fredag 2 november 2012

"Do you have power?"
Så skönt att träffa arbetskamrater igen och att favvisaffären har öppnat. Det första som vi frågar varandra är hur har det gått, vi checkar om strömmen har kommit tillbaka, om någon behöver hjälp, att allt är ok.

Jag slås hur omtänksamma alla är. Ställer upp. Bryr sig om. Det värmer mig inombords.
Så på vägen hem, stannar jag hos Double L Market och Lloyd. Som jag handlat hos nu i så många år. Minns när han hade sin lilla marknad utomhus. Lloyd som är en gentleman och bär mina kassar ut till bilen. En stor dos energi, en stor dos feelgood.Blir övertalad att köpa chokladtårta. "Den här är så god, du kommer smälla av när du äter den" säger Lloyd.


Och nu sitter vi här. Med ett glas rött och kan nästan inte prata för det är så gott.
Till tonerna av I'll look around med Madeleine Peyroux njuter vi. Av helg. Av tårta.


Och jag är så glad för er. Fina ni!
40 kommentarer:

Channal sa...

Och jag är så glad för dig underbara Lotta! Du är min feelgood!! Härligt att höra att ni månarna om varandra efter Sandy! Sådant stärker och värmer kamratskap!

KRAMAR!! Anna

Saltistjejen sa...

Visst är det fantastiskt att se hur oerhört generösa och hjälpsamma folk är i situationer som dessa. Det är en tröst ändå mitt i allt kaos. Jag tycker det är fantastiskt. Likaså tycker jag det är otroligt hur så många verkligen FÖRSÖKER. De står i kö i timmar för att ta sig med de få kollektiva färdmedel som finns här i NYC nu. Bara för att ta sig till sina jobb. 2-6 timmar har jag hört folk vänta på att kunna ta sig till sina arbeten. Otroligt! Vi såg låååånga köer som gick ett par block idag till busshållplatserna. Folk där måste väntat minst 1-2 timmar.
Jag hoppas så att det snart ska bli bättre för alla de som nu saknar el, vatten och/eller transport till och från sina arbeten.
Kram!!!

dianasdrömmar sa...

Och jag är glad för dig Lotta, det såg du väl på min motiveringen på awarden jag gav dig :) Stor varm kram till dig fina Lotta/Diana

Carina sa...

Jag är också glad för dig Lotta. Du sprider verkligen värme med dina ord och bilder!

Det är fantastiskt och härligt att se att människor bryr sig om och hjälper varandra oavsett vad det är man har råkat ut för.

Den där tårtan såg riktigt god ut! Hoppas du får en fin helg! Kram Carina

Beautifulosophy sa...

Lotta du har den bästa feelgoodbloggen ever! Åh den där tårtan, bra av Lloyd att insistera! Den där amerkanska bry sig om varandra inställningen saknar jag verkligen i Sverige. Varför är vi inte så mer? Kram!

Lena - gott för själen sa...

Och jag är så glad över att "ha" dig. Så underbart att ta del av dina inlägg. Skrållar upp och ner, upp och ner, varje gång. Riktig feelgood.

Skönt att höra att tillvaron börjar ta form igen och skönt att höra om omtanken.

Kram Lena

Jenny sa...

Hurra för allt det där! Tillbaka på jobbet, gå på grönsaksmarknad (jag vill också ha ett stammisställe där man blir igenkänd och får hjälp med kassarna) och chokladtårta. Igen, jag är så glad att allt gick bra med Sandy!

Jag har piff i min nya lägenhet att se fram emot. Jag har inte bott så här stort sedan jag blev sambo för många år sedan. Men nu har jag alla kvadratmetrar för mig själv och jag är så glad! Tack för dina fina ord, jag älskar att gå in och läsa kommentarerna på morgonen, för då har du oftast varit inne och skrivit något fint. Tack!

Stor kram
Och trevlig helg!

Ullis sa...

Vilken fin blogg du har!
Så vackra foto!
Skönt att strömmen är tillbaks.
Ullis

Sahra sa...

Du är som en enda stor generös, vacker, feelgood yourself. Jag blir lika varm i hjärtat varje gång jag slår mig ned hos dig. För det är så det är. Många bloggar skummar man igenom, men din vill man bara slå sig ned med i soffan och hoppas att det aldrig tar slut. Bilderna! Mmm. Förföriska, vackra, själfulla, äkta
Kram

Victorias Provkök sa...

Vilken fin blogg du har med mycket vackra bilder:)
Ha en fin helg!
Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

TIDSOPTIMISTEN sa...

Det går bra med godisstoppet ser jag ;) Ha ha ha....men det är ju faktiskt helg och då måste man gå unna sig :) Skönt att det börjar återgå lite till det normala hos er i alla fall!!
Kram Ullis

eastcoastmom sa...

Feelgood, your name is Lotta! Så skön att höra att du är back on track efter Sandy.
Handlade också hos Double L när han hade sitt farmstand just vid gränsen till din stad. Det där huset som höll på att rasa...
Kram

Anette Ryan sa...

Gottigott där! Härlig chokladtårta han har där din lokale grönsaksgubbe. Visst är det underbart med de små lokala affärerna där de känner igen en och frågar hur man har det här i livet. Jag blir ibalnd fortfarande lite förvånad över det här i Australien trots att jag bott här i så många år nu. Jag gillar det verkligen. JAg märker hur viktigt och trevligt det är speciellt när jag kommer tillbaka till Sverige och man inte stöter på det allt för ofta. Roligt att läsa att det är samma hos er.
Sedan som så väldigt ofta (=alltid) underbara bilder. Plommonen (?) ser så goda ut!
KRam Anette

Äventyret framtiden sa...

Du Lotta!
Du är min feelgood. Dina bilder och dina texter sätter sig som den ljuvligaste chokladtårta (den ser verkligen god ut) mitt i prick, där allt ska sitta när allt är som allra bäst.

Aahh...härligt!

Kramar

Bodil sa...

Hejsan!
Det är otroligt vilken gemenskap som
skapas i nödsituationer. Hur hjälpsam folk är. Vi håller på att samla en last bil med saker fol behöver i NYC. Jag ska få reda på mer om det idag.
Vad kul med farmstand och att han bär ut sakerna till bilen, vilken underbar service. Jag tycker fortfarande det är underbart att de packar ens kassar i affären, underbar service.
Gott med choklad kaka att njuta av, hoppas den var riktigt, riktigt god. Den ser himla god ut!

Ha en fin lördag!
Kram Bodil.

Unknown sa...

en stor kram till dig lotta.
för allt det vackra du bjuder på.
ALLTID!

Ewa`s Galleri sa...

Håller verkligen med de andra inläggen ,du är min feelgood
Så härligt att höra att allt börjar återgå till det normala hos er
Härligt att se alla bilder
Ha en skön helg

Taina sa...

Det är otroligt hur folk ställer upp. Vi fick så många erbjudanden om "hot shower" och "sleep over" så jag blev nästintill tårögd. Vi har en generator så vi kunde köra kyl och frys och kaffebryggaren. Bjöd över en kompis med barn på lunch då de själva saknade generator. Men NU är strömmen tillbaka och det är vi glada för såklart! Nu vill inte ha fler sådana här stormar!

KRAMAR!!!

Nettan sa...

Fina du, du är verkligen en tusenkonstnär i alla dina bilder Lotta! Härligt.Din blogg betyder så oerhört mycket!

Ta hand om dig vännen

Kramar
Nettan

Lina sa...

Skönt att det börjar återgå till det normala igen. Och jag hoppas att ni kommer på någon bra lösning vad ni ska göra med klätterträdet. Min mans föräldrar valde att såga ner ett av sina gamla träd för att det var risk att det skulle falla på huset och då bestämde de sig för att lämna in det och såga ut en vagga, till barnbarnen, av det. Väldigt fin ide. Kanske inte är aktuellt för er :) men det finns ju andra grejer man kan göra. /Lina

Desiree sa...

Det är skönt att livet som sagt börjar återgå till det normala igen i NY. Det betyder mycket med omtänksamma vänner och grannar. Man uppskattar verkligen hur mycket det betyder att ha ström när man varit utan ett tag. Vilken härlig lördag med supergod chokladtårta och allt. Riktigt bra dag ser det ut som :-)
Kram!

@my casa sa...

Vi satt och såg på Bon Jovi hos Skavlan igår och slogs
av hans omtänksamhet om vad han kallade de "sina"
i New Jersey. Han berättade just om det du beskriver
hur alla månar om varandra, låter så fantastiskt fint:)

Skönt att höra att det är hyfsat ok hos er!

Kram Åsa

House number 11 sa...

Åh, Lotta! Tack för din kommentar hos mig. Nu blir jag lugn över mitt kameraval! Du är min stora förebild när det gäller foto!:) ja, och livsnjutning, och feelgood och mycket mer!
Tack finaste!
Kram Jenny

Queen of Kammebornia sa...

Vad fint det låter Lotta, och vad underbart det är med omtänksamhet och hjälpsamhet! Jag är så innerligt glad att det lugnat ner sig och att ni verkar ha klarat er förhållandevis bra! Varma kramar!!!

Anne-Marie sa...

Underbart att allt börjar återgå litet mer till det normala. Fint med all omtänksamhet och hjälpsamhet som finns. Den där chokladtårtan kan jag smaka ända till Weed. ;) Kram!!

Ninelin sa...

Den ser väldigt god ut :-)

Bella sa...

Visst är det fantastisk och värmande hur omtänksamma människor trots allt blir i krissituationer. Det är så fruktansvärt hur vädrets krafter kan ställa till, men skönt i alla fall att ni klarat er hyfsat jmf med på en del andra ställen, men det måste varit så hemskt att först vänta på Sandy utan veta hur illa kommer det bli och sen genomlida det och sen hantera upplevelsen efteråt...

Skönt att vardagen börjar återvända och jag hoppas du får en riktigt bra lördag!!

Mångar kramar Bella

Carola sa...

Jag har tänkt på dig.
Är glad att allt är bra.
Och jag drömmer om en tårta hos dig nu.
För hjälp mig vad god den ser ut.
Hoppas ni har en underbar helg.

Kram!!!

PIAZZAN en inredningsblogg sa...

det där med när det krisar är spännande ..."att se hur man möts över gränser och hjälper varandra."..och också så fint!

Ha så gott där med tårtan ..här är det en enkel kopp som gäller..;)

Kram från Göteborg.

Pernilla På Piazzan

Helenas enkla vardag sa...

Det är ju du som förgyller våran dag med dina fantastiska bilder! Det är så kul att hänga här hos dig!
Kom på att du frågade hur jag fotat formarna! jag har bara ett svart bord som jag ställde dom på och fotade, svårare än så var det inte!
kram Helena

Två Trappor sa...

Finaste du!! Underbart höra om gemenskapen och omtänksamheten efter allt ni varit med om.. Det betyder så mycket! Jag hade varit så rädd om jag varit där i stormen.. och är full av beundran över det lugn och den trygghet du förmedlar. Tack för allt du ger oss med din generositet och ditt goda hjärta! <3 Dina fina hälsningar hos mig gör mig tårögd av glädje. Jag är såå glad att du finns :)
Ha en superfin fortsättning på helgen!
Stor kram från din kuddomanvän ;-)

CreandoPhoto sa...

Så skönt att höra att vardagen återvänder till er igen, fast det är helt liksom. Det har varit mycket oro för er därborta.

Och du, jag är så himla glad för dig :)

Kramar

Life´s Silverlining and I sa...

Du skriver som ur en bok man blir fångad av både texten och bilderna Lotta! så härligt! Ha en fin söndag! Kram Nilla

Sandra sa...

Och alla vi härinne är så glada för dig Lotta! Allt du delar med oss trots att bloggen aldrig blir privat utan personlig och makalöst bra.

Ni verkar ha startat helgen på bästa sätt. Nu ska jag avsluta jobbet denna söndagsmorgon och åka hemåt och ha helg med de mina. Njut av söndagen Lotta. I massor.

Kram

mammaxtre sa...

Älskar att kika in här hos dig min vän. Älskar att läsa det du skriver och njuta av de bilder du bjuder oss alla på.

Tack du fina!

Aratorps Lena sa...

Åh jösses vad skönt att höra att "efter allt" så finns ni för varandra och gör vad som krävs efter Sandys hemska framfart. Man tror ju inte sina ögon när man är inne på nyhetssidorna... Och en smarrig chokladtårta läker ju som alla vet de flesta sår. Jag är så glad för din blogg och dina underbara bilder. Så glad. Tack! /L

Åse sa...

Härligt att alla är omtänksamma och tänker på varandra ! Den chokladtårtan ser bara underbart god ut och dina bilder är ljuvliga !

Suz sa...

Underbara Lotta, här är så mysigt att vara ... dina bilder har alltid sån känsla och de förmedlar massor i själv, även utan ord!
Feelgood är ordet för din blogg!

Hoppas ni får det ordnat kring er, härligt att höra att alla hjälps åt och värnar om varandra. Svårt att sätta sig in i en sån situation när det närmsta man kommit är våra skånska stormar.

Ha det fint och snälla fortsätt med din underbara, härliga blogg<3

Kramar Suz

Anna K sa...

Och jag är med glad för dig!!! Du ger så mycket med dina bilder och korta texter!! Tack tack tack!!! Behöver det i mitt kaosartade liv just nu :-)
KRAMAR i massor!

Lena sa...

Va härligt Lotta att du och dina arbetskamrater mår bra....Jag förstår att det är skönt att få träffa alla och höra att alla dina vänner mår bra!
Den där chokladtårtan....ja vad ska jag säga den ser helt ljuvlig ut....med ett glas vin, jag förstår att du har svårt att prata!!

En stor bamsekram till dig och alla dina vänner!
Lena