tisdag 25 december 2012

MELLANDAGSTANKAR






Igår när snöflingorna sakta kom och la sig som ett litet täcke utanför fönstret, funderade jag på vad jag skulle svara om någon frågade mig vad jag tycker bäst om julen här i New England.



Ljus och glitter gör mig glad. Så när vår alldeles egna Clark Griswold klär in hela huset och lite till och bjuder på varm choklad vid brasan, har tomtedräkt på sig och Anne kommer i röd stickad tröja med snöflingor på, då smälter jag. För att det är lite som på film.












Att stanna hos bonden som har en stor krans på sin lada och köpa maple cinnamon smoked bacon och känna att det doftar eld, granris och höra Nat King Cole sjunga är också jättehärligt.





Och vår gran? Den är en sån där gran som man måste titta lite extra på. Man vet inte vad som kan hänga bakom nästa gren.













Julen väcker så mycket känslor. Tycker om att tänka på alla olika jular som varit. Dofter, musik, förberedelser i köket. Förväntan. I huset där jag växte upp, i farmors våning i Wien, vårt gula hus där barnen är födda, när vi varit utomlands. Vi har varit många, vi har varit få.



Den här julen hände något magiskt. Det knackade på dörren på julaftonskvällen och utanför stod brevbäraren. "Merry Christmas" sa han, och lämnade fram ett stort grönt paket. Från Sahra. Jag blir varm i hjärtat bara av att skriva det här. Så oväntat, så enormt glad.













Värmande brasor, ljus, god mat, böcker, film har förgyllt de här dagarna. Eftermiddagspromenad när timmen nästan är blå. Och såklart att se Aristocats igen. Tecknat. Paris 1910.












Tycker om att drömma, känna det där barnsliga pirret under julen.










Tycker om att stanna upp och bara vara.











Njut, koppla av och jag hoppas ni har fortsatt underbara dagar vänner xx







56 kommentarer:

Annika sa...

God fortsättning på julen, bästa Lotta!!
Vi hade också snö under några timmar igår. Underbart.
Mer imorrn, kanske?
Ja, den där granen vid Hertz förstår jag var mkt speciell. Underbart.
Ha det så BRA!!!
Kramar!!!

TIDSOPTIMISTEN sa...

Ja alla ställen har ju sina speciella detaljer som gör att just julen är så underbar. Trycker på "gilla knappen" för er fina gran en riktig amerikanskt pimpad variant, adirondackstolen som julpynt var ju hur skön som helst ;)

Kram Ullis

Anette Ryan sa...

God fortsättning Lotta!
Här är "julklappsdagarna" över och vi kan nu njuta lugnet på alla sätt och vis. Tjejerna leker ganska lungt mest hela tiden med sina nya grejer vilket gör att jag kan slappa, plocka undan saker och bara njuta. Vi äter "ur kylskåpet", sillunch precis nyss och till kvällen blir det julskinka, rödbetssallad och stektpotatis. Solen skiner från en blå himmel och det ar precis lagom varmt. Vi ska ta en promis i området till parken och låta Sofia prova nya cykeln och sedan blir det eftermiddagsfika. Jag tror vi kan hinna med att prova den nya utespelet vi fått, finska Mjölki.
Ha det så gött!
Kram Anette

Christina sa...

Lotta, dina bilder är fantastiska!! De får mig att vilja flytta till New England!!!! Vår jul har varit annorlunda i år, bara maken, barnen och jag. Barnen är vuxna och bor i Sverige, vi i PA. Så härligt det varit att få rå om dem ordentligt. Vi har ätit, druckit, spelat spel och till och med byggt snögubbar så länge snön fanns kvar.
Njutit i fulla drag! Ha en fin fortsättning på julen, Lotta. Och tack för din fina blogg!!
Kram från PA

Carina sa...

God fortsättning Lotta! Vilka härliga reflektioner och tankar du delar med dig av. Det låter som du haft och har en bra jul.

Bilderna är som vanligt underbara och du lyckas förmedla en härlig känsla när man tittar på dom om och om igen! Älskar dina bilder!

Önskar dig en fortsatt härlig ledighet med nära och kära! KRAM Carina.

dianasdrömmar sa...

Åhh, vackert Lotta och så fint du beskriver julen och pirret.Ha det fortsatt härligt och njut ordentligt stor kram Diana

Hemma på Ekbacken sa...

God fortsättning Lotta!
Vilka underbara reflektioner du gjorde. För mig är det viktigast ta tid och minnas, uppskatta och glädjas av det man haft.
Kram Linda

Lena - gott för själen sa...

Vilken drömjul du berättar om och visar bilder på. Kul saker i granen. Maken såg förstås bilarna direkt och berättade om vilken modell och årsmodell det var. Haha.

Är det ert hus?! Vackert var det i alla fall!

Kram Lena

Bokcaféet i byn sa...

God fortsättning på julen Lotta!
Ett så vackert och stämningsfullt inlägg att mötas av här på annandags morgon. Mkt själ, värme och personlighet i dina reflektioner och foton! Jag läser det stillsamt och bläddrar sakta förbi alla underbara foton.
Må så gott fina du och önskar dig och familjen en god fortsättning på julen! Vilken underbar överraskning med paketet som du fick!
Stor kram Anna

Life´s Silverlining and I sa...

jag blir väldigt tagen av dina texter Lotta de är lika fängslande som dina bilder! tack för den fina julkänslan du förmedlar! vilken överaskning du fick av Sahra så kul! riktigt god fortsättning fina du. kram Nilla

Jenny sa...

Kära Lotta! Så vackra texter, så vackra bilder! Den vid vattnet i kvällen - ÄLSKAR! Granen - spännande, ljuvlig, söt! Och Aristocats - måste se! Själv sitter jag i en ljuvlig Herrgård i Sörmland med mina vänners respektive familjer. Jag är den enda icke-skäktingen men får höra att jag är "så
Gott som släkt". Snart vandrar vi bort till domkyrkan och döper vännernas dotter. God annandag! Och stor kram

Aratorps Lena sa...

God Fortsättning på julen Lotta och tack för alla fina bilder och tankar du delar med dig av! Stor julklram från mig till dig! :)

Välkommen Hem! sa...

Underbara Lotta! Förstår varför du älskar New England, dina bilder säger mer än tusen ord.
Du är lyckligt lottad som får bo där. Blir helt tagen av dina berättande ord och vackra bilder!
Och granen!! Wiiii.... fantastisk!
Önskar dig en fortsatt trevlig ledighet!
Varma kramar till dig, Judita

Fourmum sa...

Åh vilka fina bilder! De rymmer så mycket vackert :) Vi kom hem igår efter julfirandet med släkten. Det har varit underbara och intensiva dagar :) Men oj så skönt det var att landa i soffan och bara vara.. Nu väntar flera lediga dagar med lite jobb, mycket häst och kanske lite mellandags shopping, men framför allt lediga dagar :) Ha det så bäst! Kramar!!

BeA@Ett ord... sa...

Att bara få ligga på golvet och kika upp i taket, rulla runt på magen och kika in i den sprakande brasan... att bara vara och insupa atmosfären... Ja tack för dina må-braiga ord!!! Kram och må bäst!

Miss Marie sa...

Lovely! Julen är ju så härlig på så många sätt! Härligt med paket från Sahra! :) Den sista julgranen, på bryggan, är ju verkligen fantastiskt fin! Här i Sverige har vi en vit jul, det snöar fortfarande! :)

Bodil sa...

Ha en riktigt god fortsättning själv.
Kram Bodil.

Casa of Mia sa...

Vackra och mysiga bilder! Önskar dig en riktigt god fortsättning på julen, kram

Home2tiny sa...

God fortsättning fina Lotta. Dina bilder o texter gör mig varm i hjärtat för det är precis så. Julen gör en pirrig med allt sitt vackra o goda. För mig är inte julen en högtid den är mer en känsla. Kramisar Tina

mitt liv som jag sa...

Åh, det är ju bara så fantastiskt att få kika in här hos dig och njuta av dina vackra bilder och det fina du skriver, jag ser nästan "filmen" i mitt huvud för det låter som i en film :).

God fortsättning fina du! Kram Jennifer

Nettan sa...

God fortsättning på julen fina Lotta och vilka underbara mellandagsfunderingar! Blir varm i hjärtat av dem.

Njut nu av tillvaron och av lugnet!

Många kramar

Nettan

Helenas enkla vardag sa...

Men vad roligt att få paket till dörren! Vad var det i? Vilken gran och vilka fina saker i! Helt magiskt måste jag säga! Du är magisk hela du med både texter och bilder! Tack för att du delar med dig! Kram kram Helena

Postadress Torslanda sa...

Vilken fin överraskning från Sahra, vad var det i paketet? Är det ert hus på bilden? Fantastiskt fint hus, vems det än är. Bilden av New England :)
Ha en fortsatt fin julhelg.

Desiree sa...

Tittar på dina underbara bilder flera gånger och läser dina ord mer än en gång. Tack för att du alltid delar med dig av många både kloka och fina ord och sprider julglädje runt omkring dig. Vilken fin gran ni har! Så många fina dekorationer och små detaljer att kolla in. Glögg glasen från Svenskt Tenn var ju helt ljuvliga! Det ser också otroligt mysigt att stå och grilla Smores ute. Sedan älskar jag skymningsbilden med husen och vattnet. God fortsättning till dig Lotta och ett riktigt gott avslut på detta året.
Kram!

Ewa`s Galleri sa...

Underbara bilder vilken härlig julgran med mycket spännande fina saker i
Hör förbereds för jobb imorgon ör det dax men bara 2 dagar sen är vi lediga igen
Ha en fortsatt skön ledighet
Kram Ewa

Tatjanis sa...

Lotta, måtte du aldrig sluta fota o dela med dig :-) Jul- & nyårskram från mig!!!!

Bara Sara sa...

God fortsättning på julen och mellandagarna jag har långsamt tittat på dina bilder och njutit av dem alla! Va härligt att få paket sådär på julafton bara, fint!! Kram Sara

Ester sa...

Så underbara bilder du bjuder på. Er gran var kreativ och annorlunda. Förstår att den kräver lite tid att bekanta sig med.

Kram Ester

Beautifulosophy sa...

Så underbara tankar Lotta, känner igen mig i mycket (jag är numera helt övertygad om att vi skulle ha jättetrevligt irl haha:)Tack för att du delar med dig. Och jag är fortfarande tårögd över att Sahra skickar ett oväntat paket över Atlanten! kram Caroline

@my casa sa...

Fina mellandagstankar:)

Fortsätt ha det gott//Åsa

Nilla Q sa...

Hej Lotta! Hoppas du haft en underbar jul, det är du värd! Vilken fantastisk gran, var tvungen att visa den för Julia, som tyckte vår var lite tråkig med bara röda och silvriga kulor i...

God fortsättning!

Kram Pernilla

Anne-Marie sa...

God fortsättning Lotta! Vilka fantastiskt vackra hus som finns hos dig. Skulle gärna flytta in i ett sådant nu med tanke på "skrutthuset" här i Weed. ;)
Du skrev om er fina julgran. Häftiga prydnader ni har. Mysigt att dina föräldrar kommit på besök. Stor kram!

Queen of Kammebornia sa...

Tack Lotta för din fantastiska julstämning! Stora varma kramar!

Carin sa...

Tror att min dotter hade gillat den granen! Hon tycker jag är "tråkig" som väljer kulor och pynt i en kulör... ;-)

Skall bli spännande och se hur hennes gran kommer att se ut en vacker dag... :D

Hoppas du får fortsätta njuta och mellandagarna!
God fortsättning! Kram Carin

Channal sa...

Aristocats!! Älskar den filmen! En av de första Disneyfilmerna jag såg på bio som barn! Sen har mina döttrar sett den... älskar't!

Visst är det så att granen väcker minnen. Små saker som får hänga med i granen... barndomsminnen och minnen från när mina barn var små. Jag skulle aldrig kunna vara utom dem i granen!

Idag skiner solen!! Härligt!
Önskar dig en God fortsättning! KRAM!! Anna

tinajo sa...

Låter hur härligt som helst och fina bilder! Vi har haft en jättefin jul också, för trots härjande magsjuka (urk!) så var alla friska & glada på själva julafton, och det var ju huvudsaken. :-)

Julkram!

Unknown sa...

Underbart! Det låter ju som att du och familjen fick en alldeles perfekt jul även utan snö :)

Hemma på Sjuan sa...

Härliga bilder och så underbart du skriver! Önskar dig en fortsatt fin ledighet, kram vännen

PIAZZAN en inredningsblogg sa...

Att du får paket känns helt rätt ..*ler ..du lyckas föremdla en så varm känsla fanstän man aldrig träffat dig .

Önskar dig ett fantastiskt 2013 och ska bli kul att fortsätta följa dig via bloggen.

Stor kram från Göteborg.
pernilla

Lena sa...

Här hemma har ett lugn lagt sig....man kan sätta sig ner och bara mysa av allt....
Jag brukar sätta mig vid granen när alla andra har lagt sig och tänka tillbaks på alla jular....när man själv var liten och tomten fick knäck i skägget som vi fick klippa bort....eller när man satt i fönstret såg tomten kom på släde, hm många härliga minnen!
Din gran måste vara fantastisk med alla olika saker!

God fortsättning Lotta
Kram
Lena

mammaxtre sa...

God fortsättning finaste Lotta

Kram

Bella sa...

God fortsättning!!!

Julen är verkligen en högtid man minns hur man firat och har både positiva och negativa minnen till. Jag älskar att promenera i bostadskvarter och i städer och byar i juletider och bara njuta av allt julpynt.

Hoppas du hade en riktigt mysig och trevlig julhelg!

Kramar Bella

annixen. sa...

God fortsättning fina Lotta!

JAg brukar ofta vara här inne och njuta av dina fantastiska bilder. IDag slog det mig att det är ju de och texterna som gör din blogg så fantastisk. Dina tankar är så rätt, vad mycket minnen och känslor just julen ger.

Fantastisk gran!!

KRAM!

Martina sa...

God fortsättning!
Åh så himla vackert och fridfullt ni verkar ha det over there. Det är vad jag känner från dina underbara bilder i alla fall. Hoppas du haft en underbar jul och att ni får ett riktigt gott slut.
Kramar

CreandoPhoto sa...

Magiska bilder som förstärker precis det du skriver! Underbara jul! :)

Trädgården på Höjden... sa...

vi tassar omkring här hemma i en skön ledighetslugn. sena kvällar och långa morgnar. barr från granen som envisas med att dyka upp på allehanda ställen, pussel, pyssel, lego och en hel massa mat. hinner inte bli hungrig. välbehövligt och skönt. men nu har fas två av ledigheten börjat sätta fart. utrensningen. vi har börjat rensa, städa och slänga av allt bråte som under våra 4 år här i huset haft en tendens att hitta ner till källaren. konstigt det där. från 60 m2 lägenhet till hus och poff så är källaren fylld av - vadå??? dags att rensa. skönt när man väl kommer igång...
kramar från åsa

Helens Universum sa...

Så vackert och livsbejakande på något sätt, både det du skriver och bilderna till!
Önskar dig en härlig fortsättning!
Kram Helen

Tankevågor sa...

Åh Lotta vilka bilder! Precis så magiska som julen ska vara! Jag njuter av dem ska du veta....och när jag kommer till den sista tappar jag nästan andan. Såååå vackert....får mig att längta ut till min brygga, till ön. DET är nämligen en av mina drömmar att få fira jul där ute.
Stor varm kram från mig.

Lisbeth

Christina sa...

Åh det är verkligen som på film i dina bilder! Blir varm i hjärtat av dina beskrivningar <3 Älskar er gran! Maken och jag har ingen "egen" just nu men den kommer bli ett härligt virrvarr av alla små prydnader jag köper när jag chansen :-)
Stor kram till dig och god fortsättning!!

Coolaannna sa...

Lotta!

Bättre sent än aldrig sägs det men vad ska jag skylla på? Har missat så många av dina inlägg men har nu fått vara med på en underbar bildkavalkad utan dess like.

Men..vilken sorg din stad drabbades av. Jag var på julbord och smygkikade i iPhonen och läste de första rapporterna. Jag tänkte på dig och på alla drabbade. Ge dem styrka.

Fina bilder på underbara hus och lilla huset vid ån som gör mig så glad. Tänk om man visste dess historia.

Blev varm i hjärtat när jag läste att du hämtar din mamma och din pappa vid flyget och att ni firar julen tillsammans. Lycka!

Jag har saknat alla bloggarna och speciellt din som är min favvoblogg i alla väder men orken har tagit ner mig för räkning alltså. Lättare med instagram och snabba kort när allt är som det är.

Önskar dig en God Fortsättning :) Njut av familjens närvaro och jag säger som du sa till mig ( och jag blev väldigt glad för den hälsningen <3 ) Drick lite mer glögg!

Många varma kramar Anna

Suz sa...

Vilken julkänsla i dina bilder! Vilket hus, vilken gran och vilka underbara saker i granen:)

Kan inte se mig mätt på dina bilder, de skickar signaler om jul i varenda en av mina julnerver:)

Och visst är det härligt att tänka på jular som varit, sköna saker, människor, smaker och dofter. Det är så mycket doft och smak om julen, de har extra stor betydelse och får mig att känna en extra go feeling.

Ha en riktigt God fortsättning och många kramar!
Suz

Berså sa...

God fortsättning! Hoppas julen din varit fantastisk på alla sätt och vis!
Gotlandskramar

Michaela sa...

Wishing you a Happy New Year!

House number 11 sa...

Underbara mellandagstankar och dina bilder...åh!
Gott nytt år, fina du!
Kram Jenny

Två Trappor sa...

Finaste Lotta, jag kan säga det om och om igen: dina bilder och tankar är som poesi.. ja rena lyckopillren för själen!!

Här sitter jag snorig och eländig och trodde i min sinnesförvirring att jag redan skrivit en hälsning här men det hade jag tydligen inte. Julen har visst grötat till det i huvudet på mig ;)

Håller med dig, ljus och glitter gör mig också glad.. börjar redan nu våndas över att behöva slänga ut granen efter nyår. Ska nog ha kvar den så länge det går.. Er gran är underbart sagolik! Så mycket fina minnen i alla små saker man samlat på sig genom åren.

Vilken underbar överraskning med den fina presenten från Sverige! Och glasen från Svenskt Tenn... big love på dem! Aristocats.. en favorit hos oss också! Tack för tipset - den filmen ska vi allt se igen imorgon, prinsen och jag :)

Hoppas du har underbara dagar med obegränsat mycket mys och avkoppling!

Stora kramar <3
Madeleine

Taina sa...

Ja du Lotta, julen har varit så skön. Tänkte på din rubrik "tankar" som i thoughts eller tankar, dvs fyller på. Båda passar, eller hur?

Ha en fortsatt bra Holiday Season!!!

Kramar!