söndag 2 september 2012

Sommarlördag







Jag är inte den som tackar nej till att börja morgonen med en vända till farmers market, innan gott kaffe och brunch längs med Route 7.














Det som är så bra med Route 7 är att det är en vacker väg, förbi förtäckta broar, små villages och the Housatonic River, som startar uppe i norra Vermont och slutar i Long Island Sound, inte så långt från oss.












Jag är ju en road trip lover, det bara är så. Och när vi åker förbi The Inn at Kent Falls, då ville jag bara checka in där, på studs! Med några bra böcker och trevligt sällskap.











Det var en lyckodag igår, för det blev ost och glass från "Manolo Blahnik" igen. Deras kossor alltså. Vilken mjölk och grädde det blir. Arethusa Farm är en pärla. Äger inga MB skor, men glad för en nöjd mage.



Att också få gå på en äkta County Fair var en upplevelse. Om jag säger så här: sockervadd, friterat, ice tea, soda, glass, hamburgare, popcorn, karuseller, tävlingar, boots, hembakat, hantverk, grönsaks- och blomtävlingar, cowboyhattar, hästar, höns. Det värmde mitt hjärta. En bit amerikana en solig lördagseftermiddag.












Härliga ni, tack för att ni hänger med mig på mina rundor!



Ha en bra börja på veckan xx


40 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

Tack för att vi f å r följa med. Lovely bilder som alltid och jag blir så glad av att läsa om sommaren. Här går vi mot höst. Nog för att jag älskar hösten men sommaren är ju så kort för oss så dt blir alltid lite separationsångest. Ha en fin söndag

Casa of Mia sa...

Ahh vilka vackra bilder, får mig att längta tillbaka till USA och vackra Idaho Sun Valley, så fint du visar! kram

Lena - gott för själen sa...

Jamen tack för att vi får följa med! Man sitter verkligen och suckar och får ont i magen över alla fantastiska miljöer som du lyckas fånga på bara ditt sätt.

Ha en fin söndagkväll!

Kram Lena

Hemma på Sjuan sa...

Gah vilka underbara bilder!! Jag fattar inte att du hittar så mycket fina motiv och kan ta så härliga bilder! Jag kan titta hur länge som helst...

Så fina kuddar du visar, de skulle jag vilja ha!
Kram Suss

a piece of happiness sa...

Är det inne med stövlar och jeansshorts? ;-)

Christina sa...

Dina bilder är fantastiska! Tack för att du vill dela dem med oss. Det får mig att längta och börja planera en tur till dessa vackra trakter!!
Kram från PA

Annika sa...

SÅÅÅÅÅ fina bilder!!
SÅ levande, som alltid!!
OCH visst liknar våra inlägg idag. Vi var på liknande platser i liknande natur!
Underbart.
Country Fairs ÄR roliga att gå på!
Route 7 körde jag också igår :-)
Route 7 VA.
Tack för härlig BOMB!!!!
Kram!!

Nettan sa...

Åh Lotta nu har du gjort det igen, storslagna bilder... Tack för att vi får följa med dig på dina roadtrips, så ljuvliga och vilken njutning för både kropp och själ.

När jag ser de bilder du ta på floder mm så kan jag inte låta bli att tänka att för 100 år sedan drygt landade mina släktingar i dina trakter på väg vidare mot Chicago. De spred sig systrarna, en av dem i Chicago och en i Boston och jag undrar så om de någonsin skrev ner alla sina intryck såsom du gör?

Hoppas att du får en underbar vecka!

Kramar
Nettan

Unknown sa...

Lotta. Nu måste vi snart boka en resa 'over there'. Herre gud vad härliga bilder du visar och vilka pärlor. Tror du skulle kunna starta firma som utflykts-ordnare för resenärer i ditt område.
Så mycket härligt du får uppleva!!! Och ALLT gott som du får äta (glassen vill jag äta, herre gud, glass-älskare somjag är!!!) u.

Miss Marie sa...

Men vilket ställe! Underbart! Jag vill följa med, tack för att jag får följa med så här i alla fall! :) Fint!

Ewa`s Galleri sa...

Tack för den fantastiska trippen
Boka in mig också på The Inn at Kent Falls
ha en riktigt skön vecka

mammaxtre sa...

Tack snälla du för att du tar oss med!

Kram

Sahra sa...

Jag är också en road trip lover. Att hitta de där guldkornen som stannar kvar länge länge i hjärtat. Små skattgömmor. Underbara bilder. Älskar dem.
Svarat på din kommentar på bloggen. Kram

Channal sa...

Kära Lotta! Älskar din väg till jobbet! Mums solmogna persikor, höstsyrener och en tiopoängare!

När mannen och jag är ute o åker bil kan jag ropa STOPP! Så stannar han snällt om det går :-) För jag har fått syn på något vackert!! Du ser detaljer och det vackra! Älskar dina bilder! Fotar du med Canon G12?

KRAM!! Anna

Bokcaféet i byn sa...

Hej Lotta!
Så härligt att få avsluta sin helg med en roadtrip i USA! Alldeles, alldeles underbart Lotta!!! Idag har vi pratat Östkust med mina svärföräldrar. Mannen har släkt i såväl Vermont som i New hampshire. Jag sökte genast på bed & breakfast där för inspiration. Jösses, vilka ställen!!!

Önskar dig en fin kommande vecka!
Stor kram Anna

Ester sa...

Underbara bilder du bjuder på! Jag vill dit!!! Kul att jag får följa med dig via din blogg :)

Ha det toppen! Kram Ester

Helenas enkla vardag sa...

Vilken underbar rad trip vi fick idag! Känner att det är nog det förlovade landet over there!! Måste dit snart! Ni kan väl aldrig flytta därifrån???
Ha det gott och tack för att vi får följa med dig!
Ha en bra söndagskväll !
Kram Helena

Fourmum sa...

Åh Lotta, det är klart man vill följa med på dina underbara road trips!! Speciellt när man haft en grå och regnig helg där man knappt kommit utanför dörren! Nu måste jag googla igen så jag vet vart jag vill åka!! Ska nog boka dig som guide ;) Kram!

@my casa sa...

Härligt, Härligt Kul att vi får följa med på dina road trip.
DINA bilder är så fantastiska, man känner dofterna, värmen...ja precis ALLT.

Kram Åsa

Äventyret framtiden sa...

En bit från alla ovanstående ovationer finns gömd här i min kommentar. Jag blir ordlös. Hittar inte de rätta orden för allt du dokumenterar i ord och i bild. Tack Lotta!

Karinkram!

Två Trappor sa...

Ååh.. det är helt fantastiskt att få följa med på dina road trips! Det är så att hjärtat klappar lite fortare, ögonen tåras en aning och håren reser sig lite i nacken av pur förtjusning att få se så mycket underbart från 'over there'... I love it! Tack!! :)
Kram Madeleine

mitt liv som jag sa...

Men du jag blir ju alldeles knäpp, vilka bilder, hur lyckas du??? du är så duktig alltså. Och jag bara älskar att få följa med på dina road trips, det låter så härligt! Ha nu en bra start på nya veckan! Kram jennifer

Carina sa...

Håller med alla andra här inne, vilka bilder du tar! Helt otroligt vackra.

Är så glad att jag hittat hit så jag oxå kan få följa med på dina road trips!

Hoppas du får en trevlig vecka!

Carina

Anne-Marie sa...

Vilka guldkorn som finns i ditt hörn av USA. Det där lummiga och gröna är något alldeles speciellt. Skulle gärna hänga med på någon av dina road trips. ;) Kram!!

Coolaannna sa...

Det blev nästan känslan av att köpa en biljett och hoppa på bussen med en reseguide som heter Lotta! Alltså...jag får en upplevelse om hur landet som aldrig bli lagom levererar vecka efter veckan :)

Min roadtrip idag blev från Kinnasten till Lyckeskolan och där hände det absolut ingenting :))))


Kram och ha en fin måndag! Själv ska jag smita bort och ha en Bildlektion!

Anna

Anette Ryan sa...

Tack för att jag fick följa med dig på din lilla resa det blev en fin start på min vecka som förövrigt varit så mycket bättre än helgen ;)
Jo då Emily är en kämpe i mycket och rätt tapper också. Gissa om hon var stolt idag när hon i skolan fått sätta upp två tänder till i "tandligan" som de har i skolan. Nu är hon ikapp igen sa hon med de flesta andra i klassen :-)
Vet du att ikväll till fikat blir det rester på marängswissen. Vet du att den smakar så mycket bättre dagen efter ;)
Kram Anette :)

Katarina sa...

En road trip, ja, den skulle jag gärna göra.Så vackert och mysigt. Men du är så duktig på att fota och se det vackra i saker och ting, vilket gör resan för mig som läsare än finare. Kram

Berså sa...

Bästa Lotta,
här sitter jag med den sista lilla biten underbar choklad från Mast Brothers ( jodå, jag har varit duktig på att spara må Du tro!! ) och njuter av att se på dina fina bilder! Önskar jag vore där!
Hoppas Du får en bra vecka!
Kramar från ett soligt Gotland
M

Maria - Wikers Liv sa...

Härliga Lotta, som bjuder med oss på dina rundor, skulle jag vilja säga!!!!

Med risk för att bli tjatig... men dina bilder och dina ord... älskar det!

Du ger så mycket inspiration till mig, som är lite smått såld på "american country living" ;)

TACK!

Kram /Maria

Life´s Silverlining and I sa...

Åh persikorna så läckra! Bilderna allihop, underbara! Så coolt med tjejern i stövlarna, väldigt country alltihop. Kramar Nilla

Desiree sa...

Kan bara säga det om igen att omgivningarna och naturen uppe i dina traker är så otroligt vacker och rik. Wow! Bilden på Housatonic River, där vattnet glittrar i solen ser så inbjudande ut. Guld värt att ha så mycket vacker natur runt omkring sig av att njuta av. Kan förstå att både ost och glass blir extra gott med kossor som traskar runt i dessa fina trakter och njuter av det friskt grönt gräs och härlig bergluft.
Kram!

dianasdrömmar sa...

Klart jag hänger med, älskar dina rundor och hade gärna hängt med live :) massor av kramar Diana

bokhyllan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
bokhyllan sa...

Hänger gärna med på dina roadtrip-rundor!

Mycket fint att kolla in. I like!

Fastnade för de spröjsade fönstren med fönstrluckorna på insidan. Annorlunda och fint.

Allt gott till dig! Kram

Queen of Kammebornia sa...

Det är fantastiskt att få följa med på dina rundor! Dina bilder gör mig varm och glad och det är så många fina USA-minnen som väcks till liv :) Jag älskar sådana där gungor och verandor!!! Stor kram till dig!

Hemma på Ekbacken sa...

Jisses, första besöket hos dig och jag ser så många vackra bilder. Här stannar jag gärna kvar och njuter. lägger till dig på min lista direkt.

Kram Linda

Ninelin sa...

Härliga bilder!

Sofia - ett bättre du sa...

Guuuud vilka vackra omgivningar!!! Och vad mysigt att börja dagen med farmers market, låter fantastiskt :).

Lena sa...

Vill vill vill..... uppleva allt du visar!
Fantastiskt landskap! Som jag har sagt tidigare,
skriv en bok & efter det guidade turer med det du upplevt!

Kram
Lena



CreandoPhoto sa...

Underbara, fantastiska, ljuvliga bilder. Jag måste åka dit. Du får guida mig runt på dessa vackra ställen. Gud så fint!

Kramar