, du är roligt du.
Många gånger har jag varit på väg och köpa en sådan trådkorg. De är så fina, även att ha inomhus. Men jag har inte slagit till. Sekratör, det har jag förstås. Men här ska jag nog allt skämmas lite, Jag har en liten som jag tyckt duger. Egentligen gör det ju inte det :-)

Ha det toppen

Saltistjejen sa...

Å jag kan också sakna trädgård! Förstår om du går runt med sekatör i handväskan! :-) MEN ta den inte i handbaggaget då du ska flyga! ;-)
KRAM!

Jenny sa...

Haha, vet du vad min första tanke va? Va, finns vide i USA? Ibland är jag en typisk svensk, alltså! :) Ja, tträdgård är najs. När jag för två år sedan separerade fick jag flytta hem till mina föräldrar en tid (who am I kidding, jag bodde där i över ett år! :)). Det var ju sådär kul, men det var väldigt fint med trädgården. På sommaren kunde jag ligga och sola när jag ville, min bästa väns bäbis kunde ligga på en filt där i gräset, jag kunde plocka färsk frukt när som helst och på vitern satte vi upp en ljusslinga i rododenronbusken. Mysigt! Nu bor jag faktiskt i en lägenhet i ett hus som har en trädgård. Så äpplen fick jag i höstas - tre sorter - och sola kan jag ju (fast vet inte riktigt om jag vill att de andra i huset ska se mig, fniss). Men gå loss med sekatören, det får jag nog skippa! ;) Kram och ha en bra dag!

Coolaannna sa...

Underbara små videkissar!

Trådkorgar ja, hm...det hade jag massor av i mitt gamla hem. När vi köpte det nybyggda valde jag till en början avskalat och då åkte både möbler och annat till tippen :( Det har jag ångrat mycket. Nu är inte avskalat min stil även om det är sjukt snyggt hemma hos andra.

Fina härliga bilder som vanligt Lotta!!

En sekatör är vääldigt bra att ha! Trädgården du beskriver skulle jag verkligen vilja husera runt i !

Ha en fin tisdag! Kraaam!!

Anne-Marie sa...

En bra sekatör skall man helt klart ha kvar. :) Köpte en förra sommaren och den är totalt urkass. Videkissar är så fina. Minns att jag var fascinerad av dem som liten. Förstår att du saknar din trädgård. Kan tänka mig att den var väldigt mysig. :) Kramar!

Fourmum sa...

*fniss* När jag läste rubriken så trodde jag det skulle handla om något glittrande ;) Jag var på en gårdsbutik i helgen och köpte bruna ägg :) Det finns väl såna där stålkorgar som man kan fälla ihop så de blir platta? Men det kanske inte var en sån du menade? Ha en fab tisdag! kram

Miss Marie sa...

Den där salladen såg ruskigt god ut! :)

Desiree sa...

Att klippa några kvistar och ta med in och sätta i en vas är så enkelt och ger så mycket glädje och njutning. Det är perfekt om man har en liten trädgårdsplätt där man kan klippa själv. Underbart att kunna njuta av din trädgård både inom och utomhus.
Mums din sallad med blåbär, nötter och fetaost såg ju attans god ut. En sådan blev jag ju jättesugen på nu.
Din blogg skänker alltid så mycket härlig inspiration.
Kram!

Bokcaféet i byn sa...

Hej Lotta!
Kul inlägg hos dig!
Igår kom Lantlivs trädgårdsnummer i min brevlåda. Inluensadäckad orkade jag läsa ett reportage på kvällen- det om en engelsk rosenträdgård utanför Malmö. Som jag njöt! Ägarinnan lät en massa klätterrosor klättra upp för sina fruktträd. På så vis blev det många blomningar per år. Först rosor, sedan äppelblommen, sedan rosen igen, sedan vackra äpplen och så avslutningsvis vackra nypon. Inspirerande!

Önskar dig en fin dag!
Kram Anna

Postadress Torslanda sa...

Den där salladen ser gudomligt god ut. En sekatör är en kvinnas bästa vän i trädgården. Behövs nästan en ny för varje säsong.
Korbo visst går den väl in i hatthyllan? Har sett att amerikaner reser med väääldigt stora handbagage.

tinajo sa...

Det är härligt med trädgård - även om det räcker med en liten en för oss. Har inte kunskap eller tid för en större, men lite blommor, buskar och sådant gör mig glad. :-)

@my casa sa...

Sekatören är en av mina följeslagare med, bra till det mesta!

Trådkorgar också en favvis här hemma, kan användas till i stort sett allt...

Kramar

Casa of Mia sa...

Vackra bilder, nu är våren på väg, så härligt. Vilken underbar sallad, mums! Åh vilka härliga dagar vi har haft i NY, kallt men så fint, jag är förälskad i den staden och längtar redan tillbaka. Håller med dig - central park var nästan bäst, älskade även Soho och alla härliga små restauranger och fik, underbart! kram kram

Carin sa...

Men ååå... Videkissar... Nog snart dax att ge sig ut och leta... Hi hi...

Sekatör... Har en likadan... Stod och tittade på mina rosor härom dagen och funderade på när jag skulle kasta mig över dom med sekatören....

Du, den där salladen såg verkligen MUMS ut!

Kraaam Carin

Camilla sa...

Trädgård är härligt! Förstår att du saknar din gamla trädgård ibland för vem skulle inte göra det om man haft en sådan?
Blå majs låter ju lite suspekt men kul:)

Men vad sjutton är en Korbo? Jag är nog helt novis när det gäller dessa prylar känner jag.

Kram

Mrs Sunshine sa...

Vilken underbar sallad!!! Skulle jag behöva här just nu...

Visst är det härligt med trädgård. Vi jobbar på att få en trädgård, men än så länge är det mestadels en tomt;-)Har stora förhoppningar och ambitioner för denna säsong!

kram

Annika sa...

Ja, sekatören skulle jag inte vilja vara utan i min trädgård!
Den är ett viktigt redskap!
OCH de är BRA!!
Fina videkissar.
VET du, forythian är på väg, det syns tydligt!!
DEN är så vacker då den kommer!
KUL med sekatören i handväskan :-)
Men se upp på flyget...
HIHI!!
Trådkorgar är fina!
NU ska jag snart ta tag i min trädgård och göra första vårfixet.
KRAM!!!

Taina sa...

Om husköpet blir av så kan du ta med dig sekatören hit och lära mig lite hur man sköter en trädgård. Det har jag ingen aning om. Hahahaha!

kram kram

Christina sa...

Hi hi, en sekatör alltså :-D Ja vad mer kan en flicka behöva! Jag är ganska oduglig på trädgårdsfix men jag älskar att ha en trädgård. Kanske får en sådan en gång så jag kan så vilt omkring mig och gå loss med sekatören ;-) Kram!

bokhyllan sa...

Tidigare hade jag en fin liten trädgård. Nu har jag flyttat och ska jag vara riktigt ärlig saknar jag den inte alls, nästan inte i alla fall. Det är mycket jobb med en trädgård...
Nu har jag en ganska så stor altan och det passar mig perfekt.
Ha en fin onsdag, kära du!

Fru Sederblad sa...

Ja, men sekatören är bra. Jag säger ju det!!

Channal sa...

Videung, har de redan kommit i NY! Älskar dem! Ja, inte utan min sekatör! Jag har en lagom stor tomt med allt det du skriver utom gtåpäron! Härligt du bor nu i NY... mysigt! Kram Anna

anna of sweden sa...

Åh, ett sådant där härligt bli-glad-av-inlägg.

Godnatt från Skåne!

Annika Christensen sa...

Hej!
Lite vemodigt att läsa att du saknar din trädgård Jag förstår dig precis.
Särskilt om du hade en lummig sådan med äppelträd. Fast du har säkert en massa annat bra istället.
smart med sekatören det stillar kanske den värsta saknaden.
Ha det gott
Annika