måndag 4 juni 2012

Smashing Sweden & Student











Att landa rakt in i den svenska sommaren slår det mesta. Det var som att dyka in i syrener, nygräddade kardemummabullar, skönt gräs att ligga i, ljusa kvällar, glitter på vattnet, lunch ute på ön...






...och studentyra! Otroligt stolt över vår duktiga flicka som studerat både i USA och i Sverige. Underbart att fira henne med hela familjen och fina vänner.









Jag är förälskad. Vill vara det. Det är pirrigt och härligt att se sin stad med lite nya ögon men också bli varm i hjärtat av det som är välbekant och skönt. Som att åka och storhandla. Se påsar med grillkol och solstolar i entrén. Det är ju sommar i affären.
Eller att äta frukost utomhus, känna doften av blommor, höra en humla surra, ta en frukost till på Mellqvists bara för att de har så gott kaffe









Hjärtat slår ett skutt när jag har en date vid Nybroviken men innan dess har jag hunnit går runt och njutit av glassar och båtar







och vackra tyger på Svenskt Tenn, sköna lummiga platser att sitta vid






Och bara några minuter bort väntar de första skärgårdsöarna. Finns det något bättre?







Att vara hemma i studenttider är speciellt och en känsla som inte liknar någon annan. Vi såg lyckliga ungdomar och vår älskling Gabriella som firade studenten. Även om vi stod och huttrade på skolgården blev det en dag fylld av dofter, förväntan, lycka och vemod. Som det ska vara.








Det blev också frukostdates, bubbel såklart, rabarberpaj under äppelträd, te sent på kvällarna. Det var fint att det fortfarande var ljust. Och Riche. Flera gånger. Härlig middag på Bakfickan med Desiree. Pappas underbara mat. Lyx!




Och regn. Flera dagar. Men det gjorde ingenting. Jag älskade varje minut









Ska kika in hos er nu, längtar att läsa xx






30 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Åååå LOTAA!! Välkommen tillbaka hem hit till ditt andra hemland igen! och TACk för dina fantastiska underbara bilder från Sverige. Jag får sådan Sverigelängtan så det är itne klokt!! Vi har faktsitk beställt biljetter till Sverige nu! Jehooo! Men det blir en senare semester där i år. Kommer i slutet av augusti och stannar en bit in i september. Jag hoppas på en fin september med andra ord.... :-)
Och DU hoppas VI kan fika snart också!!!!! :-)
KRAAAAM!!!

Äventyret framtiden sa...

Till och med jag får längtan till Stockholm tack vare dina härliga bilder och beskrivande ord.
Underbart!:)
Tack!

kramar
Karin

eastcoastmom sa...

Sommar i Stockholm slår det mesta!

tinajo sa...

Så himla mysigt - förstår att du mår som fisken i vattnet..! :-)

Coolaannna sa...

Vännen...det känns som om du hittar till alla smultronställena i hela världen!

Fina kort som vanligt och grattis till Gabriella som tog studenten. Min Gabriella får vänta tills nästa år!

Kram Anna

Camilla sa...

Vilka härliga sommarbilder Lotta! Nu har ju tyvärr sol och värme försvunnit, men vi får hoppas att båda återkommer väldigt snart.

Kram

Casa of Mia sa...

Vackert, vackert, vackert! Får längtan till Stockholm. Härligt att ni fick de riktigt fina sommardagarna när ni var här, kram

Sahra sa...

Oslagbart. Sverige är oslagbart den här tiden på året. Men det är ju så förbannat kallt och det förtar det hela en smula. Kortbesök? Jag trodde du kanske var här för sommarlov, men icke så alltså. Dina bilder är mina bilder. Mitt Stockholm, min skärgård. Eller mina och mina. Allas. Men du förstår vad jag menar. Sitter här förvisad ute på landsbygden vilket får mig att njuta lite extra av dina bilder idag
Kram

Nettan sa...

Vilken här resa Lotta! Underbart att se alla dina smultronställen i Stockholm!
Grattis till din Gabriella som tagit studenten, min store har precis varit på balen och studenten om en vecka!

Ser fram emot fina inlägg!

Kramar

Nettan

Jenny sa...

Du ser också ut att ha haft en fantastiskt tid! :) Sverige ÄR underbart, i alla fall på sommaren... Tack för dina fina ord i min blogg. DEt har varit mycket lättare att bli frisk när jag har haft er fina tjejer som peppat mig! :)

Psst. Har du provat Vassa Eggen? Jag har bytt ut Riche mot Vassa... Ett tips för nästa gång... :)

Kul att ha dig tillbaka på bloggen! KRAM!

Annika sa...

MYYYSIGT!!
BIIILDBOOOMB!!
LOOOOTTAAAA TIIILLLBAAAAKA!!!
Välkommen tillbaka!!

Idag spinner vi på samma tema, lite komiskt.

Ja, du hade ju en sådan otroligt TUUUUUUR med vädret, kvinna!!!
KOM precis då det var som bäst!!

Grattis till den söta studendskan!!

KUL att du hann träffa Desiree och ha en sådan tipp-toppkväll med henne!!

Welcome back!!!
KRAAAAAMAR!!!

Channal sa...

Älskar din text och dina bilder! Blir glad! Tack för att du har gett mig dagens leende! Får mig att förstå att jag älskar 12 grader o växlande sol! Tack för din underbara blogg du vackra själ! Ja, skärgården är paradiset på jorden! Kramar!! Anna

Taina sa...

GRATTIS till Gabriellas student! Det är något speciellt med studentdagen.

Ser att du njuter av Sverige just nu. Snart är jag där!!!

Kramar!!!

Desiree sa...

Åh Lotta vilka härliga och underbara bilder! Jag blir helt förförd både av bilderna och av din text fast jag bor här. Sommartid är ju bara en bästa tiden då Stockholm är som allra vackrast. Hi hi nu när jag ser dina tulpanbilder så känner jag så väl igen dem. Kortet på hon i regnkappan var ju helt suverän. Ha ha riktigt rolig regnkappa. Firade ni Gabriella uppe på Rosendalhls trädgård? Det är så vackert där alltid. Vi var bjudna på en dispuationsfest där stax innan jul och det var jättefint där även vintertid. Stort grattis till Gabriella. Så glad för er båda att ni fick fira denna dagen tillsammans.
Kram!!!

mitt liv som jag sa...

Vilket feel-good inlägg! Jag blir glad av att läsa det och det bövde jag verkligen idag, för jag känner mig allmänt trött och lite grinig, men nu känns det bättre :). Kram på dig fina du! /Jennifer

dianasdrömmar sa...

Åhh, vilka härliga bilder :) Stockholm är toppen kram Diana

Postadress Torslanda sa...

Fantastiska bilder,som alltid. Den svenska sommaren när den är som bäst.

Bokcaféet i byn sa...

Hej min vän,
vilka underbara foton och vilken stämningsfull text till!
Rörigt hemma hos oss ikväll, som alltid inför en resa.
Imorgon Italien!!!
Stor kram Anna

Beautifulosophy sa...

Såååå underbara bilder och härligt skrivet Lotta! Känner igen mig i nästan alla bilder! Och blir lite nostalgisk över studentutsläpp och korta men underbara skärgårdsdagar. Hopas du landar väl in i Connecticut igen:) kram Caroline

mammaxtre sa...

Ingen Lotta, verkligen ingen tar så fina bilder som du.
Fastän jag bor i Sverige och har 30 minuter med tunnelbana från Stockholm så gör du mig med dina bilder och ord mer förtjust i Sverige och huvudstaden än vad jag redan är.

Kramkram

Christina sa...

Nej det finns nog inget bättre! Vilken känsla du bjuder på! Och många soliga bilder!! Gillar verkligen ponchon också, skulle vilja ta med en till Amerikat fast jag inte får så mycket användning av den i Cali :-)
Längtar till Stockholm nu efter detta fantastiska inlägg, om några veckor så.... har precis kommit till småland efter två nätter på västkusten.
Stor kram!

Ewa`s Galleri sa...

Ålskar dina bilder,du är så duktig på att fota och kombinera bilder
Blir sugen på Stockholm och latte med kanelbulle
Ha en skön vecka

Anne-Marie sa...

Tror att både du och jag hade tur med vädret i alla fall under en del av våra Stockholmsvistelser. Visst är Stockholm en fantastiskt vacker stad! :) Kramar!

Anette Ryan sa...

Dina bilder förmedlar en sådan kännsla Lotta. Har man en gång bott i Stockholm så känner man det i dina bilder. Hemma kännslan riktigt översköljde mig när jag såg och läste det du skrivit. Med stort igenkännande log jag åt din glädje att gå till stormarknaden och handla. När jag var hemma sist i november upplevde jag samma sak, det tar fram gamla minnen att gå till stormarknaden. Knäppt men sant!
Kram Anette :-)
PS snart får jag också besöka en stormarknad och titta på grillkol och solstolar vid entren :-)

Maria - Wikers Liv sa...

Love it!!!!!
Underbart! Du kan verkligen beskriva känslor!
Vi firade student igår! Och det var alldeles underbart!
Kram / Maria

Suz sa...

Kanske det borde bli en Stockholmstur till sommaren igen ... ditt härliga inlägg kan ju få vem som helst att längta dit!
Men det finns många smultronställen i vårt avlånga land. Jag bor i ett av dem ;)
Tack för dina inspirerande inlägg o underbara bilder!
Ha det gott!
Kram Suz

@my casa sa...

Åhhh dina bilder känns som HEMMA..hihi :)

Men skönt att du är tillbaka, har varit TOMT utan dig!

Kramar åsa

Lena sa...

Vilka härliga bilder från ett härligt Stockholm & dess skärgård....
Grattis till Gabriellas student! Visst är det härlig & se alla glada studenter!

Dina bilder är som vanligt alltid lika vackra!
Jag kom ihåg när jag bodde i USA i 2 år(drygt 20 år sedan) och kom hem till Sverige & Stockholm och kände precis som jag tror att du känner när du åker hit, rent & bara sådär svenskt....

Kram
Lena

Sandra sa...

Åh, du ger mig nya, sköna känslor för Stockholm. Så magiskt vackra bilder! Ni ser ut att ha haft det grymt. Vi ska fly stan över helgen. Ner till landet i Östergötland. Gummistövlar. Mörk sjö. Gräs. Skog. Grusväg. Kohagar. You name it. Svensk sommar när den är som bäst. Minus dåligt väder ;) kram på dig!

Elin sa...

Underbar bildkavalkad från ett somrigt Stockholm, det syns lång väg att du har njutit så som bara du kan! Skönt att höra att ni har haft det bra, det finns ju faktiskt inte mycket som går upp emot försommarsverige!

Nu ska jag skynda mig ut i solen innan den går i moln, dags för en kopp kaffe intill min stora syrenbuske.

Ha en toppenfin helg!
Kram Elin