onsdag 19 september 2012

Quick Fix





När jag känner mig stressad eller i största allmänhet har mycket att tänka på och behöver varva ner, har jag några knep som fungerar 9 gånger 10. Utan inbördes ordning, vet jag att prickar jag in något av det här på min lista, kommer det kännas bättre.


#1. Musik. Kan ta mig till oanade höjder. Får jag ofta lust att stanna och köpa något gott eller gå in en skön affär och njuta. Guldkorn som jag tycker om, miljöer som är rogivande och ger energi.







Häromdagen när axlarna kändes spända och jag hade sovit dåligt, bestämde jag mig för att unna mig en 10-minuters massage. Om jag vann på Lotto skulle massage bli något jag unnade mig, ofta. Lägger gärna till tvätt och fön hos frissan också. De har nyligen öppnat en Blow Dry Bar här i stan. Öppnar redan vid 7:30. Jag tycks se mig själv gå in där i nästa vecka och bli ompysslad ;)


Men kanske viktigast, en plats där det är lugnt, behagligt. Läsa en bok. Se en film. Gå en promenad, känna sköna dofter, träna, höra ljud jag tycker om som när någon hemma pratar i telefon, duschar, lagar mat, TV:n i bakgrunden. En kopp te ute med en filt runt axlarna.


Umgås. Kramar. En bukett blommor till mig själv.










Vill lägga till en nybakad bulle till listan också. Med kardemumma.



Har du några knep? xx


















34 kommentarer:

dianasdrömmar sa...

Underbara bilder, morgonstund har guld i mund då kopplar jag av i lugn och ro, massage, egentid, promenad vid stranden mm stor kram fina Lotta/Diana

Nettan sa...

I går hade jag axlarna långt över huvudet, arg som ett bi! Mina knep är promenad eller power walk med grym musik i öronen, gärna vid havet! Andra sådana knep är att när det är riktigt illa är att åka upp till en tyst underbar ö i Bohuslän och bara andas! En tyst ledig dag är också värdefullt!

Kramar
Nettan

Lena - gott för själen sa...

Såna dagar känner man ju igen. Jag brukar städa för att få ut allt. Alternativt ta en pw eller joggingtur. Allt blir som bortblåst.

Kram Lena

Christina sa...

Ja mitt knep är att gå in på din blogg ;-) Ett lyckopiller!
Annars är träning eller promenader min melodi, tror de har gjort att jag fortfarande har kvar förståndet efter dessa veckor :-)
En strand funkar alltid också ;-) och en kram förstås!
Kram!

Bokcaféet i byn sa...

God morgon Lotta!
En tidig hälsning från Skåne där solen just går upp.
Vilka härliga knep du har! Det där torka håret stället fick gärna öppna i Skåne också i en by nära mig:-) Jag besökte ett sådant ställe på Bangkoks flygplats vid hemresa några gånger (ngt ska de sista slantarna gå till!)och det var alldeles ljuvligt! Innan nattflyget gick hem fick man rent hår, fönat och dessutom huvudmassage.
Jag stressar ofta av med promenader. Det brukar sortera tankarna bra för mig.
Nu morgonrunda med vovven!
Önskar dig en fantastisk dag!
Stor kram Anna

Carina sa...

Många bra knep du har Lotta, tack för att du delar med dig! Det jag brukar göra när det är lite mycket är att först och främst stanna upp och ta några djupa andetag - hjälper förvånansvärt bra :). Annars brukar ett hårt träningspass hjälpa eller tystnad - en stund vid vattnet. Att drömma sig bort och förlora sig i vackra bilder är också något som hjälper!

Hoppas du får en bra dag!

Kram Carina

mitt liv som jag sa...

Så många bra knep du har. Själv älskar jag ju att träna och det brukar fungera :). Men en bra film och mys i soffan kan också hjälpa och kardemummabullar får en ju alltid på bra humör!
Ha det bra! Kram Jennifer

tinajo sa...

Fina knep - för mig är det träning, bakning och pyssel (och en massa kramar från pojkarna så klart)! :-)

Apropå det jag skrev i går; jag kan verkligen inte gnälla för min variant är så lindrig. Det är verkligen bara när jag får medicin en gång/månad som jag känner mig sjuk! :-)

Channal sa...

Känner igen mig... Vi är så lika! Ett fång med vackra blommor på bordet gör mig GLAD!

Jag har alltid jobbat 100% men nu stannade jag upp och kände... nej jag vill ha mer tid än bara jobb! Det är det bästa val jag har gjort att jobba deltid! Det gäller att lyssna på sitt inre!

Mina knep är också musik! Lyssna på skön musik eller sätta på en gammal discodänga på hög volym och bara dansa, dansa!!
Njuta av vackra miljöer både på landet och i stan! Gillar mixen!

Måla, pyssla, fotografera, blogga och läsa... bara få vara TYST! Älskar tystnaden! Här jag bor är det verkligen knäpptyst!

På min skola har vi massagestolar som är riktigt bra! En kvart då o då gör underverk! Går även ibland innan en fest och låter min frissa tvätta och föna mitt hår! Älskar att gå till frissan!

Sen att kunna unna sig resor... det tankar mycket positiv energi som jag kan leva på länge!

KRAM Anna

Sahra sa...

En riktig quickfix är shopping. Fast det kan nästan bli lite maniskt ångestladdat också.
Men havet. Havet gör mig alltid lugn. Det spelar ingen roll om det är svart och hotfullt eller glittrande blått med stackmolm på himlen. Dofterna, vinden i håret, horisonten. Det är min absoluta återhämtningsplats.
Men att tanka ömhet från en när och kär fungerar ganska bra det också. Kram

@my casa sa...

Visst är det så att man har sina dagar när ALLT,
precis ALLT känns så tungt.
Tyvärr vänder jag mig då gärna till mys och sötsaker!
Det jobbiga är att även när jag är sprudlande och lycklig vänder jag mig också till sötsaker!!! hmmm...

Härliga bilder och härlig text:) Kram Åsa

Casa of Mia sa...

Allt låter fantastiskt! Det som hjälper mig mest när jag är stressad är en härlig skogspromenad i skogen, underbart rogivande! Vackra bilder! Du kannu hitta mig på Instagram. ( vistamia), så kul och smidigt kram

Maria - Wikers Liv sa...

Så många fina knep och bilder!
Efter en dålig dag på jobbet, är familjen bästa medicinen. Några små fina samtal vid middagsbordet när alla är samlade...
Att titta på fina bilder ger också ny energi ;)
Något som alltid får mig att känna mig lugn, är när jag är i stallet med döttrarna på lördagar. Lugnet på landet ;)
Kram /Maria

Jenny sa...

Håller med om musik och massage. Lägger till spikmatta, promenader och bada badkar. Stor kram!

Annika sa...

FIIINT!
Idag älskar jag speciellt bilden med grönsakerna som växer. UNDERBART ljus i den!!
Egentid är guld med en god bok i soffhörnet och ett ljus tänt. Tystnad.
Men även musik, som du säger...
Att skriva, att plåta. ATT shoppa.
Ha en BRA torsdag min kära Lott!!
KRAAMAR!!

Life´s Silverlining and I sa...

Underbart beskrivet! Skriver under på allt! När man inte hinner med detta hamnar man lätt i obalans har jag erfarit. Jag bloggade också idag om balans och att hitta den i naturen. Ha en toppenfin dag kram Nilla

Taina sa...

Jaaaaaaa jag skriver under på allt. Men du glömde en sak...UT OCH SPRING! DET varvar jag ned på ;)

Kramar!!!

Desiree sa...

Jag kan också mer än gärna skriva under på allt. Du är så bra på sådant här Lotta. Träna lite tycker jag också piggar upp och ger utlopp för att skingra tankarna. Ett varmt bad eller en härlig lång stund i duschen med någon favorit dushtvål som luktar extra gott är något jag tar till och jag känner att jag behöver koppla av. Jag gillar också att köpa blommor till mig själv. Det piggar upp och skänker glädje.
Njuter av din härliga blogg får jag också lägga till på min lista för den piggar alltid upp mig.
Kram!

Lena sa...

Ja du Lotta! Jag håller med många av inläggen!
Promenad
Städa
Baka
Läsa din blogg....
Äta en massa choklad
Shoppa
Sätta sig i bilen & bara köra dit näsan pekar....
Jag hoppas att du känner dig piggare snart!

Kram från idag ett soligt Stockholm
Lena

Två Trappor sa...

Ååh.. som alltid när jag går in på din blogg sitter jag här med ett fånigt leende på läpparna och med något drömskt i blicken :) Underbart inlägg! Och du har slagit huvudet på spiken när det gäller alla quick-fix när man behöver lyfta sina sinnen. Mina är preciis som dina, inklusive kardemummabullen :) Måste instämma med Desirée här ovan: din blogg får mig också alltid på ett mycket ljusare och lättare humör! Och tack finaste du för dina rader hos mig, jag blir alltid lika glad för dem. Ha en härlig dag, KRAM <3

Ewa`s Galleri sa...

bra tips när man känner sig stressad och lite down, jag unnar mig naprapat någon gång i månaden, väldigt skönt efteråt
Men när jag vill koppla av är det en kopp kaffe och sen sätta mig ute på trädäcket och bara njuta av livet och skatorna som pratar med mig och katterna som ofta kommer och lägger sig bredvid mig
Sen tycker jag mycket om att sätta en ljudbok i örat ,eller det allra bästa att ha en tavla att måla på då försvinner allting runt omkring och fokus är i tavlan
ha en skön dag

Fourmum sa...

Jag delar många av dina tips. Just att pigga upp sig med musik man gillar, fårger, blommor man tycker om. vackra bilder, speciella bilder som man assoscierar med välmående och positiv energi :) Kram!

Emschen sa...

Att vandra vid havet funkar alltid, älskar't! Musik, utan musik hade min värld stått stilla. Att krypa nära mina barn och köra näsan i halsen på dom. Att besöka farmor & farfars grav och vara där i stillhet, kyrkogårdar i allmänhet funkar också. Att vandra i skogen. Att se världen genom linsen. Att strosa i affärer och sakta dra fingrarna över vackra saker och ting.
Att vandra vid havet är alltid som medicin för min själ.

mammaxtre sa...

Älskar formligen äslkar att se dina bilder och läsa din text. Du sanna livsnjutare du skriver målande. Har jag sagt att jag älskart :-)

Kram

Helenas enkla vardag sa...

Vad fint du talar om att känna balans! Jag är dålig på att unna mig saker som ger mig balans och ro! Men jag tycker om att titta på fina bilder som dina, så man kan drömma sig bort! Shoppa tycker jag är kul, åka bil och titta på landskap som flyger förbi! Unna sig massage är ju väldigt rogivande! Jag vet att jag måste bli bättre på att unna mig saker som ger mig harmoni i livet! Men dina bilder ger mig lycka! Du är så duktig med kameran! Kram Helena

Saltistjejen sa...

Att unna sig lite "lyx" i sin vardag är fantastiskt. Just nu är nog lite "egentid" det jag uppskattar mest. Men just nu får jag ju en hel del sådant i bilen haha! Försöker verklligen utnyttja just pendlingen till detta. Att försöka lyssna på bra podradio, musik eller bara fundera. I lugn och ro. Ska börja ta hem ljudböcker också så kanske mitt "läsande" kan komma igång också.
KRAM!

Carin sa...

Jag får nog lägga till att surfa in hos dig... Bästa avkopplingen att njuta av dina härliga bilder!!!

Micropaus i vardagen... Som är väldigt betydelsefull...

Annars är ju hästarna min stora ventil i livet... En sådan simpel sak som att mocka skit, kan vara oerhört avkopplande! En tur i skogen... Eller ett pass på ridbanan, då man måste fokusera, här och nu... Allt annat bara försvinner....

Men musiken betyder mycket... Förr, spelade jag mycket piano... Oerhört rogivande att sätta sig 10 minuter och låta fingrarna spela över tangenterna....

Nu för tiden står det ett ostämt piano i Finabo, som alldeles för sällan blir spelat på..... Men Spotify nyttjas flitigt! ;-)

Ha en härlig helg!!! Kraaam Carin

Tatjanis sa...

Åhhh, just idag är en sådan dag när det började lite tokigt. Då tittar jag en lång stund på dina bilder och japp, det hjälper humöret går i topp!

Annars är nog min favorit en kopp te, filt o något att bläddra i ett säkert kort... Lika så att göra något med händerna, måla ett kort eller plantera en blomma, eller ta en promenad!

Tack för alla fina biler & ord!

Martina sa...

Bocka av pa listan och lite egentid är super!
Vackra foton! De tva sista är mina favoriter!
Kramar

Nilla Q sa...

Tack för den listan, Lotta. Precis vad jag behövde just nu! Jag lägger till att läsa din blogg, dina bilder ger mig ett lugn som får mig att må bra.

Ha en trevlig helg!

kram Pernilla

Beautifulosophy sa...

Perfekta knep för min del med! Det är viktigt att ha några knep att ta till! Lyllos dig som har en blow dry bar i din stad! Varför finns det inte i Sverige?? Är så dyrt att göra det här, minst 500 kr per gång och det funderar man ju ett varv till på. Och så fönar man håret själv istället:)Ha en underbar helg! kram Caroline

bokhyllan sa...

Tack för knepen!

Hm, måste öva lite mer på det där att varava ner...

Kanske kunde jag börja lite smått med en fredagsfika... :)

Ha en riktigt fin helg, kära du! Kram

House number 11 sa...

Ja, allt det där...precis!
Och jag varvar också ner genom att besöka bloggar, dig och din fina blogg!
Kram Jenny

Bella sa...

Underbara bilder!!

Dina knep är ganska lika mina :)Förr tog jag alltid en joggingtur när jag behöver rensa skallen och få lugn o ro, det funkar inte längre så nu får man hitta andra sätt...

Hoppas du får en toppenhelg!

Kramar Bella