måndag 16 maj 2011

It's a whole world out thereJust hemkommen från Kathmandu och Kapilavastu och fylld med tusen intryck. Vet inte ens vart och hur jag ska börja. Men kanske så här: vilken fantastisk resa, vilka fantastiska människor vi mött. Eller: så kär i livet och vår mångfacetterade värld.

Kathmandu och Kapilavstu är intensivt, färgstarkt, fattigt, smutsigt, rörigt, vackert, oförutsägbart, kärleksfullt.

Oväntat: att vi besökte Lumbini (Buddhas födelseplats), Bhaktapur och Swayambhu. Och alla underbara kryddor i maten, mycket kardemumma och pistage, alla samtal och hett te som serverades när vi köpte vackra sjalar & tyger, tid för att prioritera relationer, mat, samtal och gemenskap. Stolta blickar, varma händer som var öppna för nya kontakter.

Jag har tagit över 700 bilder och ska självklart inte pracka på er alla, men vissa vill jag dela med mig. Tar några då och då.

Vilket privilegium att få resa med Robin, Duke, Jordan och Karisten - ett superteam.
20 kommentarer:

Kalaslotta sa...

Åh vilka underbara bilder...alla färger gör mig så glad! Perfekt en gråmulen dag som denna..

Ska bli kul att se och höra mer!

Kramen

Saltistjejen sa...

FANTASTISKA BILDER!!!! Jag beundrar dig verkligen! Du har en enorm talang att fånga ögonblicken!!! otroligt vackra och med en KÄNSLA!!! Inte enbart tekniskt bra.
Ser verkligen fram emot att få se fler.
Och höra mer om resan. Den låter helt underbar!!!
KRAM och Välkommen tillbaka!

Min plats i solen sa...

WOW!!! Vilka fantastiska bilder! :) Du är en otroligt duktig fotograf Lotta och du är mästerlig på att förmedla så mycket känsla genom dina bilder. Värme, kärlek, glädje och livets storhet men också skörhet. Alla känslor på en och samma gång i en sprudlande palett. Jag kan nästan känna dofterna genom dina bilder. Imponerande! :) Jag njuter och blir varm inombords. :)

Välkommen hem igen, det är härligt att ha dig tillbaka och jag ser fram emot att både höra mer om din resa och se fler bilder. :)

Sköt om dig fina du!

Kram Lotta

ulla sa...

Som alla redan kommenterat sa ar dina bilder fantastiska, intressanta, innehallsrika, fargstarka, kansliga och mycket mycket mer. Du skulle nog byta jobb och ge dig ut pa resereportage utan fotograf for det ar du sa duktig pa sjalv. Kommer att folja din blogg varje dag nu och se fler bilder, lasa mer om din fantastiska resa. Ser fram emot det. Ha det bra och kramar Ulla

Charlie sa ... sa...

Lotta, känns overkligt att jag var där för några dagar sedan...

Snart ses vi!

Kram

Charlie sa ... sa...

Tack söta Saltis!! Jag är helt överväldigad av alla upplevelser. Det är verkligen härligt att resa, se andra delar av världen också. Så glad över den här möjligheten.

Jag kommer nog inte kunna hålla mig, det blir några fler bilder...;) Nu ska jag ta en kopp kardemumma te till, passar bra i det här regnvädret.

Blev jätteglad för din fina kommentar!

Desiree sa...

Vad kul att du är tillbaka. Tack för alla underbara foton. De där ögonblicksbilderna ur andras vardag är bland de bästa. Många fina bilder på människorna. Jag kan tänka mig att du har fått uppleva massor. Ser fram emot fler bilder och att få höra mer om resan.
KRam!

Charlie sa ... sa...

Lotta!! Det är jag och min iPhone, men så glad om jag lyckas dela med mig av lite känsla, det som jag kände när jag var där och tog bilderna!

Du skriver alltid så fint, jag blir verkligen berörd och glad.

Tack för allt tycka om, det känns härligt!

kram

Charlie sa ... sa...

Ulla, härliga du! Jag fick mig ett gott skratt <3 Jag kan ingenting om fotografering, jag bara knäpper hej vilt ;) Men reportageresor gör jag gärna....

Stor kram!

Charlie sa ... sa...

Desiree, tack! Jag borde kanske visa mer från gatulivet, men just de här bilderna kände jag skulle fram först. Kvinnan på översta bilden bor i ett riktigt fattigt område i Kapilvastu. Djur och människor lever ihop, det är hett, smutsigt och små utrymmen. Hon hade en sådan otrolig integritet och utstrålning. Hennes äldsta dotter var så glad att hon fått möjligheten att gå i den lilla skolan i byn, även om det tar henne minst 45 min enkel väg varje dag. Hon lär sig att läsa, skriva och räkna och förhoppningsvis har hon en chans till ett liv med bättre förutsättningar.

Det kommer mer bilder framöver!

Kram

Camilla sa...

Vilka underbara bilder Lotta! Jag vill definitivt se mer:)
Alla de där färglada flaggorna, är de några slags böneflaggor?
Och de där trapporna var inte dåliga.
Vilken häftig resa du har gjort, för det är ju inte varje dag man hör om folk som åker till Kathmandu.

Kram

Christina sa...

Välkommen hem! Jag har saknat att titta in på din blogg! Stämmer in i hyllningskörerna, vilka fantastiska bilder och människomöten! Ser fram emot mer!

Charlie sa ... sa...

Camilla, bra - för det blir mer :)

Ja, böneflaggorna representerar de fem elementen på jorden:
gul-jord
grön-skog
röd-eld
blå-himmel o vatten
vit- etern

Det var en häftig resa, helt klart. Skulle åka tillbaka på studs! Min mamma var där för ca 40 år sedan. Inte mycket har ändrat sig!

Kram

Charlie sa ... sa...

Tack Christina! Gullig du är! Jag vill inte trötta ut med för mycket bilder, så det blir väl pö om pö. Jag blev förvånad när jag såg att jag tagit över 700 bilder ;)

Nu har jag lite catch up to do, ska kika in hos dig nu!

anna of sweden sa...

Vad roligt att få åka på en sådan resa. Och jag kan bara instämma med övriga. Bilderna är fantastiska. Du har verkligen fångat en känsla.

Charlie sa ... sa...

Tack Anna! Jag kan inte låta bli, det blir flera bilder snart.

Det har regnat hela dagen här, hoppas ni har haft bättre väder. Mera varmt te blir det!

Magdalena and Co in US sa...

Helt fantastiska bilder!!! Vilken resa, förstår du är fylld över bredden med intryck. Dina bilder förmedlar också massor av känsla. MERA BILDER!!!! tack...

Charlie sa ... sa...

Hej Magdalena! Glad jag blir för din kommentar! Tack :) Jag har laddat med några till bilder, kommer snart.

Annika sa...

Vilka underbara bilder, Lotta!! OCH vilken plats på jorden!
Jag förstår att du är full av intryck nu!
WOW!
Ser fram emot att se mer!!!
Såg att du dricker karedemummate från Nepal nu. Låter så otroligt gott!!!
KRAM!!!

Charlie sa ... sa...

Tack söta!! Jag dricker te så det sprutar ut genom öronen ;) tänk, nu sitter jag här på kontoret igen. Hjärnan och hjärtat hänger inte med!

Kramar!