fredag 6 juni 2014

UNDER THE TUSCAN SUN

Glad Nationaldag! Svenska flaggan och ett fång pioner står på köksbordet.


Vill titta in och önska er en härlig helg och berätta om ett fantastiskt möte med Frances Mayes i samband med att hon lanserar sitt vin. Jag har sett filmen Under the Tuscan Sun och läst Frances bok och blev lite extra pirrig att få träffa henne. Huset, Toscana, känslan och längtan dit.

Det var speciellt att möta den riktiga Frances och höra henne berätta om Bramasole och omgivningarna i Cortona.
Bilderna är från huset som används i filmen.

Har en hemlig dröm, att bo ett tag i Toscana. Huset går att hyra, mer information och bilder finns HÄR.
Medan jag fortsätter att drömma om böljande kullar, vinodlingar och italiensk mat njuter jag av en solig fredag, närheten till stranden och att det snart är helg. Tack för alla fina hälsningar, tycker ni är underbara xoxo

22 kommentarer:

Sahra sa...

Lägg av? Älskar den filmen. Älskar. Och nästa vecka är det jag som vandrar på den där stranden i Positano. Mycket pga filmen. Vem är du Lotta? Du är full av överraskningar o hemligheter. Kram

Anonym sa...

~ Fantastiskt underbart & vackert ~

/Svensk Nationaldagskram

Hemma på Ekbacken sa...

Vilket spännande möte Lotta. Det är intressant att just den filmen har kommit upp 3 ggr på 1 vecka. Jag måste verkligen se den.
Jag såg att du var i Vaxholm när du var hemma. Jag har dock slutat på Magasinet. Både skönt och tråkigt från jag säga. Hoppas vi ses på annat sätt istället.
Kram Linda

Snäckskalsdalen. sa...

Det är mysigt att ha drömmar - min dröm är ett urgammalt timmerhus på ett berg vid en fjord i Norge! Det hägrar.
Filmen är en favorit här hos oss, fastän den inte utspelar sig i Norge!!!!
Glad Nationaldag!
Agneta kram

Bokcaféet i byn sa...

Underbart Lotta! Älskade boken, tror jag sett filmen också! Författarmöten är bra fantastiska!
Tack för ett spännande inlägg! Just nu vill jag inte bo ngn annanstans än där jag bor. Det är en skön känsla! Om vintrarna då längtar jag dock söderöver!
Trevlig helg bästa Lotta!
Stor kram Anna

AK. Keramik Form-Design sa...

Underbar film ..lika så Letters from Juliet. Där kan man bli helt Toscana frälst.
Min dröm är nog ändå en kalkstens gård på Gotland. Där har jag mitt lugn, på denna vackra Ö.
Kram
Annelie

Carina sa...

Säger som många andra, vilket spännande möte Och vilka bilder!! En av mina drömmars resmål är just Toscana. Tänk att få cykla runt och insupa alla ljuvliga scener i det vackra landskapet - tillsammans med kameran så klart ;).

Önskar dig en fantastisk helg!
Kram Carina.

tinajo sa...

Så spännande - hon ser trevlig ut. Härliga bilder! :-)

Sandra sa...

Jag smäller av. Älskar den filmen. Den bjuder på så fantastiska miljöer. Vilket härligt möte binder ut att ha haft. Skulle mer än gärna hyra hus där. Vilken dröm.
Tack för allt fint du bjuder på Lotta.
Varm kram från Stockholm

eastcoastmom sa...

Toscana är underbart. Men himmel vad varmt på sommaren...

Gunilla Nardin sa...

Alskar den filmen,vet inte hur manga ganger jag sett den....
Bor i provence,likheten ar stor
men italienarna ar saa mycket
trevligare an fransmannen.
Nu fick jag lust att se om filmen
igen!!
Gunilla

Katta sa...

Måste nog se den filmen. Förra året fick jag Italien feber då vi bilade i Italien under två veckor och besökte ett 40 tal vingårdar och bodde på flera vingårdar ute på landet. Kram

Life´s Silverlining and I sa...

Åh gud vad jag längtar till Italien nu! Vi har nästan gjort det till vårt landställe:) Sen blir jag liksom Sahra nyfiken på dig!:) att få vara där och träffa henne, så häftigt! Idag har du inspirerat till mitt inlägg:) Kramar Pernilla

Channal sa...

Älskar den filmen! Vill dit i sommar! Nä, jag vill dit NU!! Visste inte att man kunde bo i det huset! Vinet finns nog inte att köpa här. Vill dit!!

KRAM xoxo much love❤️ Anna

Postadress Torslanda sa...

Men åh - vilka härliga bilder från Toscana! Jag får en akut Italienlängtan. Jag bodde i Florens några månader en vår och en sommar ( för många år sedan)
Kram

Äventyret framtiden sa...

Jag har varit i Toscana en dag och vill dit igen och igen. När jag ser dina bilder känner jag värmen, doften och också smaken på maten som serverades. En gång Toscana, alltid Toscana, så är det bara!
Ljuvliga bilder som vanligt Lotta, levande, berättande

Varm kram
Karin

Anonym sa...

Hello dear

Åh vad kul att få lyssna på Frances Mayes .Jag tyckte också mycket om både boken och filmen. Toscana är väldigt vackert men är absolut inte den enda charmiga delen av Italien .Finns många andra härliga ställen tex norra delen med sjöarna....vilket också kan vara en tröst om man ryggar för prisbilden och de antal turister som i STORA skaror kommer till de mest kända orterna i lToscana. Men om dom detaljerna inte i är något som berör är tex Florens, Siena och Montalcino väldigt trevliga trakter att besöka.

Kram
Marianne

mammaxtre sa...

Och jag ärligt talat ingen aning om vem denna kvinna är. Jag har inte läst boken eller sett filmen. Inte heller har jag varit i Toscana :-(

Ha det gott Lotta

Kram

Anonym sa...

Nu har jag läst ikapp...vilka FANTASTISKA bilder du bjuder pa Lotta...sma konstverk...och texten...far gashud...aber im positiven Sinne ;-)Och sa har du varit i Toscana & träffat Frances Mayes...spännande!
Ha en trevlig helg!
Ganz liebe Grüße
Lisa

Nettan sa...

Så häftigt att få träffa Frances, och som jag älskar den filmen, nästa regn och deppdag vet jag att det är den jag ska titta på. Längtar så till Toscana, ligger på min önskelista av platser att besöka.

Många kramar

Nettan

Anonym sa...

Men åh!!!Blir totalt avis! Det är en av mina absoluta favoritfilmer! Har gråtit till den, skrattat till en och bara mått bra och jag ÄLSKAR den verkligen!! Och jag älskar Toscana! ♥
Vad häftigt att du fick träffa henne!

Kram!

Berså sa...

Jag har också en hemlig dröm! :) Och i den funkar hela Italien bra, men helst Toscana såklart!