torsdag 29 maj 2014

ONLY IN SWEDENTillbaka!


Raringar, tänkt på er och jag håller på att spricka för att det är så mycket jag vill dela med mig. Utan inbördes ordning så kommer mina tankar.

Sverige och mitt älskade Stockholm är galet härligt och vackert i maj. Tror inte det finns någon mer ljuvlig plats. Dofter, ljud, det gröna, känslan, försommarstockholm…allt tog tag i mig och svepte mig upp i ett lyckorus. Koltrasten sjöng så vackert, det doftade från hägg och syr én, det blommade överallt, det var sommarkänsla. Det är maj i världens vackraste huvudstad och då vår älskling Rebecca fyller år.


Ljuvligt ljuvlig ljuvligt att vara här.Stan är som ett enda stort Junibacken nu.
Och som av en händelse går jag förbi en radio som spelar Monika Z och jag hör hennes röst.


Å, det är skönt när mitt Stockholm är grönt, sakta gå hem genom stan. En doft av hö från någon ljuv skärgårdsö, smyger sig tyst intill stan.Ljudet som borde K-märkas

"Ljudet är unikt svenskt. Ingen annanstans på båtjorden uppstår samma ljud. Inte på Medelhavet, inte på Södra Oceanen, på Svarta Havet eller Bengaliska viken. Ljudets förutsättning finns invävt i den svenska naturen och båtkulturen. Skärgården, naturhamn, landförtöjning och ett åtta kilos akterankare utgör bakgrund. Jag tänker på det svaga, men livliga ljud som uppstår då vinden vänder och små, små vågor slår in mot aktern. Kluck, kluck,kluck-kluck! Klockan är 02.30 och du vaknar omdelbart. En skärgårdsseglare är lika lättväckt som en förstföderska. Trumhinnan sover aldrig. Minsta nya ljud och du är, om inte klarvaken, så åtminstone inte sovande." Ur Skärgårdsliv, 2010

Har hört humlor, suttit i en solig glänta i ett hav av vitsoppor, hört suset från björkar, ätit kardemummabullar, känt doften av salt vatten, druckit rosé under äppelträd och nästan drunknat bland smörblommor och förgätmigej. Kunde inte sluta gå på små grusvägar. Och älskade äta frukost mitt i stan, när allt vaknar och solen värmer. Med mina älsklingar.

Älskar att promenera runt Kungliga Djurgården.Och äta lunch på Rosendal, såklart.I orangeriet på Waldermarsudde glömde jag bort tiden helt och hållet. Eller var det inne på något bageri, bland alla bullar? Eller sommarkvällar på Cadierbaren och på Riche som jag längtat efter. Och lunch med mamma i Vaxholm.Såg ni någon som skuttade runt så var det nog jag. Det gick inte att låta bli. Tillsammans med mina älskade, underbara vänner, solglitter, en tidig morgon på en brygga, knallblå himmel, handla jordgubbar på torget och sommardofter mår jag som en prinsessa.På ön pysslade mamma och pappa om. Älskar dagarna tillsammans där.

Jag har lagt upp alldeles för många bilder och har ändå så många kvar. Jag måste visa fler, berätta lite mer om allt. Som tex den sköna kvällen, med brasa, ett glas vin, tillsammans, och utsikt och känslor som nästan inte går att beskriva. Och om den senaste trenden i stan. Den förvånade iallafall mig xoxo
34 kommentarer:

Carina sa...

Vilken lyckoboost att få se och läsa om ditt Stockholmsbesök. Håller med om att Sverige är som vackrast i maj och du har verkligen fångat det Lotta! Blir glad av att läsa att du haft det bra under ditt besök.

Ser fram emot flera ljuvliga bilder och ord från dig!

Ha en bra dag och helg fina du!
KRAM

Bara Sara sa...

Lovely lovely lovely!!! Vackraste tiden är nu och jag älskar ditt sätt att fånga Stockholm! Kram Sara

Bara Sara sa...

Lovely lovely lovely!!! Vackraste tiden är nu och jag älskar ditt sätt att fånga Stockholm! Kram Sara

Anne-Marie sa...

Det var Stockholm och Sverige i försommargrönska det. :) Underbart och det är svårslaget. Tänk den där skira grönskan, ljuset och alla blommorna.
Saknar koltrasten. Kan höra den sjunga när jag läser hos dig.
Tack för att du delar med dig av världens kanske vackraste stad. :)
Kramar!!

Bokcaféet i byn sa...

Bästa Lotta,
Välkommen hem! Har saknat dig i bloggvärlden! Du sprider så mkt glädje! Glädje och lycka och tacksamhet karaktäriserar också ditt senaste inlägg! Ja Stockholm! Ser ljuvligt ut! Sverige bjuder på en alldeles oslagbar försommar i år! Nu kallar den lille!
Trevlig helg fina du!
Kramar Anna

Anonym sa...

Vilka underbara bilder! Ser fram emot att se mer!

Anonym sa...

Vilka underbara bilder! Ser fram emot att se mer!

Lena sa...

Stockholm är så makalöst vackert! Och på nåt sätt gör du det ännu vackrare. Du är fantastisk på att förmedla en känsla.

Synd att det inte råkar vara 30 augusti nu så du kunde vara med på vårt event ;-) Tar ändå chansen här att bjuda in dig och alla andra som läser här. All info under min kategori för eventet. Välkomna!

Kram Lena

Hanna Lans sa...

Nu blir jag jättenyfiken, vad är den senaste trenden på stan? Helskägg?

Underbara bilder och text, blir nästan lite sentimental trots att jag ju numera bor här. :)

Channal sa...

Välkommen tillbaks! Har saknat dug massor!

Du har absolut inte lagt upp för många bilder! Älskar de allihopa! Älskar alla detaljer och färger! Stockholm är underbart! Nu vill jag bara titta och njuta... scrolla upp o ner... upp o ner!

Vad heter din nya kamera? Minns att din Canon G12 gick sönder.

KRAMAR!! Anna

Anonym sa...

Wooo...Underbart....Underbart...Underbart/Kram fina du!

Flickorna i Mellby sa...

Vilket inlägg!!! Alldeles, alldeles UNDERBART...
Kram
Ann

Jenny sa...

Ljuvligt! jag tänker alltid att jag längtar till USA när jag ser dina bilder, men nu längtar jag till Stockholm. Det är nog inte platserna så mycket som dina fina foton och förmåga att beskriva på ett ljuvligt sätt! Kram fina Lotta!

Nettan sa...

Stockholm är speciellt på våren, många är gångerna under mina Stockholmsår då jag promenerade med barnvagnen ute på djurgården, tog båten ut till Fjäderholmarna och bara njöt av dagen. Nu ligger de åren långt bakom mig men mina minnen från åren där är positiva, dock vet jag nu att jag aldrig mer skulle kunna bo där uppe som jag gjorde för 20 år sedan, utan jag har rotat mig i Skåne, i tempot och lugnet som där råder. Men Stockholm är vackert.

Underbart vackra bilder Lotta och jag har ju sett lite av det du lagt upp på instagram också!

Välkommen tillbaka till bloggvärlden, har saknat dig!

Kramar
Nettan

mitt liv som jag sa...

Jag bara älskar dina bilder och det du skriver! Tänk vad bra det är att man kan dela med sig av sin glädje så att glädjen smittar av sig till andra.
Sommar i Sverige är verkligen fantastiskt och så vackert.

Ha det gott Lotta och jag ser gärna fler bilder från ditt Stockholm!
Kram Jennifer

eastcoastmom sa...

Det är ju på försommaren det är som finast i Stockholm! Kardemummabullarna.... ahh...

Bodil sa...

Åh, vackra Sverige och fina Stockholm. Lyckost dig!
Nu är jag ju jätte avis.
Underbara, underbara bilder, Lotta.
Hur länge stannar/ade du?
Kram Bodil.

M sa...

Hello dear
Underbara bilder från vår vackra hemstad. Du är verkligen en superduktig fotograf med känsla för fina detaljer.
Kommer du hem ngt mer i sommar. Jag är i Stockholm mellan 25 juni till 5 juli
Kram
M

M sa...

Alltså jag åker från Shanghai till Stockholm och därifrån den 5 juli till Italien .Inför hemresan till Shankis mellanlandar jag bara ett dygn ..ngn gång mitten augusti.

Annika sa...

SÅ fint!
Jag åker hem om en månad. Då är det inte försommar längre, men väl lika ljuvligt, fast på annat sätt.
Välkommen hem igen.
Ser ut som om resan hem till underbara Sthlm!
Dina bilder ÄR fantastiska!
Ha en fin helg!
Kram!!

Life´s Silverlining and I sa...

Så himla härligt du beskriver det! Alltid så mysigt att kika in hos dig, det var ett tag sedan nu. Tack för fina bilder av vårt vackra Sverige och deta med ljudet har jag faktiskt inte tänkt på tidigare men vissa ljud är verkligen svenska såsom även dofter. Kram Kram Pernilla

Äventyret framtiden sa...

Tack Lotta <3 <3!
Stockholm finns i mitt hjärta!
Alltid nära men ändå så långt ifrån
Det är absolut en av de vackraste städerna som finns.

Kramar!

Desiree sa...

Välkommen tillbaka till ditt andra hem i USA Lotta. Ser ut som du har haft det underbart och fått njuta av många fina dagar och kvällar i Stockholm. Stockholm är ju som allra vackrast så här i sommartid. Du har så rätt att ljudet av kluckande vatten borde i princip K-märkas. Även den där speciella doften på Mälarvattnet är ju unikt för Stockholm.
Blir naturligtvis väldigt sugen på kardemummabullar när jag ser dina bilder. Underbart att få en sådan här Stockholmsdos av allt det finaste och vackraste med Stockholm genom din kameralins. Jättefina små skålar eller koppar med rosor på. De fastnade jag för.
Kramar och trevlig helg.

Suz sa...

Härliga bilder och jag förstår att du haft det alldeles underbart! Ljuvlig tid med familj och vänner som är så totalt ovärderligt, så nödvändigt och så mysigt.

Ös på med bilder, jag tror aldrig någon av oss tröttnar på vad du har att visa. Dina bilder är så mycket "här och nu", inspirerande och intensiva.

Tack för din fina kommentar hos mig, superglad blir jag ju naturligtvis! Och resa, vem skulle inte vilja mer av det ... korta sträckor eller längre spelar ingen roll. Men just nu lägger vi mycket tid på studenten och så får det och ska det vara. Det var bal för ett par veckor sedan (bilder finns på bloggen) och nu har jag fullt upp med att förbereda för buffén bredvid allt det vanliga som ska hinnas med i vardagen. Men det är kul!

Så jag scrollar upp och ner och super in härlig atmosfär bland dina bilder och tänker på sommarturer som ska göras och hur mycket vi njuter av tillvaron just här och nu!

Ha det fint vännen!
Kram
Suz

Beautifulosophy sa...

Åh vad jag har väntat på detta inlägg! Som stockholmare i Skåne så blir man rätt nostalgisk ibland, särskilt när man ser sådant här. Skulle gjort ungefär precis samma saker. Tror jag skall klämma in en trip i juni, för att då just allt det där! Hoppas du njuter av att komma hem till CT också. Kram Caroline

Postadress Torslanda sa...

Men åh, du har verkligen fångat den fantastiska sommarkänslan i den fina staden. Kram

Anette Ryan sa...

Välkommen tillbaka!
Tack för en härlig resa till Stockholm. Ja för det är så det känns just nu. Jag sitter här, lördagkväll med en sjal över axlarna för det är kyligt. Vi går mot vinter. Men så ser jag dina bilder och förs bort i tid och rum och är helt plötsligt i Stockholm. Jag känner dofter och hör ljuden du pratar om. Tänk vad bilder ändå kan förmedla mycket, en känsla av hemma för mig. En speciell känsla som man bara känner till om man varit på Djurgården och sett träden slå ut, man känner det i dina bilder. Det är sååå himla häftigt att få ta del av detta när man är så långt borta.
Tack för att du gjorde min lördagskväll lite varmare Lotta!
Nu ska jag gå och sova och kanske drömma om ett försommar Stockholm. Vem vet?
Kram Anette

mammaxtre sa...

Finaste Lotta,

du kan konsten att leverera inlägg du. Inlägg med bilder och text som får åtminstone mig att tappa andan. Glad för vår middag på Riche. Det var fint det.

Kram

Ninelin sa...

Vilka ljuvliga sommarbilder du bjuder på!
Älskart. Vackra Sverige och dess skärgård.

Kram N

AK. Keramik Form-Design sa...

Dina bilder blir aldrig för många....vill bara ha mer.
Ser fram emot vilken trend du såg, den är jag nyfiken på.
Önskar dig en härlig helg :-)
Kram
Annelie

AK. Keramik Form-Design sa...

Dina bilder blir aldrig för många....vill bara ha mer.
Ser fram emot vilken trend du såg, den är jag nyfiken på.
Önskar dig en härlig helg :-)
Kram
Annelie

Mittgodastefinaste sa...

Ååh, du har varit här! Och som du har fångat vårt vackra Stockholm! Du är fantastisk på det! Jag märker att vi har några samma favoritställen!

Önskar dig en underbar söndag!

Kram Jenny

Villa Ell sa...

Maj är en otroligt vacker månad! Hela kroppen blir full av liv, hoppas Juni bjuder på lika fint... Vi behöver energin och ljuset, tänk om dygnet ändå hade lite fler timmar denna årstiden ;-)
Må så gott
Kram Sandra

Helenas enkla vardag sa...

Jag tror jag utnämner dig till Stockholms ambassadör, för gud vad duktig du är att förmedla det bästa om vår huvudstad. Nu säger jag det igen, men är det inte dags att göra en bok om Stockholm, lag lovar att den skulle sälja som smör i solsken.
Kram Helena