lördag 17 mars 2012

Not a robot




Men å, vad skönt det är med våriga lördagar.

Det cyklas, krattas, spelas basket och fåglarna kvittrar. Magnolian är på väg, vilken minut som helst slår den ut.


Och jag, jag blir spralligare än vanligt och samtidigt fundersam. Började tänka på massor av saker. Om att bli gammal, kärlek, resor, kände mig nästan stressad ett tag.

Såg en flicka som höll sin mamma i handen. Hon studsade fram, småhoppade. Det såg så skönt och naturligt ut. Minns att jag också hoppade fram när jag var glad och höll mamma eller pappa i handen. När slutar man studsa? Varför ser man aldrig vuxna hoppa fram när de är glada.


Det här vädret alltså





Det äts lunch ute, kaffet dricks både här och där. Dörrarna till altanen står på vid gavel. Grannen slipar. Tycker om det ljudet


Nu är eftermiddagskaffet klart!





Vi ses, ha en skön fortsättning på veckan xx






38 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

....av dina bildet och din text så blir man aldrig studslös!
Studsa skall man aldrig sluta med. Orkar inte kroppen när man blir gammal så får man se till att själen hålls studsspänstig

En finfin dag!
Kram

Karin

Sandra sa...

Fantastiskt. Rakt av. Vet du. Jag brukar göra glädjeskutt. Du vet, som Vanheden i Jönssonligan. Min man skrattar åt (med) mig och jag ler och säger att vi behöver vara mer barnsliga. Alla. Överlag. Så jag studsar nog. Men kanske har jag inte vett att låta bli. Och kanske har jag en del barnasinnekvar, min gamla själ till trots =)

Coolaannna sa...

Ibland undrar jag vad jag ska skriva för kommentar Lotta!! Du bjuder på så mycket feelgood-stuf så jag nästan döör!

Känns som vi varit ute och cyklat idag du och jag :)

Magnolia..åh..blommar den redan hos er? Här får vi nog vänta 1 månad till.

Vi har haft lite mulet oidag men det är i alla fall ljust ute <3

Kram och ha en goer söndag :)

a piece of happiness sa...

Ja det är ju bara det att om vi vuxna studsar fram blir vi genast omyndigförklarade. Kan vara därför vi inte väljer att göra det. Men du har rätt, vi borde göra det.

Hemmavid kan man ju studsa om man sätter på lite musik. Lite mer OK.

Sassa sa...

Dina bilder piggar upp mig rejält! Vi har haft en riktigt GRÅ vårdag idag, kall och utan någon som helst värme. SÅ DINA BILDER gör underverk för mitt humör!!! KRAM

Annika sa...

Studsar gör jag ibland, såna där hoppsa-steg som man tog när man var liten. TYVÄRR kan jag aldrig göra det länge eftersom KNÄNA far så illa av det (se där, åldern...).
Underbart fin dag idag!
Varit inne i DC i blomsterprakten och bara njutit. Nu fest.
DET är en BRA lördag!!
Kram!!!

Suz sa...

Underbara bilder och ja, varför studsar aldrig vuxna?
Ha en fortsatt härlig helg!
Kram Suz
PS. Tack för din fina kommentar hos mig:)

Loppan flyttar västerut... sa...

Lilla goding, för mej är du studsande. Härligt mysigt studsande i vardagen. O om jag var där du är nu så hade jag skakat fram varsin god drink o sen jäklar anackas skulle det studsas vill jag lova.

Sen finns det hopprep också. Kan fortfarande komma ihåg doften av 1979 års rosavita snurrat som polkagris hopprep, som var lite så där buckligt o knorvigt efter sin tid i förpackningen. Mmm, sann lycka för mej!

Många goda kardemummas o studs till dej

Å

Loppan flyttar västerut... sa...

Lilla goding, för mej är du studsande. Härligt mysigt studsande i vardagen. O om jag var där du är nu så hade jag skakat fram varsin god drink o sen jäklar anackas skulle det studsas vill jag lova.

Sen finns det hopprep också. Kan fortfarande komma ihåg doften av 1979 års rosavita snurrat som polkagris hopprep, som var lite så där buckligt o knorvigt efter sin tid i förpackningen. Mmm, sann lycka för mej!

Många goda kardemummas o studs till dej

Å

Jenny sa...

Jag studsar fortfarande i bland och jag blir 29. Age is just a number. :) Ha en underbar lördag, du med! Kram

Christina sa...

Ja när slutar man att studsa? Jag måste erkänna att jag tar små skutt ibland och "hoppsa" stegen kan också komma fram :-D

Vilken vårstämning du bjuder på, jag blir alldeles varm i hjärtat! Love it!

Så sluta aldrig studsa Lotta och sluta aldrig bjuda på dessa härliga inlägg som bara går rakt in hjärtat! Tack och stor kram!

Channal sa...

Underbara bilder! Jag studsar i hela kroppen när våren kommer! Älskar LJUSET!!! Få slänga av sig mössa o vantar! Tänk när magnolian sätter fart! Då är det som vackrast! Vi får börja hoppa fram... precis som vi gjorde som barn! Hoppelihopphopp KRAM! Anna

Desiree sa...

Helt underbara vårbilder Lotta. Sitter här och leer, jo då man kanske borde studsa lite mer när man är glad hi hi. Jag känner ett stort lyckorus i kroppen nu av våren, ljuset och allt härligt som dyker upp och blommar. Du är så himla bra på att uttrycka och förmedla just det där som gör våren och lördagar så mysiga.
Ha en lika underbar söndag.
Kram!

Trädgården på Höjden... sa...

Vilket härligt fotoperspektiv. Det känns som om jag är en del av tulpanbuketten, jordgubbslådan och din mumsiga fika. Inte så illa vill jag lova att få vara en del av sådana härligheter.

Jag leker väldigt mycket i mitt jobb och det är så himla kul. Det är ju viktigt att inte tappa bort barnet som finns i oss alla. Lite glädjeskutt, monsterlek och utklädningskläder skulle göra underverk för vem som helst tror jag.

Hälsar Åsa

mammaxtre sa...

Ja du varför studsar inte vi vuxna. Ibland behöver man stanna upp (som du valde att göra) och fundera för en stund. Vilka fina refelktioner du gör.

Jag tänker en hel del jag också om allt jag vill och om dithän jag vill nå. Vissa saker vet jag bestämt medans andra frågor vet jag inte hur jag ska välja att lösa in. Livet i sin linda. En sak är säkert dock. Jag skulle gärna studsa fram med lätta steg :-)

Kram fina du

bokhyllan sa...

Hej hej Lotta!
Hoppa och studsa borde alla göra lite då och då. Visst?

Tack för fina och inspirerande glada bilder.

Kram till dig och ha en fin söndag.

Maria - Wikers Liv sa...

Förstår precis vad du menar!
Ha en underbar vår-söndag och tack för dina alltid så fina hälsningar hos mig!
Kram!

Nettan sa...

... klart att man får hoppa som vuxen, att känna den där inre glädjen att inte låta det barn man en gång var försvinna med alla vuxenlivets måsten!
Hoppas du hoppar min vän och fångar ännu fler magiska bilder på vägen, jag gillar dem verkligen. Alla dina ögonblicksbilder och har tack vare dig fått mer inspiration att fota vardagen med telefonens kamera! Tack!
Ha en härlig söndag
Kramar
Nettan

Miss Marie sa...

Min man är en hoppare, han är en springare också, springer om han vill nånstans fort, som ett barn alltså! :) Älskar det i honom!

@my casa sa...

Hoppsasteg - älskar det!
Men vet inte om det är såå charmigt hos en medelålders aningen överviktig kvinna, men i smyg,
i smyg kan jag nog fortfarande köra hoppsasteg:)
Håller med dig om det "konstiga" tankarna som dyker upp så här i vårtider!

Fin söndag till DIG!

Fourmum sa...

Nog studsar man ibland, mest inombords, inte så ofta fysiskt, av olika anledningar ;) Idag känns som en bra dag, troligen tack vare en trevlig lördag och många timmars sömn :) Ha en underbar söndag! Kram

Postadress Torslanda sa...

Ja varför studsar inte vi vuxna? Min dotter är fortfarande så liten att hon studsar och är väldigt uppspelt när hon är glad. Här i Gbg har vi riktigt ruggväder i helgen. Skatt en kortis i trädgården och börja klippa ner lite torrt och vårplantera i kruka. Ha en fin söndag

Postadress Torslanda sa...

Ja varför studsar inte vi vuxna? Min dotter är fortfarande så liten att hon studsar och är väldigt uppspelt när hon är glad. Här i Gbg har vi riktigt ruggväder i helgen. Skatt en kortis i trädgården och börja klippa ner lite torrt och vårplantera i kruka. Ha en fin söndag

Dagar hos mig sa...

Åh vad härligt med magnolia. Har precis varit på en långpromenad utmed havet och plockat videkvistar. Våren börjar komma till Sthlm, med små små steg:)

Sahra sa...

Slutade studsa efter tredje barnet. Om du förstår vad jag menar ;). Fast hjärtat studsar av glädje.
Men visst är det underbart. Killarna är för coola, men Molly hon håller handen och gör hoppsasteg. Så mycket glädje. Kram

Nilla Q sa...

Mmmm, visst är det underbart med vårdagar! Idag har Alex och varit ute med Julia och lärt henne cykla - det är vår det!
På tal om Julia, så hoppar eller springer hon, även inne, när hon ska nånstans. Går nästan aldrig. Hoppas hon fortsätter länge med det!:)

Kram Pernilla

Melissa - Im not what you expected! sa...

Svar:
Tack så hemskt mycket för dina ord, de värmde.
Det jag försöker att liksom förmdla ut de bra som kommer med de men ändå alla hinder man ställs inför.
Svårt med saker som inte syns men bara känns, många blir nog missdömda.

Casa of Mia sa...

Så härligt du beskriver våren och vilka bilder!!! Underbara!! Kram

Fru Sederblad sa...

Ja, men man kan väl studsa fram även som vuxen? Det kan hända att andra människor tittar lite konstigt på en, men det gör väl ingenting?

annixen. sa...

Vilka fantastisk bilder du tar. Det är något med våren där på östkusten i USA. Fantastiska vårblommor, de känns liksom "större" på något vis :)

Det tar vi ett glädjeskutt för!

Min plats i solen sa...

Visst blir man härligt studsig av våren Lotta och själv har jag nog inte blivit vuxen ännu eftersom jag fortfarande studsar. ;)

Härliga bilder som alltid Lotta och skönt att höra att du njuter av en fin vårhelg.

Ta hand om dig du fina.

Kram Lotta

Melissa - Im not what you expected! sa...

Svar:
Tack så hemskt mycket.

jag kan bara hålla med dig faktiskt, älskar fotot på den förra bättre. Men den är 5 år gammal nu :( älskar hela den sessionen jag tog men tänkte de kanske var bättre med en mer nytagen bild. Men funderar starkt på att byta ut till den gamla igen haha

Unknown sa...

Jag älskar barns förtjusning!
Hur de liksom hoppar & klappar i händer.
Älskar livet!

Vi brukar hoppa lite tillsammans - me & My blys! Hahaha !

Som vanligt - underbara bilder. Och din lördags bulle ,mums.

Kram. Kram. Kram.

Melissa - "I'm not what you expected! sa...

svar:
jo helt sant, men om vänner och familj förkastar ens känslor så är de nog inte mycket till familj och vänner.
ADD och asperger är ju en stor del av en, som märks rätt tydligt, de är rätt svårt att glömma.

även om jag själv gärna hade gjort det

dianasdrommar sa...

Underbara bilder, jag hoppar och skuttar faktiskt fortfarande :)Ha en härlig måndag!kram/Diana

Saltistjejen sa...

Äsch vadå slutat studsa?!?!? Tala för dig själv! ;-)
Jag studsar minsann fortfarande ibland då jag är glad. Folk får väl glo då! i don't care!! :-D
KRAM!!!

Mrs Sunshine sa...

Längtar just efter det där klimatet. Vad värme och sol gör med oss! Här är det snorkallt och snön yr i luften. Lite för kort säsong i Sverige. Skulle verkligen tänka mig att bo någon annanstans, där solen skänker värme över större del av året!

kram och tack för att du ger av din livsglädje!

Mia sa...

Ja det här vädret gör något med en. Man studsar.
Du skriver alltid dig rakt in i mitt hjärta.

Och du, tack! Tack för dina kommentarer. På sistone har jag kommenterat dåligt och det är för att jag är i slutfasen av att skriva klart något jag länge drömt om. Och hej vilken uppförsbacke det är just nu! Men om jag nu vill lyckas så måste en hel del tid & energi läggas där istället. Men jag läser och följer dina äventyr vännen. Ska jag vara fullt ärlig är det godbitar som du som gör att jag inte stängt ner bloggen helt för totalt fokus på skrivandet, jag skulle helt enkelt sakna sådana här pratstunder för mycket.

Kram