fredag 14 december 2012

FÖRTVIVLADE KÄNSLOR
Hade tänkt skriva om alldeles speciella dagar med varm glögg, glitter, rött vin vid öppna spisen med goda ostar, luciakänslor.


Istället är hjärtat tungt och förtvivlat över att i den lilla staden Newtown i Conneticut, där flera vänner och arbetskamrater bor, har 26 skjutits till döds idag. De allra flesta barn. De allra flesta mellan fem och tio år.I Jennifers pyntade hus värmde de glada färgerna lite. Hennes öppna barnasinne var precis vad jag ville ha omkring mig. Tårarna kom iallafall.

Min väns son som går i skolan där det hände, är hemma med sin familj.


Så här skrev han ikväll:Dear Santa, I wish that you could spread joy around my town for what happened on 12/14/12 in Sandy Hook, CT

Var rädda om varandra xx48 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Ja du Lotta detta är så hemskt! Så fruktansvärt. Ofattbart! Jag blir både sorgsen och så förbannad på samma gång!!! Att förlora sitt barn måste vara det hemskaste som man kan råka ut för. Men att förlora det på ett sådant HÄR sätt måste vara ÄNNU värre!!!!
Jag ahr gråtit av och till idag sedan jag fick reda på vad som hänt. men har försökt att vara "som vanligt" sedan jag hämtade Ella. På inrådan av dagispersonalen. De små vet inget om vad som hänt och föreståndaren på dagis sände ut ett email till alla familjer om att försöka att inte ha TV-nyheterna på då barnen är vakna. Att inte heller prata om detta. De är för små för att ens kunna försöka förstå utan det skulle enbart skapa en stor stor skräck och oro hos dem. Så vi försöker att inte prata om detta med Ella omkring oss. Men det är också svårt. Tankarna finns hos alla som drabbats.
Varmaste kramen!!!!!!

Annika sa...

Ja, ett vansinnesdåd av helvetesmått.
Vilken dag det har varit idag.
Svart, grym.
Precis som Saltis har jag både varit ARG och ledsen idag.
Allting.
Gråtit.
OCH detta ÄR ju en av mina största fasor, men aldrig, aldrig trodde jag att det skulle drabba en ES.
ALDRIG.
Vilken tragedi.
OCH hur ska dessa anhöriga, och de överlevande, kunna gå vidare?
DET är det jag tänker på ikväll.
Hur går man tillväga?
OCH du som är så nära. OCH som känner folk i Newtown.
Stora, stora kramar!!!

Christina sa...

Ja det är så fruktansvärt! Jag finner knappt ord. Man blir så arg och ledsen! Och så nära dig och dina vänner. Har tänkt på de anhöriga hela dagen, hur ska de orka. Så meningslöst och fruktansvärt. Det går inte att förstå. Tårarna bara kommer.
Stor varm kram!

Äventyret framtiden sa...

Lotta!

Du beskriver det ofattbara som har hänt så fint med dina bilder av allt det fina som barn har gjort.
Bilderna ger mig hoppfull tro
Oberoende av hur olyckligt allt är just nu, så måste man tro på att livet går vidare, trots allt.
Vilket det gör, märkligt nog.

Arma själ, tänker jag, när jag tänker på förövaren.
Det är fruktansvärt det som har hänt.

Varm kram
Karin

dianasdrömmar sa...

Fy, vad hemskt ryser i hela kroppen!Sånt ska bara inte hända.Skickar över massor av kramar/Diana

mitt liv som jag sa...

Det är hemskt och ofattbart. Jag såg det på nyheterna innan jag gick och la mig, vilket innebar att det var svårt att somna med en bra känsla. Jag brukar försöka att tänka över sådant som jag är tacksam för innan jag ska sova men igår gick det det inte att styra tankarna dit. Jag har så svårt att förstå att vi människor kan vara så grymma, vad är det som har gått fel för att man ska kunna göra en sådan hemsk sak???? Den här tiden som är nu brukar ju vara extra fylld av kärlek, hur ska de drabbade klara av att känna glädje och lycka i juletider nu? Det gör ont i mig, men nu måste jag försöka släppa de negativa känslorna och känna tacksamheten över att mina nära och kära mår bra.

Jag önskar jag kunde skriva något fint och peppande till dig, men jag finner inte ord till det, men jag tänker på dig och dina bekanta och skickar dig många varma kramar! /Jennifer

Hemma på Ekbacken sa...

Ja Lotta, det är fruktansvärt det som hänt. Så ond handling är svår att förstå. Och alla dessa änglar som nu tar plats i himlen. Sorg och tårar finns inom mig när jag tänker på alla familjer,
Kram Linda

Anette Ryan sa...

Tänk hur snabbt och annorlunda nyheter och tragedier sprids i och med tekniken. Jag har legat nerbäddad hela dagen och tittade först nu på FB. Såg något om Obama och Conetticut och direkt tänkte jag på dig och om du och de dina var ok. Logga in på bloggen för att se. Och tack och lov hade du orkat med att förmedla vad som hänt och att du var i trygghet med de dina.
Ett sådant vansinnesdåd och på så små barn och så nära jul. Även om det egentligen inte spelar roll för det är ju människoliv oavsett ålder och när det inträffar.
Stor kram till dig och de dina!
Anette

Anne-Marie sa...

En stor varm kram till dig Lotta. Det finns egentligen inga ord för att beskriva det som hänt. Precis som Karin skriver, hur ofattbart det än är, går livet vidare på ett märkligt sätt.

Martina sa...

Fruktansvärt, ofattbart, tragiskt...
Arg, rädd, ledsen...
VARFÖR?
Hur kan människor vara sa här grymma?
Jag lider sa med alla dessa stackars drabbade människor. Hur ska de kunna ga vidare?
Kramar

Life´s Silverlining and I sa...

så otroligt ofattbart! varför?!!!! förstår din förtvivlan som också har det så nära inpå dig. Varma kramar Nilla

designofluna sa...

Det är ofattbart och fruktansvärt. Varje gång något sådant här händer hoppas man att det ska vara sista gången.
Jag mår så dåligt när jag tänker på alla drabbade. Fy så hemskt!
Ta hand om varandra på bästa sätt nu! Kram Malin

Lena - gott for sjalen sa...

Såg på nyheterna nu på morgonen och tänkte på dig förstås. Sprang till datorn för att kolla om du lagt in nåt.

Så fruktansvärt. Jag ryser när jag läser ditt inlägg. Tänk att förlora ett barn, på det sättet dessutom! Det går såklart aldrig att föreställa sig!

Så skönt att i alla fall du och dina allra närmaste inte är drabbade!

Massor med kramar kommer här.
Lena

Carina sa...

Så fruktansvärt och ofattbart. Kan inte förstå att det finns sådan grymhet och orättvisa i vår värld.

Finner inte ord att beskriva hur jag vill trösta eller peppa dig. Det enda jag kan säga är att mina tankar går till dig och de som drabbats. Det enda jag kan göra är att skicka en varm kram till dig en dag som denna.

En stor,varm kram kommer här!

Sköt om dig!

Kram Carina

Bokcaféet i byn sa...

Kär Lotta,
Jag tänkte på er och de drabbade igår kväll. Så ofattbart, så förskräckligt, så orättvist så onödigt.
Skickar en stor styrkekram till er alla!
-Anna

Channal sa...

En skola med småbarn, min arbetsplats!!

Just nu är jag så jävla förbannad på vapenlagarna i USA! Hur kan en 20åring få tag på fyra halvautomatiska vapen?! Helt sjukt!! FY F-N för vapen!

Bestört o ledsen! Allt ljus till de omkomna och drabbade! Tänker på er! Ber att den lille pojkens önskan till tomten slår in! Änglarna gråter! GRÅTER!

❤KRAMAROM❤ Anna

Aratorps Lena sa...

Så fullständigt, fruktansvärt onödigt och ofattbart... Vapen ska INTE och KAN aldrig göra gott eller fred. Punkt.
Jag grät när jag hörde nyhetssändningen och magen vänder sig in och ut. Tragiskt. Jag var inne på din blogg i går kväll, tänkte på dig för det var så nära.

Varm kram

Och i juletid... Vilken sorg...

Sahra sa...

Fyfan. Jag blir gråtfärdig. Fruktansvärt. Så meningslöst. Så mycket ondska. Hur många sådana här vansinnesskjurningar ska få ske innan något görs. Kram

Helenas enkla vardag sa...

Helt fruktansvärt ofattbart förskräckligt! Jag förstår inte hur det kan ske igen och igen och igen! Varför gör man inget! Tänk alla små barn som får sätta livet till för en missnöjd tjugoåring! Offatbart! Måste vara fruktansvärt att ha det så nära inpå sig! Eftersom det knyter sig i magen fast man bor så långt bort! Ta hand om er och var rädda om er!
Tusen kramar Helena

Miss Marie sa...

Så fruktansvärt meningslöst. Hur ska man någonsin förstå hur en människa kan göra nåt sånt här? Hur kan man någonsin skydda sig mot sådan total galenskap?

Maria - Wikers Liv sa...

Kära Lotta, jag tänkte direkt på dig igår, när jag hörde om detta, förstod ju att det var i din närhet, men visste ju inte att du hade vänner med koppling till skolan förstås.
Det är så otroligt hemskt detta som hänt att det finns inte ord för det. Jag sänder mina varmaste tankar och kramar till dig, din familj, dina vänner och alla andra drabbade... Plötsligt så känns julklappsinköp helt oviktigt, vi har ju varandra!

Du skriver så fint, som alltid, och tårarna bränner bakom ögonlocken...

Var rädda om varandra!

Måtte pojkens önskan slå in...

KRAAAAAAM!

Suz sa...

Sitter här med tårarna brännande i ögonvrån, kan inte hålla rösten stadig när jag ska läsa ditt inlägg för min sjuttonåring som sitter bredvid. Meningslöst våld, oförklarligt och vansinnigt! Tänkte på er igår kväll när vi såg på nyheterna vad som hänt.

Det finns så mycket elände i världen, naturkatastrofer, svält och barn som dör varje minut i brist på rent vatten. Vi har följt Musikhjälpen P3 i veckan som i år stödjer projekt för att alla barn i slummen ska få tillgång till rent vatten. Här kan vi alla hjälpas åt att försöka rädda liv, men när en galning går loss med vapen och gör livet nattsvart för många familjer står vi hjälplösa, arga, ledsna och förtvivlade bredvid och ser det hända fullkomligt förbluffade över hur någon levande själ överhuvudtaget kan ens komma på tanken att utföra en sån här handling!

Många kramar till er i denna svåra stund
/Suz

Min plats i solen sa...

Ibland drabbar livet med sådan ofattbar kraft. När det obegripliga sker. Världen sörjer med er idag.

Tänker på er och skickar stor, stor kram.

Casa of Mia sa...

Fruktansvärt! Hjärtat är verkligen tungt! Kram till alla

eastcoastmom sa...

Ja, allt man vill säga känns så platt och futtigt.
Vi som sett fram emot att åka hem till CT, nu känns det... sådär...
Kramar

@my casa sa...

Så fruktansvärt, man kan inte finna ord...

Desiree sa...

Så fint skrivet av den lilla killen. Man blir alldeles tårögd av att läsa hans ord. Jag är innerligt glad för din vän vars son är ok. Detta är en stor sorg som även resten av världen delar med dem i Newtown. Så fruktansvärt hemskt. Man har så svårt att förstå vad som kan driva en människa att göra något sådant. Men det finns väl ingen reson eller något man ens kan förstå i en sådan här sjuk människa som gör något sådant.
En stor varm kram till dig och något som jag också önskar jag kunde sända alla i Newtown.

Två Trappor sa...

Tårarna rinner och hjärtat är så tungt idag.. Jag har med smärta och fasa sett nyheterna nu på morgonen. Det är så obeskrivligt skrämmande hur något sånt här kan hända. Som mamma är det en fruktansvärd mardröm att något ska hända ens barn, och detta är det mest ofattbara. Jag skulle förlora förståndet. Det finns ingen tröst, ingen förklaring. Mina tankar är hos de drabbade och jag tänker massor på dig Lotta som befinner dig så nära denna sorg! Krama om varandra.
Varma kramar och styrketankar till dig och de drabbade på andra sidan Atlanten
<3 <3

P.S. Tänker på det omtalade fina citatet efter Utöya-katastrofen: "Om en man kan visa så mycket hat, tänk då hur mycket kärlek vi kan visa tillsammans." <3

Bodil sa...

Det är fruktansvärt det som har hänt.
Jag finner inga ord så fruktansvärt är det.
Stackars föräldrar och anhöriga.
Det är så hemskt!
Var rädd om dig och ha en fin helg!
Kram Bodil.

Åse sa...

Fruktansvärt, ofattbart det finns inga ord . Kram

Bara Sara sa...

Fy f-n rent ut sagt att det finns sådana människor som bara tar sig rätten att släcka andra människors liv på det sätt. Inte bara liven de släcker utan vilken påverkan det har på omgivning och familjer. Finns inte ord. Kram till dig!

Lisbeth på Tankevågor sa...

Det finns inte ord....känner sån sorg över att det har hänt igen. Hur många gånger ska det ske innan man verkligen vänder människors tänk kring det här med vapenlagarna. För tänket att man ska kunna köpa vapen lättillgängligt måste ändras.
Jag vet att man inte ska prata med små barn om det här om de inte frågar....men det är just det som de gör. Nästa vecka när jag möter min skolklass (sexåringar) så vet jag att det kommer att dyka upp någon som undrar och då får vi försöka igen så gott det går att svara på deras oro.

Skolan ska vara en trygg och fredad plats....önskar att det voremsant i alla delar av världen.

Nu kommer tårarna här igen....


Varma kramar från mig

Jenny sa...

Det är så ofattbart, så hemskt, så sorgligt. Jag tänker - precis som Channal - mycket på vapenlagarna och hur de måste skärpas så att inte detta händer igen. Jag tänker på alla i Newtown och dig och dina kollegor. Stor kram och massor av tankar.

Home2tiny sa...

Det finns inga ord i världen som kan uttrycka de känslor jag känner inför det här vansinnesdådet. Jag skickar stora o många styrkekramar till dig Lotta o tänder ett ljus för de drabbade familjerna. Kramisar Tina

Annlin:s sa...

Detta är något så fruktansvärt så det saknas ord! Jag kan inte förstå sådana människor som kan göra något sånt här mot helt oskyldiga människor!!
Kram
Annlin:s

Unknown sa...

Det finns verkligen inte ord för att beskriva sådana hemska handlingar mot barn framför allt. Jag känner sorg för alla familjer som drabbats och ilska över samhället som är för sjukt för att ta hand om uppenbart sjuka människor.
Ta hand om dig och din familj
kram Lina

Ewa`s Galleri sa...

Vilken fruktansvärd händelse
Man har svårt att fatta att det händer
Tänker på alla som mlst någon
Kram Ewa

a piece of happiness sa...

Jag citerar Jonas Gardell på det här forumet också.

"Har ofantligt svårt att förstå hur rätten att bära vapen kan stå över rätten att vara barn och inte bli skjuten."

House number 11 sa...

Det är så fruktansvärt och så ofattbart! Finner inga ord!
Kram Jenny

Nettan sa...

Åh vännen, stor kram och vi tänker så på det ofattbara som drabbat så många familjer där borta i CT. Världen kan vara en sådan grym plats, och orättvisorna så stora.

Många kramar

Nettan

Tatjanis sa...

Finns inga ord. Skickar tankar och kramar.

Postadress Torslanda sa...

En stor tragedi. Vi sörjer med er. Kram

Berså sa...

Det är så ofattbart. Och totalt galet. Man finner inga ord...

mammaxtre sa...

Det finns ondska i världen och ett stort antal människor som mår dåligt så pass att det utför dåd som de flesta av oss aldrig kommer att förstå. Vi vill ha svar på varför men får leva med att aldrig få ett svar.

Melker som kikade på nyheterna undarde varför det var bråk i USA. Jga gjord emitt bästa för att föklara.

Kramkram

Ninelin sa...

Ofattbart och fruktansvärt. . . tänker på er. Många kramar. . .

CreandoPhoto sa...

Det här är så ofantligt tungt. Så obegripligt sorgligt och så extremt provocerande. Mina tankar är konstant med er...
Kramar

Carin sa...

Det finns inga ord för vad som hänt... Så oerhört tragiskt...
Världen sörjer med er...

Varmaste kramar Carin

Fru Sederblad sa...

Tänker på er. Kram. Och. Puss. Och allt sådant som kan behövas.