fredag 4 maj 2012

Hi y'all





Har varit på jobbresa.


Vill börja med att säga att det är ju bra om man vet vart man är när man reser. Jag skrev på Facebook att jag var i Kentucky i tisdags.

Det var jag inte.





Det är rent ut sagt pinsamt. Men vi var i Tennessee. Väl i Knoxville, så långt var jag med. På onsdagen reste vi till Kentucky. Det finns visserligen en Knoxville där också, men jag var i alltså i Tennessee. In the deep south.


Och det var härligt. Direkt kände jag en annan stämning än i New York. "Swipe your card dear" sa tanten i kiosken när jag köpte tuggummi. När vi beställde mat så tog sig flickan som serverade sig tid, fyllde på ice tea hela tiden och berättade att hon sagt till kockarna i köket när de stekta gröna tomaterna som jag beställt inte var så stora som hon lovat. För övrigt gick jag in i en skön kolhydratkoma i tre dagar.





Vi bilade från Knoxville till Lexington i Kentucky och hade the Smokey Mountains bredvid oss. Vi susade förbi hästgårdar, verandor med gungstolar. På flygplatsen i Knoxville fanns det gungstolar. Visst ser det skönt ut? När vi mellanlandande i Charlotte, fanns det gungstolar.
Jag tycker alla flygplatser ska ha gungstolar. Därför är nu Charlotte en av de trevligare flygplatserna jag besökt. Och goda Margaritas har de.


Hur vänjer man sig sakta om till Connecticut life style? Med fördel äter man stans bästa hamburgare till lunch med en alldeles riktig Charlotte


Love to y'all xx






32 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Hahahaa!!! Där ser man. Hm, det är väl inte alltid så lätt. Bra att du kom på var du var till slut iallafall! :-)
Och du gungstolar på flygplatser tycker även jag vore en superidé! Så rofyllt!
Kul me din fina resa. Alltid roligt att få uppleva nya miljöer, människor och kulturer. För jo, jag gissar att det var en annan kultur där än här...?! ;-)
KRAM!!

Äventyret framtiden sa...

:D, kul! Finns det fortfarande granna vackra mångfärgade tuggummibollar...en sådan glasburk kunde man ha bara för att den är så grann. Pigga upp sig själv.

Gungstolen på verandan, en bild man har från södern i alla filmer man har sett därifrån.
Hade också en gungstol i caféet tidigare men ingen vågade sitta i den? Obegripligt. Kanske om det skulle ha kommit gäster från USA?

Kul när du är litet lost!
Kolhydratkoma...låter härligt!

Kram
Karin

Coolaannna sa...

Det är det som är så farcinerande med USA..alla oilka miljöer och kulturer. Låter hur härligt som helst!

Ja, gungstolarna var coola. Så skulle man få sitta när man väntade på att få checka in!

Och kolhydratskoma...det gillas :)

Jag har haft något annat koma jag, kanske kan man kalla det för bloggkoma inte vet jag!!! Men det är bara jobb jobb jobb just nu! Ser fram emot ett långt härligt sommarlov.

Ha en fin lördag Lotta!

Kramar Anna

Bokcaféet i byn sa...

God morgon från Skåne!
Spännande att få se andra delar av USA! Jag älskar gungstolar så Kentucky kanske är ngt för mig?! Låter svårslaget ihop med hästgårdar!! Som barn satt jag ofta i knäet på min farfar i ett hus högt upp på ett berg på en liten ö på västkusten. Från stolen blickade vi ut över hav, himmel och berg. Åskväder var fantastiska därifrån! När huset såldes fick gungstolen följa med mig hem! Nu står den utanför sonen rum!
Så gungstolar är fantastiska!
Önskar dig en toppen skön helg hemma på östkusten igen!
Stor kram Anna

Anne-Marie sa...

Gungstolar på flygplatser tror jag vore en väldigt bra idé. Kanske skulle motverka TSA litet grand. De kanske till och med kunde ta fram gungstolarna till säkerhetskontrollen. :) Bra att du vet var du var efter ett tag i alla fall. ;) Kramar!

Nettan sa...

God morgon fina du! Vilken härlig resa och vilken ljuvlig
blandning av kulturer! Amerikanska södern är ju speciellt
med en helt annan livsstil. Spännande!
Ha en underbar lördag!
Kramar

Channal sa...

Vilken mysig tripp! Fina bilder, känner söderkänslan! Oh gungstolar!! Här hemma har vi en gungstol o två äkta Charlottor! Min yngsta o mitt andranamn! Kram! Anna

annixen. sa...

Ha ha ha, det där skulle kunna vara jag med, har aldrig koll på var jag är.

Vilken härlig trip. Egentligen skulle man göra så ofta, sätta sig i bilen och bara fara iväg. Men, suck, det är dock inte lika spännande i Sverige...

Jag gillade Vermont när jag bode i USA, har ni varit där?

Desiree sa...

Åh får mig att längta tillbaka till södern. Lite Dolly, en stor portion Southern hospitality och vackra Smokies i TN. Minns även the rolling hills of Kentucky när man kör längst vägarna där. Så härliga bilder. Njuter lika mycket av dem som du av mina Stockholmsbilder. Livsstilen och tempot är helt annorlunda i södern jämfört med andra delar av USA. Man kan älska det och man kan även bli frusterad på det ibland.
Kram!

Anette Ryan sa...

Jaa så det kan bli. Tur att ni hade koll så att ni hittade hem till rätt stad iallafall. Jag menar vilket är viktigast?!? Lät som mysigt hur som även om du inte kanske visste var du var *fniss*
Du rabarber är enkelt, de gillar gödsel och trivs tom på komposthögar, där brukade mina föräldrar odla sin. Köp en och prova vettja! Iallafall om du har tomt. För rabarberpaj är ju grymt gott.
Kram Anette :-)

Postadress Torslanda sa...

Åh vad roligt! Har aldrig själv varit så långt söderut i USA: Njuter dina bilder.

anna of sweden sa...

Vad härligt det låter. USA är fascinerande. Många länder i ett.

Kul att du kom på var du var till sist! ;)

Laddar för att svara på din frågeutmaning. Det var minsann inte lätta frågor ...

Kram och ha en fin helg!

Mrs Sunshine sa...

Kontrasternas land!!

önskar dig en skön helg,
kram!

Jenny sa...

Haha vad rolig du är! Jag tror det finna ett Knoxville i Pennsylvania också, där mina släktingar bor. Du verkar ha haft det fab, i alla fall. Håller med om trevligheten på USA:s landsbygd! Förutom att jag hatar när de kallar mig maam! :) kram och njut din homecoming!

Annika sa...

TN!! OCH SEN KY!!
HAHA!!
Det var lite lustigt för jag blev lite fundersam när du skrev Knoxville KY :-)
Men ja, om det finns ett Knoxville där också, så...
HAHA!
Ja NOG är det annorlunda i Södern!!
Verkligen!
Lite coolt.
OCH folk är verkligen SWEET...
Kramar!!

@my casa sa...

Kul att följa med dig på en tripp där man ALDRIG
varit låter vad jag skulle kalla FÖRTJUSANDE!

Gungstolar håller med dig - FLER gungstolar
åt folket ;-)

Christina sa...

Hi hi, när jag såg din rubrik kunde jag inte hjälpa att tänka på de republikanska presidentkandidaterna när de kampanjade i södern och särskilt Mitt Romney lät så obekväm med sitt Hi y'all :-)

Tur att du var på rätt ställe även om det inte var där du trodde det var ;-) Brukar hända maken ibland på hans jobbresor med :-)

En gungstol borde alla ha, jag hittade en i en second hand butik häromdan, var väldigt nära att jag köpte den :-)

Du får vakna sakta ut kolhydratskoman och ha en förtjusande helg nu! Kram!

Sahra sa...

Haha. Inte lätt att hålla reda på vart man ska. Men tur att det var ett så härligt, släpigt, långsamt southern place med gungstolar på flygplatsen. Dit skulle jag också vilja åka. Ha en fin helg. Kram

Suz sa...

Gungstol på flygplatsen, låter skönt avkopplande! Här slappar vi på elfte våningen i Gothia Towers, lunchen intogs på Heaven 23, med utsikt över hela Göteborg. Kingsize räkmacka var inte alls fel. Ha en härlig helg o tack för peppande kommentarer hos mig:) Kram Suz

dianasdrommar sa...

Hahah, inte lätt att hålla reda på var man är ;) kram Diana

Elin sa...

Å så roligt att få se the smokies, flygplatsen i Knoxville och Charlotte, jag var ju där för precis ett år sedan! Härliga bilder som vanligt. Dessa gungstolar fanns ju överallt där vi var, kul att få se dom igen!

Hoppas att helgen är fin!
Kram Elin

maria sa...

Hej!

Skönt inlägg :)
I min nya post har jag enkla tips hur du får in FB och twitter på din blogg.
Kolla här om du är intresserad!

LOVE M på inredningsvis

mitt liv som jag sa...

Ja men huvudsaken är väl att man i alla fall åker till rätt ställe sedan vad man har sagt var väl inte så noga ;). Så kul att få hänga med dig! Ha det gott! Kram Jennifer

MARIANNE sa...

Hello Dear

Håller på att läsa ikapp från din blogg och ligger således lite efter vad gäller dina härliga tankar om både och . Något jag gärna applicerar på mycket i livet. Särskilt vad gäller både Stockholm och New York som vi precis besökt. Som vanligt rusade dagarna iväg och vi fyllde dem med massa kul tex både kultur och shopping, både morgonjogg i central park och smarrigt ätande på diverse coola hak. Både bra teater och people watching från fönsterbord Starbucks.... Trist att vi inte fick till det med en träff men du får höra av dig innan din nästa Stockholmstripp.
Kram
Marianne

Trädgården på Höjden... sa...

Hej. Jag vet i alla fall att jag sitter med trötta fötter och fixar på cafeet i NYBG ;-) När vi steg av metron så slogs vi av hur mkt tystare det är här än på Manhattan. Skön avkoppling för öronen! Snart åker vi tillbaka ner till den härligt stökiga ön igen för nya äventyr. Ikväll ska vi se "how to become successful in buisiness..." . M har en kompis som spelar i orkestern ochsom vi ska träffa efteråt. Tjohej...:-)

Hälsar åsa

Fourmum sa...

Hehe! Låter som en bra roadtrip/resa ;) Spännande med stekta gröna tomater! Är det gott? Kram!

evalevabo sa...

Alltid lika kul att gå in på din fina blogg. Härliga bilder.
Hälsningar från mig in Sweden.
Kramar Eva

Mia sa...

Hahaha! Okej men jag har varit i Tennesse och gillade det massor. Naturen kändes lite som Småland och människor var varma och öppna. Minus för friterad kyckling dock, usch och fy vad äckligt.

bokhyllan sa...

Det borde finnas gungstolar på alla flygplatser. Absolut! :)
Hihi... skönt att du kom på var du befann dig. ;)

Ha det bäst! Kram

tinajo sa...

Hehe, kul! Blir alltid så glad av dina historier och bilder - och i dag längtar jag verkligen tillbaka till staterna. Jobbigt att vänta till nästa år innan jag kan åka dit!

Miss Marie sa...

Men hallå, vilket jobb du har! Behöver ni en praktikant? Jag tar det jobbet! ;)

Och Kentucky, Tennesse... vem bryr sig egentligen? ;)

mammaxtre sa...

Charlotte minsann, där måste man ju trivas :-)

Margaritas är en nyupptäckt favorit för mig. Man lär sig av att resa, oj så gott!

Kram