söndag 24 juni 2012

Blå & gul känsla












Det är varmt och skönt här just nu. "Utomlandsvarmt" som jag fortfarande säger. Sådär varmt som det är när man reser till sydligare breddgrader i Europa. Sådär varmt att man vet att man inte behöver någon kofta eller jacka på hela dagen, värmen fyller varje litet hörn liksom.

Så kommer det en liten fläkt då och då.












Ni orkar kanske inte se mer blommor, grönsaker och bär. Men jag kan inte hejda mig när det var ett fång av allt på morgonens Farmers Market. Jag började dagen med pickels, oliver, ostar, ricottapaj och sköna böcker innan vi for vidare till Kykuit, som jag tänkte berätta mer om senare.

Note to self: gör om det här.


Lördagar i the Hudson Valley är alldeles extra bra. Lunch på Blue Hill at Stone Barns där jag träffade den här sköna kvinnan som bloggar (titta på inlägget "Do or Don't: a house registry". Är det någon mer än jag som tycker huset på bilden liknar mitt lilla älsklingshus, vid ån?!). På eftermiddagen satt vi och tittade ut över böljande kullar, vinrankor som har några veckor till innan druvorna är klara, drack ett glas Riesling och åt blåbärsmuffins. Jag kände mig glad för mitt nya smycke. Tror det blir fint att ha i sommar, ett riktigt sommarhalsband.


Visst är det skönt att bara sitta ibland? Njuta av stunden







Och å, så mycket härliga bilder jag sett från helgens midsommar. Ni är bäst. Lyssnar nu på Visa vid ängens vindar och blir varm inombords xx

















33 kommentarer:

Anette Ryan sa...

Halloj Lotta!
Har svårt att tröttna på vackra bilder även om det är "samma" så är de ju ändå så olika varje gång. Får en liksom att dröma sig bort och längta och det är ju verkligen inte fy skam inte! ;) Så fortsätt med dina bilder om du gillar dem. Annars är det ju som med TV, tröttnar man så stänger man av!
Goda muffins såg jag också där på bilden, smarrigt värre.
Kram från ett regnigt och blåsigt Down Under.

dianasdrömmar sa...

Så vackra bilder Lotta, nej jag tröttnar inte :) idag har vi svenskt sommarregn...kan vara mysigt det med :) kram Diana

Lena - gott för själen sa...

Jag tittar gärna på fler bilder med grönsaker och blommor från dig. De är så härliga och får mig att ännu mer längta tillbaka till USA.

Kram Lena

Anonym sa...

Det fladdrar till i en tyllgardin.....
Är inte det en av de absolut vackraste sommarvisorna. Älskar den högt.
Inte tröttnar man på dina gröna sköna bilder. Oavsett om det är blomster, hallon eller lökar. Ser mums ut.
Här regnar det. Igen. Växterna frodas. Alltid något. Tyvärr jag också es jag sitter inne i soffan och degar och tröstäter. Kram Sahra

eastcoastmom sa...

Den där boken av Ralph Laurens fru, den finns på min Amazon-lista! På torsdag landar vi i CT för11 dagar hemma på vår gata!!!

Som alltid, underbara bilder. Fortfarande med iPhonen? Vilket isåfall bara bevisar att det är personen bakom kameran som betyder nåt.

Suz sa...

Som vanligt helt underbara bilder - varför skulle vi tröttna? Vi vill ju också vara där:)
Mm, visst är det konstigt att man måste påminna sig själv om att göra om de där mysiga sakerna? Men så är det, vi rusar på och vill så mycket men ibland behöver vi bara påminnas om de där lugna, stanna-upp-och-andas stunderna när vi gör såna här mysiga saker!
Ha en fin vecka!
Kramar Suz

Suz sa...

PS. Himla läckert smycke! Kram Suz

tinajo sa...

Låter underbart att ha det varmt med ljumma vindar - här fullkomligt ÖSER regnet ned i dag och jag önskar jag hade kunnat stanna inomhus med mina pojkar i stället för att åka till jobbet..! :-)

Unknown sa...

Va!
Tröttna!?
Nu förstår jag inte ...
Älskar!!!!!!

Life´s Silverlining and I sa...

Instämmer med övriga! inte tröttnar man, utomlandsvarmt så kul att du säger så:) idag längtar jag efter det så mycket det är regnigt och kallt brrr. kram Nilla

Casa of Mia sa...

Jag tröttnar inte på dina bilder, älskar dina grönsaks, blom och matbilder. Skönt att ni har det varmt och härligt, kram

Fourmum sa...

Tröttnar aldrig på dina bilder! Du lyckas förmedla en sån känsla aå det känns som om man varit där tillsammans med dig :) Kram!

Channal sa...

Lotta vilken Underbar vy! ÄR det mimosa mot himmel o vatten? Älskar medelhavsvärmen! Vill ha mer blom- och grönsaksbilder! Ska titta in till hennes blogg... en stuga vid ån låter ju hur mysigt som helst!

Det halsbandet var verkligen läckert! Som godis! Älskar den stora Turkosa stenen! Vackert mot solbränna!

Du ska ha en bra start på veckan Lotta!
KRAM!! Anna

Channal sa...

Haha jag hamnade hos Joanna C, A Cup of Jo! Har nog tittat in hos henne i tre år! Minst! Började följa hennes bröllopsplaner och sedan att bli mamma! Och du HAR träffat henne!!! How Cool! Lite som en kändis! Älskar hennes blogg! Hon har gett mig så mycket inspiration! Kul!!

Det huset vid ån som tagen ur en saga! Lovely!

KRAM igen :-)) Anna

Miss Marie sa...

Den där boken vill jag också läsa! Jag gillar storyn bakom Ricky och Ralph, de verkar vara fina människor. Gillar också ditt halsband, det vill jag se påå! :) Och inte kan man någonsin tröttna på bilder av frukt och bär? Never!

Beautifulosophy sa...

Älskar din blogg precis som den är med alla grönsaksbilder:) Och vill bara mer och mer flytta till Connecticut, eller typ för två tre år sådär. Det är nog lagom:) Anyway, vad kul att du träffade Joanna Goddard, läser hennes enormt stora blogg dagligen. Vill ha boken också! kram från blåsigt och kallt men lite soligt Sverige...(här tar vi med oss koftan, inte en chans att gå utan just nu)

Christina sa...

Släng hit lite utomlandsvärme tack ;-)
Herrejössed vad det regnar!
Inte blir vi trötta på dina bilder, jag älskar att frossa i dom!
Håller med, det där huset är väldigt likt! Nu har jag fått en till blogg att följa dessutom ;-)
Kram!

Desiree sa...

Dina bilder blir man inte mätt på i första taget. Jag njuter lika mycket varje gång. Saknar just de underbara Farmers markets som finns i USA. Det är något speciellt med dem. Det är just detta att kunna njuta av stunden som är det man ska göra oftare. Många som aldrig gör det eller kanske inte ens vet hur man gör. Det är just sådant i vardagen som gör att man får ute en extra dimension av livet och där man verkligen ser till att fånga dagen.
Kram till dig Lotta.

Melissa Blake sa...

What lovely photos. Thanks for posting!

mammaxtre sa...

Underbara Lotta, dina bilder tröttnar jag aldrig på.

Jag tror bestämt att vi är ena riktiga tråkmånsar här hemma i Sverige. Farmers markets, det har vi allt för sällan någon att gå på.

I Trosa har vi haft gråmulet och regn mest hela dagen....njut bara njut av värmen :-)

Kramkram

@my casa sa...

Kan ALDRIG tröttna på DINA FINA bilder:)

Vilket ljuvligt halsband - superfint!

Varma kramar Åsa

Maria - Wikers Liv sa...

Tröttnar aldrig på dina grönsaker och blommor! Inga andra bilder heller!!!! Jag vill också ha lite värme nu...
Njut, njut, njut!
Kram /Maria

annixen. sa...

Jag kan heller inte tröttna på dina fantastiska bilder, jag skriver som du brukar göra. Jag vill hoppa in dina, som du förmedlar :)

Funderar på det här med USA, varför känns och upplevs alltid allt så mycket starkare på er sida? Bären är större, växterna vackrare osv ;)

Superfint halsband också! Fina färger!

KRAM från ett regnigt Sverige!

Bromans Bravader sa...

Härliga bilder och lyllos dig som får njuta av värmen. Det gör vi inte här just nu...
Kram Jannike

Annika sa...

HEJ Lotta!!
Hälsningar fr Sthlm!!
NU är jag här :-)
Underbara CT-bilder AS ALWAYS!!
Du är DROTTNING!!

Njut av er värme. Kyligt här, men jag bryr mig inte om det, haha!!

KRAMAR i massor!!!!

Helenas enkla vardag sa...

Hej Lotta! Första gången jag är inne hos dig! Har sett dig massor med ggr när du kommenterat hos andra. Men nu är jag här och är så glad för det, för herregud vad vackra bilder och vilket härligt liv du lever! Tack för att jag hittade hit!
Kram Helena

Jenny sa...

Vi blir aldrig trötta på dina bilder!!!! Du ser ut att ha det underbart, Lotta! Jag önskar att vi hade det utomlandsvarmt också. Vad är meningen med att först vara sjukskriven och sedan på semester när vädret är som i september eller oktober, kan man tycka...

Tack för din kommentar i Sandras blogg! Vet inte om du fick min förra kommentar. Bloggvärlden är - som jag sagt innan - fantastisk! Jag är glad att du fortfarande tittar in, även om du inte kan kommentera. Blogg.se håller på att göra om så det är lite problem här och där. Hoppas du kan kommentera snart igen! Kram

Lena sa...

Lotta du behöver inte oro dig att vi som läser din blogg tröttnar!!!
Vi älskar alla dina fina bilder på mat ,dryck, blommor & dina härliga äventyr!
Vackert halsband....

Kram från ett regnigt Stockholm
Lena

bokhyllan sa...

"Utomlandsvarmt"... vilket bra ord!
Vet du, efter fleeera dagars regn har vi faktist också lite "utomlandsvarmt" här hemma hos mig. Det är så härligt och just nu sitter jag på altanen och surfar runt, bla här hos dig.

Riesling och blåbärsmuffins, lite otippat kanske, men jag är övertyga om att det är en perfekt kombination.

Och du, tack för dina bilder du visar. Jag tycker mycket om dem.

Glada sommarkramar!

Coolaannna sa...

Vill också ha utomlandsvärme hihihi!!! Sitta med Morbergs rosé och njuta av livet.

Dina bilder gör att jag snart simmar över sundet ;) Alla dessa frukter och bär. Vill äta allt!!

En dag så sitter vi där med ett glas och äter de där bären!!

Kram Anna

Bella sa...

Vilka otroligt vackra foton du tar!! Härligt insprirerande att kika in här och njuta av färprakten :)

Skönt det låter med riktigt värme, här har vi i alla fall haft sol i stället för, framsteg för den svenska sommaren...

Ha det gott!

Kramar Bella

Berså sa...

Tröttnar aldrig på dina bilder - keep`em coming bara !!!

mitt liv som jag sa...

Dina bilder går inte att tröttna på. Du får fota och visa hur mycket bilder som helst på bär, blommor och grönska, jag fullkomligen älskar dem! LÄngtar efter en sådan varm dag att man inte behöver ha en kofta med sig :). Må så gott fina du! Kram Jennifer