onsdag 12 september 2012

La Septembre






Det har varit en sådan dag när jag 1) vill stanna tiden en stund 2) kände att det var rätt att gå en snabb promenad med franska klassiker i öronen. Jag har nyss sett Something's Gotta Give och har fått en nytändning för allt franskt. Det skulle passa med en macaron till mitt kvällste.




Men alltså, september. Vilken månad det är. Solstrålar som letar sig fram och lyser upp det gröna så vackert. Och eftermiddagsglitter på vattnet så man nästan blir bländad. Eftermiddagsglitter är extra fint och för min del får det glittra på nu. I min beachbag fick en sista sommarsnäcka följa med hem.












September bjuder på morgondimma. Då måste jag stanna och titta. Det får ta lite längre tid att komma fram. Får en sån där känsla som händer ibland, att jag vill dyka rakt in i det gröna. Lägga mig i gräset och bara titta. Eller åtminstone köra lite långsammare och bara njuta. Bilarna får köra om mig och det gör ingenting.











36 kommentarer:

Anette Ryan sa...

Så ljuvligt det ser ut. Jag sitter här vid datorn med en fika och tittar på dina bilder och drömmer om bättre väder, igen! Ute regnar det idag så vi har flod utanför staketet igen. Det hade precis torkat upp igen och nu så är allt blött. Blir lite trött!!
I dag har Emily lämnat tillbaka Archie i skolan, den sista dagen fick han hänga med på baletten ;) Och den enda road-trip jag gjort idag är in till "byn" för att ta lilltjejen till tandis för första gången. Det gick fint fast hon blev allt lite blyg och rädd när det väl var dags. Men nu leker hon tandläkare för fullt här bredvid. Vad annat kan man göra när det regnar än att titta på vackra sommarbilder och leka tandis?
Ha en härlig dag!
Kram Anette :-)

Lena - gott för själen sa...

Vad härligt det låter att du tar dig tid att njuta av den där fina miljön! Vackert så man dör, som vanligt.

Kram Lena

Carina sa...

Förstår att du vill stanna tiden och dyka in i det gröna. Vilka miljöer du lyckas fånga på dina underbara bilder! Tack för att du delar med dig!

Ha en bra dag!

Kram Carina

Äventyret framtiden sa...

Du är suverän på att fånga ögonblicket, Lotta!
Du är suverän på att fånga det på bild också.
Så mycket snäckor det finns på din strand, glittret på vågorna är så mycket september som någonting bara kan vara.
Stanna bilen, lägg dig i allt det gröna. Den känslan får jag också nu och då, ibland gör jag någonting åt den.
ha en så finfin dag som bara är möjligt

Septemberkram
Karin

eastcoastmom sa...

Nu får jag hemlängtan i CT....

Kram

Jenny sa...

Franskt: Vi är alla frankofiler börjar jag tro. Det är något magiskt med språket, kulturen, och framförallt, macaronsen! ;)

September är en underbar månad! När jag var lite var den ack så viktig, för då fyllde jag och min syster år. I år firar mor och far 30 år som gifta denna månaden. Och hittills har vädret varit underbart, men sol som fortfarande värmer och träd som ännu inte skiftat i färg. Hurra!

Stor kram

Life´s Silverlining and I sa...

Vilka färger du får i dina bilder! Skulle vilja rama in varenda bild och sätta på väggen:) känner som du, september när det är fint väder, så underbart. Ska nog stanna bilen jag med idag:) kraaam Nilla

Christina sa...

Eftermiddagsglitter!! Love it!!
Din blogg är mitt kvällsglitter! Blir så glad varje gång du bjuder på ett inlägg!
Kram!

Maria - Wikers Liv sa...

Underbar kärleksfull beskrivning av inställningen till september!!!!
Jag gillar också september-oktober mycket!
Ha en finfin dag!
Kram /Maria

@my casa sa...

September är en fantastisk månad och med dina bilder
blev det än mer fantastiskt:)

Tack Lotta! KRAMAR

Miss Marie sa...

Det ser verkligen fantastisk ut där du bor! Vilket ställe!

Camia sa...

Som det stod på Queen of Kammebornias blogg; resa runt på amerikanska östkusten genom dina fantastiska bilder. Kan bara hålla med! Tack.

Hemma på Ekbacken sa...

Vad underbart inlägg. Hösten är magisk. Naturen får visa upp sig i all sin prakt. Jag älskar hösten och luften. Vädret likaså, ena dagen regn och då kan jag välja att vara inne med tända ljus och skiner solen är jag ute och får energi och kraft.

Vilket underbart hus du visar, det var ögongodis för ig som gillar den stilen.

Kram Linda

Sandra sa...

Det ser så himla fint ut. September är verkligen en månad att älska. Luften är hög och klar och man andas fritt. Tankar, känslor och drömmar känns mer närvarande än någonsin och att fotografera är så tacksamt. Hög på livet är vad man är denna månad! =)
Stor kram till dig Lotta.

tinajo sa...

Jag gillar september - oktober not so much. :-)

Carin sa...

Här har du ju en som är en aningen freak-out på morgondimma... ;-) Och i morses var en så där GALET vacker morgon i Finabo... Inombords skrek det: -NEJ, vill INTE jobba! VILL fotografera!!!

Men men... Får hoppas att lördagen bjuder lika magisk soluppgång... :))

Och du... Dina bilder LIKA magiska som alltid!

Kraaam Carin

TIDSOPTIMISTEN sa...

Man skulle nog behöva stanna upp och bara vara och njuta lite mer som du gör - något att lära där ;) Underbart hus förresten är det där du bor ?

Kram Ullis

Beautifulosophy sa...

Magiska september och magiska bilder! kram Caroline

Annika sa...

Lovely. Lott!!
OCH så sant!
Den här septembermånaden har ju verkligen varit PICTURE PERFECT. Alltså, den hade inte kunnat vara bättre. Perfekta dagar, perfekta temper, klarblå...
SÅ saka det vara!

Dina bilder ÄR UNDERBART vackra.
ÅÅÅ. Jag bara känner hur det spritter i kroppen av lycka då jag ser dem!

Morgondimma över sjöar och hav är SÅÅÅÅ vackert. DÅ måste jag plåta, om så bara med ajfånen.

Härligt inlägg!!
SOM ALLTID!!
KRAM!!

Saltistjejen sa...

Ja du Lotta september är en av mina absoluta favoritmånader här!!! SÅ SKÖN och VACKER och NJUTBAR! Precis som dina bilder och tina texter. :-)
själv kraschade jag lite igårkväll. En lång dag med en superlång pendling hem (fastnade helt i kön till Lincoln. Det är sista gången jag kör en j-a tunneln hem! Så jag kunde inte hålla mig vaken längre än till 22-tiden. Då stupade jag i säng... :-) Men nu känns det bättre efter en bra natts sömn. Imorgon jobbar jag nog hemifrån vilket kommer kännas underbart!
Stor KRAM!!!

Taina sa...

Håller med dig. September ÄR en speciell månad. Vi har ju sommarväder fortfarande. I alla fall om man mäter med svenska mått. Men visst upptäcker man nyanserna. Naturen börjar liksom göra sig redo för vad som komma skall.

Kram kram Lotta!

Trädgården på Höjden... sa...

September alltså. Kanske är det skiftningarna som är så underbara. Kalla morgnar. Sommarvarma dagar. Grönt som börjar gå över till gult och rött. Dimmorna och daggen i gräset på morgonen. Att sakta få släppa taget om sommaren. Leta upp de varma tröjorna och bo in sig lite lagom långsamt i höstmörkret som sakta sänker sig.
Kramar från Åsa

Martina sa...

Haller fullständigt med dig om att september är en härlig manad! Fortfarande varmt, men lugnare pa nagot sätt, ljuset är mjukare och man njuter lite extra av det sista pa sommaren.

Ah dina bilder är ju sa otroligt vackra!
Vad använder du för kamera?
Kramar

Helenas enkla vardag sa...

Ljuvligt! det känns som man är med hos dig! Djupet i dina kort är fantastiska!
Kram Helena

Två Trappor sa...

Herreguuud så vackert..! Jag vill liksom krypa in i datorn och in i dina makalösa bilder och bara försvinna där :) Det är så fantastiskt att du ser alla de här motiven och fångar dem så klockrent med din kamera. Man känner verkligen att du fotograferar med hjärtat! Tack snälla för dina hälsningar hos mig, jag blir så glad :) Wow, vad roligt att du jobbat ihop med Monika Ahlberg! Hon verkar vara en fantastisk person. Precis som du, hihi :)
Kram Madeleine

CreandoPhoto sa...

Jag tänker att du är en riktig expert på mindfullness. Det bevisar dina bilder om inte annat! Du inspirerar vackra människa!

Kramar

Channal sa...

1000-Tack för allt det rogivande! Det gröna ser mer ut som maj än september... det här var precis vad jag behövde! Mindfullness är din blogg för mig! KRAM!! Anna

Bokcaféet i byn sa...

Så vackert Lotta! Just när man vinkat av augusti månad så kliver en ny toppen månad in och bara tar mig med storm. Morgnarna med morgondimma är magiska! Solen som skiner på ett mer mättat sätt och värmer omtänksamt. De djupare färgerna i trädgården.
Vi fortsätter njuta Lotta!
Kram och trevliig helg!
/Anna

dianasdrömmar sa...

Tack för att jag fick följa med på den härliga promenaden :) stor kram Diana

Sahra sa...

Fantastisk film med fantastiska skådisar. Love it.
Behöver jag nämna att jag älskar bilderna. Men alltså. Glitterbilden. Du har fångat det där glittret som man upplever när man ligger på en solvarm brygga. Oavsett årstid. Solglitter i havet är alltid magiskt. Kram

mitt liv som jag sa...

September är en riktigt härlig månad, i alla de där soliga friska dagarna.
Och dina bilder är lika härliga som vanligt, mår gott av att titta på dem :).
Ha det! Kram Jennifer

Lady-G sa...

men vilka bilder du bjuder på!
Undebara, och säg till när du behöver sällskap. jag kommer gärna och kör sakta rundor i dina kvarter, äter amerikanskt och plockar snäckor.
Inget problem.
Inget alls faktiskt ;)

Kram och trevlig helg på dig.

Suz sa...

Åh dina bilder, de är ljuvliga - bara tittar och tittar och kan nästa se mig själv sitta där i de där härliga stolarna! Och för bara en kort tid sedan införskaffade vi två stycken i den stilen! Jag ville packa upp dem direkt och montera ihop, för att kunna sitta där i höstsolen med en filt och kudde och njuta. Men det tyckte inte mannen, som är mer praktiskt lagd och tyckte att vinterförvaringen skulle bli bökig. Hm!

Ha en härlig helg!
Kram Suz

Linda sa...

Här verkligen öser regnet ned i dag och vinden tar tag i huset så att jag nästan blir lite rädd.

Ser ut som att ni hade betydligt angenämare väder i onsdags. :)

Trevlig helg!
Kram Linda

Desiree sa...

Åh vad jag redan längtar tillbaka till Alabama och vädret där fast vi precis landat här. Det är en sådan härlig sommarkänsla över dina bilder med solen som glittar så där magiskt vackert på vattnet. Här känns verkligen som man landat mitt i hösten pladask. Men vi har njutit fullt ut av september i Alabama. Sista veckan bjöd på soligt och torrt väder med alldeles lagom temperatur på ca 23 grader. Loved it big time.
Kram och ha en fin start på helgen vännen.

mammaxtre sa...

Underbara september och underbara bilder!

Kram