söndag 2 februari 2014

14,000 things to be happy about.








Mina ögon zoomade in den lilla boken. Det var inte bara de extraordinära 14,000 som fick mig att inte röra mig ur fläcken. Utan Barbara Ann Kipper.

Sedan hon gick sjätte klass - i 40 år - har hon skrivit ner allt som gör henne glad och samlat varenda anteckning. Allt började med ett litet block, en penna och känsla att det finns så mycket fint runtomkring oss som det är så lätt att missa.

Briljant.








Så här skriver Barbara: "Sometimes, on a grey day, I flip through this collection to cheer myself up or remind myself to be grateful; often I use it to get ideas about what to cook for dinner or something fun to do on the weekend".












Jag tycker att vi gör vår egen samling av härligheter när vi bloggar. Bloggen blir som en dagbok som vi kan gå tillbaka till - bli inspirerad, garva, förvånas, gråta lite, drömma och bli glad av - igen.

Man spetsar liksom uppmärksamheten omkring sig.










Förutom att Rebecca älsklingen har halsfluss tycker jag vintern är perfekt just nu. Öarna, klipphällarna och staketen på stranden vilar och det är lugnt, men så vackra med snö och sköna att vara nära speciellt med sol som killar i nacken.
100 procent härligt framför ögonen.









"Happiness comes from noticing and enjoying the little things in life", säger Barbara.

Träsoffor med hjärtan, doften av nymalet kaffe och göra mig en wiener melange en söndagseftermiddag  min nya tandborste hamnar på min lista av sånt jag tycker om xoxo





45 kommentarer:

Channal sa...

Den boken skulle jag vilja läsa... Underbar idé! Tänk att ha sparat dem! Visst är det så med många bloggar! Din blogg bl.a. är min måbrazon och min egen också. Så härligt att ha sparat minnen och bilder på grå dagar, soliga semesterdagar, middagar, födelsedagskalas eller sorgliga minnen. Min öppna dagbok!

Tack underbara du för att du också delar med dig av HappyDays❤ Skön söndag till dig finaste Lotta!

xxoo KRAM!! Anna

Bokcaféet i byn sa...

Underbart Lotta, alldeles underbart! En sån härlig bok! Så klokt av kvinnan bakom boken att samla på de fina, vackra stunderna att ha till hands mindre bra dagar i livet.
Så vackert det är hos er så här års också Lotta!
Instämmer i att bloggen blir som en årsbok eller dagbok eller vad man vill. Många vackra minnen finns bevarade där!
Önskar dig en fin vecka och snabbt tillfrisknande för din dotter!
Kram Anna

Hemma på Ekbacken sa...

Vilken bok, helt otroligt att hon fortsatt. Jag själv började med en tacksamhetsbok för ett par år sedan som jag skrev i varje dag. Tyvärr hann det aldrig bli någon vana och den försvann. Men oj vad sugen jag blir att ta upp det igen.
Kram Linda

Ann-tikt & Sånt sa...

Sååå fint!
Och dina fina bilder gjorde MIG glad
idag!!!!
Kram på dej!
Annika

Lena - gott för själen sa...

Wow, 14000! Inte illa. Och dina bilder gör mig lycklig.

Kram Lena

Anonym sa...

Klok kvinna! Och vilka fina bilder du tagit, de gjorde mig glad :)
Kram!

Carina sa...

Helt rätt att skriva ner saker att vara tacksam över. Det är mer än vad man kanske tror.

Dina Bilder är magnifika Lotta! Blir så glad över det underbara, ljusa de förmedlar.

Hoppas dottern kryar på sig och att du känner dig piggare.

Sköt om dig!
Varm kram Carina

Välkommen Hem! sa...

WOW! Vilken briljant idé!
Idag kan jag tyvärr inte göra några anteckningar i "min bok" för hela helgen har varit en enda stor STÄDHELG, haha! Dammat och fejat och tvättat och grejat så nu är jag så trött så jag slår väl ihop som ett korthus inom en kvart... Fast jo, vänta, liiite kul har nog hänt. Jo, det måste jag nog skriva om på bloggen. Ja, du ser. Du fick mig att hitta en liten tiny thing att glädjas åt!
Ps. Kan du kolla om det där huset du visade är till salu?... Jag köper det BUMS!! ;-)
KRAM Lovely!
Judita

Hanna Lans sa...

Gudars, vad jag skulle behöva anamma det synsättet ... Jag försöker tänka tacksamma tankar varje dag, för visst finns det massvis att vara tacksam över. Men uj, vad jag har svårt att se genom den tjocka deppdimman emellanåt. :(

Suz sa...

Men så mitt i prick! Hon har så rätt och du har så rätt:) Att samla små minnen om allt vi har att vara lyckliga över! Underbart!

För några år sedan var jag inte på topp, trivdes inte riktigt men kunde inte sätta fingret på vad som var fel - då fick jag rådet att skriva ner tre bra saker som jag var tacksam för, gjort mig lycklig eller glad under dagen. Att göra detta varje kväll fick mig snabbt att inse hur härligt mitt liv faktiskt var. Dessutom fick jag mig en tankeställare om vad det var som fick mig ur balans, win win alltså:)

Nu för tiden kan jag ju bara kika in här hos dig, om jag känner mig lite nere - genast blir jag så glad av dina fina bilder och stämningsfulla inlägg. Tack Lotta, du är en pärla!

Bamsekram
Suz

Life´s Silverlining and I sa...

precis just så är det! det är det som är så härligt med bloggandet! både att läsa hos andra, dig, och att själv skriva om det som gör en glad. kram på dig! Pernilla

Berså sa...

Låter som en riktigt bra bok! Hoppas du haft en finfin helg....
Hälsningar från 10 000meters höjd över södra Frankrike
/M

Berså sa...

Låter som en riktigt bra bok! Hoppas du haft en finfin helg....
Hälsningar från 10 000meters höjd över södra Frankrike
/M

baraetthem sa...

Så fint och klokt skrivet! Vilken bok! Och håller med, att blogga och läsa andras bloggar får en att uppmärksamma det små fina men ändå så enkla detaljerna i livet. Som är värda att minnas och se tillbaka på!

kram och tack för allt fint du delar med dig!
fredrika

Annika sa...

Ja, den skulle jag också vilja läsa.
OCH Lotta, vilka vackra bilder. Dina biler gör mig glad. Jag vill gå på den stranden…
Kramar och happy snappy Super bpwl (like i care!! HAHAHA), men gott ska det bli :-)
Stora kramar!!

Emschen sa...

Syrran brukar alltid säga att den som kan glädjas åt lite har mycket att vara glad åt. Så är det ju!

Kram

Miss Marie sa...

Underbart! :)

Ninelin sa...

Trist med halsfluss, men sådan går över som tur är.
Håller med, att bevara och att återkomma till det som gör oss glada är briljant. Se detaljerna i live, hinna stanna upp och inte bara rusa iväg. Leva här och nu.

Kram N

Jenny sa...

Min blogg är till för det. Att fokusera på det positiva. När jag gick i terapi för snart fem år sedan efter en separation så sa hon att blogga om en postiv sak varje dag. Även om det är en god macka eller att du somnade fort när du gick och la dig. Och sedan efter ett tag kommer du inte behöva leta efter positiva saker. Ditt liv kommer vara positivt. Fluff-fluff tänkte jag. Men nej, så blev det. Det är därför jag älskar min blogg (och mina bloggvänner!) så mycket. Man måste vara proaktiv och fokusera på det positiva i livet. Det finns redan så mycket negativt ändå. KRAM till dig!

Helenas enkla vardag sa...

Åh så bra skrivet. Det är verkligen så att man tar till vara på små dagliga saker och förstärker känslan av den. Bara genom att fota tycker jag också man förstärker det vi har omkring oss. Hela din blogg ger ju en stärkande effekt av livet. Krya på Rebecca och hoppas hon blir bra snart.
Kram Helena

Anonym sa...

Ett ord - Underbart <3

/Kram

The Place To Be sa...

Vilken kul och bra ide! Jo man ska nog försöka tänka på positiva saker varje dag! Registrera det i hjärnkontoret.

Fantastiska bilder! Man blir verkligen jätteglad av dem!

Kram Malin

Anette Ryan sa...

Underbara bilder. Älskar isflaken!
Tacksamhetsdagbok är spännande och en fin ide. Men som du säger så är ju bloggen lite av det fast på ett lite annat sätt. Passionerad kvinna hur som helst som orkat hålla på i 40 år. Vem har inte tagit upp dagboksskrivandet vid flertalet tillfällen. Men tur att sånna som hon finns till att inspirera oss andra.
Jag njuter vintern med dig och hoppas dottern kryar på sig.
Kram Anette

Anonym sa...

Jag blir ALLTID happy när jag kollar din blogg och dina fantastiska foton! Happy! Happy!

Fröken Foto sa...

Underbar bok du lyfter fram! Dina bilder är fantastiska, speciellt den första... grymt fin!

Ha en fortsatt fin dag.

kram kram Malin

Villa Frejas bokblogg sa...

Vilka underbara bilder. Genom din kameralins blir faktiskt vintern riktigt fin. Kram.

Beautifulosophy sa...

Som alltid ett upplyftande inlägg hos dig, bästa feelgoodbloggen helt enkelt! Och vilken bra idé med att samla tankarna i en sådan bok under så många år. Kram Caroline

mammaxtre sa...

Älskade vän så fint du skriver och så fina bilder du bjuder oss på. Jag har några sådana böcker, Tacksamhetsböcker. Fina böcker från ordning och reda som jag fyllt genom åren med sådant jag är glad för. Lärde mig av att titta på ett Ophra avsnitt :-)

Finns sådna appar nu vet jag.

Ha det fortsatt toppen!

tinajo sa...

Precis så upplever jag min blogg också; som en samlingplats av saker & ting jag blir glad av. :-)

Bella sa...

Vilken underbar idé och så kul att hon fortsatt skriva, vilken skatt att titta tillbaka i och läsa och inspireras av sig själv :) Bloggen är ju ett perfekt ställe att samla minnen i!

Det är så viktigt att vara tacksam över det man har och värdesätta det, lätt att glömma bort det fina i vardagsstressen...

Dina bilder är så fantastiskt vackra vilka miljöer du har runt dig!!

Hoppas veckan börjat bra!

Kramar Bella

Bara Sara sa...

Ditt sätt att beskriva livet är så fint. Enkelt, vackert och med en förmåga att se det vackra i det lilla. Gillar! Kram Sara

Två Trappor sa...

Så klokt och fint - den boken verkar underbar! Jag minns att jag skrev en lång lista över allt som gjorde mig lycklig när jag var i tidiga tonåren, men vet inte vart den är nu tyvärr..
Tanken att 'fånga' och bevara de små lyckliga ögonblicken är så härlig, och det är du en mästarinna på, finaste Lotta! <3
Det är ju så lätt att man glömmer de små glädjeämnena och allt vackert omkring en, när man tampas med vardagen. Då är det ovärderligt att ha sparat på de fina guldkornen som man kan se tillbaka på och få glädje och styrka ifrån. Dina guldkorn gör mig alltid lycklig!
Hoppas fina dottern snart är pigg och kry igen, och ha en riktigt fin vecka, kära du <3
KRAM
Madeleine

Anne-Marie sa...

Spännande att se ditt hav och dina stränder på vintern. Underbart att kunna promenera utmed vattnet.
En fantastiskt bra idé att skriva ner alla de saker som man är tacksam för. Ibland glömmer man bort sådant som finns där och som är bra.
Hoppas att din dotter snart blir frisk.
Kramar!!

Villa Ell sa...

Det är dom små saker som är viktigast... Vilken idé! Och det där fina huset du visar, I like! Wow så fint!
Hoppas dottern mår bättre

Ha en fin dag
Kram Sandra

Martina sa...

Wow, vilken häftig, och underbart fin, grej att ha skrivit ner allt positivt under en sa lang tid.
Visst är det sa att det finns tusen saker runt omkring oss som gör oss glada, eller som skulle kunna göra oss glada om vi tänkte pa dem och uppskattade dom lite mer.
Din blogg gör mig definitivt glad, med alla dina underbara bilder och Lotta-feelingen.
Hoppas din älskling snart är kry igen.
Stora kramar

Anonym sa...

Jag är extra glad över att du finns i bloggvärlden och alla underbara bilder du bjuder på!
Fantastisk idé, vilken superbok!
Kram Pia

Unknown sa...

Underbara ord! Och Gud vad jag älskar det där huset. Sånt vill jag bo i <3
Kram Lina

AK. Keramik Form-Design sa...

Vilken härlig bok.
Tänker man efter så är det mycket man är tacksam och lycklig över.
Mina foton är nog som en lyckobok.
Även att få se alla din vackra bilder och härliga inlägg lyfter.
Kram
Annelie

Snäckskalsdalen. sa...

Jag håller så med dig - bloggen fungerar som en glädjespridare och full med vackra bilder. I alla fall bland de bloggar jag följer. Sen finns ju debatterande bloggar också, men det räcker att läsa några dagstidningar för att få den kvoten fylld.

Jag trycker upp min blogg hos Blog2Print, halvårsvis, och det är så himla kul att titta tillbaka och precis som du säger, man får en glädjekick och minns allt som hänt. Det är kanske lite egoistiskt för det är ju bara den egna bloggen som är med, men å andra sidan minns man så bra med hjälp av bilderna!

Du har med vackra bilder som alltid!

Kramar

Carita sa...

Vackra bilder och mycket tänkvärda ord. Jag har skrivit dagbok sedan 1976 nästan alla dagar, för hand. Men det där var verkligen briljant, att skriva upp allt vi har att vara lyckliga för.

My everyday life sa...

Vilken härlig bok det verkar vara. Njuter av dina vackra bilder och nu ska jag läsa ikapp här inne. Allt för länge sedan jag var i bloggvärlden. Ha en fin kväll...hmm...kanske är morgon där?! Kram Nina

Anonym sa...

Vilka fantastiska bilder

Tove Olberg sa...

Detta besöket jag nu gjort här är ju i toppklass! Verkligen en upplevelse med alla sinnen på de sidor jag varit! På gjennsyn! :)

Ninelin sa...

Happy Valentine´s Day!

Kram N

Juliannie sa...

Jag håller med till fullo! Och just det där med att våra bloggar är som en fin kavalkad av vackra saker och trevligheter, jag går ofta tillbaka och tittar och läser vad jag själv skrivit. Och så ska vi ju bara inte tala om alla andras fina bloggar som man blir så glad och inspirerad av, där DIN är i en klass för sig :-)