måndag 26 september 2011

100% Passion




Härliga ni - tack för alla rara hälsningar och hej. Det känns så värmande. Missed you guys!

Så älskade Stockholm. Helt bedårande i septembersolen, men också i lätt regn med tända ljus och varm soppa på en krog i Vaxholm, eller bullar till en rykande kopp te





Och helt ärligt.

Jag har inte haft en enda spärr. Har nästan ätit kardemumma till frukost, lunch, middag. Lagom är raderat ur mitt vokabulär!






Godis innan frukost också. Handlat färskt bröd till riktiga frukosten. Och druckit Rooubis cheesecakete från NK - ett rött te från Sydafrika med smak av citron och yoghurt, dekorerat med blåklint och citronskal. Hur gott låter inte det? Jag måste brygga mig en kopp nu när jag skriver det här för jag blir så sugen






Bröd till allt. Kan inte låta bli







Älskade Stockholm. Jag har tappat snitsen på det här med nummerlapp. Det blev aldrig min tur för jag missade att ta en lapp hela tiden. Det var skönt att se alla pappalediga. Att se morgonsolen över Riddarfjärden fick mig att fota som jag aldrig sett Stadshuset förut. Det var trevligt att sitta på 52:ans buss med Stina Ekblad och dricka kaffe bredvid Tommy Berggren innan han strosade tillbaka till Dramaten. Eller hinna promenera runt Djurgården för att sedan ha en dinnerdate på Villaggio- ah, så gott och trevligt. Och kunna börja med trädgårdsfrukost och fortsätta med lunch i en annan trädgård. Trädgårdsflow helt enkelt






Desiree och jag hann träffas på hennes coffeeshop, precis den som jag ville dricka kaffe med henne med. Och Desiree kom med sina snygga boots, på cykel, med sitt härliga leende och vi pratade non stop i över en timme. Det var som att träffa en riktigt god vän och jag njöt att äntligen få träffas. Det här vill jag göra om. Sedan susade jag hem för att göra mig i ordning för att gå på teater.


Vilken bra size det är på den här stan alltså!



Andra bra saker?

Tjejbio. Vi hade bokat biljetter och köpte smågodis. Jag hade såklart ätit upp hälften redan under reklamen som jag alltid gör.

Ett glas vin i solnedgången

Nystekt strömming och mårbacka pelargoner

Lunch på Cadierbaren

Se tvätt torka ute

Dricka kaffe i blå blom hos Maria

Promenera med Molly och äta nybakade äppelmuffins när man kommer in

Pappas timjansstarka tomatbiffar

Våfflor med hjortronsylt

Bara strosa runt och ha nära till allt








Älskade Stockholm, familj och vänner. Så skönt det är att vara tillsammans







30 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Åååå Lotta! Vilka UNDERBARA UNDERBARA bilder! jag får plötsligt sådan Sverigelängtan. Stockholm och ja bara själva känslan av Sverige. Och ljuset. Än så ÄR det ju ljus i Sverige. Om ett par månader lite annorlunda, men dina bilder fångar det vackra vemodet i den svenska hösten så fint!
Välkommen tillbaka också!
Vad roligt att du hann träffa Desiree också! Jag hann ju inte när jag var hemma i somras. Men jag tror jag ska försöka få till en träff med henne nästa gång OM det finns tillfälle. Själv hoppas även att jag ska kunna få träffa DIG också och ta en höstfika här på Manhattan senare under hösten om du har vägarna förbi någongång. DET hade varit sååå roligt!!!
Varmaste Kramar!!!

Loppan flyttar västerut... sa...

Fina Lotta! Är alldeles varm i hjärtat av dina bilder o ord, så fint o japp, tant Å är allt lite rörd! Fosterland, vi gillart ju.
Välkommen tillbaks iaf, har saknat dina glada tillrop, vackra bilder o din sköna inställning till saker o ting.
Största kramarna som finns till dig!
Å

Äventyret framtiden sa...

Stockholm i mitt hjärta....så känns det här också, på andra sidan pölen, inte långt ifrån den ljuva pärlan. Stämningsfulla, talande bilder...du älskar ditt Stockholm...det syns.
Dofter, allt har du lyckats förmedla via bilder och text.
Tack Lotta!
Roligt att du är tillbaka igen!

Kramar
Karin

Camilla sa...

Vilka härliga bilder och ord Lotta!
Skönt att du haft en trevlig resa till det gamla hemlandet.

Kram

Coolaannna sa...

Vilken bildkavalkad du bjuder på så här en tisdasmorgon :)

Här behöver man inte läsa mellan raderna utan din Stockholmskärlek är omöjlig att undgå!!

Det låter som du hann med mycket och hade en fin vistelse. Jag måste hålla med om att Stockholm är en vacker och händelserik stad. Det var alltid till Stockholm jag och Kjell åkte till när barnen var små (alla sju) och vi fick en ledig helg med barnvakt i halvåret...

Nu har jag en resa inbokad så att jag ska få se NK´s julskyltning första adventshelgen!!! Love it.

Ha en fin dag!

Förresten var bilderna..ja, omöjliga att överträffa!!! Men du hittar säkert snart något nytt smultronställe i staterna :))))

Kram !

tinajo sa...

Låter som att ni haft det hur bra som helst - jag blev fnissig över det där med nummerlapparna du missade ta..! :-D

Glad att du haft det bra, glad att du är tillbaka! :-)

anna of sweden sa...

Välkommen tillbaka! Har saknat dig!

Vilken fantastiskt inlägg. Blir sugen på att ta en liten tur till Stockholm just precis nu

Kram!!

Miss Marie sa...

Åh, nu längtar jag hem till Sverige igen! Vaniljhjärtan, kardemummabullat, äpplen... mmmums! Älskar förresten bilden på pelargonen i fönstret, så fin!

Att vara någons fru sa...

Åååå så fint du har haft det!

Carin sa...

Ljuvligt ljuvligt... Ser ut som du haft en förträfflig vecka i huvudstaden! Du bjuder på så härliga bilder att jag känner att det nog är dags att lämna Västsverige för en helg i Stockholm... :)

Kraaaam Carin

Anonym sa...

Vilken underbar vecka! Magiskt ljus...ah vad jag längtar till Stockholm!!! Tack för bildkavalkaden Lotta! Wunderschön & inspirierend wie immer!
Kramar, Lisa

Casa of Mia sa...

Fantastiska bilder, du verkar ha haft det så bra! Kul att du är tillbaka så man får njuta av din foton igen. kram

Desiree sa...

Det var jättekul att träffas Lotta. Jag är så glad att jag fick chansen att möta dig och ser fram emot att ses igen i december. Ha ha ler stort åt att du njutit så av allt gott bröd. Jag förstår dig till 100%. Det finns otroligt mycket gott bröd att frossa i här för att inte tala om allt med kardemumma. Väldigt fina stockholmsbilder. Kul att se. Det där teet lät helt otroligt gott. Jag får nog pallra mig till NK och köpa lite. Rosendahls trädgård blev jag sugen på att besöka. Försöker hitta något ställe där man skulle kunna plocka pumpor så som i USA men vet inte om jag lyckas hitta något. Får söka vidare på nätet. Jag är så glad att du fick en riktigt härlig vistelse här.
Kraaam!

Anonym sa...

Dina bilder är helt oslagbara ! Du är fenomenal på att förmedla stämning via bilder ! Tack !

a piece of happiness sa...

Åh så fint du har fotat och skrivit. Som en kärleksförklaring helt enkelt.
Men Stockholm är en av de vackraste städerna på jorden.

Varifrån kommer bilden med uteserveringen och bron i bakgrunden?

Kram på dig Liselotte

Maria - Wikers liv sa...

Tack för hälsningen hos mig! 28 grader!!!??? Åh, wow! Du kanske skulle kunna kika in hos mig på tisdag och tala om ifall värmen består haha! ;) Låter underbart skönt, men vi har ju haft rätt varmt här i Stockholmstrakten, där jag bor, också. 18 grader igår. 15 idag ;)
Härligt att du fick en sån underbar vistelse i Stockholm! Vilka fina bilder du levererar!
Jag lägger mig som följare på din blogg, eftersom ajg älskar både Sthlm, NY och fina foton! Du inspirerar verkligen mig! Ha en bra dag!
Kram / Maria

Annika sa...

Vilket inlägg!!!
OCh vilka bilder!!
OCH vilken kärleksförklaring till Stockholm!!
VAD härligt du har haft det.
Jag har heller inga matspärrar då jag är hemma. DET går inte, allt ska upplevad med alla sinnen!!
OCH det jar du gjort!
Bilderna, via iPhone, är som vanligt to-f*****g-die-for!!!
SÅ kul att du träffade Desiree!!! Hon är en av mina stora bloggfavvisar på denna jord, och en så godvän!!
Just like YOU!!!
KRAMAR!!

Taina sa...

Livsnjutare där! Underbart helt enkelt. Trots mycket på agendan, så har du knäckt koden för att ändå kunna njuta liksom. Bara du Lotta!Du får lära mig knepet ;)

Kramar!!!!

Ulla sa...

Du tycks ha haft en fantastisk vistelse i Sverige. WOW dina bilder ar bara sa underbara och inbjudande. Visst ar det skont att slippa rakna kalorier och bara slappa loss. Forr eller senare maste man anda aterga till vardagen. Tyvarr. Lat oss horas SNART. Kramar.

Christina sa...

Välkommem tillbaka! Som jag har saknat dina inlägg! Tur att du direkt körde på med ett kanoninlägg! Vad underbart det ser ut! Fick väldans Stockholmslängtan nu, fina fina Sverige! Tack för att du sprider värme och skön stämning till mig såhär på morgonkvisten! En perfekt start på dagen helt enkelt! Kram!!

Elin sa...

Välkommen tillbaka, vi har saknat dig!
Underbara sverigebilder! Jag blir glad att läsa att du släppt på alla hämningar och njutit av allt gott som finns, det är så man ska göra när man är på semester! Shoppade du mycket?
Tänkte på dig när jag var i Stockholm förra helgen, kanske korsades våra vägar någonstans utan att vi vet om det!
Nu är det dags att åka iväg och jobba, ett nattpass väntar.
Kram!

@my casa sa...

Vilka superbilder, är det verkligen här jag bor???

Nästa gång Lotta, om du har tid, hade jag så gärna träffat dig,
känner att vi har en stark connection - KARDEMUMMABULLAR - och
absolut INTE i lagom mängd.

Kramar åsa

Ewa`s Galleri sa...

Verkar som du haft en härlig vecka i Stockholm,fina bilder ,blir sugen på att åka upp en helg och strossa i Huvudstaden,tycker det är härligt nu på hösten
Ha en bra dag

Bokcaféet i byn sa...

Välkommen hem Lotta! Det har varit tomt utan blogginlägg hos dig! Vilka underbara foton du visar. Så mkt vackert och så mkt livsglädje! Inte utan att jag saknar min gamla hemstad lite. Men vi far upp en sväng senare i höst.
Hoppas jetlagen snart släpper!
Önskar dig en härlig onsdag imorgon!
Kram Anna

Min plats i solen sa...

Välkommen hem Lotta! Oj, vad saknad du har varit! Du har ju skämt bort oss med daglig Feelgood-Lotta-dos så det är härligt att ha dig tillbaka igen. :) Och vilken ljuvlig bildkavalkad och kärlekshyllning till Stockholm och den svenska hösten du bjuder på Lotta. Ren njutning! Magi som alltid! :)

Sköt om dig du fina!

Kram Lotta

bokhyllan sa...

Vilket härligt inlägg med vackra bilder! Du verkar ha haft fina dagar och jag håller med. Stockholm är vackert.

Onsdags-kram!

Fröken fräken sa...

Underbart att få komma hem till Stockholm för att få äta allt det som man längtar efter och få äta tils man spricker för det gör jag varje gång jag kommer hem. Det finns inga spärrar hos mig heller så det är skönt att man inte är ensam. Tack för att du delar med div av ett höstigt och fint Sverige. Kul också att få in en träff med Desiree.

Kram!

Charlie sa ... sa...

Tack Saltis, Åsa, Karin, Camilla, Anna, Tina, Anna, Marie, Emma, Carin, Lisa, Mia, Desiree, Anonym, Liselotte, Maria, Annika, Taina, Ulla, Christina, Elin, Åsa, Ewa, Anna, Lotta, Ting och Julia:

ni är fenomenala! Vilka underbara inlägg och fina ord. Tack!

Kramar, massor!

Mrs Clapper sa...

Fantastiska bilder, som alltid! Härligt att höra att du har haft det så bra!
En av bilderna är tagen några hundra meter från där jag bor :) Kram!

Charlie sa ... sa...

Mrs C,

Tack! Då är vi nästan grannar då när jag är i stan :)

Kram!