torsdag 10 mars 2011

Pepe & Lloyd




Jag vill introducera två personer som har inflytande över mitt liv här.

Den första är Frank Pepe, pizzabagarn i stan. Jag har inte fått bekräftat att han faktiskt är The Pepe, men han motsvarar min föreställning hur Pepe ska se ut.

Pepe: hi hun, long time no see
Jag: hello hello..yeah I know
Pepe: I think I know what you want today
Jag: really....well?...I'm not sure....
Pepe: you want artichokes,olives, sardines, a LOT of mozzarella, tomatoes and a ton of fresh pepper
Jag: ok...but...the sardines...
Pepe: it's going to be the best pizza you've ever had. I make it my special way. With love. You know that
Jag: sounds great...perfect. Let's do that. Is it on the menu?
Pepe: no, it's just for you

Ni ser ju själva? När jag behöver lite ompyssling och special attention i sådana här sammanhang, då är det Pepe som gäller.






Näste man som förgyller tillvaron är Lloyd. Lloyd är den specielle grönsakshandlaren som arbetat på The Metropolitan tidigare. Han kånkar ut påsarna med äpplen, pumpor och korgarna med sylt, hembakt bröd och nyfångad tonfisk till min bil. Han hör lite dåligt, så han kommer ofta lite nära för att berätta om något mört kött han fått in eller hur goda persikorna är. Jag sa till Lloyd, att hans emails är lovely. Nu kommer dem ganska ofta och får mina sinnen i gungning.


The road stretches out ahead of us
Like where we are going, you and me?
Turn off the news, and things aren't half bad
Just checked the weather, clear as far as I can see.

I'm gonna dig out the grill, and fire it up
Been a long time coming.

Scallops or Shrimp, Swordfish or Tuna,
Haddock, Mahi Mahi, maybe, Sea Bass,
Might even do some beef, fed with grass
or the chicken that's been runnin' free?

Muskat grapes with cheese, yes
ripe avocado on a BLT,
Greens from my brother in Texas
Citrus unsurpassed

Just checked the weather, clear and bright. Warmer tonight.





Nu är det helg i suburbia som gäller, och jag ska äta och ta mig en coctail eller två.

Ha det bra alla fina xx

11 kommentarer:

Gabriella sa...

Åh, så sugen jag blir på pizza..men det är tid för frukost..kan man äta pizza till frukost?

En sak är iallafall klar. Inspirerad av din underbara bild, Lotta, så åker jag idag till blomsterhandeln och köper ett fång med färska blommor. Måste göra allt för att locka fram våren här..

Ha en bra helg!

Kram,

Gabriella

Anna-Maria sa...

Mmmm pizza! :)
Trevlig helg Lotta!
Kram,
Anna-Maria

Mattias Adamsson sa...

Hur smakade sardiner på pizza?! Pizza blir det nu i det Adamssonska hemmet! Dock inga sardiner på.

Lotta sa...

Gabriella: såklart man kan äta pizza till frukost, jag vet en som ska göra det imorgon :)
Jag har också laddat med fina blommor nu, till flera rum! Härlig lyx.
Ha en fin helg ni med! Kram

Lotta sa...

Anna-Maria: tänk att pizza är så gott ibland, himla genialt!
Trevlig helg till dig med. Kramar!

Lotta sa...

Mattias: salt!! Jag såg att du ska äta pizza, och du gör helt rätt i som tar en bit till frukost!

Ikigai Inredning sa...

Härligt min fina vän!
Känns som jag är där när du beskriver!
Önskar dig en skön och avkopplande helg och tack för pratstunden idag!
Puss och kram!

Lotta sa...

Vi har så bra pratstunder! Jag fick vara med dig där på Ulriksdal, lördagsbonus <3

Anonym sa...

Hi it's me, I am also visiting this website daily, this web page is actually good and the users are really sharing nice thoughts.

Feel free to visit my website - Get More Information

Anonym sa...

Јuѕt wish to ѕаy youг аrtіclе iѕ as аstounding.
Τhе clarity οn yοur publish is јuѕt niсe аnd that i
саn think уou are аn eхpеrt on this
subjeсt. Fine togеther with your рermiѕsion аllοw mе
to grab your feed to keep up to ԁаtе
ωith coming nеaг near post.

Thanks οnе million and ρlеase continue the grаtіfуing worκ.


Here is my hоmepagе V2 Cigs Review

Anonym sa...

Greаt article! That is the type of information
that should be shагеd around the ωеb.

Shame on the search engines for nо longer positioning this put up higher!
Come on over and discusѕ with my wеb sitе .
Thank you =)

Feel fгee to surf tο my weblog; V2 cigs review