söndag 23 november 2014

AUTUMN IN NEW YORK








En kall med solig lördag i november lämnar jag bubblan i Connecticut och åker till mitt älskade Manhattan. Staden som jag har en speciell relation till, staden som jag känner så väl, staden som alltid förändras och som man aldrig riktigt får grepp om, helt och hållet.

Staden som ger energi, överraskar och som alltid bjuder på nya upplevelser.














Just nu doftar det rostade mandlar vart man än går. Frälsningsarméns insamling pågår och man hör de klassiska klockorna överallt. Rockefeller Center förbereder sin julgran. Macy's är full gång med att ordna allt inför paraden på Thanksgiving. I svenska kyrkan på 48th Street pågår den traditionella julmarknaden och vi äter lussebullar fyllda med mandelmassa, dricker glögg och jag äter tre lakritspipor på raken.
















Att äta en sen lunch i the Village är så toppenhärligt. Tycker om stämningen, tycker om att risotton är alldeles krämig och att cappuccinon rundar av så bra. Tycker om att sitta bredvid ett par från Paris. Tycker om att åka taxi och titta ut och se stadens myller utanför. Det gör ingenting att det tar lite tid för det är skönt att bara sitta.
















I Central Park spelar en man skön jazz på sin saxofon och det är så perfekt att han gör just det här. Jag får såklart lust att åka skridskor på Wollman Rink.















En bit av Manhattan, en lördag. Alldeles lagom. När tåget lämnar Grand Central har jag en näve Polly i handen och en cupcake från Magnolia Bakery i den andra medans solen går ner xoxo








30 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Skön dag på stan! Manhattan sent i november är inte dumt alls.

Lena - gott för själen sa...

Vad bra att du tog en utflykt dit så man fick följa med igen. Som jag längtar tillbaka. Känner pulsen genom dina fantastiska bilder! Och du beskriver det så bra.

Hoppas du får en fin start på veckan!

Kram Lena

PS tack för ditt mailsvar. Jag ska svara dig ikväll.

Äventyret framtiden sa...

Ett glittrigt Manhattan i solsken. Härliga bilder som vanligt och du har verkligen förmågan att kunna njuta av livet där du är!
En stor konst i sig.

Ha en skön vecka!
Varm kram!

Carina sa...

Åh, nu längtar man till ett nytt besök i ditt N Y C. Skulle älska att gå runt där och se alla julförberedelser och att få åka skridskor i Central Park - mysigt!! Det får nog bli en ny resa dit inom en inte allt för avlägsen framtid :).

Ha en fin vecka bästa du! Nu ska jag titta en runda till på dina bilder.
Kram Carina

Anonym sa...

Wooooooooo...Alldeles fantastiskt vackert & underbart <3
/Kram du fina!

Nettan sa...

Så mysigt att få en dag inne i stan på det sättet. Kan tänka mig att svenska kyrkan i NY är mysigt, den körledare som numera leder den kör jag är med i har tidigare arbetat där i NY. Hon brukar berätta om deras julmarknad och att den ska vara mysig. Tycker mycket om alla dina fina bilder.

Ha nu en underbar vecka fram till thanksgiving.

Kramar
Nettan

Miss Marie sa...

Men åh åh åh!!! Tänk vad härligt att få följa med dig på den här utflykten! Vad vackert du har fångat staden, både på bild och i ord. Lyllos dig som kan ta en utflykt dit när du känner för det!

Sandra sa...

Vilken skön dag. Din kärlek till staden lyser rakt igenom inlägget. Så fint. älskar när det förbereds för jul. ÄLSKAR.
Mysigt med skridskor också. Hoppas din vecka startar på bästa sätt Lotta. Efter det här inlägget har i alla fall min fått sig en rejäl feel good kick.
Tack.
Varm kram

mitt liv som jag sa...

Ah, jag vill bara åka dit och uppleva allt själv som du skriver om. Det låter och ser underbart ut! Allt nu inför jul är ju bara så mysigt och kul. jag längtar efter att få gå på julmarknader, att julbaka, dricka glögg och bara mysa och njuta.
Ha det bra fina Lotta! Kram Jennifer

Maria - Wikers Liv sa...

WOW! Som alltid, Lotta! Tack för att du delar med dig! Har "bara" upplevt NY i oktober två år i rad. Vill åka på våren också och i December, förstås! Blir alltid sugen på att åka dit igen, när jag ser dina fantastiska bilder!
Ha en fortsatt fin ny vecka!
Kram/Maria

Helenas enkla vardag sa...

Åh vad mysiga bilder. Nu har vi bokat så 28/3 kommer vi för en tripp på fem dagar, det ska bli så sjukt kul, så nu får jag väl läsa din blogg från sida 1 till nu och skriva ner allt hi hi.
Kram Helena

Villa Ell sa...

Jag upplevde ju en fantastisk höst i NewYork i Oktober nu vill jag tillbaks och uppleva julen, ja varje årstid egentligen

Kram Sandra

Villa Frejas bokblogg sa...

Så vackert. Verkar som en underbar dag på stan. Men härliga bilder i vanlig ordning. Kram.

Mammaxtre sa...

Önskar så att jag fick uppleva allt detta tillsammans med dig. Om detta får vi prata nästa gång vi ses :-) Kram fina du!

Anne-Marie sa...

NY är en speciell stad. Även om jag bara varit där en gång gjorde den intryck.
De kan verkligen det där med ljusdekorationer i "the big apple". :)
Låter som en riktig "Lotta-utflykt" med mycket god mat och annat trevligt.
Kram!!

Desiree sa...

Vilken underbar lördag med vinterkänsla. TYcker det är så vackert med alla träden som man klätt in med ljusslingor. Ett jättejobb men blir sååå vackert. Hittade du några fina julklappar eller var du bara ute och njöt av staden i sig?
Kramar!

Gretas Gotland sa...

Nu känns det nästan som att jag strosat omkring i New York en höstlördag.:-)

Channal sa...

LÖÖÖÖÖV New York!! Minns när Ida och jag var där i januari 2013. Lite kyligt... det rök upp ur gatorna. Och just den där doften av brända mandlar som kom svepande när vi gick förbi ett stånd. Ljuvligt! Får lite flashback av dina fina bilder. Crystal building är min favoritskyskrapa tillsammans med Flat iron!

KRAMAR!! Anna

Beautifulosophy sa...

Jag säger bara ÅH!! Kram

Anonym sa...

Åh vilka bilder! Jag åker till NYC för första gången i mitt liv, i maj nästa år! Längtar som en tok och när man ser dessa underbara bilder, så längtar jag bara ännu mer!
Vilken lyx att ha det så nära!

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, jag älskar det! Det fanns en tid när jag hade möjlighet att åka till denna smältdegel precis vid Thanksgiving och som jag njöt varenda gång. Nu gör jag det med hjälp av dina bilder och det går så där jättebra!
Kramar
Agneta

Välkommen Hem! sa...

Ghhhaaaa, lovely!!
Fick sjuk längtan tillbaks dit nu ju! Och så är det Black Friday snart, då skulle man baske mig varit där och gjort en massa kap!
Många varma kramar!
XOX
Judita

Bokcaféet i byn sa...

Låter som en alldeles förträfflig lördag Lotta!
Tack för att vi får hänga med!
Idag sken solen hos oss, så underbart! Den har verkligen lyst med sin frånvaro.
Stor kram på dig!
-Anna

AK. Keramik Form-Design sa...

Tusen tack, för din underbara runda i stora staden med dina härliga bilder.
Bilden med bron...den finns med snö i svartvitt på H&M som gardin. Har den i vårt sovrum med julbelysning bakom. Så vi sover i Central Park om nätterna ;-)
Kram

Annika sa...

Fint fint.
NYC är e höststad. Verkligen.
OCH dofterna...just de där höst och vinterdofterna ÄR Underbara!!
Önskar dig en fin och mkt vilsam Thanksgiving i din bubbla.
Kramar!

Anonym sa...

Åh, så härligt! Ser framemot vår nästa date! Kram Viktoria

Home2tiny sa...

Som allltid får jag en extrem längtan till NY när jag ser dina bilder o läser din text. En dröm är att fira nyår i NY, en dag så..... Kramisar Tina

Fröken L sa...

Fantastiska bilder som vanligt! Härligt att bara kunna åka in dit över dagen så där och njuta över julstämmningen i denna underbara stad. Önskar dig en fin Första advent!

Kram Linda

Bella sa...

Tack för att vi läsare fick följa med på utflykten :) Härliga bilder som vanligt och suget efter att flyga över Atlanten är nu ännu större!!

Ha en bra 1:a advents helg!

Kramar Bella

Unknown sa...

Jag blir verkligen sugen på att åka dit och uppleva det du gör.Låter så himla mysigt! tre lakritspipor på raken var inte dåligt hihi. Jag har fått smak på lakrits också på sistone. kram Pernilla