måndag 2 november 2015

STOCKHOLM IN THE FALL






Hej mes amis! Vilken tur att min mamma håller ordning på mig, nu har det gått alldeles för lång tid igen. Jag förlorar mig i den vackra hösten. Det kanske är bra att det blir mindre tid framför datorn?

Hösten är så fin och jag älskar den i Stockholm alldeles jättemycket. Blir lycklig av sol, löv, baka paj, tända ljus, höstmiddagar med vänner, bio, ljuvliga varma eftermiddagar när solen killar i nacken.


Har så mycket att visa och berätta!













Jag kan nästan inte tänka mig något bättre än att äta lunch på Zetas en solig lördag i oktober. Fårskinn, ljus, pumpor, japansk lönn som sprakar i rött, nybakade bullar.

Prata, hinna till Ikea, laga världens godaste köttfärssås med färsk svamp och grejer på kvällen.












Stockholm kryllar av älsklingställen. Nu är det lugnare än på sommaren och man får ha nästan allt för sig själv.














Naturen har exploderat i vackra färger. Tycker om att det är så lätt att alltid vara nära vatten och skog. Tycker om att gå till bagaren på morgonen och handla färskt bröd och grönsaker på torget. Såg ni någon som gick med en stor pumpa under ena armen och en påse frallor i den andra en tidig morgon, var det nog jag ;)


På Rosendal skulle jag kunna parkera mig. Som tur var gick vi dit flera gånger, och det blev också bloggträff där med Anne-Marie. Så trevligt att ses.












Djurgården är en speciell plats för mig. Här var vi ofta när barnen var små. Är så glad att alla tycker om att vara här.











Vi sitter ute, handlar kardemummakaka, bullar, marmelad, bröd och plockar blommor till fina vänner. Gruset låter så bra under skorna. Och jag kommer på mig själv att jag saknat det ljudet.











Vädret har varit det bästa tänkbara. Klar luft, inte kallt, precis lagom. Så vackert att vakna till dimma som ligger som ett varmt täcke över vattnet tills morgonen kommit igång ordentligt.














Allt har varit så fint helt enkelt. Spadag en måndag med Rebecca, pappas underbara mat, Vaxholm,lunch hos Maria i hennes ateljé efter ett besök på Sven-Harrys konstmuseum. En pärla, missa inte om ni är i stan!













Tycker afternoon tea är så trevligt den här årstiden. Så läckert att beställa bord och sjunka ner i sköna soffan en eftermiddag på Svenskt Tenn och titta ut över Nybroviken som badar i sol. Lycka.


Lycka är också att fira min födelsedag tillsammans med familjen, ligga kvar i sängen och se på morgonteve, gå på Fotografiska och se Martin Schoellers Up Close, beställa en massa pizzor och äta tillsammans en söndagskväll, gå på bio och köpa jättemycket smågodis, komma över spontant till varandra, njuta av italienskt i flera timmar med Helena, bli ompysslad av familjen H och koppla av.











Det är så skönt och enkelt att kunna gå överallt. Kunde inte låta bli att börja dagen med att promenera till vår lilla Fabrique var och varannan morgon.












Prickade såklart in Melanders och så glad att familjens senaste tillskott var med. Världens goaste Loui.











Och ni känner ju mig. Det blev korv och bröd lite då och då. Såg ni någon på Arlanda med en korv i högsta hugg innan security för några måndagar sedan, så var det garanterat jag.
Raraste ni, jag längtar efter att kika in hos er. Tack för att du tittar in.



Ses snart, promise xo







22 kommentarer:

Lena - gott för själen sa...

Vilken underbar reseskildring över vår huvudstad. Dina fantastiska bilder förmedlar så mycket. Bilden över vatten, dimma och slott är tappa-andan-vacker och jag skrollar som vanligt upp och ner och ner och upp och njuter! Så synd att vi inte lyckades få till en träff!

Kram Lena

Hemma på Sjuan sa...

Åh har du varit hemma här i Sverige. Så mysiga besök du gjort och fantastiskt fina bilder du visar. Kram

Maria - Wikers Liv sa...

Wow!!!! Så otroligt underbart! Och vårt vackra Stockholm... du har verkligen fångat känslan!

Stor kram och tack för all inspiration!!!!
Kram/Maria

Anette/Fourmum sa...

Åh vilka underbara bilder!! Kram

Channal sa...

Breathtaking!! Det är tack vare dig och Annika i Reston som har gjort mig till en höstälskare! Hur kunde jag missa allt detta vackra innan? Förr var hösten bara som en sur yllefilt på axlarna! Kan inte förstå det nu!! TACK! 1000-tack! Tycker om hösten jättemycket!

Kul att ha varit hemma också! KRAMAR xoxo Anna

Nilla Q sa...

Vilka fantastiska bilder!!! Ser helt underbart ut, vill genast åka till Stockholm igen! :)

Kram Pernilla

Juliannie sa...

Stockholm ser HELT underbar ut genom din kameralins! "Min" fina stad.... där jag är född och uppvuxen, så roligt att se allt vackert så här. Det var faktiskt ett av dina inlägg från Stockholm för några år sen som fick mig att falla pladask för din blogg och sen dess har jag följt dig. Glad för den upptäckten!

Kram Eva

Anonym sa...

Ja, vi saknar dig när du är borta1 :) Underbara bilder, som vanligt. Vilket Stockhomsvistelse du hade! Jag längtar tillbaka till Stockholm. Hoppas jag hamnar dig snart, snart, snart igen... Nästa gång du är i stan kanske vi kan ha bloggträff? Även om jag är ex-bloggare... :)

KRAM!

//Jenny Lina Carlsdotter

Carina sa...

Vilka härliga höstbilder! Måste titta om och om igen och blir grymt sugen på ett Stockholmsbesök tillsammans med kameran. Vilken härligt tripp ni haft!

Hoppas du har det lika bra hemma i staterna igen.
Stor kram Carina

Nettan sa...

Så många fina bilder för själen, vilken lycka med Stockholm på hösten. Det är en fantastisk stad och den ligger mig varmt om hjärtat. Alltid.

Hoppas att du har det bra hemma i ditt hörn av världen!

Kramar

Nettan

Annika sa...

Fasiken LOTTA!!! FASIKEN!!
NU får du mig att längta hem! Dina bilder är som ett slag i solar plexus. DU får till Stockholmstämningen på hösten på pricken! GUD så fina bilder!
OCH ack och O så ljuvligt att vara där på hösten. Jag var ju där i sept, som du vet. Inser att jag kanske kommer att lägga mer krut på off-season i framtiden. Älskar lugnet då.
Lotta, din blid på din dotter då hon dricker ur muggen är fantastisk!! WOW!
SUCK, och den där sagobilden (som du hade på insta nyligen) med Söder i morgondimma är ju bara magi!
FLER bilder, tack!! This is soon lovely!
Och nu har du den sköna, sköna hösten HÄR också.
Kramar i massor!!!!

Anonym sa...

Helt underbaaara bilder....
Stockholm ÄR en vacker stad.
Tack för att du delar med dig....Love it :-)
Själv har jag kommit av mitt bloggande...saknar det lite faktiskt.
Stor kram
Annelie Kallerup

Mittgodastefinaste sa...

Åh så underbart att få se Stockholm genom dina vackra bilder!

Kram jenny

Saltistjejen sa...

FANTASTISKT Lotta! Som alltid!! och nu har jag tid att kommentera också. Det har jag ofta bloggar på mobilen liksom i flykten och då blir det inga kommentarer. Älskar dina bilder! Jag njuter av att få Stockholm genom dina ögon. Och känner ett styng av avundsjuka också. :-) Önskar mig mer tid. Bättre ekonomi. Kortare avstånd. Men är samtidigt så glad ändå. Över livet. Även om det mest blir långt från Stockholm...
KRAAAM!

Äventyret framtiden sa...

Ja, herreguuud, vad kan man säga efter det här inlägget fullt med ljuvligheter? Dofter som känns, värmen, kylan, hösten, löven, prasslet, skönheten.....osvosvosvosv
Tack Lotta! TACK!

Kramar!

Sandra sa...

Det finns ingen som du Lotta, som genom bild och text får mig att älska Stockholm ännu lite till. Stor tacksamhet känner jag inför det. Jag har liksom inte riktigt mött den här hösten utomhus som jag brukar, med nytt jobb som håller mig i ett spännande men inomhusvarande grepp jag inte är van vid. Så himla fint då att jag kan hämta hem lite genom dig. Återigen tack ❤️
Varm novemberkram

The Place To Be sa...

Verkligen fina bilder! Många av mina favvoställen är med :-) och coolt att se dem genom din lins!

Kram Malin

Anonym sa...

Hej! Var är bilden med gatan med hus och flaggor tagen? Jättefina foton!

Anne-Marie sa...

Har saknat din blogg men med en begränsad mobil uppkoppling (begränsad betr. tid/pengar) och ingen mus har det varit litet svårt att kunna skriva och följa mina favoritbloggar. Nu hoppas jag att det skall bli lättare igen eftersom jag kan låna min väns snabbare internet och hennes mus. :)
Härligt att du fick komma till Rosendal flera gånger. Det är ju så fint där.
Verkligen roligt att vi äntligen kunde ses. :)
Kramar!!

mammaxtre sa...

Underbara bilder, helt fantastiska!

- Och ja, det är sunt att prioritera bort datorn. Gott för själen att njuta av hösten, visst är jag klok ::))

Kram

tinajo sa...

Så härliga bilder - är du kvar ännu eller har du hunnit åka hem?

Ninelin sa...

Vackraste bilderna du bjuder på, som vanligt.

Kram N