lördag 16 september 2017

THE LOVELY WEST

Så äntligen var det dax, vår efterlängtade roadtrip. Vi tre tjejer, mina älsklingar. Öken, kaktusar, sand, berg, hav, bbq, skratt, bus. Rebecca, Gabriella och jag.Fullproppad med intryck efter 2000 miles. Californien, Nevada och Arizona. Följ med om du vill, börjar med de första dagarna!Först ut: Los Angeles. Och tre väskor, tre förväntansfulla, en bil och ett gemytligt hotell i Hollywood.
Och eftermiddagssol, Tom Cruise och hamburgare.


Såklart kunde vi inte låta bli att börja med Universal Studios. SÅ kul. Älskade The Studio Tour, Jurrasic Park och Harry Potter. Galet med folk men vi pausade mellan varven, åt god lunch och drack litervis med vatten.


Så pirrkänslan att vakna och veta att idag åker vi till Las Vegas.
Öken, kaktusar, övergivet, sköna vägar, musik, poddar.


Underbart att vara här igen.

Vi gick all in i Vegas: topphotell och lyxmiddag. Är det tjejresa så är det.

Den här stan alltså. Galen, glittrig, rolig, oberäknelig.


Men allt handlade egentligen om Grand Canyon, det eroderade ökenlandskapet i nordvästra Arizona. Grand Canyons nationalpark är sedan 1979 med i Unescos lista över världsarv. Coloradofloden har grävt sig ned i berggrunden under lång tid och bildat en av världens största kanjon. Grand Canyon kallas världens största och äldsta historiebok, eftersom den innehåller så många olika gamla bergarter. Det övre lagret består av den yngsta bergarten, som är en kalksten och som är 250 miljoner år gammal har jag lärt mig av Wikipedia. Ändå sedan vår resa 2014 har vi drömt om att komma dit.

Nu skulle det bli av!
Ni vet ju att jag gillar omvägar när jag är på väg.

Speciellt när omvägen är Route 66.


Vet inte vad vi hade föreställt oss men när vi kom fram sent på eftermiddagen till kanske den mest magiska plats jag någonsin varit på, så tog det vi såg andan ur oss.Skulle kunna visa hur många bilder som helst, men de här är några av favoriterna. Men sanningen är den att kameran inte gör Grand Canyon rättvisa. Det går inte att få in allt.
Mina döttrar och jag, här vid detta mäktiga.


Vi blev överväldigade av dess storslagenhet, hur tyst det var, hur vackert allt böljade sig framför oss, hur små vi kände oss, hur kraftfull naturen är i dess orörda skönhet.Ni vet hur man ibland bara känner sig så fylld av känslor och tacksamhet. Det här var en sådan stund.

Lycka.


Tänk att vi är här!

När solen sänkte sig och kvällade rullade in, var det så skönt att sitta vid en öppen eld och höra en av parkens rangers berätta om livet i Grand Canyon. Elden sprakade, stjärnhimlen omfamnade oss och för en liten stund stannde tiden xo9 kommentarer:

Christina sa...

Vilka fantastiska bilder Lotta! Tack för att du tar oss med på er tjej resa, underbart! Vi gjorde en liknande resa för exakt ett år sedan. Grand Canyon, Sedona, Las Vegas. Vilken resa! Framför allt Sedona hade jag velat spendera mer tid i. Det blir definitivt ett återbesök!
Kul att du sparkar liv i bloggen ibland, vi finns här ute i cybervärlden när du har tid och lust.
Önskar dig en härlig söndag och skickar en mängd kramar!
Christina

Lena - gott för själen sa...

Men åååååhhh, underbart! Längtar så galet mycket tillbaka! Alltså, Grand Canyon. Det går ju verkligen inte att beskriva hur mäktigt det är. Vi hade tyvärr lite för lite tid, så jag skulle gärna åka tillbaka. Och Universal har jag varit på två gånger och åker gärna tillbaka igen. Så kul! Haha, ja Vegas ja. Denna galna stad.

Så mysigt att ses över en drink i förra veckan! Hem resan gick bra för oss.

Kram Lena

Bokcaféet i byn sa...

Hej Lotta!
Vilken härlig resa ni tjejer varit på! Grand Canyon ser ut som en dröm!
Tack för att du delar med dig!
Jag kan tänka mig att färgerna börjar skifta vackert på östkusten nu!
Jag och en kollega gick en promenad på lunchen igår, när vi svängde in i en allé var den alldeles gul. Så vackert!
Må så gott!
Kram Anna
Ps. Saknar foto på dig bland dina fina flickor från resan!

Mittgodastefinaste sa...

Jag skulle vilja ha en stor glassig coffee table-bok med dina roadtrips i!

Kram Jenny

Anne-Marie sa...

Har aldrig besökt Grand Canyon men har ju sett bilder av denna storslagna natur.
Dina bilder visar samma magnifika landskap.
Härliga bilder med dig och dina tjejer. :)
De där rucklen och små orterna ser ju ut som om de var tagna ur en film.
Los Angeles är en häftig stad men litet för stor för mig. Tycker bättre om landet nu. :)
Kramar!


Channal sa...

Åh du har gjort det igen! Lovely! Best roadtrip... minnen för livet!
Så värdefullt att göra saker tillsammans med sina barn fast de är vuxna.
Underbara bildrer... speciellt bilden på dina döttrar när de tittar ut över vidderna.

KRAMAR Anna

Pettas sa...

Lotta, min Lotta!
Du kan det!
Jag förväntade mig nästan att få se en indian och någon cowboy komma ridandes.
Så vackra vyer, så många spännande bilder du har förevigat tillsammans med dina flickor.

Kram
Karin

Mammaxtre sa...

Vilka bilder! Vilken resa! Jag vill också:-)

Stor kram

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom drogunduspellcaster@gmail.com