fredag 29 juni 2012

Bear Mountain






Jag gillar ju broar. The Bear Mountain Bridge är inget undantag. Åker gärna fram och tillbaka några gånger på en bro, så jag hinner titta ordentligt ;)

När vi varit på Farmers Market och ätit frukost, fortsatte vi. Vägen vi kom till var slingrig och vacker. Hade det inte varit för andra bilar, hade det varit roligt att stanna överallt.


Så framme vid Kykuit. Familjen Rockefellers summer estate i Westchester County, som numera sköts av The National Trust. Precis som mycket annat som familjen gav tillbaka eller skänkte bort, är nu 40-rumsvillan vid the Hudson River i italiensk stil, öppen för allmänheten liksom hela trädgården, konstsamlingarna och flera stall.

För en historisk intresserad person som jag, var det här en fin upplevelse, speciellt men en kunnig guide. Jag hittade en Anders Zorn i villan och kunde såklart inte hålla mig och berätta att jag var från Sverige.








En skön vingård på toppen av en annan kulle passade så bra efteråt. Utsikten var bäst. Och olivoljan.






Vad jag njuter av era fina sommarbilder. Smultron, körsbär, hembakat, utflykter, resor, Gotland, Åland, öar, gummistövlar, glass, böcker, te utomhus, allt

Sommarkärlek.

xx




Ps. Kan fortfarande inte kommentera på blogg.se så en speciell kram till Jenny, Kalaslotta, Queen of Kammebornia och Lotta


























32 kommentarer:

Channal sa...

Åh vilken underbar dag Lotta! Vilka vackra platser det finns! Planeten Tellus är fantastisk!

Blir så sugen på att åka till N.Y och inte bara känna storstadspulsen utan hyra en bil och få uppleva landsbygden! Så många mysiga platser som du har tagit med mig på som jag knappt visste om! Lovely❤

KRAM Anna

Saltistjejen sa...

NÄMEN LOTTA!!! Ni har ju varit i "våra" trakter ju! Har tillbringat ett par helger i Rockefeller University's olika stugor just Bear Mountainområdet vid flera olika tillfällen. :-) och J, visst är bron vacker! Och omgivningarna där!! Jag älskar att åka där runt Hudson river! har ni förresten ngnsin besökt Storm King??? om inte så GÖR det! Tror du skulle älska det också!!!!! Jag har varit där två gånger och tycker det är sååå fint! Kanske ännu mer på hösten då färgerna är som mest eldiga.
Idag var det hett hett hett här inne i staden och jag hade gärna varit utanför staden. :-) Men å andra sidan fick jag ju träffa Tainas Albert så det var kul!
KRAM och ha en toppenhelg!

dianasdrömmar sa...

Och jag njuter av dina underbara bilder Lotta, så vackra.Hoppas du får en härlig lördag massor av kramar Diana

Äventyret framtiden sa...

Tack Lotta,
du för mig över det stora havet till trakter som är så ljuvliga och vackra. Vilket speciellt hus, utsmyckningen, omgivningen, olivoljan, ja allt.
Det är något speciellt med broar, inte bara en förenande länk.

Ha en fin dag!
Roligt att ha tid att läsa din blogg igen

Karinkram!

Maria - Wikers Liv sa...

Som vanligt underbaraste bilderna man kan tänka sig! Vilket ställe! Ja, det är nästan ett måste med guide, när man är ute på sevärdheter. Tack för att du guidar oss också!
Jag har en lite skräckblandad förtjusning när det gäller broar... tänk om de skulle rasa? Det har ju hänt... ;)
Men bron är verkligen jättevacker!
Nästa gång vi besöker NY, blir det nog till att hyra bil och se oss omkring lite! Då kommer jag "tigga" tips av dig, var så säker! ;) =)
Ha en underbar dag fina Lotta!
Kram /Maria

Desiree sa...

Ser underbart vackert ut. Vilken grönska ni har Lotta. WOw, ser nästintill tropiskt ut. Det hade kunnat vara en väg du fotat på Hawaii någonstanns. Huset är ju väldigt både vackert och imponerande. Kul att allmänheten har tillgång till det. Sedan lite olivolja och då känns det genast som du är uppe på någon bergskulle i Toscana. Ser hur skönt och vackert ut som helst. Älskar alla dina små utflykter.
Kramar!

Coolaannna sa...

Du tar mig in i någon Bondfilm känns det som när jag såg bilden på den krokiga vägen!

Broar är så vackra att titta på men jag hm....har ju lite höjdskräck så broar som Ölandsbron, Öresundsbron och ja, t o m Angeredsbron gör mig alldeles nervös och pirrig :) Minns när jag körde över Ölandsbron för första gången. Jag körde från Öland och vid bron skulle jag byta från chaufför till passagerare.. Då sa min dåvarande pojkvän att det gick att stanna precis där bron började...men väl där insåg jag att jag var tvungen att bara köra. Det fanns ingenstans att stanna och plötsligt var jag uppe på bron!


Men hela din tripp ser mysig ut. Är det långt ifrån där du bor tro?

Olivolja, det har jag någon konstig förkärlek till!

Du ser av kommentarerna att du blir den perfekta guiden också. Jag är verkligen beredd på att hålla med!

Sommarkramar Anna

Annika sa...

Vilka fina bilder, Lotta.
Broar är jag också svag för!
Gillar dem, och skräms av vissa :-)
Här i Sthlm har vi en vääldigt regnig lördag...
KRAM!!

Unknown sa...

Ååååååh!

Casa of Mia sa...

Vilka underbara bilder och vilket underbart utflyktsmål, där skulle jag gärna turista runt, kram

Helenas enkla vardag sa...

Oj vilka underbara bilder! Brobilden var magnifik! Själv är jag lite rädd för broar, iallafall att själv köra bil över!
Kram Helena

Miss Marie sa...

Jag blir alltid lite lätt skräckslagen och kniper ihop ögonen när jag åker över broar, men däremot tittar jag gärna på dom från avstånd, för de är ju så häftiga! Tänk att människan kom på att man skulle bygga någonting mellan två platser för att kunna ta sig lättare mellan dom? Hur coolt som helst ju! Undrar var den första bron byggdes? Hmm...

Vilket fantastiskt hus! Där bor jag gärna! ;)

Jannike sa...

Wow, vilket ställe!!!
Kram Jannike

tinajo sa...

Härliga bilder! Jag tycker om att se broar men när vi är uppe på någon riktigt hög så suger det alltid till i magen på mig, svindel som jag har och allt..! :-D

Anette Ryan sa...

Det är någe visst med broar, det kan jag hålla med om. Fast en del är alldeles för höga enligt mitt tycke "så här på äldre dar". Får lite lätt obehagskänsla numera av allt för höga höjder ;).
Hoppas ni fick en fin dag på stranden, gissa om jag längtar tills det blir dags igen.
Tack Lotta för alla fina och goa kommentarer. Det är så kul att läsa dem, blir så glad.
Nu dags för sängen för imorgon är det balettuppvisning och en massa saker att ordna i och med det. Bäst att vara utvilad.
Kramis!
Anette :)

Bokcaféet i byn sa...

Hej Lotta!
Och som vi njuter av att få uppleva ditt sommar Amerika! Vilken vacker plats du skildrar idag! Såg att du läst samma bok som jag nyss läst, Den döende detektiven. Underbar deckare, inte sant? Nu njuter jag av vacker text av Joyce Carol Oates.
Njut underbar dag på stranden!!!!
Stor kram Anna

@my casa sa...

Så fantastiskt det lät och framförallt så underbart det
såg ut!
Tack för att du visar oss allt det vackra over there:)

Kramar Åsa

Lena sa...

Va mysigt & vilka härliga bilder.....älskar bilden
med olivoljan & det goda brödet!

Kram
Lens

Postadress Torslanda sa...

Vilken underbar plats! Känner inte ens till den innan du visar dina fina bilder.

Ha en fin helg!

Bella sa...

Vilken härlig dag ni ser ut att ha haft och vilka vackra foton du visar, som vanligt :) Är så glad att jag hittade till din fina blogg!!

Kramar Bella

Min plats i solen sa...

Lottis, Lottis... det är ett äventyr att resa tillsammans med dig! För så känns det ju som, som om vi får följa med lite så där på axeln och uppleva det du upplever. Fast via din lins och ord.

Tack snälla för att du visar oss ditt USA, dina smultronställen och din livslust. Precis vad jag behövde efter att ha legat ute i trädgården i gassande sol och rensat ogräs. Nu blir det rester från gårdagens kalas och jo, nog finns det mer chokladtårta kvar. Så chokladtårta, vispgrädde, gordgubbar och en kopp te på trappan låter som en alldeles utmärkt belöning efter ogräsrens. ;)

Ta hand om dig du fina och nästa gång det är roadtrip på gång hänger jag gärna med. Där på lilla axeln. :)

Kram på dig

Queen of Kammebornia sa...

Vilka härliga utflyktsbilder! Och jag har också alltid gillat broar! Jag åkte över Golden Gate bron en gång och cyklade runt bland vingårdarna i Napa valley, det var fint :)
Kram till dig!

mitt liv som jag sa...

Broar är härliga, gillade att springa över broarna i Göterborg under Göterborgsvarvet :). Men de går ju inte att jämföra med broarna "over there". Har aldrig haft någon längtan att åka till USA men efter att jag hittat din blogg så vill jag ju bara åka dit och göra en riktigt road-trip :). Kram Jennifer

Life´s Silverlining and I sa...

Och jag njuter av dina härliga bilder! Stor kram Nilla

Fourmum sa...

Vilka bilder!! Vilka broar! Utsikter! Vilket hus! Nu måste jag googla ;) Kram!!

Limestone by the Sea - Victoria sa...

Fantastiska bilder! Dit skulle jag vilja åka. kram Victoria

mammaxtre sa...

Tack för kramen :-)

Jag saknar dina kommentarer, bara så att du vet.

Kram från ett vackert Trosa

(kanske kan du kommentera på blogg.se om du uppdaterar, som den gången när du inte fick upp min nya header?)

Trädgården på Höjden... sa...

Wow, vilka vyer.
Får en sådan enorm reslust.
Jag gillar också broar. Sambon är höjdrädd och tittar helst bara rakt fram medan jag gärna hade velat hänga mig ut och kolla in utsikten ordentligt.
Gillade att promenera över Brooklyn Bridge när vi var i NY. Vi hade med oss lite fika som vi åt när vi var på toppen. Trevligt minsann.
Hälsar Åsa

Jenny sa...

Åh fina DU! Tänkte just fråga om det gick eller inte....Konstigt! Undrar om det är din dator...Har du provat från olika?

UNDERBARA bilder! Jag är fortfarande avundsjuk! :) Kram

Berså sa...

Åh! Dit vill jag också åka...

Mia sa...

Nu knorrar det i min restarm!

baramittlillahem-pia sa...

Wow, vad fint! Vilka bilder på storslagen miljö, fantastiskt!