söndag 9 oktober 2011

Sommar i oktober
Hade en toppenmorgon på alla sätt och vis idag. Fab helt enkelt. Frukost på stranden. När vi sitter på katamaranen och blickar ut över det glittriga Long Island Sound, kommer en fjäril flygandes förbi. Den är stor, vacker och tar sig smäckert och säkert fram mellan masterna. Det känns plötsligt som mitt i sommaren och när jag tittar på temperaturen är den nästan uppe i 25 grader redan - vilket helgväderMorgnar är ju min bästa stund, speciellt lördagsmorgnar. Det var skönt att fortsätta ut på piren och hälsa på the fishing boys.En solig och varm dag i oktober känns fortfarande som en superbonus. Det blev helt enkelt för frestande att inte spendera nästan all tid utomhus
Det blev en blandning av små villages som jag tycker så mycket om, vingårdar, apple orchards och strandenHoppas ni har haft möjlighet att koppla av också. Ha en fin måndag!21 kommentarer:

mammaxtre sa...

Hej Lotta, vilka härliga bilder från en fin helg. Mijön du väljer att leva bo och vistas i verksr vara helt underbar. Du synes vara en sann livsnjutare som tar till vara på livet. Det är bra.

En kram till dig från mig

Carin sa...

Vilken bildkavalkad, som alltid!

Wow.... Känns nästan som jag fick en "minisemester" nu... :D Skickar en hälsning från ett gråmulet och småregningt Västergötland... Väldigt lätt att drömma sig bort... Men i går förmiddag så fick vi oss en fantastisk ridtur i höstlandskapet när oktober-Sverige visar sig från sin bästa sida.... Livskvalité!

Ha en bra start på veckan! Kram Carin

Att vara någons fru sa...

Gaaah. Kommer och bor hos dig snart.

Coolaannna sa...

Jag hänger med Emma på direkten!!!!
Ps...dessutom kan ju jag fixa maten..börjar få upp vanan igen med storkoken!!!


Ser ut att ha varit en fin helg precis som vi haft i Swedala.

Jag tycker så mycket om dina olika kontraster på bilderna. Ena dagen är vi i storstaden med fik och puls andra dagen är vi at the farm. Så mysigt..

Jag skulle också vilja våga att jobba utomlands! Svenska skolan here I come!

Kramar till dig Lotta och ha en fin dag på jobbet!

// anna

Desiree sa...

Den amerikanska hösten är så vacker. Föll direkt för bilden på huset med amerikanska flaggan, pumpor trappen och den där stora inbjudande front porchen. Här har hösten slagit till på allvar. Det blir snabbt både kallt och mörkare så jag är innerligt glad att vi far till Toscana nästa vecka för att tanka på lite värme och sol.
Kram och ha en fin start på veckan.

Annika sa...

Vilken helg det har varit!
Den mest glittrande hösthelg man kan tänka sig. Nästan så att det var för varmt, 28 grader i DC. Men nej, jag klagar inte. Totalt underbart.
Bäst att passa på att njuta idag också för sen kommer nog kylan...
Vi var också på en vingård igår...
Dina bilder äger, som alltid!!!
Är du ledig idag?
Kram!

Helena sa...

Hej där!

Du bara myser och myser. När tvättar du och städar då min vän? Hur hinner du med det?

Själv har jag tvättstuga ikväll och så storhandling!

Och håller på och planerar en tjejhelg på landet, med italiensk middag, bastubad och långprommenader vid havet! Önskar du kunde varit med! Men vi får ta igen det i december istället du och jag!

Tack för fina bilder från en din härliga helg! Puss och kram! /Helena

Stina sa...

Underbara bilder.:-) Stina

tinajo sa...

Men vad himla skumt - jag har ju dig i min Reader och dina två senaste inlägg har jag inte sett förrän nu i kväll, men jag ser ju att ditt senaste är från igår?! De har alltså inte synats innan nu menar jag (varför kan jag aldrig förklara något enkelt någon gång?!).

Låter i alla fall underbart med det vädret, skulle gärna bytt ut vårt kalla höstregn mot det... Skittrist! :-(

Ha en fin Måndag! :-)

Äventyret framtiden sa...

Fantastiskt fina själsliga varma bilder!
Tack!

Karinkram!

@my casa sa...

Så många mysiga utflykter du gör, verkar helt
underbart! Du ser ut att riktigt NJUTA av dina
helger - så skönt!

Bilderna är fantastiska/Åsa

Camilla sa...

Jag blir ju helt vimmelkantig av dina bilder:)
Helgen har varit mycket bra här, men vädret har inte varit lika bra som hos dig. Men vad sjutton, jag bor ju närmare tomten:)
Kram

Anette Ryan sa...

Hej! Gillar verkligen den där stilen på hus som du visade i detta inlägg. Gillar trähus men bygger i tegel...ja man får ta det som det är , vad som är bäst för där man bor och lite "seden dit man kommer" så att aäga. Men på önskelistan står att bygga ett trähus en dag :-)
Tjingeling Anette

Taina sa...

Vilken galen helg vädermässigt! Visst har vi kopplat av! Men någon vingård hann vi inte med. Vi har en alldeles i närheten men deras vin smakar rävpiss!

KRAM KRAM

Anne-Marie sa...

Vilken sommar ni har haft. Vi har varit litet mer blygsamma med sådär +18-20 grader. Inte dåligt det med. Tänk så annorlunda det är i dina trakter jämfört med hur det ofta ser ut här i Kalifornien. Ett sådant hus skulle man troligen inte se här. Ha en fin vecka! Kramar!

Sandra sa...

Vilken otroligt härlig plats att finnas till på ! Dina bilder är som alltid superba !

anna of sweden sa...

Jag tänker upprepa mig:

Åh, Lotta. Dina bilder. Så härliga!

Christina sa...

Vilken helg! Helt otroligt! En sån skön blandning! Skönt med indiansommar. Ni verkar ha snott den till östkusten ;-) Här är det grått och regn idag. Hoppas du har en bra start på veckan!! Kram!!

Elin sa...

Aaah så otroligt vackert!!
Vackra dagar i oktober gäller det att ta vara på, och du har ju gjort det på allra bästa sätt ser det ut som!
Nu måste jag titta på bilderna igen!
Kram Elin

Ewa`s Galleri sa...

Lika härliga bilder som vanligt ,verkar vara en underbar plats du lever på
Ha en bra dag

Charlie sa ... sa...

Tack för fina kommentarer! De piggar upp och gör mig alltid glad, jätteglad till och med!

Och ja, jag städer och tvättar också ;) Det är verkligen en bonus att bo närmare tomten, det håller jag med om. Dessutom är det här vädret övergående - bra tycker jag som vill ha lite höstrusk!

Haha Taina, rävpiss ;) Allt är väl ingen höjdare men jag är inte så kinkig. I rätt miljö går det mesta ner, nästan :)

Kramar!