söndag 25 november 2012

På Spåret







Vet inte riktigt vart jag ska börja.


Kanske att fyradagarsledigt är att rekommendera. Att varva ner. Ville kicka igång julkänslan, vara utomhus mycket och det blev det och lite till.












Det har blivit trädgård, country life, julutställning, löv, tåg och drömmar om resor där man kliver på vid en järnvägsstation, god mat, film, böcker, apelsiner och varm choklad.














The Bronx har två av mina favoritplatser. The New York Botanical Garden och Arthur's Avenue. Det var helt otippat att komma hem med en kasse full med mortadella, 1 kg parmesan, prosciutto. Och det var så gott att det gick inte att sluta äta. Glömde helt bort kalkonen.












Och få äta en nybakad cannoli och biscotti till eftermiddagskaffet. Känna den lokala atmosfären, dofter. Finfint.












Och så The Hudson Valley. Med böljande kullar och berg. Det började i Hyde Park och President Roosevelts hem. Den enda presidenten i USA som någonsin omvalts fyra gånger. Han satt i rullstol då han fick polio vid 39-års ålder. Hans fru Ellinor var en stor filantrop. I augusti 1941 möttes USA:s president Franklin D. Roosevelt och Storbritanniens premiärminister Winston Churchill för första gången. Där utfärdade de den så kallade Atlantdeklarationen som talade om alla folks rätt till självbestämmande, en framtid där konflikter skulle lösas utan våld. Roosevelt och Churchill spelade en avgörande roll för krigets utgång. Att gå omkring på en plats där många av de här samtalen ägt rum, kändes mycket speciellt.












I lilla Rhinebeck där Chelsea Clinton gifte sig, kan man helt gå bort sig bland söta affärer. Blev kär i en läderväska som väntade på Portly Pug Antiques. Och charmiga örhängen.

När det var dax att sjunka ner framför öppna spisen på Beekman Inn med ett glas vin spred sig värmen så där skönt i kroppen. Inte undra på att det blev så många bilder, blir ju så där ivrig och vill dela med mig med er.









Ha en jätteskön vecka! Här ligger det adventspirr i luften. Ska börja med att njuta av era härliga bloggar xx


















53 kommentarer:

Två Trappor sa...

Åh, får jag äran att bli den första att kommentera idag, hurra!! (nattuggla som jag är ;)
Än en gång blir jag andlös av dina bilder! Vilken fantastisk långhelg du har haft! Känner tacksamhet att vi får ta del av allt härligt du bjuder oss på. Min längtan till USA:s östkust växer för varje dag som går, jag som aldrig varit "over there". Men tack vare dig så känns det som om jag är där ändå :) Underbara ställen du hittar! Och så mycket läckerheter, jag blir riktigt hungrig här :)
Julkänslan och adventspirr har jag också nu, idag åkte stjärnor upp i fönstren hemma. Lite tjuvstart men jag var bara tvungen..! ;)
Ha en toppenfin vecka, underbara du <3
Kramar Madeleine

Anette Ryan sa...

Vilken helg du haft. 1 kilo permasanost det är grejer det. I morse så rapporterades det på TVnyheterna att handeln i USA i fredags (Black Friday) hade slagit alla rekord och det var visst bra för börsen, fniss :-)
Även har har vi haft en toppenhelg, så bra att alla i hela familjen har röda näsor och kinder efter så mycket utomhusarbete i solskenet. Härligt var det men hårt arbete och svettigt blev det.
Men nu är det en vecka kvar till advent så det gäller att fokusera på att få rent och att hitta julkartongerna.
Ha en h ärlig vecka !
Kram Anette :-)

Annika sa...

Mmmmm....Lotta....
Dina bilder.
UNDERBARA!!
Min favvis är nog den med spåret. SÅ LÄCKER!!!
Alla är fina!

Ja, vad denna långhelg gått fort.
OCH vad underbar den varit.
Nu måndag igen...imorrn.
Suck.
OH well.
The Holiday Season har bara börjat!

Njuter av dina finfina bilder, ska titta på dem igen.

Godnatt och ha en fin måndag!!!!
KRAMAR!!!!

CreandoPhoto sa...

Du gör det igen! Alltså den bilden på spåret - WOW! Kramar

Mrs Clapper sa...

Vilka läckra bilder med korvar och skinkor hängandes, måste varit en ljuvlig doft där inne... Och vilken lyx det är när man handlar i sådana butiker! Härligt!
Kram!

Channal sa...

Älskar dina bilder! Skulle vilja sno dem och göra en personlig väggalmanacka med Lottabildet!!

Du tar mig med till spännande och vackra platser. Som att komma till Italien och tillbaks i historien!! Skönt med lediga dagar!

Du ska ha en underbar vecka! KRAM Anna

dianasdrömmar sa...

Men åh Lotta, jag bara älskar känslan du förmedlar i dina bilder.4 dagar ledigt låter som en bra rutin tycker jag :), fram för mera sånt och ost jag älskar ost kan aldrig få nog :) H en härlig måndag fina Lotta massor av kramar Diana

Maria - Wikers Liv sa...

Tackar stort för att du delar med dig! Fortsätt med det!
fyra dagar ledigt är kanon! Det borde vara standard... ;)
Här är det också adventspirr, nu!
Ha en fin start på nya veckan!
Kram /Maria

Juliannie sa...

Jag är så glad! Att jag hittat din blogg och får ta del av alla miljöer du förmedlar! Min måndagmorgon får en härlig start.

Må så gott och kram från Eva

Åse sa...

Åh så mycket härliga bilder, det känns som om man är på resa med en fantastiskt duktig guide . Ha en fin måndag. Kram

eastcoastmom sa...

Som alltid fantastiska bilder.
Ett kilo parmesan, jo det vore grejer det.
Kramar från Madrid

Coolaannna sa...

Tack för att du vill dela med dig av alla dina bilder. Det är som att följa bästaste Tv-programmet. Man vill hela tiden se nya avsnitt och när man sett det senaste vill man se nästa. Och så går man där och längtar..¨så är det med din blogg Lotta.

Järnvägsspåret är helt outstandig! Kärlek vid första ögonkastet!

Ha en fin vecka och härligt att du kickat igång julen! Jag har adventspyntat hela helgen :)

Varma kramar Anna

mitt liv som jag sa...

Så härligt med lite längre ledighet! Det behöver man verkligen ibland så att man bara kan få varva ner och göra sådant som faller en in.

Det låter onekligen som att du tagit väl vara på den lediga tiden, det du skriver låter bara så härligt! Och roligt att få höra lite historia också, sådant gillar jag :).

Hoppas att du är fulladdad med energi och får en riktigt bra vecka!

Kram Jennifer

Anonym sa...

Well, jag vet inte var jag ska börja kommentera...! Örhängena och lövet på spåret, men gubbarna som fikar och alla korvarna i taket och ert sköna em-vin....underbart är ordet, sa Bull.
Kram från Frankrike

Unknown sa...

lotta. dina bilder, dina bilder, dina bilder.
så fina! ja´ dööööör. :)

stor kram. u

ps. är rädd för att jag kommer att gå loss i london ... ;)

Casa of Mia sa...

Underbart med långledigt, borde vara så varje vecka! Fantastiska bilder och så härligt nu när julkänslan smyger sig på, kram

Carola sa...

nej men fina du.
Jag sitter och lyssnar på seg amerikansk halv melankolisk musik och läser på din blogg.
er dina bilder.
Drömmer mig bort och vill vara med.
Jag vet att jag sagt det förr, många gånger till och med.
Men dina bilder Lotta.. jag älskar dem. Faller handlöst för dem.
Dig.

Ha en underbar vecka.
Och nu. Bara för att du sa så.. så tar jag tag i adventspirret på en gång.
Ledig dag och bäst att passa på.

Kramar i massor till dig!
Carola

Desiree sa...

Oj du milde så många salamikorvar som hängde i taket på den Italienska butiken! Har aldrig sett så många korvar. Älskar älskar älskar de där söta små städerna och som detta Inn som du hittade. Ser så otroligt mysigt ut.
Ni har fortfarande mycket fina höstfärger kvar. Här finns inga löv kvar längre men nu börjar juleljusen tindra så vackert.
Kram!

Jenny sa...

Och här ligger jag med magsjuka... Tack för en underbar utflykt från min verklighet! Kram

Martina sa...

Vackra bilder som vanligt. Underbara färger!
Det är sa kul att se lite "annorlunda" bilder fran USA än bara NY, LA och allt det som man ser i tidningar och pa TV hela tiden.
Kramar

Miss Marie sa...

Långhelger rocks! Vi får ju en del såna i och med alla katolska långhelger, men jag tror ni har lyckats bättre med att riktigt njuta av er långhelg! :) Parmesan är ju underbart och den där lilla staden skulle jag också vilja gå runt i!

Queen of Kammebornia sa...

Fina Lotta! Du kan verkligen konsten att fånga en helg! Kraaam!

Ninelin sa...

Fantastiska bilder, härliga färger. Blir glad varje gång jag tittar in här. Ha en fin måndag!

Postadress Torslanda sa...

F a n t a s t i s k a bilder! Jag är nästan där. Kan minnas känslan från USA-resor. Wow! Du är så otroligt duktig.
Hälsar en som längtar efter 4dagar ledighet.

Carina sa...

Vilken härlig ledighet du haft - skönt att få komma ner ordentligt i varv. Förstår att du gjort det i den fina miljö du vistats i.

Än en gång - underbara bilder Lotta! och en massa ost - mums!

Visst är det härligt med lite adventspirr :).
Ha en fin vecka!

Kram Carina

evalevabo sa...

Åh vilka fina bilder. Och din text. Alltid så härligt att läsa och se allt du skriver om. Känslan. Känns som Mam är på plats liksom.
Lovely som alltid. Älskar din blogg.
Kram kram och puss från Eva

Nettan sa...

Så härliga bilder Lotta och skönt med sammanhängande ledighet! Min nästa sådan infaller alldeles innan jul och så själva julhelgen då, första på 4 år som jag får en hel julhelg ledigt!

Att få göra de där utflykterna verkar så härligt, så många gyllene platser du hittar i ert hörn av världen! Härligt att du delar med dig.

Kram & ha en underbar vecka mot 1:a advent,

Nettan

Ewa`s Galleri sa...

Säger det igen dina bilder är fantastiska ,och din text ,känner bara att man vill packa väskan o åka, gillar kossorna kan jag låna bilden till en ide till en tavla??
Sitter här med benet högt o regnet vräker ner utanför ,men funderar på att göra en krans till mor o far ,Såg Ernst här om dagen blev sugen ska nog lägga några vita bönor i vatten
Ha en riktigt skön vwcka

tinajo sa...

Vad härligt, blir direkt hungrig av att se allt detta dessutom (men då är jag alltid småsugen på något så jag är inte svår att få igång, haha)!

Helenas enkla vardag sa...

Åh vad härliga bilder du visar! Vilken mysig helg du haft, som vanligt! Jaa visst ska det bli kul att få pynta lite nu till advent! Misstänker att dina bilder kommet ta andan ur en!
Ha en skön vecka fina Lotta!
Kram Helena

Anonym sa...

Vilken pittoresk liten by! Får flashback till Blowing Rock i North Carolina där jag var dagen före julafton ifjol. Tack för resan längs med memory lane...=)

PIAZZAN en inredningsblogg sa...

Gillar som vanligt dina bilder...är lite som att bläddra i ett magasin.

Kram
Pernilla

Bara Sara sa...

Åh vilka vackra bilder vilken fin resa du varit på! Fascineras av alla olika typer av klimat och miljöer det finns i USA! Kram Sara

Trädgården på Höjden... sa...

alltså växthusen i NYBG är helt fantastiskt vackra och bilden på tågrälsen är toppen. gillar underifrånperspektivet.

förstår att du njutit till fullo av dina lediga dagar. att det är 1:a advent redan på söndag känns helt konstigt. har inte tillstymmelse till julkänslor. grått och regn. regn och grått. vi får väl se om det blir bättre när adventsljusen och stjärnorna kommer fram. hoppas det...
kram åsa

Bokcaféet i byn sa...

Hej Lotta!
En novemberhälsning från Skåneland till dig. Vilket härligt inlägg! Jag njuter av att i tankarna få följa med dig på alla dina mysiga utflykter och strapatser!
Allt från storstadens puls till landsbygdens pastorala landskap.
Stort tack för oss att du tar dig tid att skriva och fota vad du ser och upplever!
Önskar dig en fin måndagkväll!
Kram Anna

Home2tiny sa...

Vill bara kliva rakt in i dina bilder o sätta mig o ta en espresso med herrarna på cafet. Köpa med mig de härliga delikatesserna o njuta av alla dofter. Detta förmedlar du med en sån känsla i dina underbara bilder. Kramisar Tina

mammaxtre sa...

Underbara Lotta. Så bra att du fångar dagen på allra bästa sätt om och om igen.

Kram

Nilla Q sa...

Var inte på så gott humör när jag satte mig vid datorn idag. Men nu, Lotta... Tack! Dina bilder gör mig alltid på gott humör och din positiva inställning till allt runt omkring dig får mig att tänka på att öppna ögonen och se allt det underbara som finns i vardagen. Glömmer bort det ibland, trots att tanken med min blogg var just att påminna mig själv om all vardagslyx som finns i livet.

Kram Pernilla

TIDSOPTIMISTEN sa...

Vilket fint väder ni verkar ha och en helt underbar matmarknad med korvar och chili i taket - mums ;)

Kram Ullis

@my casa sa...

Vilken underbar 4 dagars ni haft, låter & ser fantastiskt
ut:)

Kram Åsa

Bodil sa...

Ni verkar ju ha haft det helt fantastiskt underbart.
Bilderna är fantastiska!
Kram Bodil.

Anne-Marie sa...

VIlka fina ställen ni har där i dina trakter. Skulle gärna besöka några av "dina" affärer och andra fina platser. Spåret med lövet är häftigt! Och vilken massa god mat! Kramar!

Sahra sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Life´s Silverlining and I sa...

Vilka stämningsfulla härliga bilder! Sitta där framför brasan lät väldigt inbjudande! Kram Nilla

Beautifulosophy sa...

Insuper varje ord och bild (som vanligt Lotta...) kram

Ewa`s Galleri sa...

Hej igen Lotta
Kunde inte låta bli att ge dig en award
Du är värd hur många som helst med din fotokonst

Äventyret framtiden sa...

Förstår bara inte!???
Hur i all världen har jag kunnat missa ditt inlägg. Nu är det mycket deg på gång;)
Underbara bilder, ljuvliga stämningsfulla. Jag är helt övertygad om, att om jag någonsin skulle få för mig att komma till USA så blir det allra först till dina trakter.
Nu går jag med ett leende vidare in i onsdagen.
Ha det allra bäst!

Varm kram
Karin

Madeleine i USA sa...

Håller med alla ovanstående kommenterar, vilka otroligt vackra bilder!!

Suz sa...

Om man inte känner sig på gott humör kan man alltid kika in hos dig och bli uppiggad:)
Dina inlägg förmedlar en skön känsla och jag blir glad, ända in i hjärtat!
Tack fina Lotta, för att du delar med dig så underbart, både i text och bilder och för dina fina kommentarer hos mig<3

Bamsekram och ha en fortsatt fin vecka!

Suz

Helens Universum sa...

Åh, vad jag njuter av dina underbara bilder. Känns verkligen som man finns där bredvid dig och upplever allt det där! Älskar bilder på marknader , härligt med alla hängande korvar :-)
Kul att du gillade det svarta halsbandet hos mig!
Ha det gott!
Kram Helen

Anonym sa...

Dina bilder är som att vandra i ett underland av skönhet:)

Kom snart hälsa på mig igen och ha en vacker advent:)

LOVE Maria

Hemma på Sjuan sa...

Så härligt med semester! Jag ska en adventspysselledig dag imon ;)
Ser fram emot advent här oxå.
Åh dina bilder... helt underbara!
Kram Suss

Bella sa...

Vilken underbar helg du ser ut att ha haft!! Jag vill sätta mig på första flyg över Atlanten varje gång jag kikar in här och ser dina bilder från utflykter, tror bestämt jag ska önska mig ett bidrag till en New York resa när jag fyller 35 till sommaren!!

Önskar dig en skön torsdagkväll!

Kramar Bella