söndag 16 mars 2014

On my mind.
Jag tänker så bra nära vatten. Det bara händer någonting. Precis på samma sätt när jag äter god mat, går omkring i en trädgård och flyger. Kommer på idéer, löser saker och ting som jag klurat på, hittar på nya recept, smider planer, får energi. Har du en sådan plats?
När vinden tar tag i håret och vågorna bryts vid strandkanten, då känns det inombords hur mycket längtan det finns. Får lust att sopa, torka tvätt utomhus, ha träskor, vispa ihop en sockerkakssmet, gå på café där det är trångt och gemytligt, måla om någonting.

Har jag sagt att Connecticut kan vara alldeles jättehärligt i mars?

Det finns så mycket att titta på som jag glömt eller inte tänkt på länge.Det är skönt att ta på stenar, se spår i sanden, ta fram sjalar och bara vira in sig.
Att sitta i lä med en filt, känna solen värma, äta en varm soppa och bara koppla av. Då älskar jag våren extra mycket.Och så är det jättehärligt att dela våren med er xoxo

40 kommentarer:

Bara Sara sa...

Hej!! Vackra bilder - luktar salt om dem! För mig är den platsen när jag tänker extra bra när jag springer, tanke efter tanke hamnar mer på rätt ställe och jag kommer på idéer och löser problem. Ha en go kväll! Kram Sara

Carina sa...

Våren blir extra vacker tack vare dina bilder Lotta! Förstår att du gärna tillbringar tid vid vattnet. För mig är den platsen när jag är i skogen på mina träningsrundor. Det är då jag löser mycket :).

Önskar dig en bra start på veckan som kommer!
Kram Carina

hjarnfrys sa...

Åh, fick nästan ont av längtan till min plats för kraft, när jag såg första bilden! Liknar mitt ställe i Danmark, även om färgskalan är mer nordiskt grå där. Påminner också om min kommande plats i Florida, Amelia Island. Jag längtar dit också, vill hämta kraft och få idéer där, precis som i Danmark. På fredag åker jag på snabbvisit.

Go' söndag.

Anonym sa...

Underbart & visst tänker man & mår bra runt vatten ...Fantastiska foto!
/Kram

Nettan sa...

Åh så härliga vårbilder, har har det varit så där med vädret men våren kommer sakta närmare.

Förstår att du har haft en magisk helg!
Ha en fin vecka.

Kramar
Nettan

Unknown sa...

Lotta! Vilket galet fina bilder!!
Och så glad jag blev över att höra att din mamma gillar halsbandet!!! Hurra!!
Stora stora varma kramar, u.

Anne-Marie sa...

En sådan underbar strand ni har hos er. Kan höra havets brus och känna doften ända till västkusten. :)
Vatten har en uppiggande effekt - det lär vara de negativa jonerna som har den påverkan.
Kan känna att jag skulle behöva bo mycket närmare vatten just pga den lugnande och energigivande kvaliteten hos vatten.
Kram!!

eastcoastmom sa...

Ja igår hade vi vår, men idag, not so much, eller hur?
Kramar

Juliannie sa...

Ja jag har en sån plats för att tanka energi... en stuga i Närke-skogarna vid en liten sjö dit jag och syrran åker en helg vår och höst. Det är så vackert och vilsamt och mitt i den läkande naturen och man blir helt FULL av energi och lust och nya idéer! Så jag förstår precis hur du känner.

Kram Eva

Jenny sa...

Jag ÄLSKAR vatten! Speciellt havet! Jag blir så lugn och lycklig. Sitter där och bara tittar. Förstår dig precis. Just nu är vatten dock i min hjärna på ett annat sätt, då vi fått avloppsvatten i vårt dricksvatten här i Öret och måste koka och hålla på..... Men det är en annan historia! Ha en fin vecka, Lotta! Kram

Beautifulosophy sa...

Vilken feelgood! Jag älskar också havet, måste ha det! CT verkar grymt året runt också, finns det någon dålig månad liksom...? Njuut! Kram Caroline

Lena sa...

Åååh Lotta! Det ser alldeles alldeles underbart ut!

Jag tänker nog bäst under promenader eller då jag sitter vid sjön och filosoferar.

Kram Lena

Cecilia sa...

Vad vackra bildet du tar !

Villa Frejas bokblogg sa...

Vilken underbar miljö. Jag älskar vatten - hav speciellt. Men gärna ljudet av porlande vatten. Därför vill vi anlägga en liten damm här i trädgården. Där ska jag sitta om somrarna sen och skriva böcker :) Kram.

Sahra sa...

Havet. Är min plats. Det går bra med en sjö också. Det spelar ingen roll om det är rogivande, stilla, blankt, dånande, brusande, dramatiskt, stormigt, lugnt. Tankarna får fritt utrymme. Inget som stör. Vid havet. Där mår jag bäst. Jag gillar även att strosa i vackra trädgårdar. Parker. Men det är något särskilt med havet. Det är så oförutsägbart. Och bara tanken att det är oändligt. Inga gränser. Ett hav möter ett annat. Det är själva grejen. Som vanligt förförande berusande alldeles oemotståndliga bilder
Kram

Annika sa...

Mmmm…vad fint.
Här i Washington är det snöstorm grande denna morgon. Set ut som ett julkort!
Japp.
Tror ni slapp denna storm. Jag hade velat vara på sin strand.
Underbart fina bilder!!!
Kramar och ha en fin måndag!

Äventyret framtiden sa...

Suck! Så fint, så stämningsfullt, så...så ...så..hur mycket som helst.
Ja, även om du inte har sagt det så är Connecticut vackert, åtminstone där du går fram

Tack Lotta!
Kram!

Min plats i solen sa...

Och vad glad jag blir över att du vill del din vår med oss. Låta oss få se allt det vackra genom dina ögon. Få vandra där vid havet tillsammans med dig.

Ta hand om dig kära Lottis och njut av våren så som bara du kan.

Kram Lotta

Min plats i solen sa...

Och vad glad jag blir över att du vill del din vår med oss. Låta oss få se allt det vackra genom dina ögon. Få vandra där vid havet tillsammans med dig.

Ta hand om dig kära Lottis och njut av våren så som bara du kan.

Kram Lotta

Camilla sa...

För mig innebär havet lugn, en plats där jag kan hämta kraft och bara vara. Jag är född i fiskens tecken;)
Din första bild är nästan densamma som en av fyra på den tavla jag fick av mamma i lördags.
Jag älskar allt som har med hav och strand att göra. Det är min favvoplats på jorden.
Jag bor 5 min promenad från en del av Östersjön, och jag älskar det! Men jag samtidigt saknar jag västkusten och dess vilda hav.

Kram

Helenas enkla vardag sa...

Tror jag måste komma till dig Lotta. Tror mitt minne och min koncentration skulle må bra av att vara hos dig. Underbara bilder.
Kram Helena

Miss Marie sa...

Underbart! Håller med, vid vatten trivs jag, och så i skogen! :)

Ann-tikt & Sånt sa...

Ohhh, så härligt!! Och, VAD jag håller med!! Det får mig att påminnas om vår strand här i Mellbystrand..., det var alldeles för längesedan jag var där. Det blir en tur imorgon!! Tyvärr är det så med det man har nära.
Ha det gott!Och tack för fin inspiration!
Kram Annika

Emschen sa...

Men åhhhh vilka bilder!
Får svår sommarlängtan!
Kram

Desiree sa...

Det är just alla dessa små detaljer i livet som utgör skillnaden och som ger den stora livskvalitén. Det är inte alla som ser dem eller tar tillvara på dessa detaljer. Men du både ser dem, finner dem och delar med dig av dem på ett alldeles fantastiskt härligt sätt Lotta.
Kram!

Anonym sa...

Och jag blir alldeles lycklig över att du delar din vår med oss!
Kram!

Coolaannna sa...

Det ser så där alldeles förfärligt härligt ut!! VÅR!!! Man kan ju bli glad, hur glad som helst.

Här hemma har det regnat ett härligt vårregn nu på morgonen just som jag bestämde mig för att ta en morgonpromenad i skogen innan jobbet!

Ha en fin tisdag Lotta <3

Kram <3

mammaxtre sa...

Underbart ställe Lotta. Ett ställe där också jag skulle trivas mycket gott!

Kramkram

Maria - Wikers Liv sa...

Härligt!
Jag tokgillar att vara på Fjäderholmarna, att sitta där och se vattnet... vatten är magsikt verkligen! =)
Kram /Maria

Gabriella sa...

Åh, härliga ljuvliga bilder! Du beskriver det så fint. Där hade jag gärna velat spendera några timmar. Ja dessa platser där man tänker extra bra, det har jag också. På ett litet berg med utsikt och massa skog omkring, där har jag filosoferat många gånger och kommit på saker:) Jag gillar även att promenera i skogen och vistas bland alla vackra blommor och vatten, där trivs jag så bra.
Kram

Ninelin sa...

Älskar närvaron av hav och vatten. Det ger mig ro.
Ibland bra tankar, ibland inga tankar alls.
Vackra bilder.

Kram N

Martina sa...

Tycker CT verkar härligt aret om. Tack vare dina underbara bilder. Innan visste jag knappt var CT lag nagonstans ännu mindre hur det sag ut.

Jag är nog lite som du. Tänker bra nära havet. Och pa flyg. När jag inte sover vill säga.
Kramar

Queen of Kammebornia sa...

Så ljuvligt Lotta! Jag trivs också väldigt bra vid vatten. Jag kan verkligen längta till vågor som slår mot klippor eller stränder. Stor kram!

Queen of Kammebornia sa...

Så ljuvligt Lotta! Jag trivs också väldigt bra vid vatten. Jag kan verkligen längta till vågor som slår mot klippor eller stränder. Stor kram!

Bella sa...

Vilka vackra bilder och så underbart att ha en så fin plats att tanka energi på, att sätta sig och sortera tankarna vid havet, det är något att värdesätta i livet :)

Hoppas dagen varit bra!

Kramar Bella

Channal sa...

När du är bakom kameralinsen då är Connecticut vacker hela året om. Skulle gärna vilka ha en stor glassig tabel-book med titeln "CCC - Charmiga Charlie i Connecticut". Skulle älska att sitta och bläddra i den tunga boken med dina underbara bilder...

KRAM finaste du! Anna

Vision By Mila sa...

I want to snap my fingers and wake up there.

baraetthem sa...

Sååå vackert!! Och vad jag längtar till sommaren ännu mera efter att ha sett dessa bilder. Speciellt eftersom vi har snö hos oss..Förstår du är mycket vid havet, det är ju så vackert och mäktigt!

Ha en fin helg fina du!! kram fredrika

Home2tiny sa...

Min plats är vid havet, där tankar jag energi o rätar ut alla frågetecken o tankar som ständigt snurrar i mitt huvud. Ljuvliga bilder. Kramisar Tina

Room of karma sa...

OMG dina bilder alltså. Dom är magiska. Tack för en fin blogg ♥♥♥

Kram CC