tisdag 4 oktober 2011

Bulldrömmar





Kanelbulledagar har jag lite här och där. Gillar att det firas extra idag. När vi var på Skansen gick vi in till lilla bageriet. Jag kunde ha stannat där och rullat kringlor och kardemummasnurror.

Har du ätit några smarriga bullar?


För mig blev det ingen bulle, däremot lite mer chokladmoussetårta. Den 4:e oktober ingår nästan i mitt firande, avrundar om inte annat. Tack för alla fina grattis!







25 kommentarer:

tinajo sa...

Så fina bilder som vanligt! Går det att baka "riktiga" kanelbullar i USA? Jag tänkte en gång baka sådana åt en kompis när jag var där, men jag visste inte hur jag skulle bära mig åt praktiskt så det bidde inget. Vet inte om det blir samma sak med torrjäst (och hur kommer det sig att de inte har färsk jäst)?!

Ha en fin dag! :-)

anna of sweden sa...

Åh, du och dina fina bilder, Lotta. Funderar på att önska mig en iPhone (snart födelsedag, du vet) bara för kamerans skull. Inspirerad av dig.

Kram!

Äventyret framtiden sa...

Lotta,Lotta,

så fina bilder du visar! Alltid!
Den med krukorna gick rakt in i sinnet som en stormvind, minst!
Njuter av bilderna!
Åt inte en endaste enda liten bulle igår, men däremot en smarrig äppelefterrätt med äkta vaniljsås.

Kramar!

Coolaannna sa...

Jobbar man på en skolan missas aldrig bemärkelsedagar!! Kanelbullens dag i går och internationella värlslärardagen idag. Jag har lagt in ett stort gäng mörk choklad i olika smaker på peronalrummet...fairtrade naturligtvis!!!

Bilden med den lilla växten och de röda bären, kommer aldrig ihåg vad de heter, är så ljuvliga. Brukar ha det på trappan men tyvärr har vi herr och fru rådjur som gärna kalasar på dem :( Men vackra är de!!

Vill inte tjata med UUUUUUNderbara kort igen fina du.

Kram Anna

Min plats i solen sa...

Hej du fina!

Grattis på födelsedagen i efterskott (ber om ursäkt för att kortet blev lite försenat, fick inte iväg det i tid, men bättre sent än aldrig och nog kan du väl dra ut på firandet lite? ;))!!! Jag hoppas att du fick en riktigt härlig dag och blev firad med pompa och ståt i sann Lotta-anda?

Här har du en annan oktober-kvinna men jag får vänta några veckor till. :)

Mmm, kanelbullar! De får på något vis alltid plats i magen. De har sin egen lilla plats där i magen och där finns det alltid gott om plats. ;) Här bakades de kanelbullar igår och idag slank ytterligare en ner som tröst för ryggskottet som också kom på Kanelbullens dag. Kanelbullar funkar ju lika bra alla dagar på året. ;)

Ljuvliga bilder som alltid! :)

Kram Lotta

Coolaannna sa...

Som jag stavar...världslärardagen ska det givetvis vara :)

Ha en bra dag!

Kram igen

Carin sa...

Hallå Lotta!

Inga kanelbullar i Finabo i går... Vardag och fullspäckat schema, så tiden räckte inte till något bak... Men jag har planerat att ta igen det på lördag morgon! Då sätter vi en deg på jäsning i ottan och sedan kan vi njuta av nybakta bullar hela lördagen. Och dessutom väntar vi besök från Norge... Min käre bror och hans lille gut kommer över helgen och en viss liten gut är VÄDLIGT förtjust i fasters bullar... ;-)

(Lika ljuvliga bilder som ALLTID!)

Ha en toppendag! Kraaam Carin

a piece of happiness sa...

Chokaldmoussetårta är väl mer smarrigt än en kanelbulle ;-)

Miss Marie sa...

Inga kanelbullar idag, eller ja, inte igår heller! Dina bilder gör mig dock lite sugen...

Ikigai Inredning sa...

Hej Raring!
Tänkte på dig hela dagen igår. Hade många möte i stan och gick förbi massor av caféer i Stockholm och vilka förföriska dofter det letade sig ut på gatan... Kanel är underbart. När jag bodde i LA så lärde jag mig ett tips att när man ska ha husvisning så ska man steka på lite kanel i en stekpanns. Det skapar en trevlig "hemmamyskänsla" och får folk att vilja bo där..
Ett äkta Martha Stewart-tips, eller hur ?

Hoppas du får en fin avrundning på ditt firande!

Puss och kram/Helena

@my casa sa...

Japp här blev det kanelbullar, bakade av fina
svärmor!!!

Tack vare dina fina bilder längtar jag just nu
till Skansen...

SwedishCorner ~ DownUnder...Pernilla sa...

Mysiga och fina bilder :)

Här glömde jag bort att baka bullar, men det får bli en annan dag!

Kram från Australien♥

Annika sa...

Inte en bulle så långt ögat nådde för mig igår.
Men, jag läste på ngt amerikanske forum att det var the cinnamon bun day in Sweden, hahaha!!
FINfina Bilder, härliga!!
smultronsaft, jag undrar hur det smakar. Låter ljuvligt!!!
Kramar!!

Anonym sa...

Kanelbullar är ett MASTE när jag är i Stockholm!!! Bara doften av kanel far mig att bli alldeles lyrisk. Tyvärr inget bullbakande här...hoffe Du hattest einen schönen Geburtstagsausklang! Undrar ocksa hur smultronsaft smakar. Det har jag aldrig druckit!
Kramar, Lisa

Christina sa...

Åh nu var dina bilder extra mycket Sverige igen! Underbart! Den där kaffeservisen (som jag glömt namnet på) kommer jag ihåg att mormor hade och drack kaffe ur och åt sina bullar :) Ingen bulle för mig tyvärr, får önska mig ett riktig kafferep till jul när jag åker hem :-) Kram!!!

Loppan flyttar västerut... sa...

Lotta!
Här kommer ett stort fång med stjärnglitter och kardemummamoln till dig! Du är galet bra! O nope, inga bullar för mig, trist.

Stora kramar

Bokcaféet i byn sa...

Härliga bilder Lotta! Skansen är så jätte fint! Älskar de gamla husen där. Vi festade på kanelbullar! Ikväll har jag bakat äppelmuffins, det smakar gott det med:-)
Ha en härlig torsdag imorgon!
Kram Anna

Saltistjejen sa...

Å kallrörd smultronsaft lät bara fööör gott!!! :-)
Underbara Bilder som alltid!
KRAM!

Desiree sa...

Man blir verkligen sugen på bullar och även saft då man läser detta inlägg. Så glad att du fick njuta av så mycket både gott och vackert nu då du var i Sverige.
KRam!

Camilla sa...

Jodå Lotta, det blev bullar. Både kanel och kardemummabullar. Jag måste säga att jag är väldigt svag för de senare.
Den där smultronsaften skulle vara kul att prova. Antar att det är mycket god smak. Sommarkänsla när den är som bäst:)

Älskar dina bilder, som alltid.

Kram

Elin sa...

Smultronsaft, hur gott låter inte det!!

Härliga bilder som vanligt, och bullarna ser ju ljuvligt goda ut.

Kram kram!

min tekopp sa...

Som alltid, underbara bilder. Den där smultronsaften ser ju bara helt underbar ut!

Taina sa...

Har du kommit ur din bulldröm nu? Jag glömde helt enkelt bort kanelbullens dag. Tur att jag inte var till IKEA den dagen. Kanske jag ska baka i helgen och till tinajo så finns det färsk jäst här och har de slut i hyllan frågan man affärens konditor eller pizzabagare om en "klump" färsk jäst. Det funkar det med...

Kramar!

Anne-Marie sa...

Svenska kanelbullar är så goda. Har inte ätit några här i USA för att fira bulldagen. Skansen är allt ett väldigt fint ställe och massor att se där. Man känner sig nästan förflyttad till 1800-talet via dina bilder. :) Kram!

Charlie sa ... sa...

Vad slarvig jag är! Trodde jag svarat men det hade jag inte.

Ni är så rara, skrivet alltid så jag blir sprallig och bubblig inombords.

Jag har inte kommit ur min bulldröm :) Jag tänker på den jag åt som var fylld med kardemumma, det var kardemumma liksom överallt där det gick att ha kardemumma.

Ja, jag får baka själv!

Kramar