fredag 2 december 2011

Lagom mycket jul?





Var i extas idag. Hos Jennifer sprudlar det nämligen. Glittrar och tindrar är ett understatement. Det är fyrverkerijul, godisjul, jul 2.0.








Min första bekantskap med en amerikagran var tidigt 70-tal inne på Avis biluthyrning. Färgade små ljus blinkade. Inga sådana där stora ljus som man fäste med en klämma. Här var det fullt på varenda gren. Instant love. Kunde inte släppa tanken på granen. Vill man ha snyggjul får man kolla vidare på vissa ställen.

Jag dras till allt som inte är lagom mycket




Det hör julen till att dricka hett kaffe ute i mörkret, äta peppisar och njuta av alla rum i Jennifers vackra hus. I december pyntar hon från golv till tak med sin egen design som hon också säljer.


Nu är julenkänslan igång på riktigt här


Och det bästa idag? Jag har vunnit en tomte! Ewa med bloggen Ewas Galleri & Hem hade en utlottning och jag vann! Det händer aldrig så jag är överväldigad. Längtar efter min lilla tomte. Tack Ewa!




Ha en fin helg och tack för alla härliga hälsningar xx

16 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Hahha1 Underbart Lotta!!! :-)
Har du bestämt dig förresten om söndagen. Jag förstår dig verkligen fullt ut om du inte kan komma. Och det är ju värst för dig och Annika för du och jag kan ju alltid försöka ses hyfsat snart ändå på en fika...
KRAM!

Miss Marie sa...

Underbart! Det där huset är verkligen helt fantastiskt, ett riktigt amerikanskt hus så som jag tror att alla hus är ;)! Din kompis gillar verkligen att pynta, men när det gäller jul håller jag med om devisen more is more! :)

Äventyret framtiden sa...

Amerikanskt ut i grantopparna!! Glittrigt och mycket så det förslår. Kul att få vara med på ett hörn!

Grattis till fin jättefin tomte!

Kram
Karin

Christina sa...

Wow! Vilket ställe! Det ser ut som det finns mycket att utforska där. Grattis till tomten! Det är kul att vinna utlottningar! Trevlig helg!! Kram!

Nettan sa...

Vilken stämning det är i bilderna Lotta. Amerikansk jul är verkligen så mycket mer än här hemma i Sverige!

Hoppas att du får en fin helg!

Kram
Nettan

a piece of happiness sa...

Hänger man kransar utanpå alla fönster?? Ja varför inte.

Det där är ingen dekoration jag skulle ORKA med själv, men va kul det är att se olika slags dekorationer. Jag tycker oftast det mesta är fint så i det här fallet.

Ok, det jag INTE tycker om (kom just på det nu) är en minimalistisk jul. En gren med en kula, typ så, BLÄÄ.

Carin sa...

Wow... Har ju själv aldrig firat "amerikansk" jul, men skulle kunna föreställa mig att det är precis så! :D Gillar smyckningen av huset!

Här råder allt annat än julkänsla.... Regn och blåst.... Usch... Nä, nu vill jag ha några grader minus och lite lätt pudersnö som lyser upp tillvaron och bättrar på känslan! (Hagarna blir inte så kladdiga att hämta hästarna i heller... ;-))

I kväll vankas julbord, så i dag blir det soppa till lunch, så vi inte ligger som två boaormar fram i natt.... :D

Ps. Selma hälsar och tackar!

Ha en härlig lördag!

Kram Carin

MrsSunshine sa...

Amerikanerna kan verkligen! Glömmer aldrig de juldekorerade fåren som gick och betade i hagarna med tjusiga röda rosetter runt halsen!!

Svar på din fråga: Ridgefield bodde jag i:-)

mammaxtre sa...

Vad underbart Lotta, så skönt med lite julfeeling.

Jennifers hus vill jag också besöka :-)

Good days ahed, så himla bra och så sant. Dessa ord kommer jag att bära med mig. De orden vill man ju sträva efter och så vill man att det ska vara. Dagar att se fram emot.

Tack finaste du!

Maria - Wikers Liv sa...

Vilken "lagom" julpyntning!! ;) :) Lovely!
Å sååå fin tomte du vunnit! Grattis!
Dina bilder är som vanligt underbara!
Kram / Maria

Vita villan på höjden sa...

Hejsan!
Hittade hit via Ewa´s Galleri & Hem. Så kul att se hur ni har det over there nu i jul och så :). Här blir jag en följare!
Ha det fint!
Kram
Sara

@my casa sa...

Det där var precis som man föreställt sig en amerikansk
julpyntning, wow...

Vilken superfin tomte du vunnit stort Grattis.

Fin helg till dig/Åsa

Anonym sa...

Hello dear,
Blir supernostalgisk när jag ser dina fina bilder från Jennifers hus.Jag ÄLSKAR hennes grejer särskilt kransarna av julkulor. Här har vi precis vinkat av syster med man , lilla mamma,carl och agnes kompisar som varit på besök i vår stad för att se Agnes dansa i Nötknäpparen. Åh denna mysiga balett...är det ngt som får igång julstämmningen hos fru Westerback så är det den.När dessutom ens fina dotter dansar ja då trillar det en och annan tår. Efter föreställningen kom hela gänget ovan samt lite lokala vänner med hem på middag och trevlig samvaro inklusive alfapet( traditionellt på bräda ej i-phone) till kl 3 på natten. Jag steg upp tidigt för morgontur med Dino...frost för första gången denna höst...hem och fixa frulle med bacon,omelett,gott bröd och mormors smarriga pepparkakor till hela gänget.Nu sitter vi här och njuter fin musik i tystnaden med massa ljus och gott vin . Skönt men tycker alltid att det känns så tomt när gäster åker hem. Är himla roligt att ha huset fullt. Må så gott
Hälsa Kram Marianne

Fourmum sa...

Vilket fint ställe! Vilken julfeeling man får. Här har julkänslan stannat av lite och fått ge plats för livet och vardagen.. Säkert vädret också som påverkar.. Just nu är det 6 grader varmt, det regnar och blåser.. Kram

Coolaannna sa...

Lotta, Lagom? Vad är det för konstigt ord ;) Min man säger att jag alltid ska överdriva och överarbeta allt.
Jag dras också till allt som inte är lagom mycket! Men det är en charm i sig tror jag..hihii!!

Jag skriver som jag gjorde i det senaste inlägget..Bedårande vackra bilder! Vet liksom inte hur du bär dig åt. Gudarna ska veta att jag försöker fota med min Iphone men jag liksom ger upp!

Kram Anna

Nina sa...

Å, vad mycket julstämning! När det gäller julen kan man aldrig gå för mycket all in tycker jag!