söndag 22 november 2015

AUTUMN IN NEW ENGLAND








Hösten i New England är enastående. Färgerna sprakar, det är ett spektrum av kulörer som gör att man nästan kör av vägen. Eller åtminstone måste iallafall jag stanna, kanske till och med vända och köra tillbaka för att det är något träd som är helt oemotståndligt.













Dagarna har blivit kortare. Vi har vintertid. Solen går ner vid 16.30-tiden och jag noterar att den letar sig fram och lyser upp allt på ett annat sätt än under sommarmånaderna. Tycker om skuggorna och det guldgula som glimrar till.














Älskar en att tillbringa en lördag i krispig luft, sol, vid havet och äta lunch som tar flera timmar. Allt ekologiskt, lokalt, nybakat och massor av höstens delikatesser. Note to self: gör sånt här lite oftare.













Har jag sagt att färgerna är som enda explosion i gult, guld, rött och ockra när hösten är som vackrast?













Vad fint det är när hösten gnistrar.













Det är jättehärligt att göra road trips så här års.













Jag blir lycklig av löven, färgerna, ladorna, pumpor, kurviga vägar som är omfamnade av vackra träd, verandor med pumpor och alla goda grönsaker från famers markets.













Det är nästan svårt att slita sig och åka in till Manhattan, men väl där är det magnifikt att gå omkring i ett New York som pulserar mitt i hösten. Tror jag tycker bäst om stan den här årstiden. Eller kanske våren när allt blommor. Kan inte bestämma mig!














För några veckor sedan var det en explosion av färger i Central Park. Jag ville bara sitta där och inte röra mig ur fläcken.














Kom så ror vi en stund tillsammans!















Det är så här års man blir superkär i New York.














Halloween tas på stort allvar och jag spanade efter häftiga dekorationer och hittade massor. Det var skön stämning den 31 oktober och fullt ös här hemma. Gillar att amrisarna går all in. Vi smet ett tag på eftermiddagen och drack fluffigt kaffe och åt äppelakakor på vårt älsklingscafé på Upper East. Tycker om kvarterskänslan.

Om du inte varit i New York på hösten rekommenderar jag det!














Nu planerar vi och fixar inför Thanksgiving. Bäst är fyra dagar ledigt, att det är avslappnat, god mat, bubbel, hinna med lite bus, vara tillsammans och varva ner. Jag har flera bra böcker som jag vill slappa med, bland annat.

Raringar, tänker på er! Önskar en fin vecka xo






20 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Hösten är bäst här i New England, helt klart! Bästa vädret, vackraste färgerna, allt!

Lena - gott för själen sa...

Så fantastiska bilder! Njuter! Tack för din grattishälsning igår!

Ha en fin start på veckan!

Kram Lena

Äventyret framtiden sa...

Senast igår kväll satt vi, Uffe och jag, och pratade om New York, p.g.a ett tv-program vi tittade på därifrån. - Hur i all världen tycker folk att New York är så vackert? undrade Uffe. Med tanke på filmen som visades så förstod jag honom, men...- " du har inte varit inne på Lottas blogg då", kunde jag kontra med och efter en titt och mycket bläddrande har han ändrat åsikt helt och hållet. Kan du tänka dig? :)

Underbara färgsprakande höstbilder bjuder du verkligen på idag. Fantastiskt, jag vill komma dit och bara vara, känns det som.
Tack igen Lotta!
Jag blir alltid lika hänförd och lycklig. Att börja veckan så här är fantastiskt.
Nu kan den inte bli annat än bra.

Varm höstkram från ett pudervitt Åland
Karin

tinajo sa...

Underbara bilder, vilken färgprakt! :-)

Nettan sa...

Vilka fantastiska bilder vännen, så härlig höst ni har haft och fortfarande har. Mysigt med fyra dagars ledigt denna vecka, Thanksgiving är en fin helg hos er på andra sidan Atlanten, en som alla kan njuta av.
Hoppas att ni får underbara dagar och att du hinner med att läsa lite och njuta av böckerna.

Kramar
Nettan

Maria - Wikers Liv sa...

Galet vackra bilder! Underbart! Bilderna gör mig verkligen glad!
New York ÄR fantastiskt på hösten, men så har jag aldrig varit där någon annan årstid heller, förstås ;)
Tack för inspiration!
Kram/Maria

Villa Frejas bokblogg sa...

Vilka underbart vackra bilder och härliga färger. Håller sig hösten kvar längre än i Sverige där träden tappar sina löv så fort? Kram.

Nilla Q sa...

Ser helt underbart ut! Så där vacker ska hösten vara! Här har alla löv fallit av nu, så det är inte lika fint längre...

Kram Pernilla

Channal sa...

Kära Lotta så fint! Ryyyser av välbehag... amazzzing pics! Love the colours! Här är hösten över. Vi har frost och kyla men dina bilder gör mig varm. Härliga höstfärger.

KRAM xoxo Anna

Anna sa...

Helt makalösa färger och bilder !!
Kram Anna

Anne-Marie sa...

Vilka fantastiska bilder av hösten i New England.
Har förstått att höstfärgerna kan vara precis så som du visar.
Härliga bilder också av Central Park. Har bara varit litet i den parken för mycket länge sedan men gillade verkligen stämningen där.
Kramar!

Anonym sa...

Helt underbara bilder...vilken höst..vilka färger...helt underbart.
Du får mig att vilja åka över och uppleva din värld :-)
Kramar
Annelie

Vitasjutton sa...

Njuter av att titta på dina fantastiska bilder!

Kramis/Heléne

Carina sa...

Vilka fantastiskt färgsprakande bilder du bjuder oss i höstmörkret. Tack! Njuter av varenda en o blir mer o mer sugen på att åka tillbaka till din stad. Kanske det får bli ett höstbesök :).

Hoppas du får härliga lediga dagar!
Stor kram Carina

Annika sa...

Fina bilder, Lotta.
Nu antar jag att det mest är kalt hos er, precis som det är här. Mer eller mindre. Men det ligger ngn slags charm i den kala naturen också när det lackar mot Thankgiving och jul.
Den höst du visar är den där perfekta östkusthösten, när den är som allra, allra finast. Den hösten blir jag aldrig mätt på. Underbara bilder av en en tid som nu mest känns svunnen. Men, nu jädrar firar vi Thanksgiving och sen går vi på julen :-)
Önskar dig en jättefin Thanksgivinghelg.
Stora kramar!!!

Plommonhuset sa...

Fantastiska bilder och vackra färger. Bodde i Maine ett år så jag minns trädens vackra färger då hösten kom. Underbar blogg du har. //Sofia

Saltistjejen sa...

Fantastiska bilder Lotta! Och min "hemlängtan" blir alltid vattnad och närd av din blogg och ditt instaplade. :-) Saknar NYC sååå mycket. Särskilt nu samt i våras. Jag tycker som du att höst och vår är bästa årstiderna där. Hästen vinner till och med lite. I min bok. Central Park. En gång vårt trädgård... Vår uteplats. Ja, t o m vårt vardagsrum. I miss it so much it hurts. Men jag försöker att suga i mig de goda o positiva ur dina bilder. Ignorera saknaden och längtan.
Hoppas du har en helt underbar Thanksgiving nu!!!!
KRAM!!!

Mammaxtre sa...

Vännen min, vilka bilder! De är magiska!

Kram

Mittgodastefinaste sa...

Viken fantastisk känsla i bilderna, man vill gå in i dem!
Hoppas att du har en underbar helg!

Kram Jenny

Halmhatt och mamelucker sa...

Vilka snygga bilder!! Vi var i New York på hösten för två år sen och så lyckliga för löven i Central Park. Bilden med det vita stora huset och de gnistrande löven som du visar så tänker jag mig hösten i New England. Älskar fina höstdagar!
Tack för titten!
Annika