fredag 1 april 2011

Kylskåpsnostalgi


Foto: Skepchick

Det började med en kopp te. Jag blev sugen på något litet till och kom ihåg att vi hade några The Laughing Cow hemma. Det låter kanske inte så gott, men med några salta kex till kan det vara alldeles lagom. Framför allt får jag lite flygplansmatkänsla. Det var alltid extra smarrigt tyckte jag när det låg en trekantiga mjukost på brickan. Har inte den där kossan sett likadan ut hur länge som helst förresten?

Foto: Begonias Blogg


Det var inledningen till att jag kom att tänka på olika förpackningar och produkter som jag inte sett på länge eller som fortfarande är sig lika. Killen här ovan, Kalle. Vi har ju vuxit upp med den här grabben.

Men först ville jag nämna en gammal goding som jag tyckte var himla kul. Raketosten. Vad hände med den? Den gick upp i rök iallafall.

Foto: Photobucket

När sommarlovet börjat och min kusin från Österrike skulle komma, åkte pappa och jag alltid först till Obs! Stormarknad som det hette på den tiden. Det skulle storhandlas. Saft på dunk. Kex. Och Big Pack. Det var något magiskt över att handla sommarmat när sommarlovet precis börjat.

Foto: Min bästa blogg ever

Ett välfyllt kylskåp hindrade inte att vi också kunde trycka i oss minst 2-3 glassar från kiosken. Visst var det spännande med de nya glassarna varje sommar? Här är 1974-års GB-glassar. Vilken var din favorit? Jag åt 88-an ganska länge men blev också förtjust i GB Sandwich. Den skulle smälta lite först så vaniljglassen var mjuk, då var den bäst.Foto: GB


Och kexen. Ballerinakexen har väl sett likadana ut sedan the get-go? Mariekexen håller ställningen som hyllornas grand old lady vid det här laget. Lite torr, men med en aura av nostalgia.


Foto: Göteborgskex

Så till min älskade varmkorv. Jag erkänner. Jag tycker om en korv med bröd, gärna på macken när jag har tankat. Det hör till för mig. Kära gamla varmkorv.

Foto: Under Min Mossa

När jag ändå är inne på korvspåret kan jag lika gärna slänga in Bullens pilsnerkorv. Ja jag vet, det blir inte värre än så här.

Foto: NextGross


Här i New York är den här muggen en klassiker. Jag har en i porslin från MoMA.
The one and only Greek style disposable cup was originally designed in a Greek cafe in 1963 and has since been sold to delis and cafes in New York City at a tune of 180,000,000 per year.

Har du några favoriter som du minns och saknar?

14 kommentarer:

Taina sa...

Vilket härligt inlägg! En riktig nostalgitripp.

Ha en fin lördag!

Kram

Annika sa...

Mysigt nostalgiinlägg. GILLAR!!
ÅÅÅ!!!
The laughing cow brukar jag köpa också. OCH GB-glasslistorna från förr kan jag förlora mig i, 88:an tror jag nog än idag är min favvis.
O vad jag gillar nostalgi!!!
KRAM!!!!

Douglas Ljungkvist sa...

igloo, piggelin, 88-an, GB sandwich:)

Kalas Lotta sa...

Åh zoom glassen var min favorit, den kom med en chokladöverdragen topp ett tag...väldigt god!

Raketost..haha så god och så saknad.

Andra favoriter jag saknar? Hm...Sorbits tuggummi försås, jag är en tuggummi junky!

Ha en skön dag och njut av den härliga solen!

Saltistjejen sa...

Underbar nostalgi!!!
Jag var ju bara 1 år just 1974 men de flesta av glassarna då är sådana jag minns från något senare år :-) Jag gillade top hat om jag skulle äta strut, och 88:an var en favorit hur länge som helst. Sedan var jag förtjust i päronsplit också och samlade på de där små bilderna man fick med glassen. haden en hel cigarrlåda full!!! ;-)
Kram!!!!

Charlie sa ... sa...

Taina! Tack, som du märker kom jag igång ordentligt :)
Idag skiner solen på oss, skönt. Ha en fin lördag ni med!

Kram

Charlie sa ... sa...

Annika, sweet memory lane eller hur? Dem där glasslistorna är underbara. Det är våra somrar. Gillar nostalgi också, mycket!

Kramar!

Charlie sa ... sa...

Douglas, du och jag har samma glasssmak :)

Charlie sa ... sa...

Lotta! Exakt vad hände med sorbits? Jag är också en tuggummijunky :)
Raketosten var kul med det där snöret och GB glass är sommarlov. Saknar!

Ljuvligt väder och solen lyser över CT, sen frukost ute nu :)

Ha en härlig dag ni med!

Charlie sa ... sa...

Å Saltis! Jag samlade också :) jag blev lite överväldigad hur mycket känslor som kom över mig när jag såg alla glassar på GB:s hemsida. Som jag skrev till Lotta, det är så förknippat med sol, bad, lek, kompisar, ledigt från skolan.

Det måste vara lovely inne i NYC idag!

Kramar!!

Desiree sa...

Åh vad kul att kolla igenom detta inlägg. Vad billiga glassarna var 1974. Min favvis var nog 88:an (en goding och klassiker som funnits med länge länge). Laughing Cow osten är god. Inte dum alls ibland med lite kex. Marie Kexen, Ballerinorna och GB big pack ser fortfarande likadana ut som de alltid har gjort.
Kram!

Charlie sa ... sa...

Desirée, visst är 88-an god! Jag känner hur sugen jag blir. Vilken klassiker den är och tycks vara mångas favorit. Jag tycker om att vissa förpackningar är sig lika. När jag var liten åt jag Käck och jag tror den fortfarande ser likadan ut som för 35 år sedan. Andra produkter har "moderniserats" som tex Festis. Den drack jag iallafall på kalas i tetrapack och på 90-talet hamnade den i en helt annan kategori. Ja, det är kul att reflektera över det vi handlar! GB har en fin hemsida med nostalgiglassar.

Ha en fin söndag och jag hoppas C kommit fram och haft en bra resa. Kram!

Freedomtravel sa...

Verkligen nostalgiska bilder! För min del särskilt glassarna! Den där TopHat har man ju ätit många gånger... ;)

Charlie sa ... sa...

Freedomtravel, jag kände likadant. Glassarna var en riktig känslodykning. Sommar! TopHat är mycket god :)