lördag 19 oktober 2013

I'M IN LOVE









Äntligen!


Jag har funderat hur jag ska börja det här och längtat efter att berätta för er.


Kanske så här: att landa i Stockholm på kanelbullens dag måste vara bland de bättre dagar att landa på. Jag menar, hur härligt är det inte att känna att det doftar nybakat i hela stan? Bestämde med en gång att jag skulle ta kanelbullens vecka.

Så om ni såg någon i Stockholm förra veckan med en varmkorv i ena handen och en påse bullar i den andra, så var det nog jag.




















Raringar. Tack för alla fina grattis och att ni inte glömt bort mig fast jag inte bloggat på länge. Det blev liksom så fullt upp. Intryck, mat, härliga vänner, lunchöl hos Edward Blom och Gunilla Kinn och prat om den läckra nya kokboken Allting gott och alldeles för mycket (kuriosa: på sidan 52 har jag ett finger med i "Mormor Karins gyllenstekta kroppkakor"), höstvackra Stockholm som jag inte kunde se mig mätt på, krama på flera godingar som jag längtat efter, Moderna, Vaxholm, middagar med vänner, korvgrillning, Ulriksdals Värdshus, bubbel, godis och bio och vin på kvarterskrog, äpplen, löv. Och en alldeles speciell lunch med mamma och Rebecca, i solsken. Vi tre.

















Och så Zetas trädgård och Victoria, som jag vill ska öppna upp en likadan trädgård här i Connecticut. Victoria skrev så fint i min bok En Trädgårdsmästares Väg. Och där vi också åt en sådan god soppa och äppelkaka som man drömmer om efteråt.



















Så mycket härligt helt enkelt som gjorde att jag glömde bort tid och rum som vanligt.






















Och extra extra härligt var det att sitta i mamma och pappas kök och äta äpplen med kanel.





















Har jag sagt att Stockholm förför mig? Igen och igen.





















Och ordet lagom är raderat. Ni känner mig. Borde dela upp det här men just nu kan jag inte låta bli att visa så många bilder som bara går att klämma in.




















Jag älskar hösten och jag älskar hösten speciellt mycket när det ser ut så här, doftar så här gott från mossa, löv, varma eldar, bark, ved, salt vatten, båtar. Devine.




















Mina älsklingar.



















Nu: rakt in i den amerikanska östkusthösten. Lite omtumlad av jetlag och så, men rejält uppiggad när en av mina bästisar bjöd på brakmiddag. Hon är just hemkommen från en tvåveckors matresa i Rom och Positano. It's a wonderful world out there.

Nu ska jag också dyka in i den underbara bloggvärlden. Jag längtar efter er xoxo










53 kommentarer:

Channal sa...

Välkommen tillbaks Lotta❤ Jag har saknat dig massor!

Dina Sverigebilder får mig att älska Sverige ännu mer! Underbara bilder! Hösten visade sig på sin bästa sida när du var här! Blir GLAD! Härligt att dina dagar här gav dig så mycket!

KRAMAR Anna

Välkommen Hem! sa...

Åh så härligt att du äntligen är tillbaka!
Så glad jag blir att du haft det bra och att Sthlm visade sig från sin allra bästa sida (var ju aldrig orolig, du brukar ju finna godbitarna var du än är iofs...)! Nu ligger jag här och småler lite åt dina bilder för du har så rätt: vem kan inte låta bli att älska den staden? Vi har en hemlig crush, den och jag... ;-)
Kram darling och welcome back!
Judita

Sandra sa...

Lotta. Du är fantastisk när det gäller att ta fram det absolut bästa och finaste i saker och ting. Helt vansinnigt vackert är det! Och jag får bekräftat att min förmodligen livslånga förälskelse i Stockholm kommer att bestå. Tusan så fint det är. I helgen har vi motat feber här hemma. Gått på Bondens marknad och druckit flädersaft på småstolar i Tessinparken. Idag blir det kaffe hos vänner i Gamla Stan och lite träning. Tack för att du bjuder in till dig med vackra bilder. Varm kram

Carina sa...

Säger oxå: välkommen tillbaka! Vilken fantastisk resa du haft! Så skönt att komma hem och dela det med nära och kära. Förstår att du haft mycket att smälta :). Liksom du älskar jag hösten och dina bilder är (som vanligt) outstanding - så mycket glädje, så mycket solsken, så många underbara färger. Kan inte se mig mätt :). Och ett kaneldoftande Stockholm - det måste ha varit underbart!

Ha det bäst fina du!
Kram Carina

Hemma på Ekbacken sa...

Välkommen tillbaka. Jag har saknat dina bilder och vackra ord. Visst är det vackert i Stockholm på hösten, jag kan bara hålla med.
Men där du är nu igen finns nog ännu mer vackert att visa upp.
Kram Linda

eastcoastmom sa...

Underbart. Höstmys på nya nivåer i världens vackraste stad.

Lena - gott för själen sa...

Kul att du är tillbaka. Har längtat! Vad härligt att du haft det! Och du kan ju verkligen konsten att återge det för oss.

Så synd att jag inte kunde träffa dig. Men som sagt, nästa gång kanske.

Kram Lena

Casa of Mia sa...

Lotta - Vilka bilder, helt fantastiska! Ser att ni har haft det underbart i Stockholm, kram

Hemma på Sjuan sa...

Vi tackar och bugar åt att du "klämmer in" in så många bilder! Underbart vackra. Jag kan se dina bilder om o om igen! Du får mig att älska hösten ännu mer ;) Även Stockholm... Kul att du är tillbaka, kram Suss

mammaxtre sa...

Jösses Lotta, så lik dig dina döttrar är.

Fina du, så härligt det var med bubbel och babbel. Tack!

Tycker om dig massor, det vet du.

Kramkram

mitt liv som jag sa...

Åh Lotta, vilken härlig stund jag fick här nu vid frukostbordet :). Dina bilder och din text är så fulla av glädje och värme att det smittar av sig. Kommer på mig själv med att sitta le fånigt mot surfplattan :).
Jag önskar dig en fin vecka!
Kram Jennifer

Anonym sa...

Sååå underbart,fantastiskt & vackert <3
Roligt att du är Tbx & så mysigt det lät att sitta i mammas & pappas kök :)
Ha en skön Söndag/Kram

Beautifulosophy sa...

You're back! Så mycket du verkar ha hunnit med! Och njutit av hufvudstaden, den vackraste! Stor kram Caroline

Suz sa...

Härligt, välkommen tillbaka! Har saknat dig och tänk om vi faktiskt gick förbi varandra i Stockholm förra helgen! Så underbart väder och massor av promenader, Söder, Gamla Stan och Djurgården ...

Jag och mannen min var uppe och såg SPÖK på Cirkus, denna vackra gamla teater. Och vilken god mat vi fick i restaurangen:) Vi bodde hos fina familjen A, mannen min och pappan i familjen är barndomsvänner. Och vilket väder det var, solsken hela helgen!

Dina bilder är som vanligt helt fantastiska och det går inte att ta miste på dina känslor! Jag scrollar upp och ner och kan inte se mig mätt:)

Härligt att ha dig tillbaka i bloggvärlden<3
Ha det fint!
Kramar
Suz

Desiree sa...

Vilka helt makalöst underbara bilder från ett vackert höst Stockholm Lotta. Det märks att du har haft det underbart och fått njuta mycket. Hi hi toppen att pricka in att landa just på kanelbullens dag. Helt rätt. Njuter till fullo av alla fina äpplen uppdukade hos Zetas liksom rödbettorna i olika färger. Jättefin bilde på ångbåten i Stockholm. Dina döttrar är båda så söta och vackra. Härligt att få njuta av skön tillsammanstid allihop.
Kram och välkommen tillbaka. Jag har längtat och saknat din blogg.

Life´s Silverlining and I sa...

Tittar på dina bilder , så vackra och hur du beskriver allt du upplever. Vad kul att veta att du ligger bakom boken en trädgårdsmästares val och även den andra boken. Visste inte det . Du kan det där med att fånga känslan, bilden och upplevelsen! Kramar Nilla

Hanna Lans sa...

Gudars, vilka förföriska bilder! Jag älskar Stockholm och de år jag bodde där.

Villa Frejas bokblogg sa...

Du är verkligen bäst på att fånga allt underbart på bild. Så vackert. Och vilken underbar äppellunch som är uppdukad där i bild :) Kram.

Dagar av lycka sa...

Underbart, ljuvligt!!!!

Tittar på bilderna om och om igen och bara njuter! Tack!

Kram Anna

Bodil sa...

Välkommen tillbaka!
Jag blir så avis när jag ser vackra bilder från Sverige. Vill också åka hem och äta kanel bulle.
Vad underbart att ni har haft en skön stund I stockholm.
Ha en skön söndag!
Kram Bodil.

Home2tiny sa...

Välkommen tillbaka. Du har verkligen fångat vår vackra huvudstad på bästa sätt, ljuvliga bilder. Kramisar Tina

Annika sa...

SÅ fint, Lotta!
Hoppas du landat i tillvaroron nu!
Det tar ju lite tid ibland.
OCH så detta Stockholm; SÅ galet ljuvligt och skönt!!
Lotta, dina bilder är TOPP!!!
Varma kramar!!!

Maria - Wikers Liv sa...

Åh, vad jag älskar att läsa din blogg Lotta! Dina bilder och din text får mig att rysa! Du förmedlar en sådan känsla, som jag så ofta känner igen mig i! Jag älskar också både höst och Stockholm. Du inspirerar och ger energi! Lova att du ALDRIG slutar blogga! ;) :)
Varmaste kramen!
/Maria

Helenas enkla vardag sa...

Välkommen hem eller tillbaks eller hur man nu ska säga. Du har ju varit så nära men ändå så borta. Har saknat dig med! Vilka härliga bilder från vårt vackra Stockholm..
Nästan lika vackert som hos dig. Visste inte att du låg bakom dessa böcker. vad duktig du är, men det visste jag ju redan. Har du mer hemligheter i garderoben?
Kram kram Helena

Linda... sa...

I 16 dagar är hon tyst, daimglassen är det ända man ser...
Helt plöstligt idag lägger hon upp bilder som man blir helt stum av. Tänkte Charlie var nog I Stockholm samtidigt som jag. Sen kom det beviset, Katarina kyrkan på bild. Jepp, vi var där ungefär vid samma tid, lovely. Vilken vacker kyrka och vilka underbara vackra bilder Charlie...I in love.
om Shanti ॐ

Unknown sa...

Vilken fin berättelse och härliga bilder efter din vistelse här i stan. Önskar fortsatt härlig höst.
:-) //T

Unknown sa...

Vilken fin berättelse och härliga bilder efter din vistelse här i stan. Önskar fortsatt härlig höst.
:-) //T

Unknown sa...

Vilken fin berättelse och härliga bilder efter din vistelse här i stan. Önskar fortsatt härlig höst.
:-) //T

Queen of Kammebornia sa...

Åh, Lotta, så ljuvligt att se den svenska hösten genom din lins. Stor kram!!!

Katta sa...

Åh, vilka fantastiska bilder du bjuder på. Då har vi strosat runt i Stockholm vid samma tidpunkt! :) Kram

Miss Marie sa...

Men åh, love it. Saknar Sverige nu, skulle gärna få uppleva Sverige i höstskrud och äta kanelbullar. Love kanelbullar! Och dina bilder, löv, löv, löv it! Ååååhhhh...

Titta in hos Thess sa...

Vilka u n d e r b a r a bilder i från ett höstigt vackert Stockholm.
Hoppas att du haft en riktigt skön semester här hemma.

Kram Thess

tinajo sa...

Låter och ser helt fantastiskt ut - kul att se dig igen! :-)

Maria-Snickaregården sa...

Underbart ! Vem kan inte älska Stockholm? Särskilt efter att fått se dina bilder
Kram Maria


CONCEPT by JESSICA sa...

Underbara bilder!! En tur till zetas får det allt bli när vi om 2v åker till Stockholm...
Kram

Jenny sa...

Men herremin ge vad vackra bilder du bjuder på! När jag har sett höstbilder hos dig innan tänkte jag "ja men så ser det ut DÄR, inte HÄR". Men det gör det. Du ser det vackra. Det übervackra. Som vanligt är det som en dröm att titta in här. På fredag beger jag mig till Hufvudstaden för att bli förförd. Jag hoppas att se allt vackert, jag med. Kram. Och välkommen tillbaka!

Ninelin sa...

Vackra Stockholm. Ser ut som du haft en härlig vistelse här. Med sol!
Kramar N

Anonym sa...

Saknat dig och dina fantastiska bilder men såklart ska du passa på att bara vara och umgås och skratta och njuta och finnas när du är på Sverige och Stockholmsbesök. Tänk att Stockholm är vackert har jag alltid vetat men inte såååå vackert som det blir med dina amazing bilder.
Nu har du massor av härliga minnen att plocka av en lång tid frammåt!
Kram Pia

Berså sa...

Alldeles ljuvliga bilder!!! Snacka om att du fångat höst i Sthlm genom kameran...man vill bara käka äpplen, ta på sig halsduken och njuta!! Tyvärr är det ganska så grått här på ön i dag...

Saltistjejen sa...

Så underbart Lotta! Haha visade Mats dina bilder igår och han var såå imponerad! Du fångar verkligen så mycket. Inte enbart själva motivet, utan KÄNSLAN! love it!
Härligt att du haft det så bra i Sverige och välkommen hem igen. Gissar att det är med blandade känslor du återvänder så som det alltid är.
Hoppas vi kan ses ngt i höst. Vi åker dock till Sverige i mitten av november och är där i två veckor. Ska bli galet skönt, samtidigt som jag vet att det är väldigt stressigt också... :-)
Om vi inte hinner ses innan dess så kanske i december? Lite glögg? :-)
Kram!

AK. Keramik Form-Design sa...

Ja, efterlängtad till tusen har du varit Lotta......och som vanligt förför du oss med dina underbara bilder.
Stockholm är ju en helt annan stad genom dina ögon. Zeta, måste jag bara ta mig till, värt att bara åka dit verkar det som. Maken min köpte Viktorias underbara bok för 1 år sedan. Ligger alltid framme på soffbordet. Bläddras i då och då.
Kroppkakor mmmm....supergott :-)
Kramar
Annelie

Villa Ell sa...

Stockholm är vackert och underbart när man kan få se dina fina bilder all the way från västkusten ;-)
Vad skönt att du har släppt rum och tid, då har man semester... och njuta och släppa är allt bra ibland för oss alla...
Ha en fin vecka
Kram Sandra

Mittgodastefinaste sa...

Vilket fantastiskt härligt inlägg! Nu känner jag att jag måste åka in till stan och tanka lite citykänsla!

Kram Jenny

Christina sa...

Åh Lotta, du är en sån lysande stjärna på blogghimlen! Har saknat dina inlägg så!
Älskar dina bilder och ord, inget lagom här inte, precis som det ska vara! Vilken magisk stad Stockholm, vi satt och pratade Stockholmsminnen igår och jag fick en sådan längtan att vandra runt på Kungsholmen i våra gamla kvarter :-)
Kram!!

Anne-Marie sa...

Vilka fantastiska Stockholmsbilder. Du lyckas hitta de där platserna och motiven som har det där lilla extra. :)
Har ingen aning om var alla dessa platser finns men tydligen i Stockholm. ;)
Svenska kanelbullar är goda - det bara är så. KRAM!

Snäckskalsdalen. sa...

Underbar bildkavalkad. Och Stockholm är verkligen en vacker stad! (men blåsig......). Jag njuter av att titta på alla bilderna, dom säger mer än massor av ord!
Agneta kram

Bokcaféet i byn sa...

Hej Lotta!
Vilket underbart Stockholmsinlägg! Jag höll andan medan jag scrollade ner längs alla vackra höstfoton från vår vackra huvudstad!
Vi var i Stockholm i helgen med pojkarna och hade också vackert väder. Stockholm är en förförande stad, bara att konstatera!
Njut hösten på hemmaplan!
Stor kram Anna

Carola sa...

Ännu en gång nästan håller jag mig. Tänker att jag inte behöver skriva. Typ 100 har ju skrivit före mig. Innan.
Jag gör det ändå tänker jag sen. Kan inte låta bli.
Och om jag har saknat dig? mer än mycket, och om bilderna du bjuder på är utom denna värld? må du tro.
Och om jag fortfarande tycker att jag borde hoppa på ett plan och åka straight for your place?så är det precis just så jag känner.
Tack fining. Och Kram.

Becka [fotoblogg] sa...

Åh, så himla höstvackra & mysiga fotografier.

Desiree sa...

Nu är jag här igen och kikar på dina fantastiska bilder Lotta. Kan inte slita mig riktigt :-)
Kramar!

jennie sa...

Underbara underbara foton! Och små berättelser, så fint att få läsa och ta del av!

Tack snälla du!! Ha det underbart hemma <3 Jennie

Anette Ryan sa...

Hej vännen!
Vad kul att jag kunde "lära" dig något och att du gillade inlägget. Tycker själv kartbilden är så bra och talande. Man fattar liksom!
Och du, ja du har varit i min hemstad igen ser jag :-) Tack för att du delar med dig av dessa härliga bilder, mindre tack för nu blev jag sugen på att åka hem en sväng och äta svenska kanelbullar och gå på svenska handelsträdgårdar och allt annat du gjort och gärna på hösten.
Men om en stund har det lagt sig och dessutom har jag hört att hösten är över för denna gång så det får av naturliga själ vänta tills nästa år.
Hur ofta åker du hem förresten? Har inte ni "amerikaner" bara två semesterveckor per år? Ja så har jag trott iallafall.
Stor kram till dig!
Anette

Tess sa...

Hej - bilden på bordet med alla äpplen. Bart är den tagen?