onsdag 7 mars 2012

Making a Difference for Children
Det är här det händer. Det är här jag knappt tittar ut och kollar vad det är för väder vissa dagar, andra hinner jag iväg och gör ni-vet-vad. Ska snart visa er en av de filmer vi gjorde i Nepal.

Efter en lång dag med projektmöten, bestämde jag mig för att ta en promenad och köpa något gott till mitt kvällste. På väg över Saugatuck River, hittar jag små virkade hjärtan som någon hängt upp i ett av träden. Så fint! Gillar sånt här. Det är bra att fota mycket, för man stannar upp och ser saker som man annars skulle missa.


Nu blir det te och något sockrigt till ;) Ska läsa era härliga bloggar och videon om Kony 2012


Peace and love xx

24 kommentarer:

Fourmum sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fourmum sa...

Så underbart vackert så orden inte räcker till! Tänk att få gå där, lite sakta och bara njuta! Virkade hjärnan! Bara det låter ju speciellt ;) Tack ännu en gång för att du delar med dig! Kram

Saltistjejen sa...

Å så himla fint!!!!
Videon om Kony 2012 är helt otroligt välgjord! Jag satt länge efteråt och kände mig otroligt tagen. Berörd. Och så oändligt sorgsen över vad som händer där ute. Över hur grymma vi människor kan vara. Samtidigt med en känsla av lycka och glädje över hur fantastiska vissa personer är. Engagemanget. Ja, det var många känslor i gungning. Med tanke på var du arbetar så kände du kanske till denna organisation tidigare? Men jag hade aldrig hört talas om den. Däremot kände jag såklart till det hemska som händer i så många länder där barn kidnappas och sedan "görs" till soldater.
Varmaste Kramarna!!

mammaxtre sa...

Lotta förtstår jag dig rätt att det där är utsikten från ditt kontor?

Det finns många hemskheter i denna värld. Både långt ifrån oss men även nära. Sorgligt och många gånger jobbigt att ta in.

Bilderna i inlägget är fina som alltid. Så rart med hjärtan i trädet.

Sköt om dig vännen

maria westerlund sa...

Vilken fin blogg jag hittade här - underbara bilder! häls. miaw/åland

Äventyret framtiden sa...

Fint med känslan av att någon har hängt små hjärtan i ett träd, så där bara....för att göra världen hjärtligare, lyckligare

Som vanligt är du expert på att ta fram det där alldeles speciella som förgyller. En talang, Lotta....alla får inte till det på det sättet fastän man fotograferar, men stannar upp gör man när man vill ha bilder och då ser man både det ena och det andra som man annars bara skulle gå förbi utan att se

kram
Karin

Coolaannna sa...

Du har ett sånt viktigt jobb Lotta! Jag tycker det är kul att jobba med barn men skulle också kunna tänka mig att jobba för barn :)

Virkade hjärtan, så himla gulligt!! På ett ställe där jag bor har man dekorerat med snören. Vet inte vem som gör det men rätt var det är så finns det mera. Sånt blir man glad av :)

Kameran, ja visst sjutton är det bra med kameran! Precis som du skriver så hittar man ju små söta detaljer och till slut blir det att man går och letar efter dem!

Nu är det dags för en dag på jobbet. Trodde jag skulle hinna blogga en sväng men den där tiden!!!

Kram och ha en jättefin dag!

Jenny sa...

Fint Lotta! DU är fin! Ha en underbar dag idag! Kram

Marie sa...

Fina bilder! Munkar med socker, mums...! Och virkade hjärtan i trädet, så fint!

Casa of Mia sa...

Det ser så fint ut där ni bor!! Vilka munkar, vill äta en nu, kram kram

Anne-Marie sa...

Det gäller att kunna se de där små detaljerna i vardagen och det kan du. :) Ser fram emot din video framöver. Kramar!

a piece of happiness sa...

Den filmen blev jag oerhört tagen av. Såg den på Fejjan idag. Man måste ta sig tid till den.

Kram LiseLotte

@my casa sa...

Vet du här i Sverige har även Solsidan lagt ut
Kony 2012 Let´s make an end of it
på fb, känns så bra!

Peacemärket med ljus, jag säger bara WOW..LOVE IT

Annika sa...

Videon om Kony ja...
Det var karolina som visade oss den, och den slog till som bara den i solar plexus.
Helt otroligt att detta händer
Karolina har redan skrivit upp sig för att vara med och protestera den 20 april.

Ja, vilka sagolikt vackra bilder, magiska.
Virkade små hjärtan har jag också, men de åker bara fram till jul, De skulle kunna hänga i ett träd året runt.

Kramar!

Carin sa...

Tankvärt... Jag har en tendens att ånga på så in i norden... Men i bland behöver man stanna upp och reflektera... Och ett litet virkat hjärta är en ypperligt tillfälle... Och fota... Visst är det härligt? Jag längtar efter lite bättre foto-väder nu... Känner att det har blivit alldeles för lite av den varan den sista tiden....

Kraaam fina Lotta!
Carin

Bokcaféet i byn sa...

Hej Lotta!
En liten hälsning från ett idag snöigt, vitt Skåne! Det smälter dock....! Härligt miljö kring din arbetsplats!
Jag känner igen det där med att liksom ha kameralinsen inbyggd i metvetandet och se såväl de stora som de små ögonblicken och händelserna. Min lilla kamera åker oftast med i jobbväskan numera. Just in case....!
Önskar dig en fin dag Lotta!
Kram Anna

Sahra sa...

Om jag gör. Gillart alltså. Kram

Desiree sa...

Fint med de söta stickade hjärtanen. Gillar även slingorna med belysning även om det räknas som julbelysning så tycker jag att sådana slingor faktiskt funkar året om. Kan se framför mig hur du får en riktigt skön och god testund.
Kram till dig Lotta.

Nilla Q sa...

Hej Lotta!

Har precis suttit och pratat med min son som kom hem från skolan och hade "en jätteviktig sak" att visa mig. Kony 2012 berör verkligen, kul att du skrev om det just nu!

Kram Pernilla

Nässelblom och choklad sa...

Fint med virkade hjärtan i trädet. Håller med om att sådant är kul. Här i Stockholm ser man ganska ofta stuprör med en virkad eller stickad "gördel" runt eller galler och annat som fått ett mjukt hölje - en typ av garngrafitti som ser ganska trevligt. Lite mjukt och färgglatt i stadsbilden. Läste i ditt förra inlägg om den trädgård du haft, förstår om du saknar den - låter som en drömträdgård. Men olika platser har olika trädgårdar att erbjuda, även i stan finns det oaser att njuta av. Ulriksdal, Rosendal och Zetas som nämnde är exempel på underbara oaser i Stockholm - dessutom slipper man ha jobbet med att sköta om allt, det är bara att gå dit och njuta!

Elin sa...

Så härligt att kika in här och ha flera myyysiga inlägg att ta igen! Jag fyller på min tekopp och scrollar upp och ner några gånger till, tycker så mycket om dina bilder och den fins stämningen i dina inlägg.

Ha en jättefin helg Lotta!
Kram Elin

Channal sa...

Härliga bilder! Kony 2012 är inte en dokumentärfilm, det är ren propaganda. De personer som ligger bakom Kony 2012-kampanjen stöder Museveni, som är den sittande presidenten i Uganda. Och detta blir ju vansinnigt bisarrt och underhållande med tanke på att Museveni själv rekryterat barnsoldater, utfört massakrer och godtyckligt avrättat mängder med ugandier utan rättegång. Varför ska inte Museveni arresteras?
Ha en fin helg! Kram Anna

anna of sweden sa...

Känner precis som du med fotograferandet. Man ser världen på ett annat sätt när man har kameraögonen på sig.

Ha en fin helg!

Kram!

Anonym sa...

Vilka vackra bilder och vilken fin blogg här blir jag följare direkt : ) Ha en fin lördagskväll kram Sofia