söndag 7 december 2014

BARBADOS









Tillåt mig att drömma mig bort lite.


Mina ögon drogs till det ljusblåa, till det limegröna, känslan och doften av sand, salt och kokos.
Mitt bland granris, julmusik, lussebullar och peppisar. Det passade så bra att få låta tankarna vandra iväg när min kamera är på lagning.











Och såklart älsklingen Alexander, som fyllde år i helgen och som så härligt kliver up ur det karibiska havet på bilden. En kontrast till dunjacka och pälsmössa som han haft på sig de senaste veckorna i Jukkasjärvi.















Barbados är en speciell plats för mig. En ö jag återkommit till många gånger, en ö som fått mitt hjärta bulta extra hårt och vars natur med fantastiska stränder, korallrev, klippor och grottor mot Atlantsidan, gör den spännande.















Det närmaste jag kommer Barbados just nu är ett glas eggnog med lite Barbados Rum. Så firas andra advent, tillsammans med en sprakande brasa, pepparkakor med mandelsmör (min idé och jag tycker om det ;) kransar som doftar lite apelsin, mingel, bubbel med macarons och nyplanterade tasetter. Fint att drömma sig iväg lite så här och dela det med er xoxo













18 kommentarer:

Nettan sa...

Så härliga bilder Lotta, det är skönt att få drömma sig bort ibland och njuta av vackra minnen som är underbara som man delar med dem man älskar!
Ha en fantastisk vecka!
Kram
Nettan

Bokcaféet i byn sa...

God morgon Lotta!
Just vad jag behövde för att vakna till en måndag morgon i december. Barbados skulle jag gärna resa till, var på Martinique för många år sedan och det var verkligen ett fantastiskt resmål.
Önskar dig en fin kommande vecka!
Kram Anna

AK. Keramik Form-Design sa...

Verkligen en underbar resa, verkligen en önskedröm.
Fniss....Här sitter man och önskar efter snö....
Kram
Annelie

Anonym sa...

Från Vermont till Barbados!!!
Båda besöken härliga.
Tack!

Välkommen Hem! sa...

What a coincidence! Nästan så du måste känt på dig att jag går här och våndas med lite resfeber och allt... Men nu försvann den lite och jag känner bara ett glädjerus över att snart sitta så där o solen!
Bahamas, drinkar och smaragdgrönt vatten... Weeiiii!
Kram och om vi inte hörs innan så önskar jag dig en härlig och glad jul min vän!
XOX
Judita

Sandra sa...

Helt rätt Lotta. Jag längtar också lite sol och värme i julljuvligheterna här. Tack för fina bilder och härlig känsla. Barbados - heaven.
Kram

The Place To Be sa...

Mmmm inte helt fel att drömma sig bort! Härliga bilder! Barbados har jag aldrig besökt men det ser fantastiskt ut!

Kram Malin

Mittgodastefinaste sa...

Ljuvliga bilder! Perfekta för mig att drömma mig bort till för snart snart är jag på en sån strand!

Kram Jenny

Desiree sa...

OMG! Du får så gärna drömma dig bort när du delar med dig av så här underbara bilder. Jag hänger gärna på en sväng till Barbados. Ser ut som ett sådant där dröm paradis, precis så som man tänker sig ett tropiskt drömställe. Aha suckar av välbehag över dessa bilder. Så glad ändå att vi bokat en resa till Florida i januari. Ska bli himmelskt skönt att få lite sol.
Stor kram till dig Lotta.

Mammaxtre sa...

Underbara bilder. Fantastiska! Kram

Channal sa...

Åh vilka godisfärger! Perfekt i detta mörker! Har aldrig varit i Västindien... nu vill jag dit DIREKT! NU på Bumsen!!

Scrollar upp o ner ett litet tag...

KRAM Anna

Lena - gott för själen sa...

Åh tack, vad härligt! Kul att få se bilder från din resa igen! Underbart. Kul att sonen är i Jukkasjärvi igen. På ishotellet antar jag.

Pratade med dottern igår. De har tydligt över 20 grader och mycket sol. Jag som räknat med 10 så jag inte skulle bli besviken. Känns underbart att tvingas packa ner shorts och klänningar också!!!

Kram Lena

mitt liv som jag sa...

Ja det är väl perfekt att man har den möjligheten, att få drömma sig bort ibland. Jag tror att det är viktigt att vi tillåter oss att göra det ibland. Det gör jag ofta när jag tittar i inredningstidningar, drömmer mig bort till mitt drömboende :).
Dina bilder ser så fantastiska ut!
Ha en riktigt bra fortsättning på veckan! Kram Jennifer

Annika sa...

Men vad trist med kameran, Lotta.
Inte bara objektivet alltså? Utan hela? Eländigt.
Har haft tur med min, den funkar bra. Ja, förutom då jag föll i fjol och skadade objektivet. Mitt eget feta fel...

Tur att det finns bildarkiv då man vill drömma tillbaka.
Fina bilder. Minns många av dem.
Längtar inte till Karibien nu, vill ha snö och kallt. HAHA.
Men sen, efter jul, då skulle jag gäääääärna ta en härlig resa till just Barbados. Där var P och jag på bröllopsresa, btw. NAJS!!

Kramar och må du snart få hem din kamera.

Du får köra med iphone under tiden :-)

Home2tiny sa...

Men vilken härlig smällkaramell av färger, precis vad jag behöver då det regnar småspik, blåser halv storm o är så grått, så grått. Önskar jag kunde kliva rakt in i dina bilder o få njuta av sol o värme.... Kramisar Tina

Tankevågor sa...

Åh vilka sköna bilder Lotta! De värmer mig ända ner i tårna när jag springer omkring i ett kallt och grått Stockholm här!

Tänk att du har din son där uppe i Norr du också....vi har vår son och våra älskade barnbarn i Kiruna och de bor tio minuters promenad från fjället och skiidliften. Snö har de haft sen oktober.

Kramar i massor från mig.

CreandoPhoto sa...

Som en resebroschyr! Så vansinnigt sugen jag blir på värme och sol och härligt hav! Men egentligen tycker jag ju om vinter och jul...även om jag är rätt missnöjd med Göteborgsvädret just nu -regn, regn och regn... Suck!

Unknown sa...

Vilken kontrast att komma in här:) och vilket ställe!Skulle gärna vara där nu istället för här i kylan. Kram Pernilla