torsdag 8 oktober 2015

APPLES & PUMPKINS


Raringar, hej! Ni märker att jag är sporadisk numera. Tanken är inte alls att det ska vara så, men det blir det iallafall. Tänker på er såklart, och har alltid kameran med så jag kan vara beredd om något fint dyker upp som jag tror ni tycker om.Hösten är mitt mentala nyår. Jag kommer liksom igång på ett speciellt sätt. Sommaren saknas mig, men trivs med den höga luften och inser hur mycket jag längtat efter en kofta, doften av löv och eld. Och så det här med stenmurar och alla sagolika höstfärger. Och varm choklad, sprakande brasor, heta soppor och nybakade bullar.

Att plocka äpplen som växer på en kulle är fint. Sedan jag hittade de här små rosa äpplena, kan jag längta efter att få åka dit och bara vara där, mitt bland alla träd.


Jag gör en notering till mig själv att jag vill hit när hela härligheten blommar.En nybakad äppelpaj, finns det något godare? Det skulle vara kardemummabullar då!Om man kan bli kär i ett par stövlar så blev jag det, dem här från Hunter. Mera blommiga stövlar.
Så fyller jag år i början av oktober. När jag var liten kände jag ingen annan som fyllde den här månaden. Jag fick vänta och vänta och alla hade fyllt innan mig.

Nu tycker jag jättemycket om att fylla just i oktober.
Blev så ompysslad och firad. Frukost de special, lunch ute,champagne, fransk äppelkaka, bland annat!


Tack alla ni för jättefina grattis och hälsningar, blev så glad. Vill att ni ska veta att ni förgyllde min dag.

Nu bär det alldeles snart iväg till Stockholm igen. Som jag längtar. Ses när jag är tillbaka xoxo

16 kommentarer:

Maria - Wikers Liv sa...

Grattis i efterskott!
Jag tycker mycket om hösten! Speciellt oktober som är kärlekens månad för mig!
Så härliga bilder och vilken skön känsla du förmedlar!
Kram och välkommen till Stockholm!
/Maria

Channal sa...

Grattis igen Lotta! Alltid mysigt att få bli lite firad. Visst är det en speciell känsla att själv plocka äpplen och sen känna doften av nybakad äppelpaj i hela huset. Mmmmm... lycka!

KRAM och Trevlig helg! Anna

Suz sa...

Grattis här också, hann ju få iväg en hälsning på Instagram :)
Massor av vackert på hösten och färgerna är fantastiska. Som vanligt bjuder du på härliga bilder med den där känslan som gör att det känns som om jag är där också, dofterna, vyerna och mjukheten.

Hoppas du får ett härligt besök i Stockholm :)
Ha det fint vännen <3
Kram Suz

Annika sa...

Önskar dig en jättefin resa hem.
Jag är avis! Stockholm på hösten är jättefint.
OCH så får du fira lite med familjen igen, underbart!
Äpplen och pajer i massor!!
Kram och LYCKLIG resa!!!

Miss Marie sa...

Grattis i efterskott!

Blommiga regnstövlar rocks! Kommer ihåg en marknad, då jag var där för att sälja mina smycken, då hade både jag och min mor på oss blommiga regnstövlar, och vi fick nästan fler kommentarer om dom än om smyckena! Men de var inte riktigt lika fina som Hunters variant.

Äppelpaj är det inget som slår enligt mig! :D

Lena - gott för själen sa...

Men åh, grattis i efterskott! Låter som ett perfekt firande du fick.

Härligt med en Stockholmstripp förstår jag!

Kram Lena

Nettan sa...

Hoppas att du får en härlig resa till Stockholm! Ljuvligt att komma dit så här på hösten. Äpplen är underbara nu och äppelpaj finns det nog inget som slår i dessertväg.
Kram
Nettan

Villa Frejas bokblogg sa...

Stort grattis i efterskott. Glad att du gillar hösten. Kram.

Vitasjutton sa...

Grattis i massor till dig i efterskott. Vilken härlig färg på äpplena! Håller med dig om att kardemummabullar möjligtvis kan vara godare än äppelpaj;). Jag har bakat 3 olika kakor av äpplen jag fått av min mamma idag. Nöjd känner jag mig då:).

Kramis/Heléne

Villa Ell sa...

Hösten är den absolut bästa årstiden... den är frisk, vacker och avkopplande
Grattis i efterskott

Kram Sandra

Äventyret framtiden sa...

Jag undrar om man inte älskar hösten för att den lugnar ner en lite grann och för att den är så ljuvligt och moget vacker. Jag känner lycka och harmoni och i all synnerhet av dina vackra höstbilder. Idag ska jag köpa hem några pumpor, jag har inte odlat egna i år, fylla dem med kärleksört och vackra löv.
Grattis än en gång till födelsedagen Lotta!

Höstvarm kram
Karin

Anonym sa...

GRATTIS i efterskott. Wünsche dir alles Gute!
Härligt med Stockholmsbesök. Inga planer pa att besöka Wien?
Hösten är min favorit arstid!
Kramar & Bussi,
Lisa

Desiree sa...

Grattis i efterskott finaste och bästa Lotta. Du ser ut att ha fått en riktigt god tårta och fått ett fint firande.Jag älskar både äpplen och äppelpaj. Finns inget godare. Vilka fina stövlar. Passar perfekt på dig kan jag tänka mig.
Stor och varm grattis kram i efterskott kära Lotta.

Mittgodastefinaste sa...

G R A T T I S i efterskott kära bloggvän!

Hoppas att du har det fab här i Stockholm, vore det inte makalöst om vi skulle springa på varandra! Frågan är dock om vi skulle känna igen varandra!

Kram Jenny

Två systrar sa...

Men vilka fantastiska foton! Kul att hitta din blogg, hälsar Charlotte ( som har en 1-åring som heter Charlie :-) )

Unknown sa...

Hejsan! Blev glad när jag hittade din blogg via en NYC-bloggare. Såg att du bor i Connecticut, men har inte listat ut var där ännu, har kanske inte läst så långt. Bodde 1 1/2 år i Farmington, W Hartford med min nyblivne engelske make. Underbart med kort bilavstånd till både NYC och Boston, samt alla fina små ställen runtomkring. Blev besviken när jag inte hittade särskilt mycket annat än blombilder, havsbilder, naturbilder utan att samtidigt ta med lite om dig själv, din familj, ditt hemviste etc. Men det var kanske inte meningen med din blogg. Jag har nog råkat hamna på fel blogg för mina intressen. Du förmedlar dock väldigt vackra bilder, önskar jag fått se gatubilder och extriörer från NYC mer i detalj än husknutar och bänkar utanför affärer etc. Jag hittar nog den blogg jag letar efter så småningom. Lycka till i fortsättningen! Så härligt att få växla mellan livet i Stockholm och det i NY och Connecticut. Saknar det!