onsdag 3 augusti 2011

Lite lite höstkänsla just nu



Från Louise Pourons hemsida


Jag har väl berättat om min kuddpassion? Blev helt kär i de här vintagekuddarna från Louise Pouron.

Hennes design är helt upp my alley: de flesta av Louises kuddar tillverkar hon av traditionella dräkter som bergsfolken i Kina, Laos och Vietnam har burit och slitit på i vardagen. Indigofärgad hampa med tryck eller handbroderi kombinerat med linne, ull, siden eller sammet. I Indien har Louise också hittat antika, solblekta och vardagsslitna zigenska handbroderier.


Fint, tycker jag


I brevlådan låg också Anthropologies augustikatalog och gav hösvibbar. När jag såg bilderna, kände jag för ett litet tag hur jag vill ha mina boots, läderskärp, scarves, rubbet. Parkera flip flopen


Anthropologie

Och jag tycker om armband också. Det här fina vänskapsarmbandet har lilla. u designat och kommer att säljas på hennes hemsidan. Alla armband är knutna med bomullstrådar i olika färger, helt för hand och med mycket kärlek, skriver Ulrika.

Gillar, mycket



Från lilla.u



Från Sophie's Fashion




Via bloggen Honestly...WTF och En mammas dag så inser jag att armband är hot, som Weronica uttrycker det. Honestly berättar om den duktiga illustratören Inslee som bor i New York City. Hennes blogg och skisser är sköna, se några smakprov









Vid närmare eftertanke håller jag nog fast vid sommarkänslan ett tag till. Köper mig kanske en pain au chocolat till frukost, som flickan i teckningen


Ha en skön torsdag alla xx



15 kommentarer:

Christina sa...

Det var mycket åh, wow, så fint, när jag läste ditt inlägg. Vilka fina kuddar! Och så häftigt att varje tyg bär på en historia. Ska kolla in dina bloggtips, jag gillar armband, köper ganska många men av någon anledning glömmer jag bort att använda dom... Får bli skärpning på den fronten! Kram!

Äventyret framtiden sa...

Även jag är förtjust i kuddar, fastän jag för tillfället inte har särskilt många. Folk har köpt bort dem när de har varit här:D. Så kan det också gå men i vinter skall det förfärdigas nya igen av gamla härliga tyg. Vänskapsbanden är väldigt vackra, jag har sett ett antal personer med sådana i år här hos oss, både runt handleder och fotvrister har de hängt.

En fin dag önskas!
kramar!

Miss Marie sa...

Vad mycket fint! Kuddarna är fantastiskt vackra. Jag gillar armband men är mer en örhängen, ring och halsband kind of gal! Armband brukar bara ta i när man sitter och skriver på datorn... Men snyggt är det! :)

Elin sa...

Åh vilka härliga kuddar i fina färger, nu blir jag sugen på att piffa till det lite här i sofforna.
Vänskapsarmbanden är jättefina. Vår aupair gjorde ett åt mig för sisådär sex år sedan, och det hade jag på mig i flera månader tills det gick sönder. Blev sugen på att införskaffa ett nu i härliga höstfärger, eller kanske i blått...

Min plats i solen sa...

Tusen TACK du fantastiska kvinna för all den glädje, generositet och omtanke som damp ner i min brevlåda idag! :) Du är helt otrolig! :) Tack snälla rara söta du för den guldkant du satte på denna dag och familjen hälsar och tackar för glädjedansen som ditt paket fick mig att dansa här hemma. ;) Du är en pärla söta Lotta! :)

Jag satt igår kväll och njöt av alla vackra bilder på H&M Home och kände att hösten inte är långt borta och att den ser lovande ut. Men precis som för dig känns det alldeles för tidigt att fokusera på hösten nu. Jag vill njuta av den ljuvliga sommaren ett litet tag till och sparar alla murriga höstfärger några veckor till. Jag vill njuta här och nu av sommarkänslan. Det lär bli mycket av höstkänslan tids nog. ;)

Återigen ett stort TACK fina Lotta! Du är fantastisk! :)

Kram Lotta

mammaxtre sa...

Låt oss stanna kvar vid sommarkänslan några veckor till iallafall :-)

Vilka fina skisser, tycker jag.

Kuddar är fint men jag finner dem ibland vara något i vägen :-)

Ha det toppen Lotta

Charlie sa ... sa...

Christina,

Jag är likadan! Jag köper och så blir de liggandes...hm, inte bra. Kuddarna är spännande just för att Louise har hittat tyger som "tell a story". Kul att du också kände lite wow ;)

Kram!

Charlie sa ... sa...

Karin,

å, du är verkligen duktig på så mycket. Jag blir nyfiken på dina kuddar, skulle gärna se bilder!
Jag har inte sett så många vänskapsband, men jag ska hålla utkik nu när jag har vet att de är poppis - fina är de också.

Kram!

Charlie sa ... sa...

Marie,

jag gillar också olika slags smycken, men brukar inte ha för mycket samtidigt. Att skriva med armband kan vara sådär, men vänskapsbanden tror jag funkar fint ;)

Hoppas det löser sig med din ring!

Charlie sa ... sa...

Elin,

blått- snyggt! Blanda, som kvinnan på bilden tyckte jag såg fräsigt ut. Jag fick också lust att fixa lite när jag såg Louise fina kuddar...hittade henne via Elle Interiör som hade några snyggingar på en bild. Gillar olika slags tyger, blandat. Det är kanske det som är min grej...blanda!

Charlie sa ... sa...

Lotta,

jag blev så PAFF att det redan kommit fram, jag gick ju till posten i förrgår typ ;)

Så glad jag blir iallafall att du och flickorna kunde öppna det rosa paketet tillsammans. Du har gjort ett jättefint kollage på din blogg - wow!

Tack söta du! Hälsa familjen tillbaka

Kramar!

Charlie sa ... sa...

Lotta,

Visst är skisserna fina? Bloggen är trevlig, om du har tid klicka runt lite.

Och visst håller vi fast i sommarkänslan ett tag till...det var bara en liten snabb vibb av höst som kom över mig, nu är jag tillbaka i sommarfeelingen :)

Ha en fin fredag!

Magdalena and Co in US sa...

Håller med WOW är rätta ordet. Jag älskar din blogg! Kuddarna är otroligt mycket känsla och som du säger att de berättar en historia gör det ännu bättre. Jag gillar ALLT helt enkelt!!! Kram söta du!

Charlie sa ... sa...

Du är för go Magdalena! Jag älskar dina kommentarer helt enkelt!

Unknown sa...

Lotta! Vad kul att du hittat mina smycken! Och stort tack för länkningen och fina ord. Om ni inte hittar dem i USA (eller knyter egna) så är ni alla U'S:are hjärtligt välkomna att beställa hos mig.

Har spanat in din blogg ett tag. Kalaslotta är ju fn kär vän. Härliga bilder och många fina NY tips. Kommer förmodligen över i okt/nov.

Kram!!!