söndag 28 december 2014

TOWN & COUNTRY









God fortsättning kära ni!













Jag konstaterar att jag ätit alldeles för mycket de senaste dagarna. Allt från skumtomtar, cannolis, sockerkaka, julbord, ostron, bubbel, nybakade småkakor, tryffel pommes frites, vispgrädde med hallon, soppor och varma smörgåsar.












Men det är ju så gott när det är hemmagjort, och vem kan motstå Country Farms Soups i den lilla byn Kent, bland julkransar, putsade kopparkärl, trägolv och en breadpudding som just kommit ut från ugnen?











Bland julfilmer som The Holiday, apelsiner, hyacinter, doft av gran och tomtebloss, åkte vi antiquing. Connecticut har många antikhandlare och jag tycker om att gräva lite i ladorna, man vet aldrig vad man hittar. Vi blev bjudna på en kopp te framför brasan när vi handlade ägg och bröd hos The Smithy. Jag vill att alla affärer ska ha en öppen spis och gungstolar.



Och så en date på Manhattan, vi två.












Vi började i Brooklyn, som snabbt har blivit min absoluta favvis.

Det var nämligen så, att jag hittat ett bageri som jag inte kunnat sluta tänka på. Jag såg framför mig pösiga bullar, kakor som man bara vet är goda när man tittar på dem, en liten trädgård där man kan sitta och dricka varm choklad med vispgrädde, träbord och deg som jäser i vackra bunkar.

Och det var precis så, fast ännu bättre. Jag visste inte att det fanns fönster med vackert färgat glas som vette ut mot trädgården,vaniljbullar med kokos och cafe au lait som serveras i koppar med små hus, hästar och träd på.













När det börjar skymma är det nästan magiskt att gå mellan avenyerna. Det glittrar från skyltfönster, skyskrapor och granar.












Hoppas ni haft sköna och härliga dagar. Era bilder är fantastiska.  Gott Nytt År! 









22 kommentarer:

Maria - Wikers Liv sa...

AMAZING!!!! =)
God fortsättning och kram på dig!
/Maria

Miss Marie sa...

Men så mysigt! Är avis på min kompis som precis spenderat julen i NY. Visst kanske hon längtade till Sverige, men NY i jultid måste ju vara speciellt! Det där haket i Brooklyn ser så härligt ut, och Tiffanys julskyltning är alltid magisk!

Channal sa...

God fortsättning kära Lotta! Älskat kontrasten med landet och storstad!! En perfekt mix! Mysigt med en date... DE där jättejulgranskulorna är underbara!

KRAMAR much love! Anna

Taina sa...

Lotta, Lotta, jag blir helt lyrisk när jag tittar på dina bilder. och läser texten till dem. Visst, Brooklyn är så himmelens trevligt och mysigt. Som du vet så har vi ju våra vänner där med världens finaste utsikt mot Brooklyn Bridge och frihetsgudinnan. SÅ fint!

Men DU! När ska vi ses???

Kramar

Lena - gott för själen sa...

Jamen hur läckert är inte det där då!? Älskar också mixen av storstadspuls och det lantliga!

Igår var vi på det hysteriska på Hollywood Blv, Senset Blv och Rodeo drive. Galet! Och jag älskar det. I flera minuter, typ. Haha!

Kram Lena

Anne-Marie sa...

Vilka härliga kontraster. Gungstolar och öppna spisar borde finnas överallt. :)
Helt otroligt med julgranskulorna!
Brooklyn är en del av NY som jag aldrig besökte. Verkar vara en mysig del av denna jättestad.
Kram!

Suz sa...

Åh Lotta, dina bilder är ju de som är fantastiska! Och de där gigantiska julkulorna, de hade min kompis på Instagram häromdagen, han firade sin 50-årsdag i New York tillsammans med fina sambon:) Nu är de i Florida och sjutton vet om de inte skulle åka om Toronto hem, de är tokiga i hockey och juniorkronorna kämpar på i JVM. Jag skulle kunna tänkt att gömt mig i deras resväska;) men hade kanske stannat och kidnappat dig som min personliga ciceron i dina vackra trakter<3

En riktigt god fortsättning önskar jag dig också<3
Kramar
Suz

Välkommen Hem! sa...

Härliga och mysiga ställen du får uppleva! Lovely!
Nu är vi återigen hemma efter vår resa i Karibien och där fick vi också uppleva en hel del och vi mellanlandade i NY på vägen hem, såg du att jag vinkade till dig från planet??... ;-)
Många kramar och god fortsättning min vän!
Judita

tinajo sa...

God fortsättning, härliga bilder som vanligt. :-)

mammaxtre sa...

Du är fantastisk!

Tycker om dig massor!

Kram

Nettan sa...

Underbara bilder som alltid, att få fira sådan jul med familj och vänner måste vara underbart.
Hoppas nu att du får ett fint slut på 2014 och en underbar start på det nya året!

Kramar

Nettan

Äventyret framtiden sa...

Tack Lotta!

jag som knappt har känt julkänsla överhuvudtaget i år fick plötligt göra det nu när jag läser din blogg. En höjdare bland alla dina höjdpunkter.

Ett gott slut och ett riktigt gott nytt år önskar jag dig och din familj!

Nyårskramar!

Bokcaféet i byn sa...

Hej Lotta!
Vilken härlig fotokavalkad! Så exotiskt och så spännande platser och vyer! Inte utan att man blir väldigt ressugen!

Önskar er fortsatt fina dagar under nyårsveckan!
Kram Anna

mitt liv som jag sa...

Här är en till som ätit på tok för mycket, men är det jul så är det :).
Tittar in en snabbis och njuter av dina bilder och vill önska dig fina Lotta ett riktigt Gott Nytt År!
Kram Jennifer

Anonym sa...

Åh, god fortsättning! Du har det härligt, som vanligt. Jag har också ätit för mycket i jul. Jag brukar aldrig förstå vad människor menar med "Holiday weight". Jag äter som jag brukar och trycker inte i mig massa extra bara för att det är jul.....ehhhh...... jo! det kommer snart praliner och julkola ut ur öronen på mig. Nu drar jag på en aktiv semester en vecka med snowboardåkning, simning, squash och allt vad det blir, så då känns det nog bättre! :) Ha en fin nyårsafton! Kram

/Jenny Lina Carlsdotter

Villa Frejas bokblogg sa...

Å så mysigt. Vilka härliga konstraster. Kram.

Ninelin sa...

Har ätit och druckit alldeles för mycket gott den här julen. . . Gott slut och Gott nytt! Kram N

Unknown sa...

Hej och god fortsättning till dig!
Vill samtidigt önska dig ett riktigt Gott Nytt År och tacka dig för det gångna året och alla dina underbara inlägg och härliga och inspirerande bilder!!!!!
Kram Sabina

The Place To Be sa...

Gott Nytt År!!! Ser fram emot fantastiska bilder även nästa år!!!

Kramar Malin

Home2tiny sa...

Gott nytt år fina Lotta. Ser fram emot att kika in här under 2015. Kramisar Tina

Fröken L sa...

God fortsättning på det nya året! Vilken härlig konstrast mellan landsbygd och storstad. Jag hoppas att jag någon gång får möjlighet att utforska New York.

Kram Linda

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka stämningsfulla bilder, det är så jag får lust att vrida klockan tillbaka, ta flyget och göra om hela julandet. Date på stan, helt rätt!
Agneta kram