onsdag 14 september 2011

Fall frenzy



Ibland har jag inga bromsar alls. När varför inte kommer krypande, då kan ingenting stoppa mig. Ordet lagom finns inte. Jag har äta-upp-en-halv-plåt-med-bullar-på-en-gång på min meritlista. När jag var yngre kunde jag dela en prinsesstårta med min bästis. Eller äta upp en hel Marabou chokladkaka under en minut. Sånt bus.

Med det är att jag kickat av hösten som jag ville skriva om. Även om det fortfarande är en varm sådan. Men den är igång hos mig och jag tänder extra på allt som ser ut som en pumpa och allt som doftar kanel och minsta skiftning på löven.


Igår åkte jag förbi huset vid ån. Titta så fint det ser ut, på andra sidan vattenfallet





På min begäran blev det en road trip i helgen, det var vi och en hel massa Harley Davidsons längs med slingriga country roads och förbi fina antikaffärer




Vi fortsatte på Route 7 - vägen som leder hela vägen upp från oss mot Vermont







På vägen hem blev det en glass.


Om jag ska vara riktigt ärlig blev det två, kardemumma och pistagesmak


Och nu laddar jag med en bit paj framför nya TV-serien Up All Night som börjar snart på NBC - det är ingen hejd på mig. Hur var det med lagom nu igen, Lotta.

Har du något favoritgottis framför TV:n?

30 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Hahaha! Jag älskar din varför-inte-inställning! :-)
Och du, vilka vackra bilder. Höst höst jag älskar också hösten!
Kram!

mammaxtre sa...

Varför inte, är väl en skön inställning tänker jag. En inställning som tillåter en att vara lite wild and Crazy. En inställning som gör att det händer något :-)

Blir full i skratt när jag läser att det inte finns någon hejd, en plåt bullar eller en chokladkaka på en minut. Min sambo kallar mig grävskopan :-) Han tycker att jag har handen i chipsskålen hela tiden, när jag väl äter chips
:-) Varför äta lite när man gillar nåt....

Bilden på huset vid ån Lotta, den ser ut att vara tagen ur sagornas värld. Och där bor någon förstår jag. Vilken underbar miljö att bo i.

Jag är en godisråtta, älskar smågodis. Tyvärr ska jag säga.

Kram

Christina sa...

Ha ha, du vet väl att det här är ett inlägg helt i min smak! Varför inte-känslan, road trip, huset vid ån! Du måste fortsätta visa bilder på det där huset, så vackert! Jag vill åka dit, bums! Gillar vinden i håret bilden också, känns som du när du har din varför inte-känsla med vinden i håret :-) Nu har ju inte vi TV än men jag åt upp en 3/4 melon fram för filmen på ipaden härom kvällen och igår en påse djungelvrål, snart inne på den sista efter vårt sverigebesök.... snyft.
Och förresten, ordet lagom finns väl bara i svenskan ;-)
Kramar!

tinajo sa...

Just nu drar jag i mig stora mängder Oboy på kvällarna - antingen med rostade mackor eller med kanelbulla. MUMS! :-)

Underbara bilder du, precis vad jag behöver för att känna mig lite piggare. :-)

Coolaannna sa...

Och nu har jag bråttom, ska vara på möte om en trekvart men jag bara måååste kommentera. Underbara du med dina underbara bilder. Tror jag kommer över på ett studiebesök både i hur man lyckats med Iphonefoton och hela kulturen. Snart säljer jag huset och flyttar över :))))))

Vilket härligt liv och härligt att vara lite wild and crazy :)

Ha en ljuvlig dag!

Äventyret framtiden sa...

Helt rätt!
Man skall bejaka sina känslor och puffa bort Luther från axlarna. Leva kallas det, rätt och slätt. Härliga bilder som gör att jag gärna satt på bönpallen....

Kramar!
Karin

Att vara någons fru sa...

Dina bilder får mig att vilja släppa allt och flytta till typ Vermont :)

Carin sa...

Men åååå......Ljuvliga bilder! Precis rätta höst-feelingen... Och roadtrip... Ljuvligt... Att ta dagen som den kommer, att stanna när man känner för det och bara njuta.....

Men så var det ju det där med tv-soffan... Alltså, dom gånger jag håller mig vaken så mumsar jag gärna chocklad eller en smarrig fruktsallad...

Ha en toppendag! Kraaam Carin

Miss Marie sa...

Så underbart! Vilka bilder, vilken känsla, vilka ställen! Om du och din familj vill ha lite fler familjemedlemmar så får ni gärna adoptera Alfred och mig! ;)

anna of sweden sa...

Jag är inte heller någon lagommänniska. Önskar att jag var en sådan som kunde ta en chokladbit och knapra lite återhållsamt på den. Men icke. Halva asken är mer min melodi. ;)

Vilka fina bilder och vilken trevlig roadtrip. As usual, som vi säger i Sverige. ;)

Aratorps Lena sa...

Hej Lotta!
Jag är med dig all the way! Det är klart man ska grotta ner sig ordentligt när man väl är igång! :)
Tusen tack för fina ord inne hos mig, det behövde jag igår för jag var ett vrak där en stund...
Och vad många fina inlägg jag missat här! Jag måste lägga upp dig på min lista, älskar dina foton! Härlig roadtrip ni varit på också! Jag åkte upp till Vermount över julen när jag bodde på Long Island och det var helt fantastiskt! Jag skulle vilja åka nu igen för att spana på hus! Ha en fin dag! Kram Lena

@my casa sa...

Fantastiska bilder som alltid, det känns som man är närvarande hela tiden!

Håller med dig när man ändå är igång är det väl lika bra att köra på ordentligt. Vad gäller gottis framför tv, skulle jag svara ALLT.

Kram Åsa

Christel sa...

Ja, varför vara lagom när man kan vara mycket. Allt. Bäst. Fin inställning! Och fin blogg, förresten. :)

Taina sa...

Njae jag äter inte speciellt mycket på kvällen framför TVn. När jag väl hinner titta på TV vill säga. Ska det vara något under en helg så blir det flytande istället. Typ vin.

Härliga bilder igen Lotta! Jag antar att det är Housatonic River? Efter allt regn så ser den geggig och brun ut. Kent falls är så fint. Vi har varit där och klättrat upp längs med stigen bredvid. Jättefint!

Fortsätt busa du!

KRAM

Annika sa...

STRÅLANDE inställning och strålande bilder!!!
JAG är som DU!!
VET du, utan att skämmas kan jag sätta i mig en Godiva-ask nästan på egen hand. Samma med marabou choklad, bullar, kaffebröd...allt.
Det är därför det är så sugigt att hålla diet, men jag måste. DET går igen på shopping också...det kan bli tre plagg istället för ett. Så vi är lika..
HAHA!!
Jag gillade Up all night!! Jättemkt. Vad tyckte du?
Snacks framför tvn i diettider är persikor...eller blåbär...
För, om jag tar en chokladbit kan jag inte sluta...
KRAMAR!!!!

Desiree sa...

Ooooh kardemumma glass och pistage glass. Gud så gott. Mitt favvo godis just framför tv:n är glass alla gånger. Kardemumma glass har jag faktiskt inte smakat men älskar kademumma och älskar glass så den kombon skulle jag nog gilla. Ha ha jag kan stoltsera med att jag lyckades äta upp en halv gallon glass på en kväll nu senast då vi var i USA. Tog min favvo glass Edy´s och åt direkt ur halvgallon förpackningen.

Så mysiga foton Lotta. Vilken härlig höstutflykt ni fick. Jag förstår verkligen att du är helt kär i huset vid ån. Det är bara så otroligt charmigt.
Kraaam!

Anonym sa...

Älskar hösten!!! Vilka bilder!!! Min favorit är nr. 2. Känner precis igen mig...när jag väl är igang, dann gibt's kein Halten mehr! Jag säger bara CHIPS...mmmmmmmmmhhhhh! Kan bara inte sluta!
Kramar, Lisa

Nettan sa...

Som vanligt underbara bilder vännen som ger inspiration, och det där underbara huset på andra sidan vattenfallet, vackert!
Tv-gottis? Stavas glass i denna familjen! I dag ska jag testa en ny variant, äppelpajglass!

Kramar

Bokcaféet i byn sa...

Hallå Lotta!
Men kära du en sån räcka vackra foton! Jag blev alldeles LYRISK här! Bara MÅSTE åka dit! Vilken inspiratör du är!!! Just visat dem för maken, han har varit i trakterna tidigare och kunde bara instämma i hur vackert det är där!
Nu ska jag snart gå och lägga mig och på näthinnan ska jag ha det fina bed & breakfast som du visade här. Lovely!!!
Tack och godnatt!
Kram Anna

Fröken fräken sa...

Wow inga dåliga meriter du har, min är nog att jag åt 5 semlor på en dag, jag älskar semlor.
Härligt med en roadtrip
Up all night va urbra, jag skrattade högt när jag såg den.
Kram

Charlie sa ... sa...

Saltis,

Nu blåser det!! Höst utanför knutarna...gillar! Tänkte på dig

Kram!


Lotta,

du och jag då, grävskopor ;)

Lilla huset är så sött, jag måste åka förbi minst en gång i veckan och titta lite. Jag tror det blir en riktig höstbild senare. Och jag är en godisråtta med!

Kram




Christina,

Du har helt rätt...lagom är ett svenskt ord, hehe. Jag vill också till lilla huset...igen! Nu! Äta godis och elda i öppna spisen.
Jag är impad att du har djungelvrål kvar!
Du är så gullig som supportrar min varför inte-inställning. Jag får lust att göra ännu mer varför inte när du skriver så där ;)

Kram!!



Tina,

Du är fortfarande inte bra-- bummer! Bra med O'Boy, rostade mackor och bullar då. I flera omgångar tror jag.

Krya på dig!!

Charlie sa ... sa...

Underbara Anna,

Vilket skönt "trekvartinnan" inlägg!! Jag bara ler när jag läser det. Tack söta!



Karin,

Härliga du, ja Luther har jag inte sett på länge här. Önskar dig varmt lycka till med Öppna gårdar -- en dag står jag där bland alla äpplen!

Kramar




Emma,

Ja, med Leo, man, hundar, rubbet! Kom!




Carin

Vad gullig du är! Och du är duktig som äter fruktsallad. Det borde jag äta. Räknas paj som en avlägsen släkting till fruktsallad ;)

kram




Marie,

Haha, underbart! Goa Alfred med sin söta mamma får vi alltid plats med ;)



Anna,

Vad bra, då är jag i gott sällskap, det gillar jag!




Lena,

All the way är mitt motto, absolut. Tack för DINA fin ord. Vermont är underbart! Jag hoppas du har möjlighet att komma tillbaka. Huset är to kill for!

Kram


Åsa,

ALLT...ännu bättre ;) Blir glad att du skriver att det känns som du är med i bilderna. Tack!

Kram!

Charlie sa ... sa...

Christel,

Tack! Och vilken fin blogg du har... jag har just tittat in. Kommer tillbaka! Blir så glad när jag hittar guldkorn.

Grattis igen!

Charlie sa ... sa...

Taina,

Flytande på dig! Jag tog en Budweiser nu istället för paj, hehe. Bra Taina att du inspirerar mig och får lite styrning på det här svulleriet som jag är inne på.

O yes, busar på! Legitimerade busare. Det fortsätter imorgon men mer om det då....

Housatonic River it is -- brunare än vanligt men kanske lite missvisande då jag "tonat ner färgen" och haft lite antik över alltihopa.

Kram!

Charlie sa ... sa...

Annika!!

Sis där, allt eller inget typ. Det är tufft ibland. Blåbär är ju inte helt fel det heller iofs. Du kan det här med diet.

Upp All Night får fyra strömmings av mig - bra manus, bra skådisar, skön känsla. Vill se mer!

Kramar!!



Desiree,

Jag jag är kär!! Jättekär!
Du är så skön som åt en halv gallon. Jag minns det där. Det känns bra att jag inte är ensam ;)

Tack gulliga du för fina ord!

Kram



Lisa,

Nein, kein Halten! Så är det. Det ska bli mitt nya uttryck. Låter bättre än varför inte ;)

Und vielen Dank för komplimangen!

Kramar




Nettan,

yes,heja er som testar äppelpajglass!! Jag tuggar äppelpajtuggummi men glassvarianten låter mycket godare. Mums!! Tack söta!

Kramar!



Anna, goding!

Tack! Det var en perfekt road trip dag, med sol och vackert. Jag stannade hela tiden. Maken höll på att bli tokig...:)

Kram!




Julia,

Visst var den rolig, Up All Night? Vissa repliker var ju helt suveräna.
Fem semlor säger du....jag börjar tycka att en halv prinsesstårta låter lite vekt faktiskt...;) Jag får step it up lite. Jag får utmana dig tror jag i vår när det är semelsäsong...!


Kram

Millan sa...

Hej! Jag hittade hit fran Marie's blogg och har nu suttit och njutit av dina fina hostfoton! Kanske ar det ok med host nu i alla fall..?! Jag har lite svart att acceptera att sommaren ar over efter annu en bortregnad har i Bristol.

Jag kanner igen den dar bristen pa sparrar! Allt eller inget ar lite min filosofi ;-)

Favoritgottis masta nog vara nagot hembakat, tex en god paj. Eller glass ... eller goda ostar o kex. Ah nej, det finns for mycket gott for att valja ...

Ha en fin helg!

bokhyllan sa...

Haha... Underbart inlägg! En halv plåt kanelbullar... Bra, då är jag inte ensam! När dottern bakar här hemma står jag beredd när de gräddats färdigt. :)

Fina bilder som alltid! Tycker om huset vid ån! Vackert!

Ha en riktigt fin helg, kära du! Kram.

Loppan flyttar västerut... sa...

Haha, helt underbar är du! Hejja, medelmåtta är tråkigt. All in eller inte alls. Jag äter inte speciellt mycket snaskesnusk här hemma, skåpen är fulla men nä? Det ligger där o skräpar, till den dag jag får spunk o hästvräker i mej ett par nävar o sen mår jag apa. Men en plåt med bullar, bara tanken får mej att dreggla.
Jag har något till dig, kan du maila mej din adress?

Kram o så, du är bäst!

Charlie sa ... sa...

Millan,

Tack! Glad för din hälsning. Håller med om att det är tuffare att gå in i höst och vinter om sommaren varit regnig och kall. Solen behövs! Den gör skillnad.

Läckert med paj och ost.... ja, jag är definitivt öppen för allt ;)

Ha en fin helg du med!



Ting,

Hej! Så härligt med att din dotter bakar. Min son är bra på det, jag har beställt en laddning av honom ;) Jag låter spärrarna vara på vid gavel ett tag till

Tack fina du och önskar dig också en skön helg! Kram



Åsa, min Åsa - visste väl att du hade ett bra ord för det här...medelmåtta! Det skippar jag. Yvigt, mycket, många gånger, allt blir det istället.

Jag mailar! Kram!

min tekopp sa...

Å vilka underbara höstiga bilder. Är lite lätt avis på er roadtripp, den såg ut att vara fasligt mysig. Ha en underbar helg!