söndag 10 juni 2012

Arthur's Avenue





Det är i The Bronx som riktiga Little Italy finns, hade jag hört och läst i Scanorama. Inte på Manhattan. "That's just a tourist trap kid"

Så vi tog kaffet och åkte till Arthur's Avenue för att hinna med förmiddagsatmosfären, när allt drar igång.


Och där är verkligen the real deal: generationer av pastatillverkare, Deli's, restauranger, bagare, där många inte kan engelska utan pratar bara italienska. Där det dricks Cappuccino och äts helt nybakade cannellonis på förmiddagarna. Det trängs runt ostar, korvar, oliver, oljor, prosciutto och lagrad permesan. Det rullas färska cigarrer i entrén till en av kvarterets största marknader. Det är inte stort här, bara några gator. Men fullt av genuin känsla. Man kan riktigt höra någon säga meningen ur Gudfadern, "leave the gun, take the cannoli".







På Mike's Deli handlar Martin Scorcese. Och Al Pacino. James Gandolfini som spelar Tony Soprano är stammis. Jag spanade såklart. Såg några sötnosar när jag sippade på min andra espresso i ena handen och en Cannoncini i den andra.








Familjen Borgatti har Borgatti's Ravioli and Egg Noodels. Det är farmor Borgatti som står i kassan. När vi kliver in doftar det färsk pasta och jag tror att jag kommit till himlen. Älskar sånt här.







På gatorna samtalade män och kvinnor med varandra på livlig italienska. Ostronbarer kantade flera gator, kaffedoften förförisk bland nybakat bröd. Och jag är kär, innamorato, i Arthur's Avenue på riktigt och fick maken att lova av vi ska åka hit ofta, äta på Mario's, köpa färsk mozzarella, ravioli, "fresh spinach pasta" och så minst några cannellonis till morgonkaffet, där bland allting.





Avere una settimana meravigliosa xx















42 kommentarer:

kalaslotta i usa sa...

Mama Mia...vilket ställe! Hit ska jag ta svärpäronen (svärfar är ju halvitalienare), vi kommer rulla hem...

TACK igen Lotta för dina fantastiska tips! Love love love!!!

Kramen

Annika sa...

Wow !! Dit vill jag gå!! Det är där det verkligen är genuint! Så otroligt fina bilder också, såklart!!!
Oj vad jag blir sugen!
Kramar!

eastcoastmom sa...

Fantastico! Det där gillade jag mycket.

Bokcaféet i byn sa...

Bella Lotta,
vilken start på min morgon! Sitter här tidigt på morgonen full av intryck från vår Italienresa och laddar för en jobbdag. Och så möts jag av detta underbara inlägg hos dig som andas så mkt Italien att jag närmast blir rörd! Ett alldeles äkta mini-Italien i New York! Vilken smältdegel du bor i Lotta!

Önskar dig en fin måndag!
Stor kram Anna

Maria - Wikers Liv sa...

Vilket ställe, vilket ställe!!!!!
Du är grym som vanligt!
Kram / Maria

dianasdrömmar sa...

Åhh, vilket ställe.Du tar så fantastiska bilder Lotta.massor av kramar Diana

Anne-Marie sa...

Vilka ställen det finns i NY. Allt ser så gott ut. Kan tänka mig att du knappt kunde få nog. :) Kramar!

Channal sa...

Wow! Vi har samma smak du och jag! Inte visste jag att det fanns två little Italy i N.Y! Missade denna! Tack för tipset!

Känner atmosfären med dina bilder och text! Tack för att du tog mig med så här på morgonkvisten!

Du ska ha en bra start på veckan! Kram Anna

Camilla sa...

Vilket ställe!
Ska nog skäpa med mig T dit nästa gång jag är i krokarna. Hans släkt är ju från Italien så det lär han nog gilla.

Kram

mammaxtre sa...

Finaste Lotta, du skriver så att man känner att man "plötsligt" är med dig när du tar dessa bilder. Oj så härligt att få följa med :-)

Kram

Postadress Torslanda sa...

Underbart! Underbart! Får en akut italienlängtan ( som jag alltid har latent....) Dina biler är ju också helt fantastiska. Förmedlar en liten bit av dessa underbara kvarter till oss.

bokhyllan sa...

Jag gillar dina bilder! Ja, jag vet att jag skrivit det förut, men det tål att upprepas!
Kram

Casa of Mia sa...

Vilket fantastiskt ställe, där skulle jag må bra, mums! kram

Christina sa...

Ingen kan skildra något som du! Det känns som jag är med, jag hör kvinnor som diskuterar vilt på italienska och känner dofterna och insuper atmosfären. Underbart! Skulle vilja komma dit någon gång men får nöja mig med att hänga med dig så länge, vilket verkligen inte är illa! Tack! du borde verkligen sätta ihop dina guldkorn till en bok en dag!
Kram!

@my casa sa...

Men så fantastiskt, en resa in i Italien!

Tack snälla Lotta att du tar oss med, fantastiska bilder:)

KRAM ÅSA

Lina sa...

Åh, härliga bilder!!
Tack för tips om "det rätta Little Italy"! Instämmer verkligen att det andra Little Italy mest bjuder på turistfällor. Har bara ätit skräp där:-(

/Lina

Desiree sa...

Sitter här och dreglar över alla godsaker på dina bilder Lotta. Men wow, vilket ställe alltså! Har jag vägarna förbi NY är det ju hit jag ska ta mig. Så coolt och fantastiskt. Vilka intryck både dofter, smaker, italienska språket kan tänka mig att man får tusen intryck här. Vilka maffiga mackor. Man blir ju så sugen på att sätta tänderna i en sådan. Vilken bamse pasta maskin! My god! Hi hi skrattar lite åt det coola uttrycket:leave the gun, take the cannoli. Frossar loss och njuter av dessa bilder.
Tack Lotta.

Anette Ryan sa...

Jag har precis ätit middag och är rejält mätt men oj så du fick mig sugen igen på riktig italienska mat, snålvattnet rinner. Jag älskar också den typen av matmarknader, sådant härligt vimmel!
Nu ska jag gå och dricka en "vanlig" kaffe med mjölk framför TV:n & kolla på the Voice!
Kram Anette :-)

Fourmum sa...

Vilka bilder! De förmedlar så mycket smak, liv, rörelse, lukt.. Det är så mycket liv och atmosfär i dina bilder!! Det känns som om man är där ;) Kram!

Äventyret framtiden sa...

:D, bara för allt detta i lilla Italien i New York kunde jag tänka mig att bo där en tid..
Såg genast innan texten berättade att det var italienskt på gång.
Tack för härliga bilder Lotta!

Arrivederci!:)
Kram

Coolaannna sa...

Svart eller vitt...för mig är det grått. Men en positiv grå zon. Egentligen hur underbart bor du?! Fast jag undrar om vi inte har liite av allt det där du visar MEN du är sååå duktig på att ta vara på allt, njuta och se möjligheten.

Fortsätt alltid att leverera denna otroliga feelgoodskänslan hos oss läsare. Jag älskar att följa människors öde men feelgoodbloggar som din ( och det finns inte många mer av just denna sorten) sätter pricken över i:et.

Livscoach kallas det Lotta. Woohoo!!!


Kram och tack för en liten Italien-tripp :)

Kram ANna <3

Coolaannna sa...

Alltså jag menade med svart och vitt att jag hade svårt att välja HUR mycket jag gillar din blogg...Jag menar en sån härlig blanding av allt.

Kram igen Anna

Jenny sa...

Jag älskar också allt sånt! Och jag är väldigt svag för den italiensk-amerikanska kulturen. Jag älskade Sopranos och hur de åt hela tiden och pratade om man som om livet hängde på det (vilket det ju GÖR). Härliga bilder! Kram

Lisa sa...

Tänk vad underbart att fa uppleva ett litet Mini-Italien mitt i New York! Mkt inspirerande bilder Lotta, tack! Kände riktigt pulsen och alla dofter...dit skulle jag gärna aka!
Kramar & bacioni, Lisa

Mrs Sunshine sa...

Så underbart! Finns inget bättre än såna här matupplevelser. ÄR i sjunde himlen just nu. Tack!

kram

Nettan sa...

Å Lotta, den dagen om och när jag kommer till NY så vill jag ha med dig som guide, snacka om att du k an hitta guldkornen i tillvaron!

Kramar

Nettan, trött och fortfarande uppe i varv efter dagens äventyr!

Taina sa...

Ja du hittar då alltid dessa underbara ställen Lotta! Nästa gång får du dra med mig. Ok?

Dina bilder är ju så läckra och snålvattnet rinner ur mina mungipor. Hahahaha!

Kram på dig!

Min plats i solen sa...

Hej Lottis!

Jag älskar att följa med lite så här på axeln när du är ute på alla dina äventyr. Få dela upplevelsen och känna dofter och stämningar med hjälp av dina fantastiska bilder och vackra ord. Och det är ju ställen som det här som jag älskar. Sådana här ställen som ag dras till då jag reser. Mat, liv, engagemang, hetsiga diskussioner, skratt och bullrighet. Äkthet. Me like.

Tack fina du!

Kram Lotta

Carin sa...

Känner mig just nu ungefär som en hund... Känner hur det lätt börjar rinna i mungiporna... ;-)

Skämt och sido.... Älskar italiensk mat!!! När det bjuds på buffé i Finabo är temat för det mesta Italien och den brukar var mycket uppskattad! Får liksom aldrig nog....

Kraaam Carin

Trädgården på Höjden... sa...

Åh här hade jag ju gärna gått omkring. Eller bara suttit och kikat, fikat och lyssnat. Är ju väldigt svag för italienska språket.

Nu ska jag läsa i kapp mig här hos dig. Blogger envisas med att plocka bort dig lite då och då från min läslista. Grrrr.

Ha det så fint
Hälsar åsa

Elin sa...

Helt underbart Lotta, tror aldrig att jag skulle åka därifrån om jag kom dit! :) Jag kan riktigt känna dofterna, smakerna och stämningen.

Tillsammans med Annas Italieninlägg blev detta en toppenstund på morgonen, och jag kommer nog att mentalt stanna kvar i denna stämning hela dagen.

Kram Elin

Suz sa...

Gud jag hade rullat om jag bott i närheten av dessa ställen! Vilka bilder, vilken mat, vilken atmosfär - jag vill ju bara dit! Gå där och sukta efter godsakerna, känna dofterna och känna människornas genuina matglädje och stolthet över sina varor:)
Vi har alldeles för lite av detta i Sverige och totalt obefintligt där jag bor - ok, vi har ett lokalt musteri med en väldigt idérik ägare, det måste premieras.

Ha det fint, fina Lotta!
Kram Suz

Cecilia sa...

Det måste vara som att komma till himmelriket.Vilka mackor,de såg ju gudomliga ut!!!

Beautifulosophy sa...

OMG Lotta! Vilket underbart inlägg och tack för att du delar med dig lite NY-känsla till mig och alla andra intresserade! Fantastiskt, själv var jag just i turistfällan Little Italy på Manhattan i maj..hahah förstår jag ju nu av dina bilder att döma! kram Caroline

Unknown sa...

OJ OJ OJ OJ vilket ställe.
skulle vilja äta mig igenom hela ställe. en dröm.
ölskar italiensk mat. älskar!

kram och tack för din krya hälsning.
mår fortfarande purkaurka. :(

mitt liv som jag sa...

Men du, vilket ställe det verkar vara, så himla härligt och med så mycket godsaker, vattnas ju liksom i munnen på mig :).
Tack så mycket för dina omtänksamma kommentarer, de värmer! Kram Jennifer

Lena sa...

Oj oj Lotta!! Känner mig genast bättre efter
att jag läst ditt inlägg.....man känner nästan
smaken av pastan o allt annat du beskriver!!
Vill åka dit och bara njuta......gillar farmor Geratti
som tagen ur en film!

Tack igen Lotta för dina härliga bilder
Kram
Lena

dianasdrömmar sa...

Åhh, vilket ställe :), blir alltid lika hungrig när jag kikar in hos dig :) kram Diana

Queen of Kammebornia sa...

Vad underbart! Leave the gun, take the cannoli. Jag känner dofterna genom cyberspace, över Atlanten, tack!

Fru Sederblad sa...

Amen Lotta. Tack för att du tar med oss dit! Jag gillar att vi får hänga med på dina små utflykter och se på fantastiska bilder! Tack!

Berså sa...

Åhhhhh...jag vill också!!!!!! :)

Ewa`s Galleri sa...

Tack för den trippen
Underbart
ha en skön kväll