tisdag 30 oktober 2012

Den bästa koppen kaffe


Ni är bäst, underbara helt enkelt. Tack för all omtanke, att ni checkat in här och undrat. Det värmer så gott inombords. Det har hjälpt under tuffa dagar.


Ni har läst och säkert sett på TV, men jag vill ändå berätta lite om hur det var här i Connecticut. Och hur bra det är med sociala medier i sådana här lägen, hålla koll. Uppmuntra varandra, ge stöd. För det behövs när man sitter nästan som i en torktumlare och inte vet vad som kommer att hända, när vardagen förvandlas till kaos.
Vi började med att baka muffins iallafall. Man vet ju aldrig. Muffins är alltid bra att ha.

Det gick inte att koncentrera sig på något annat än vädret från och med måndagen. Arbetet stängt. Möten bokades om. Varje timme intensifierades stämningen. Vad kommer att hända? Hur kommer vi drabbas av det här busvädret? Hade vi bunkrat och förberett oss ordentligt? Något sa mig att vi inte hade det.Vi satt som på nålar vart efter det började blåsa mer och mer. Strax innan 8 pm måndag kväll gick strömmen. Poff. Allt svart. Det var som att dra ur kontakten för en hel stad samtidigt. Spökstad. Över 21,000 personer bara här. Totalt i the tri-state area över 3 miljoner utan ström.
Hur kunde Manhattan förvandlas från en romantisk stad till en isolerad, delvis mörklagd ö, så snabbt. Nu var det inte Halloweenbus längre. Det var ruskigt, på riktig. Vatten vällde in, tog sig in i tunnlar, tunnelbanesystem och träd flög som vantar här i Connecticut. Stränderna blev farliga och vägar svämmade över och stängdes av. Hus förstördes. Delar av New Jersey extremt hårt drabbat, liksom Queens, Staten Island och Long Island.


Somnade utmattade i ovisshet. Jag var glad för sporadisk wi-fi så det gick att hålla kontakt åtminstone.


Vaknade till mörker och sirener.Rapporter om avstängda broar, vägar och kommunikationer. Folk som tagit fram sina kanoter och jollar för att komma till större vägar. Min morgon blev oväntat bra iallafall. Lotta bjöd över på espresso. Och en kram. Det var bästa koppen på länge. Tack Lotta.Sent på eftermiddagen kom strömmen. Jippie! Livet blir så mycket enklare med ström. Håller tummarna att så många som möjligt får sin elektricitet tillbaka snart. Att allmänna kommunikationer fungerar igen och att flygplatserna öppnar. Och att vi får lite vanlig Halloweenstämning, trots allt. Vanlig vardag är bra. Mycket bra.Så måste jag erkänna efter allt det här. Jag älskar ström.

55 kommentarer:

Christina sa...

Ja hurra för ström och vardag! Tänk vad man kan sakna vardag när den vänds upp och ner fast man bland suckar över den.

Så glad att allt gått bra för er och att ni är välbehållna! Har tänkt på er! Fruktansvärt ruskigt, det går inte riktigt att ta in allt, precis som du säger, hur NYC har förvandlats till en spökstad och all förödelse. Overkligt och det ser ut som värsta domedagsfilmen.
Hoppas ni får behålla strömmen nu och att livet sakta kan återgå till det normala även om det är många som får vänta länge på att få det normalt igen...
Stor kram!!

dianasdrömmar sa...

Skönt att det har gått bra Lotta, otäckt med sådana busväder. stor kram Diana och happy halloween

Carina sa...

Så skönt att höra att allt är bra! Det är otäckt med naturens oanade krafter - hur starka de är. Då är det tur att man har vänner som kan bjuda på en kopp kaffe och en kram!

Hoppas du får en bra Halloween!

Kram Carina

bokhyllan sa...

Allt är bra med dig då, så skönt!

Tänkte på dig och dina nära och kära.

Kram

Lena - gott för själen sa...

Skönt att få ett livstecken från dig. Har tänkt på dig, så klart.

Naturens krafter, oj oj!

Kram Lena

Åse sa...

Naturens krafter är förutsäg bara , ha följt på Tv det känns som en film så är det mitt i verkligheten !

Postadress Torslanda sa...

Skönt att höra att ni klarat er bra och har ström igen.

Jenny sa...

Glad att du är ok och att du - trots jobbiga dagar - njuter av Halloween. Skönt att ha en vän sim bjuder över på kaffe. Säkerhet, vänskap och samvaro gör mycket när allt annat känns osäkert och läskigt. Vi här i Sverige ser bilderna från Manhattan och inte minst Haiti som drabbats så hårt ännu en gång. Och vi lider med er. Kramar!

Äventyret framtiden sa...

Jag förstod att ni hade blivit utan ström, när du inte syntes till någonstans, men jag har varit lite orolig just därför. Det är alltid värre att sitta på sidan om och inte veta...så skönt att veta att det har gått bra för er. Jätteskönt!!

och vad kan vara bättre än att få dricka en kopp kaffe med tillhörande kram tillsammans med en vän en morgon efter en mardrömslik natt.
Underbara bilder....beskrivande

Glad kram
Karin

mitt liv som jag sa...

Men så skönt att höra från dig!
Det är nästan så att det känns overkligt när man sitter här och ser på bilder på allt som blivit förstört, det är svårt att förstå att det är på riktigt. Jag lider med alla som fått sina hem förstörda och än värre de som mist någon av sina kära. Hörde nu att det kan bli en hemsk snöstorm i Canada, låter läskigt.
Men som sagt skönt att höra att du mår bra! Och Happy halloween på dig trots allt! Kram Jennifer

Bokcaféet i byn sa...

God morgon Lotta!
Skönt att höra att ni tagit er igenom stormen välbehållna. Jag har tänkt på er! Naturens krafter kan verkligen få en att inse hur liten människan är. Hoppas vardagen återvänder hos er och att vatten drar sig tillbaka och elen är där för att stanna.

Önskar er en kul Haloween!
Stor kram Anna

House number 11 sa...

Så skönt att läsa att allt är bra med er! Har tänkt på er mycket! Usch vad ruskigt det kan vara när man inte har någon kontroll alls, när man känner sig maktlös och helt överlämnad till naturen och dess krafter.
Ja, vardag är bäst!
Kram på dig!
Jenny

Life´s Silverlining and I sa...

Phu skönt! Har tänkt på er! Nu får ni förfäras åt alla halloween monster i stället, lite bättre:) härliga underbara bilder! Kram Nilla

Camilla sa...

Vad skönt att ni fått tillbaka strömmen.
Och vad bra att det gått bra för er.
Kram!

Queen of Kammebornia sa...

Ja, tänk att man verkligen sätter vardagen i perspektiv och blir tacksam för tillsynes små och enkla saker när man varit med om svåra händelser. Jag är så glad att du och din familj verkar klarat er förhållandevis lindrigt iaf. Och jag hoppas det är över snart. Vänner är ju alltid bästa stödet!
Många varma kramar!!!

Beautifulosophy sa...

Åh vad skönt att det är över och att det gick bra för er! Fy vilken storm! Och i mitt i den vackra CT-hösten, sådan kontrast liksom. Kram

Nilla Q sa...

Kan inte riktigt föreställa mig hur det känns att sitta och vänta och märka hur vädret blir värre och värre och man inte vet vad som kommer hända...
Skönt att ni har ström igen och att du/ni mår bra!

Många kramar!

Sahra sa...

Visst blir man handikappad när allt det där man tar för givet försvinner ur ens vardag. Ström, vatten, värme, kommunikationer osv.
Skönt att höra att ni har klarat er lindrigt undan, du och din familj. Jag har tänkt så mycket på er fyra östkust-vänner, Saltis, Lotta, Annika och så du då. Hoppats att ingen av er skulle drabbas alltför hårt. Kram

Linda sa...

Åh, vad skönt att allt har gått bra för er.
Sänder dock en tanke till alla stackars familjer som har mist någon anhörig. Så fruktansvärt onödigt, kan man tycka. Usch!

Ha nu en bra onsdag och njut av strömmen. :)
Kram Linda

Ninelin sa...

Har följt på tv. . . tänk vad vädrets makter kan ställa till med. Från totalt elände till bus eller godis?

tinajo sa...

Så glad att det gick bra för er, sorgligt med dem som inte hade lika stor tur. :-( El är verkligen något man uppskattar som mest när man INTE har den!

Kramen!

Suz sa...

Åh vad skönt att få ett livstecken från dig! Har tänkt på er och undrat hur ni hade det i ovädret. Man är ju som människa så himla liten när naturens krafter sätter in!
Det är härligt med kramgoa vänner som finns där när man som mest behöver dem!
Skickar er alla massor av kramar och hoppas att ni hämtar er snabbt.

Kramar
Suz

Min plats i solen sa...

Skönt att höra att ni mår bra Lotta. Har tänkt så på er mellan varven av allt födelsedagsfirande.

Det är i de svåra stunderna som det vackra i oss människor verkligen tar plats. Modet, omtanken och generositeten. Att finnas där för varandra och sträcka ut en hjälpande hand.

Ta hand om varandra.♥

Kram Lotta

@my casa sa...

Skönt att höra att det gått bra:)

Happy Halloween Lotta//Kram Åsa

Träning Inredning Inspiration sa...

skönt att allt gått bra!
Så hemskt vilken påverkan naturen har. Vilken makt!
Första gången jag hittar hit. Bättre sent än aldrig:)
Vilken fin blogg du har. Kul att få börja följa dig!

Ha en bra Onsdag

Kram Johanna

Annika sa...

Ja, strömmen ja!!
UNDERBAR!!
OCH jag var livrädd för att vi skulle bli av med den. Lamporna blinkade oroväckande ett par ggr.
Men, alas, vi behöll den.
Utan den står man sig slätt.
Ni har blivit mkt mkt hårdare drabbade än vad vi blivit. Här i DC tror jag knappt det blivit ngra skador. men så är vi inte nära Atlantkusten heller direkt.
Vi bakade också, och jag gjorde allt jag kunde i fruktan av att bli av med strömmen. Tvättade, diskade, duschade haha...
Men, fint att det gick så bra som det ändock gick för er och för de flesta. Det hade ju kunnat bli sååå mkt värre. Alla visste vad som komma skulle, vi hade blivit varnade tillräckligt, om och om igen. Ingen blev överraskad.
Glad att du fick din ström tillbaka igen. Taina är nog inte lika lyckligt lottad.
KRAMAR denna Halloweenmorgon!!!!

Två Trappor sa...

Ååh Lotta, vad skööönt att läsa detta inlägg!! Att höra att du och de dina trots allt har klarat er bra. Jag drar en djup suck av lättnad! Det har varit skrämmande bilder och rapporter på tv dessa dagar. Så hjälplös och liten man är när naturens krafter sätter in på det här sättet! Har ert hem klarat sig från förstörelse? Hoppas att ni snart återfår den normala trygga vardagen och att ni kan fira en mysig och fin Halloween mitt i allt. Makalöst vackra bilder.. du är helt fantastisk! :)
Stora kramar <3
Madeleine

Anonym sa...

Å vad härligt att höra att ni är okej!!
Stor KRAM

PS Ikväll tar jag med mig barnen ut och trick or treatar i kvarteret, det skall sannerligen bli spännande att se hur det ter sig på den här sidan Atlanten :-)

Bodil sa...

Vad skönt att ni fick strömmen tillbaka och inte blev för hårt drabbade. Har tänkt på dig så.
Ha en fin onsdag!
Kram Bodil.

Helenas enkla vardag sa...

Vilken tur att det gick bra trots en massa missöden! Tror inte vi riktigt kan föreställa oss hur det blir när ström och kanske vatten försvinner! Hur gör man!? vi är ju så bortskämda med att allt ska funka jämt!
Min pappa som är pensionär undervisar i skolor hos 5e klassare hur man klarar sig utan ström och vatten, så de ska få någon känsla och vetskap om hur man kan göra i sådana lägen! Inte helt fel och det är väldigt uppskattat! Fina bilder trots att vissa inte är så kul!
kram Helena

Unknown sa...

Vad skönt att det att det verkar ha gått så bra för er. Happy Halloween!

Channal sa...

08:00 pm var klockan 02:00 i Antibes. Just då mitt i natten vaknade jag av oro! Tänkte på er alla! Skönt att det är över och muffins med halloweenformar smakar alltid bra i alla väder!
KRAMAR!! Anna

PIAZZAN en inredningsblogg sa...

vad skönt att läsa....såg dock att det var värre med människorna på Haiti ...fruktansvärt...

Vilka vackra bilder du visar, tycker att vi gått igång ordentligt med hallowen här hemma i Sverige , men när jag ser de där ser jag att vi är hästlängder ifrån er..*skrattar

Kram

Pernilla På Piazzan

Ewa`s Galleri sa...

Har tänkt på dig o din familj de här dagarna,Skönt att ni fått tillbaka strömmen ,det är när den försvinner som man upptäcker vilket behov man har
När allt blir kaos runt omkring en ,längtar man verkligen till en vanlig enkel vardag
Härligt att allt återvänder så sakta till det normala,
Ha en skön dag

Lena sa...

Va skönt att höra att du mår bra!! Tänkte på dig och din familj idag!!

En bamsekram till dig o din familj!
Lena

Maria - Wikers Liv sa...

Har tänkt mycket på er!!!
Tänk vilka makter vädret kan ha... Usch...
Varm kram till er!
/Maria

Trädgården på Höjden... sa...

har tänkt mycket på dig och de dina. skönt att höra att ni är ok. det är svårt att föreställa sig den där kraften. dånet. vattnet.
bra idé med dina muffins :-)
många kramar från åsa

Bara Sara sa...

Ja tänk att såna hemska upplevelser får en att uppskatta det lilla och för oss självklara!! Va skönt att det gått bra för er - hoppas ni får återgå till er vanliga vardag så smått så småningom! Kram Sara

Martina sa...

Skönt att ni har klarat er så bra. Trots allt.
Förstår att det var en pärs.
Hoppas att ni kunnat ha en trevlig Halloween.
Kram

Anne-Marie sa...

Förstod att din ström försvunnit när det blev tyst på din blogg och jag inte såg några FB kommentarer. Hoppas att ni får en fin Halloween och att livet återgår mer till det normala. Här har det blåst hårt idag och regnet har forsat ner. Kramar!

Hemma på Sjuan sa...

Skönt att höra att det är bra med dig!
Har ju sett all förödelse på tv. Fruktansvärt vad naturen kan ställa det!
Vackra Halloweenbilder du bjuder på.
Hoppas ni får en bra helg i alla fall, kram Suss

Desiree sa...

Så skönt att höra att du är ok och att ni har fått tillbaka strömmen. Ström är något man så ofta bara tar för givet och när den försvinner så står man där helt lost och det är så mycket man inte länge kan göra. Helt otroligt vilka vattenmängder som kom och dramatiskt på hög nivå med alla stora omkullblåsta träd. Jag är ändå imponerad över att stan åter är i funktion och allt rullar på igen så snabbt efter Sandy. Bra beredskap och mycket effektivt system. Hoppas ni fick njuta lite av Halloween trots vädrets makter. Jag njuter i vart fall av både de fina höstfärgerna ni har och dina halloween bilder.
Kram!

Anette Ryan sa...

Skönt att höra att ni har det bra nu. Visst blir man rejält omskakad av dessa naturkatastrofer och man inser hur liten man, människan är gentemot dessa enorma krafter.
Efter att har haft både översvämning, häftiga regnskurar och jordbävning detta år så vet jag vad du pratar om. Man blir trött i kroppen av all rädlsa och adrenalin som pumpar runt, när allt väl lagt sig.
Sedan kan jag helt och hållet skriva under på ditt utropp om att "Jag älskar också ström".
Skönt att hör från dig och jag blev också glad att du hörde av dig "mitt emellan när ni hade ström.
Kram Anette :-)

mammaxtre sa...

Du vet att du funnits och finns i mina tankar. Kram

Tatjanis sa...

Skönt att höra att ni är ok..

Vill skicka lite energi till dig. Första dagen på jobbet idag, nytt jobb o ja en lång ledighet har det varit. Utsikten från bara 5:e våningen fick mig att tänka på dig, stora trädkronor som jag satt i samma höjd som... en lotta-bild flög det egenom mitt huvud, men just idag utan det där magiska ljuset o färgerna... fick mig att le :-)

Ha en fin kväll!!

Tanja

Nettan sa...

Åh så skönt att det gick bra för er och att ni är välbehållna! Vår släkt i Maine klarade sig undan och vi har haft kontakt med dem via facebook som är ypperligt i sådana lägen!

Vackra bilder även om stormens verkningar är läskigt!

Kramar
Nettan

Helens Universum sa...

Skönt att höra att allt är bra! Riktigt hemskt! Min man är forskare i klimatförändringar och kollar bland annat, hur man på bästa sätt kan förbereda och förebygga just sådana här händelser!
Ha det gott!
Kram Helen

Mrs Sunshine sa...

Läskigt så starka vädrets makter är! Härligt med att då prioritera muffinsbak - underbara du.

Hoppas att ovädret är över för denna gång. Kram och sköt om dig!

designofluna sa...

Åh, jag kan inte tänka mig hur det ska kännas att sitta och vänta på vad som ska hända härnäst. Naturens krafter är inte att leka med. Vi människor är ganska små när det kommer till kritan.
Kram

Berså sa...

Skönt att höra att allt är bra ! Tänkte på dig när jag följde all rapportering om stormen !
Kramar från ett (lite mindre) blåsigt Gotland!

TIDSOPTIMISTEN sa...

Helt underbart att ni mår bra trots omständigheterna och ja utan el vad har man då liksom......ingenting, ingen kommunikation, inget kaffe, ingen mat, ingen kyl& frys inget ljus, ingen värme nej fy det är verkligen inget man är förberedd för att vara utan en längre tid.
Det positiva är väl att man kommer närmare varandra som du säger - alla ställer upp för alla med en hjälpande hand ;)
Storm Halloween kram Ullis

Coolaannna sa...

Det känns skönt att läsa din berättelse. Vi satt här på hotellet och blev uppdaterade hela tiden. Allt såg hemskt ut. Glad för att du är Ok och allt annat också. Materiella saker går alltid att ordna men annat med det mänskliga.
Ta hand om er. <3

Kram Anna

Saltistjejen sa...

Ja du Lotta, det har verkligen varit en overklig vecka. Och vi är så tacksamma över att vi slapp undan. Att vi har haft ström, värme, vatten hela tiden. jag känner andra som inte alls haft samma tur, men jag är tacksam över att de iallafall inte kommit till skada och att deras hem är intakta och oskadade. Så många andra har drabbats otroligt hårt.
Nu får vi se hur lång tid det tar innan denna staden är tillbaka till 100% igen. Det lär dröja tror jag. Skadorna är stora stora. Tunnelbanan är väl det som kommer att drabba flest antar jag. Det lär ta ett tag innan alla linjer går som vanligt. Skolorna har varit stängda hela veckan men vi hoppas de ska öppna på måndag igen. Min arbetsplats var också stängd hela veckan. Jag fick ett email om att de hoppades kunna få ström i helgen. Vi får se. Jag har försökat jobba hemifrån men det har ju blivit lite sådär med det eftersom E varit hemma från dagis. M och jag har turats....
KRAM och sköt om er!!!

dianasdrömmar sa...

Ville bara kika in och önska en fin fredag fina LOtta kram Diana

Bromans Bravader sa...

Tack för att du delar med dig. Låter fruktansvärt och jag är så glad att i varje fall du och din familj är välbehållna.
Stor kram
jannike