fredag 19 april 2013

GO FOR IT
Jag är full av inspiration och vill passa på och dela med mig av ett speciellt möte med tre kvinnor som pratade om kvinnligt ledarskap. En av dem var Candace Bushnell, författare till bland annat Sex and the City, One Fifth Avenue, Trading Up och Four Blondes. Just nu skriver hon på sin tredje bok i serien The Carrie Diaries.
Visst pratade vi lite om Carrie Bradshaw. Och utanför var våren där, och stämningen från the Big Apple.

Det som gjorde intryck, var inte bara goda råd från de här tre kvinnorna, utan också samtalen med flera andra kvinnor, en del i ledande ställning och egna företagare. Vi fokuserade på vikten av engagemang, att hitta mening och passion, hantera balans,
positivt tänkande, mentorer, nätverk och samarbete. Att bygga sitt självförtroende och att ta för sig, ha en "röst runt bordet", våga ta risker och söka utmaningar. Vara aktiv i att hitta inspiration. Att hantera vassa armbågar på vägen. Utveckla det du är bra på. Göra det som gör dig lycklig!Alla var eniga om vikten av att våga, fast det är läskigt. Att det är ok att misslyckas, för man kan resa på sig igen och göra om, göra bättre. Det finns heller inga genvägar. "By the end of the day, it's discipline and hard work that will get you where you want to be", sa Candace. "Be the best person you can be in any situation and find that ever so slightly unique thing about you and develop it. And, very important. Don't be so hard on yourself"Personlig utveckling är någonting jag brinner för. Tycket det är viktigt att de här samtalen äger rum, att vi delar med oss, inspirerar varandra och unga som ska ut i arbetslivet. Jag tror stenhårt på utbildning och att alltid fortsätta sin egna personliga utveckling på flera plan. Det finns så många olika smarts, alla behövs, alla är viktiga. Efter sex år i amerikanskt affärsliv, har jag gjort ett personligt bungy jump. Det har varit svårt, tufft, intensivt men fantastiskt.Vi fick varsin bok av Sheryl Sandberg, COO på Google. Hon rankas på Fortune's lisa som en av de 50 mest framgångsrika affärskvinnorna just nu. I boken Lean In, delar Sheryl med sig av egna erfarenhet och den ibland omöjliga balansen, att vara kvinna i arbetslivet, att våga, synas och ta de rätta besluten. Hitta sin egen strategi. Att bli den du vill vara. Den läser jag i soffan ikväll och kanske blir det något favoritavsnitt av SATC ;)
Nu väntar helg och avkoppling. Och jag ska njuta av era underbara bloggar. Ni är fantastiska om jag inte sagt det xoxo
56 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Här sitter jag och är hänfört suckig...mon dieu för alla körsbärsblommor och allt annat.
Helgen är räddad. Även om det regnar imorgon så klarar jag mig, bara jag tänker på all skönhet som du har bjudit på just nu. Ha det gott i soffhörnan!

Varm kram
Karin

Äventyret framtiden sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Camilla sa...

Underbara foton av våren! Jag längtar till NYC nu eftersom jag inte varit där på våren ännu.

Vilket spännande möte! Det hade jag väldigt gärna velat vara med på. Kvinnor är ofta väldigt hårda mot sig själva och faktiskt, tyvärr, mot andra framgångsrika kvinnor. Mer kvinnliga nätverk och kvinnor i ledande positioner behövs. Jag känner ofta att min chef inte tror på min förmåga och att jag verkligen måste visa honom att jag kan och inte är något "dumhuvud". Jag har ju dessutom högre utbildning än han. Kanske beror det på att han känner sig underlägsen (gapskratt).

Kram

Nettan sa...

Oj vilket häftigt möte Lotta, kan verkligen känna hur inspirationen från det sipprar in i blogginlägget och ger en liten bild av vad du upplevt, coolt.

Vi brinner lite för samma ämnen känner jag, det här året jag har tagit för att utveckla mig själv och boosta självkänslan att jag faktiskt är bra på det jag gör, sådant är kul!
Dina bilder gör att jag längtar till NY och någon dag så tar jag klivet över Atlanten.

Kramar & trevlig helg

Nettan

Lena - gott för själen sa...

Vilken härlig vårkänsla du förmedlar. Och vilken härlig ledarskapsinspo. Personlig utveckling är något som ständigt pågår inom mig. Suger liksom åt mig allt, reflekterar, iakttar. Vilka spännande personer du träffat!

Ha en fin fredagkväll!

Kram Lena

Hemma på Sjuan sa...

Åh vilka underbara bilder på alla vårtecken! Körsbärsblommorna är så vackra!
Vilket fint hus i början.
Kram på dig vännen och ha en underbar helg!

Bara Sara sa...

Men så häftigt allt du får vara med om, lyssna på och njuta av. Välja delar att inspireras av och kanske annat att bara fascineras av!? Blir nyfiken på vad du själv gör ”for a living”

Ha en härlig helg!
Kram Sara

Sandra sa...

De där inspirerande mötena är så vansinnigt viktiga. Vi kvinnor tillsammans. Tack för att du delar med oss Lotta. Ha världens bästa helg.
Varm kram

Maria - Wikers Liv sa...

Attans vad du inspirerar! Som vanligt! Både bilder och i ord... känner att du träffade något inom mig där... att våga ta chansen.... ;)
TACK!
Kram /Maria

mammaxtre sa...

Som jag hade velat vara med på ett hörn, velat höra allt klokt ha delade med sig av. Ord och tips att ta till sig av. Ta till sig och känna sig stärkt. Hade gjort mig gott :-)

Att vara den man vill vara, låter klokt och egentligen lätt :-)

Tack fina Lotta för ett stärkande inlägg och vackra bilder.

Kram

LiseLotte sa...

Mmmmm låter riktigt mysigt. Och vilka bilder som vanligt totally stunning!!

Vilka stora körsbärsträd. Snart blommar körsbärsträden i Kungsträdgården. Då är det jag som går under dem med kameran i handen.

Carina sa...

Vilka värdefulla och inspirerande möten! Du inspirerar och jag är så glad över att du så generöst delar med dig. Tack Lotta!!

Och dina bilder! Du vet väl att jag älskar dom!

Önskar dig den bästa helgen! Kram Carina

Bella sa...

Åååh, det måste vara årets absolut vackraste tid i New York nu, I just love alla körsbärsblommor!!

Intressant möte, vi har alla mycket att lära av andra kvinnor både "proffs"-talare och genom samtal med kvinnor i nätverk och liknande.

Önskar dig en riktigt trevlig helg!

Kramar Bella

Sahra sa...

Jag känner mig ofta som en sådan. Stark modig kvinna. Med en jävla massa tungt i bagaget. Som har styrkan kraften modet att våga vända det till något positivt. Eller åtminstone våga leva med det. Jag vet inte bara hur. Var och hur jag ska träffa andra starka häftiga modiga inspirerande kvinnor.
Vilken fantastisk bild med blommande körsbärsträd. Snart även här. Kram

Saltistjejen sa...

Vad roligt att få ta del av sådana föreläsningar och inspiration av personer som gått sin egen väg. Som du säger är det VIKTIGT för en att man kan få utvecklas. Både privat och inom yrkeslivet.
Och att dela med sig av sina egna tankar, funderingar och erfarenheter är det allra bästa sättet att kunna engagera andra och att även själv få öka sin kunskap och få se saker från nya vinklar.
Härliga bilder Lotta! Gissar de är från förra helgen här?
Varma Kramar och ha en riktigt fin helg nu!

Mia sa...

Nu har jag läst ikapp lite inlägg och Oj vad jag längtar till NY! Så fina fina bilder Lotta! Intressant att läsa om kvinnligt ledarskap också tyckte jag. Trevlig helg!☀

Suz sa...

Och du är fantastisk, bara så att du vet:)
Än en gång sitter jag och bara drunknar i dina bilder, samtidigt som jag blir oerhört inspirerad av ditt inlägg. Jag har också haft förmånen att få lyssna på flera intressanta personer den senaste tiden och det lyfter mig mycket. Att få inspiration att våga satsa, våga misslyckas och våga ta för sig - något vi behöver höra om och om igen, det måste vara rotat djupt inom oss att vi inte "får" det ... hm, på tiden att det blir ändring.

Jag, som nyss kastat mig ut i det okända och släppt min lilla webbutik, känner mig extra inspirerad av ditt inlägg idag. Härligt, behöver höra varenda ord. Även om jag inte har sikte på något stort, så vill jag naturligtvis lyckas i det lilla:)

Ha en underbar och avkopplande helg, du fina!
Kramar Suz

PS. Tack så jättemycket för dina fina kommentarer hos mig, de värmer mycket ska du veta. Jag skulle så gärna vilja skicka en liten överraskning med posten, bara maila mig vart jag ska skicka den sovdesuz@gmail.com :)

dianasdrömmar sa...

Körsbärsblommor åhh längtar :)men idag skiner solen så härligt kram och ha en härlig helg Lotta/Diana

Juliannie sa...

Vilket skönt positivt inlägg! Inte för att dina andra inlägg nånsin är negativa ;) men det här var något extra. Jag håller med om varenda punkt och särskilt det där om att vi alla har något särskilt inom oss som vi kan utveckla, att alla behövs och att våga satsa på det - mitt motto sen jag var ung är "BARA KLAMPA STA".
Kram Eva

Desiree sa...

Åh vad coolt att du har träffat Candace och ytterligare några andra väldigt intressanta och inspirerande kvinnor. Kan tänka mig att man får en väldig kick av att träffa sådana här personer som har mycket bra och goda råd att dela med sig av. Att våga, och våga misslyckas är nog mycket som avgör. Många många vågar aldrig även om de skulle vilja.
Det där är så sant.
Jag önskar dig en riktigt skön och härlig helg på alla sätt Lotta. Alla körbärsblommrona i Central Park är ju helt ljuvliga. Man skulle vilja ta sig en joggingrunda där bara för att det ser så himla vackert ut.
Kraaam!

Casa of Mia sa...

Vilket spännande möte och vilka fantastiska vårbilder, körsbärsblommorna är så vackra, kram

eastcoastmom sa...

Åh just Sheryl Sandberg skullle jag vilja träffa! Hur är boken? Känns som det är en bok man borde läsa.

Fröken Kråknäs på vift sa...

Underbara bilder! Var i New York för ett par veckor sedan och eftersom våren var sen så grönskade inget i Central Park. Nu får jag verkligen bilden av hur det kan se ut... Och så vackert det är!

Att få inspireras av och samtala med andra ger ofta så mycket och den inre styrkan får en chans att växa lite till

Ha en fin helg!
Katarina

Beautifulosophy sa...

Det här var ju verkligen right up my alley:) Åh vad jag är avis på dig som fick höra allt detta live, men det känns mycket bättre nu när du delat med dig:) Har också hört om boken Lean in, vill gärna veta om du tycker den är bra? Tror den har fått riktigt bra reviews? Bilden med körsbärsträden är nästan smärtsamt vacker, så livfull! Kram bästa du!

Annlin:s sa...

Måste vara inspirerande att lyssna och dela erfarenheter med andra. Väldigt fina bilder.
Trevlig lördag!
Kram
Anneli

Välkommen Hem! sa...

Åh, Lotta! Du är också fantastisk!
Vilket härligt möte du varit på! Förstår att du var taggad och inspirerad till bristningsgränsen efteråt! Sånna där människor borde man träffa oftare, gå och lyssna på och insupa all positiv energi de förmedlar.
Att göra det man blir lycklig av, att våga och att ta chansen!
Helt rätt!
Försöker att själv leva efter det mottot och hittills har det ju gått riktigt bra... ;-)
Varmaste kramen!
Judita

Jenny sa...

Gud vilket underbart och inspirerande möte! Det måste ha varit helt fantastiskt! Jag brinner också för personlig ut veckling. De senaste fyra åren har varit mycket svåra (delvis) men också otroliga. Jag har växt från en bedragen, orolig, neurotisk liten fläck till en självsäker, glad och energisk kvinna. Jag älskar att bo själv, jag tar risker och jag är proaktiv vilket leder till bra saker, in min karriär såväl som privatliv. Jag har under de senaste åren bott i Paris och lärt mig ett nytt språk, jobbat på ambassad och nu jobbar jag statligt i en stad jag aldrig trodde jag skulle trivas i men stormtrivs. Hurra för att våga. Våga lita på sig själv, våga bryta ihop ibland för att plocka upp bitarna och bygga upp något önnu starkare och mer hållbart, hurra för kvinnor som stöttar varandra, och HURRA för din underbara blogg. Tusen kramar till dig!

Ninelin sa...

Dina bilder gör mig glad :-) känns lite bättre nu när sonen är sjuk med alla sina prickar (fick minst hundra till under natten).
Jag anser att vi kvinnor borde hålla ihop, vi är dåliga på det. Många är både hårda mot sig själva och mot andra. Personlig utveckling är ett måste hela livet. Kram N (Instagram Ninelin)

Hanna Lans sa...

Underabara ord och väldigt passande för mig just nu! Stort tack! Kvinnliga mentorer växer inte på träd i Gbg, men jag utser mina egna utan att de vet om det, och ser till att träffas då coh då och tala om för dem att jag utsett dem till mentor. Det brukar vara uppskattat. :)

Annika sa...

Vilka ljuvligt fina bilder!
OCH vilket inspirerande inlägg. Jag riktigt känner hur upplyftande det var för dig och de andra.
Du förmedlar det här också.
Igen, dina bilder är SÅÅÅÅÅ fina.
Kramar!!!

Anette Ryan sa...

Det finns inget bättre än att ha fått lyssna till någon som berört en på det ena eller andra sättet. Ölskar föreläsningar som får en att tänka, känna och förändras.
Blir lite nyfiken på vad du sysslar med om du har lust att berätta förståss.
Njut din helg vilket jag antar inte är allt för svårt att dömma av dessa bilder. Körsbärsträden står väll som bäst i blom överalllt nu.
Kram vännen!
Anette

Life´s Silverlining and I sa...

Vilket fantastiskt möte! Där skulle jag velat vara och delta i diskussionen. Sådana möten är så inspirerande och berikande! I går när jag var på middag med affärsmän högt upp i näringslivet slogs jag av att det nästan bara var män. Jag gillar verkligen kvinnor som. Lyckas på ett bra sätt. Den boken måste jag läsa. Duktig du är som klarat dig så. Bra där borta. Kram Nilla

Anonym sa...

Blev så glad av ett inlägg från dig. Som bra medicin man vill ha fast man inte behöver, om du fattar. Föredraget verkar ju så inspirerande, thx for sharing. Cherry blossom i parken är ju bara helt ljuvligt.
Stor kram

Anonym sa...

WORD!!! Du är klok. Behövs inga mer superlativer. Så är det bara!

pöss!

Bokcaféet i byn sa...

Tankvärda ord Lotta och alldeles, alldeles underbara foton!
Här har vi bakat Anette i Australiens smarriga baguetter ikväll och lagat fisksoppa till. helg är bäst!!!
Njut helgen Lotta!
Kram Anna

tinajo sa...

Härliga bilder och ord! Ligger i hotellsängen i Paris just nu och vilar på maten med lite bloggläsning - inte så dumt! :-)

Christina sa...

Åh vad spännande och inspirerande! Vilka möten! Och så blandat med dessa fantastiska bilder! Lean in blir nästa bok jag ska läsa, håller just nu på med Wild, handlar också om en stark kvinna som går sin egen väg :-)
Kram!

Postadress Torslanda sa...

Wow vilket möte - vilka kvinnor du har träffat. Enorm pepp på det! Låter ju helt underbart med ett sådant nätverk. Och vår i NYC! Idag kom den till Gbg också, utefika länge, la av jackorna och bara njöt.

mitt liv som jag sa...

Jag kan förstå att det var ett otroligt bra möte. Personlig utveckling är något som intresserar mig och jag gillar verkligen att läsa böcker/tidningar i det ämnet. Det är härligt att se hur personer runt omkring en utvecklas och att känna hur man själv utvecklas. Jag tycker att du verkar vara en sådan otroligt fin kvinna och du kan verkligen inspirera och jag blir alltid glad av att kika in här.

Som vanligt njuter jag av dina fina bilder! Ha nu en riktigt bra fortsättnign på helgen! Kram Jennifer

Emschen sa...

Fantastiska bilder men framförallt fantastiska ord.
Jag har en dröm, en dröm som jag är rädd för att jag aldrig börjar jaga för bekvämlighetens och trygghetens skull. Det är läskigt att dra i nödbromsen och kliva av mitt ute på åkern mellan två bestämda hållplatser. Jag har än så länge bara börjat sträcka mig mot nödbromsen. Förhoppningsvis finner jag en dag mod att dra i den.
Tack för inspirationen!
Kram

Bodil sa...

Vad otroligt spännande och vad roligt att du fick träffa dessa kvinnor och ta del av deras kunskaper.
Underbara bilder du bjuder på.
Här har den mesta snön nu smält och vi har en damm igen, haha
Ha en skön söndag!
Kram Bodil.

My everyday life sa...

Instämmer med tidigare talare, vilket spännande möte. Hade gärna varit med och lyssnat.
Underbara bilder du tar...

Önskar dig en riktigt härlig söndag! Kram Nina

Channal sa...

Du är fantastisk, vi alla kvinnor är fantastiska! Varje person har något att bli upptäckt för! Det är bara o våga och göra sitt Fritt Fall!! Se bara på ditt bungy jump!! Nu har du fått en häftig lunchdate med peppande kvinnor och får samtidigt njuta av våren i New York! Är inte det fantastiskt så säg!! Du är en förebild för mig Lotta❤

much love xxoo Anna

Martina sa...

Vilka underbara bilder!
Och vilka häftiga och inspirerande möten du har haft. Lucky you!
Hoppas du far en fin söndag!
Kramar

Queen of Kammebornia sa...

Det är du också Lotta! Fantastisk alltså! Och det du skriver om är så viktiga saker och dina bilder är så underbara. Jag vill genast gå ut och skörda majs och lägga på grillen, men ser att det inte är någon idé just i dag, jag får hålla mig till tåls :) Kram!

Åse sa...

Vilka spännande möten så inspirerande och vilka ljuvliga bilder du bjuder på.

Kram till dig

Berså sa...

Åh, vår i kvarteren runt Bleecker...det längtas i mitt NYC-hjärta nu...:)
Surfade runt häromdagen och kollade flygbiljetter...hittade såklart riktigt bra sådana! Men hotell. Ack denna hotellfråga i bästa staden! Man blir ju mer eller mindre ruinerad på det...ja ja, vi får se om det blir ngn resa...

Hoppas du haft en bra helg!
Kramar från ön
/ Maria

Titta in hos Thess sa...

Vilka härliga möten och underbara bilder från ett väldigt vårligt NYC.

Kram Thess

Villa Ell sa...

Jag tror på att det är viktigt att göra det som gör dig lycklig...
Man kanske inte kan leva efter "här och nu" varje dag, livet och vardagen innebär ändå planering med lite framförhållning....men så viktigt det ändå är att njuta nu!
Vilket inspirerande möte du har haft med dessa kvinnor!
Wow våren har kommit bra mycket längre i NY än här hemma på västkusten!
Hoppas du njutit av helgen
Kram Sandra

Trädgården på Höjden... sa...

och du är fantastisk lotta
blir alltid så glad och sprudlande av att se dina bilder och läsa här. och jag längtar så tillbaka till NY. så mysigt det var när vi sågs i baren med fantastiska utsikten (som vi fick se i alla fall en yttepytte liten stund ;-))
kram åsa

Carin sa...

Lotta Lotta... Vilka bilder!!! Igen och igen levererar du som ingen annan! Och önskan om en resa till NY bara stiger... ;)

Och jag är HELT enig med dig... För att må bra, tror jag det är viktigt att man ständigt utvecklas och har ny mål...

Just det där med att faktiskt klara mer än man tror, har vi precis fått ett bevis på hemma...

Min son har dyslexi... Inför högstadiet, blev han direkt avrådd från att läsa språk som tillval... Men han VILLE och bestämde sig för att trotsa lärarens råd och valde tyska... Nu fick dom tillbaka det nationella provet som skrivs i åk 9... Med B som betyg!!! Jag är så stolt så jag nästan spricker! Han vågade följa sin egen övertyglse och vann, måste man ju säga... :)

Så det var en mycket glad och stolt kille som kom hem och berättade om sina framgångar och den största framgången är att han har lärt sig att allt är möjligt, bara man vill och tror på sig själv.... :)

Största kramen
Carin

Elin sa...

Vilket fantastiskt möte! Personlig utveckling är något som även jag brinner för, och det måste vara häftigt att få ha tagit del av råd och inspiration från dessa kvinnor. Vi kan bara vi vill, och även små steg är viktiga. Tack för att du delar med dig!
Kram!

designofluna sa...

Jag tyckte om det du skrev om att våga prova. Jag har ofta tänkt saker som inte funkar som misslyckanden men för någon vecka sedan sa min mammas kusin att det verkligen är strongt att prova även om man misslyckas. Det är så många som inte ens testar utan bara pratar om det!

Filippa Wallin sa...

Ser riktigt härligt ut! Kram kram!

Två Trappor sa...

Åh vilket inspirerande inlägg!! Så spännande och fascinerande att få träffa dessa fantastiska kvinnor som delar med sig av sina erfarenheter och klokheter! Håller med dig till fullo - vi behöver dela med oss och stötta varandra mycket mer.. vilka underverk vi skulle kunna uträtta då!

Mycket tänkvärda och stärkande ord - personlig utveckling är så intressant och viktigt. Jag suger åt mig allt jag kan och hinner av det nu i mitt ganska turbulenta liv..

TACK för att du delar med dig av detta till oss - det stärker mig i min tro att jag ska fortsätta satsa på min firma och mina studier, även om det känns riktigt motigt ibland. Jag beundrar dig som vågat och klarat ta steget in i det amerikanska affärslivet - wow!! Du är inspiration, hela du!!

Kramar i massor
M

P.S. Dina bilder är en ren fröjd för både ögat och själen :) <3

P.P.S. Förresten, känner du till det svenska konsultföretaget BTS? De har kontor i Stamford, CT. Jag jobbade hos dem (fast i Sthlm) på 90-talet.. ;)

SOFIA sa...

Man blir då alltid så lycklig av att titta in på din blogg. Dina bilder säger mer än tusen ord. Åh vilket underbart liv du verkar leva. Njut av det :)
Kram Sofia