söndag 4 mars 2012

Sweet Swedish American Coctail




Ibland vet jag inte vart jag är. Som när man står inne i en Skandinavisk affär på Hudson Street och hör Lasse Berghagen sjunga, eller när vi fyller påsarna fulla med svenskt godis och nosar på påskfjädrar.

För att ta det från början. Mattias är i stan. Vi har ett koncept som vi kör nu och det är helbra. Jag tar 8:22 tåget till Grand Central och så blir det taxi direkt till TriBeCa där vi startar med brunch. Mattias dricker en Bloody Mary stor som en balja och jag dricker en Mimosa med blodapelsin och det viktigaste: lemon pancaces med ricotta.

Så fortsätter det så där. Vi äter och dricker oss genom ön på olika ställen. Vi går 40 kvarter, minst och pratar oavbrutet. Lunchen bestod av svampar, gröna grodor, cocosprickar, lakrits, gelehjärtan, sockerbitar, kolastänger, dumlekola och vatten i en liten park. Delikatesslunch om du frågar mig ;)





Att sjunka ner i sammetsröda soffor och dricka coctails när kvällen är nära är sånt som alltid passar bra, men det passar extra bra en lördag i New York i gott sällskap och Billie Holiday i bakgrunden.

Och jag har godis kvar, men ska äta upp resten när jag ser klart Queen to Play med underbara Sandrine Bonnaire och läser om Amanda Ooms i Lantliv. Hur skönt är det inte att sussa lite på eftermiddagen ibland?


Ha en fin början på veckan mes amis xx



23 kommentarer:

Bokcaféet i byn sa...

Härliga Lotta, vilka miljöer du bjuder oss på! Plötsligt känns det som även jag har flanerat längs New Yorks gator denna helg,ätit ricotta pannkaka och njutit av storstadens puls! Tackar för det! Vi har en liten sjukling så det har blivit en hemmahelg i lugn och ro. Lite blomsterplantering, pasta med rödvin och sconesfrukost har dock ingått. Lovely!

Önskar dig en kommande toppen vecka!
Stor kram Anna

Nettan sa...

Hej Lotta!
Min dotter och jag sitter och tittar på dina härliga ögonblicksbilder! Vi drömmer oss bort till andra sidan (din sida) av Atlanten och hoppas på att någon dag kunna promenera 40 kvarter i världens stad! Lunchen lät alldeles utsökt och vi hoppas att du får en underbar vecka!

Kramar

Nettan & Linnéa

mammaxtre sa...

dte händer att jag tänker att jag vill få till det som du får med dina bilder. Men der går bara inte. Dina bilder är underbara Lotta. Ditt liv likaså. Jag vill hänga på :-)

Ha det bäst

Annika sa...

OH vilken mysdag!
OCH kul att Mattias är här!
VAD roligt!
Vilken härlig prommis i Manhattan! Av allra bästa slag!
Gillar ditt njutande- SÅ ska det vara!!
Kramar!!!

Trädgården på Höjden... sa...

Låter otroligt ljuvligt.

Dina bilder får mig att längta ännu mer till NY. Räknar dagarna.....

Hälsar Åsa

Coolaannna sa...

Tack för att jag fick drömma mig bort en stund. På mitt köktbord ligger det 40 engelskaskrivböcker som ska rättas, nationella prov som ska rättas..som tur var är det gamla prov som eleverna tränat på..så jag behöver bara vara med till 99 %!!!
Massor av texter jag ska välja ut som de ska få öva mer på..osv osv

Då är det så skönt att sjunka ner på stolen en stund och följa dina äventyr med Mattias. Lyckliga han som har en vän som du..och säkert tvärtom också :)

Jag är liite på gång över dit också!! Om allt går vägen :)


Ha en bra start på en ny härlig vecka Lotta


Kraam!

Äventyret framtiden sa...

Här sitter jag och bara myser och njuter av alla dina sinnliga,sinnrika bilder. Du kan du, Lotta!

Tack!

Kramar

@my casa sa...

Vilka underbara bilder och vilken ljuvlig lunch
- helt i min smak.
Vem är denna lyckliga Mattias
som hela tiden dyker upp och njuter av ditt sällskap,
nästan att man känner sig svartsjuk...hihi

Saltistjejen sa...

ååå vilken fantastiskt härlig dag!!!! Du skriver så underbart och medryckande att det nästan känns som om jag också känner din Mattias och att jag också har ätit plockgodislunch! :-)
HÄRLIGT!!!!
Men du, NÄR ska VI ta en fika hop då?!? ;-)
KRAAM!

Christina sa...

Vilka bilder du bjuder på! Vilken lunch sen, kan göra vem som helst avundsjuk ;-) Du och Mattias kan det där med att njuta av livet. Hoppas nu att veckan startar i minst lika bra anda! Kram!

Desiree sa...

Vilken helt underbart perfekt helg Lotta. Allt lät bara så nice och mysigt. Har de en svenskt tenn butik där i NY? Jag är säker på att Mattias njuter i fulla drag också av denna helgen. Du är så himla bra på att hitta på bra titlar till dina inlägg på bloggen också och så bra på att beskriva allt gott och underbart.
Kraaam!

Sandra sa...

Vilken fantasisk dag! Coctails och vänner. Och sool. Mums vilka härliga bilder. Drömmer mig bort till NY och tänker att jag nog borde åka dit snart. Väldigt snart. Tack för att du ger mig möjlighet att i tanken resa, redan idag !

Miss Marie sa...

Lemon pancakes med ricotta?! Ja tack! Det måste jag prova på att göra. Åh, det vattnas i munnen bara jag tänker på det! Mmmm...

Vilken härlig NY-dag ni haft! :)

Jenny sa...

Det lät görhärligt ju! Läste "gröna grodor" och tänkte "ouäck!", men sedan fattade jag vad du menade när jag såg alla andra sakerna (Tyckte väl att "svampar" såg lite konstigt ut, "svamp" heter det väl? tänkte jag, men det var ju svampar, godis! :)).

Kram

Carin sa...

Det bästa av två världar! Underbart... Hi hi... När det ena inte behöver utesluta det andra... Fast Berghagen kan jag nog hoppa över... ;-)

Som vanligt ljuvliga bilder och jag blir sååå sugen på att resa... Mixmegapol samlar just nu ihop till ett tjejplan till NY... Tänk om man kunde ha turen...

Kraaam Carin

Ewa`s Galleri sa...

Låter underbart och vilken lunch
Underbara bilder som vanligt ,gillar verkligen att följa dina dagar
Ha en skön vecka

Mrs Sunshine sa...

Så härligt att läsa om ditt livsnjutande! Vilka bilder, vill hoppa in i datorskärmen genast!!

kram på dig

Fourmum sa...

Men Åhhhhh!! Jag vill ju också vara där, lemon pancakes med ricotta! Det serveras inte här... Den där ljusstaken, Svenskt tenn? Ser underbar ut och väcker villha känslor fast jag inte ens visste att jag ville ha den innan jag såg din bild ;) Soffan i bakgrunden kan också få följa med hem till mig ;) Ha en underbar vecka! Kram!

Tankevågor sa...

TACK Lotta för att du delar med dig av dina underbara ögonblick!¨
Jag njuter för fullt av dina bilder och vill bara kliva in i dem och ta en fika jag med. En födelsedagsfika med dig skulle vara sååå mysigt. :-)
KRAM!!

Sahra sa...

Jag kan tänka mig att det blir lite förvirrande. Stå inne i en butik och höra Lasse Berghagen och utanför fönstret en av världens mest pulserande städer. Josef Frank och Musselmalet? Hittar man det i den skandinaviska butiken. Nice. Det låter fantastiskt mysigt. Bruncha. Ta några drinkar. Vandra gata upp och gata ned och bara prata. Drinka lite till. Äta snarr. Lite avis på din närhet till den stora staden.

Camilla sa...

Vilka härliga bilder Lotta! Som alltid ska jag tillägga. Jag är helfräslt i dina bilder för man vet aldrig vad man kommer att få se.

Det verkade som en riktigt bra dag att vandra på gatorna i NYC. Och den lunchen bestående av svenskt smågodis gick ju inte av för hackor:)

Kram

Fru Sederblad sa...

Ja, men vilken dag. Och tack för att du tar oss med!

Mattias Adamsson sa...

Vilka härliga bilder att drömma tillbaka till så här en vecka efter. NYC känns overkligt långt bort, men ändå så nära. Tack för en härlig lördag tillsammans! :-)