söndag 10 mars 2013

BRUNCH IN THE CITY








Känner mig emotionell när jag skriver det här. Träffade min kära vän igår. Vi har känt varandra i nästan 40 år. Det svindlar att tänka att så många år har gått.


Jag tittar på henne. Det fina ansiktet, rörelser som jag känner så väl igen. Färgen på ögonen. Leendet. Vi har busat ihop, drömt, pluggat tillsammans, rest till Nice. Vi har delat många av livets milstolpar. Vi har varit gravida nästan samtidigt.



Jag tänker: du är en del av mig och jag vill aldrig att du ska försvinna ur mitt liv fast det ibland går lång tid mellan gångerna vi ses.
















Hur tillbringar man bäst några timmar tillsammans i New York innan den här härliga tjejen ska åka tillbaka till Stockholm? Vi hoppade in i en taxi, åkte till ett Greenwich Village som sprudlade av vår, och åt en lång brunch. Kaffe, omelett, crêpes med ricotta och citron, bubbel.



















Att krama om Mikaela och veta att vi planerar att ses i ett hus med trädgård, utsikt och olivträd i Sicilien, kändes jätteskönt. Jag vill ha en sådan härlig plan att drömma om.















När jag ändå är igång och är så här emotional så måste jag ju säga som jag gör då och då. Love you guys! Ni rara som tar er tid att titta in här, som skriver så härligt och gör mig alltid så glad.


Ha en fin vecka, ses snart  xoxo






58 kommentarer:

Helenas enkla vardag sa...

Oj vad kul att få träffa en kär vän och vad mysiga ställen ni varit på! Förstår att det känns jobbigt att hon ska åka hem! Det ser verkligen ut som våren kommit till er! Ha en fin start på veckan !
Kram Helena

Annika sa...

Vad fin sådan vänskap är. Jag vet vad du menar. Man ses inte på lång tid, men då man ses plocka man bara upp tråden och fortsätter.
JAG älskar det!!
OCH jag är så glad att du fick din dag med Mikaela. Härlig plan ni har också!
Sicilien.
Underbart.
Härliga bilder från NYC, som alltid.
KRAMAR till dig och ha en jättefin vecka!!!

Carina sa...

Vad underbart det är att ha en sådan vän! En vän som det inte spelar någon roll när man sågs senast. Det känns bara som vanligt när man väl ses. En riktig vän! Vilken härlig plan ni har!

Dina bilder är fantastiska Lotta!

Varma kramar till dig! Kram Carina

Äventyret framtiden sa...

Vänskap är kärlek!
Och det är nog bara du som kan få en tegelsten att gnistra som ett smycke.
Har du inte kommit igång ännu med din fotobok? Dina bilder är, de äger, de säger allt

kram Lotta!
Karin

a piece of happiness sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
a piece of happiness sa...

Right back at you!!

decoinspo sa...

AH vad harligt det later, vet precis vad du menar. Och att bo so langt hemifran gor kanslan annu starkare!!!!! Tror att det ar svart att forsta for alla dar hemma.
Jag blir ju sa emotional av att bara lasa det.
Och for att du tar dig tid att inte bara en gang och utan tva att puffa pa mig att borja skriva igen. Tack!! Kanske snart. :-)
Som nagon skrev, bara du kan fa en tegelsten att se ut som ett smycke!!!
Fantastiskt mysig blogg!

Hemma på Sjuan sa...

Så mysigt att få träffa en kär gammal vän! Blir inte så ofta nu då när ni bor så långt från varandra. Tur att det finns så många andra sätt att ha kontakt på idag :)
Härliga bilder (som alltid!) ser mycket varmare ut hos er än hos oss!
Kram vännen

Coolaannna sa...

Dina bilder..idag igen. Man rycks med, plötslig känns det som att man själv sitter där på restaurangen! Maten, jag känner hur det doftar av citron. Vill bara ha mer bilder!

Och du, såna vänner..håll hårt i dem!

Kärlek <3

Anna

TIDSOPTIMISTEN sa...

Vem kan låta bli att kika in här och njuta av dina underbara bilder från andra sidan Atlanten - inte jag iaf ;) Pannkakorna hade jag gärna smakat av de såg helt underbara ut .... och kär gammal vänskap rostar aldrig för står att det är känslosamt och allrahelst om ni inte ses så ofta då blir stunderna ännu viktigare att njuta av ;)

Kram Ullis

Anne-Marie sa...

Det är något väldigt speciellt med vänner man känt så länge. De bara finns där. Har en vän i Sverige som jag känt i 45 år. Härliga planer. :)
Så många mysiga ställen det finns i NYC och jag kan känna hur det smakar ända hit. :) Kramar!

Välkommen Hem! sa...

Skrattar gott när du skriver Nice, har också en vännina som jag varit med där. Vilka minnen man har ihop! Sånt som sitter i för livet och som man alltid tar upp varje gång man ses...
Emotionel blir man också av dina bilder- känns nästan som att man varit där. Eller är det bara önsketänkande?
KRAM sweetie! Judita

Taina sa...

Jag har också ett par sådana där vänner som jag känt länge, länge. Spelar ingen roll att vi inte ses eller hörs varje vecka, för NÄR vi ses är det något magiskt över det hela. Vi pluggade också ihop, var gravida ihop och är gudföräldrar hit och dit åt varandras barn. Det är underbart med sådan vänskap! Kul att du fick catch up med din väninna och era framtidsplaner låter ju som en dröm!

Kram på dig Lotta och hoppas du får en fin vecka nu.

Saltistjejen sa...

Visst är det helt fantastiskt med sådana vänner! Man har en historia tillsammans och man VET att man FINNS där för varandra även om det ibland kan gå år mellan träffarna. DET är riktig vänskap!!!
Härligt att ni fick en så fin dag tillsammans!
KRAM!

Christina sa...

Åh det här inlägget gick rakt in hjärtat. Känner så väl igen mig och saknar mina vänner i Sverige väldigt mycket just nu. vilken fin dag ni fick tillsammans, underbara bilder. Ni har en väldigt bra plan om när ni ska ses igen, det låter helt underbart. Stor kram!

Lena - gott för själen sa...

Men åh, vad mysigt. Har också ett par så gamla vänner. Vilka härliga miljöer du visar. Älskar sånt.

Det är verkligen ingen uppoffring att ta sig tid att titta in hos dig. Det är en ren njutning!

Ha en fin start på veckan.

Kram Lena

Bokcaféet i byn sa...

God morgon Lotta!
Vilket härligt inlägg! Vilken förmiddag ihop, så mysigt för er
att brunscha i New York och få blanda gamla minnen med prat om nuläge och kommande minnen! Siccilien, dit skulle jag gärna resa vid tillfälle! Härlig blandning av italiensk mat och vacker natur kan jag tänka.
Här har snön återvänt...pust! Ja, ja snart är våren åter här.
Tack för fin kommentar inne hos mig!
Kram Anna

tinajo sa...

Vad värdefullt att ha en sådan vän!Mina mest långvariga som jag ännu har regelbunden kontakt med känner jag sedan 25 år, det känns också fint. :-)

Liz sa...

Harlig beskrivning av akta vanskap! Underbart! Har kunde jag ocksa planera att traffa min basta vaninna till sommaren, idag. Kandes fantastiskt bra att kunna planera att verkligen traffas igen.
Det verkar som ni ocksa har smidigt harliga planer om Sicilien!
Hoppas du har en fin borjan pa veckan Lotta,
Kram!

Beautifulosophy sa...

Förstår precis hur du känner, vänner är livsviktigt! Och det är mycket lättare att säga hejdå när man har något inplanerat tillsammans! Låter ju otroligt trevligt med olivträd och Italien. Och älskar West Village, man verkligen kände våren i dina bilder! Här iskallt, igen...kram Caroline

Carin sa...

Lycka att ha en vän, som följt en genom livet! Och dina bilder... Wow... Särskilt den sista!!!

Ha en fin start på veckan, Lotta!
Kram Carin

Miss Marie sa...

Lemon and ricotta, mmmm!

Härligt med såna vänner!

Vision By Mila sa...

That looks like a really cozy place, with good food1

Anonym sa...

Jag vill också åka dit! Du skulle ju jobba för ett resebolag (kanske du gör, det vet inte jag...) och fota för i alla fall blir jag sugen att besöka alla platser du är på och fotar ifrån. Underbart!
Den sista bilden skriker det vår om! Love it!
Kram Pia

Ninelin sa...

Vänskap är viktigt. Fantastisk att ha vänner som följt en genom åren. Härliga bilder som vanligt :-) kram

Anette Ryan sa...

Vilket härligt inlägg. Det är inte lätt att vårda vänskap när man är långt ifrån varandra under lång tid. Det blir extra speciellt när det varar trots avståndet. När man flyttar utomlands tycker jag man tappar en hel del vänner men man får också en massa nya. Men visst finns det några kvar som man bara kan springa på och så har man hur mycket som helst att prata om. Sådant är värdefullt.
Ha en skön vecka!
Kram Anette

Annlin:s sa...

Vad härligt att ha sådana vänner!
Ni verkar ha haft det trevligt!
Kram
Anneli

Hemma på Ekbacken sa...

Visst är det härligt Lotta med en sådan vän. Jag längtar själv efter påsken och få träffa min barndomsvän.
Ingen känner mig så väl som hon.

Kram Linda

Jenny sa...

Jag tänker på det ofta, på mina vänner som jag haft hela livet. Om att det när vi träffats är som om vi bara fortsätter där vi slutade förra gången, även om det gått veckor, månader, ÅR. I facebooks värld är det lätt att dels hålla kontakten, men också att konversera mindre, man ser ju så mycket och uppdateras ju så mycket via sociala medier. Då kan det vara härligt att bara sitta ner och snacka över god mat.

Jag är också ofta emotionell. Ofta, ofta, ofta. Och vi älskar dig och ditt bloggande, det gör oss glada och varma i hjärtat!

Kram!

Desiree sa...

Åh vad fint skrivet om din bästa vän och om vänskap. Man blir rör och varm i själen av att läsa dina rader. Underbart att ni fick tillfälle att ses även om det blev kort denna gången. Låter underbart att ni snart får ses igen på Scicilen. Det är ett ställe jag länge drömt om att besöka och hoppas på att komma dit snart. Älskar dina inlägg de är precis så där sprudlande bubbliga och härliga precis som ett glas av den godaste champangen. Du bjuder på livs bubbel Lotta och jag älskar det.
Kram!

Bodil sa...

Härliga bilder här inne hos dig med vårkänslor.
Tråkigt att skiljas, jag vet hur det känns. Jag ska säga hejdå till min familj imorgon och det känns inte bra.
Ha en skön måndag!
Kram Bodil.

Anonym sa...

Halloj!

Finfina bilder.

Tankvärda ord.

Det var ganska länge sedan jag surfade runt i bloggvärlden nu.

Men vissa kommer jag alltid tillbaka till. Som din till exempel.
Den inspirerar!

Min egna blogg bara krånglar... suck...
Får se om jag hinner ta tag i den någon dag.

Ha det fint!
"tankar o bilder"

Nettan sa...

Visst är sådan vänskap underbar! Att känna den enkelheten i vänskapsrelationen är fantastiskt och veta så mycket om någon som man gör i det läget är magiskt! Vårda och berika den vänskapen, och planerna om Sicilien gör ju bara att det känns mer spännande.

Många kramar och önskan om en skön vecka!

Nettan

eastcoastmom sa...

Oh boy! Nu tror jag att jag måste börja nedräkningen tills vi kommer över till CT i slutet av juni!

Mrs Sunshine sa...

Så underbart och vilken rikedom att få ha en sådan vän! Är riktigt avundsjuk på dig:-)

kramar från Stockholm

Berså sa...

Älskar sista bilden!! Älskar anemoner! Och goda vänner...

Anonym sa...

Ååå, fina gamla vänner är det bästa som finns! Och att få äta brunch med en sådan i West Village...ja, det är ju inte annat än lovely! Underbara pics, som vanligt!
KRAM från Frankrike

Channal sa...

Älskar din blogg... älskar dina bilder... ÄLSKAR NEW YORK CITY!!

Vilken god mat... känner doften, atmosfären... solen och farten!

Underbara vallmo också!

PUSS & KRAM Anna

Postadress Torslanda sa...

Så fin vänskap. Och fantastiska bilder, som alltid. En av mina bästa vänner bor i San Diego. Vi ses inte så ofta. I sommar kommer hon och familjen till Sverige. Vi sågs senast för 4 år sedan. Ska bli underbart att vara på samma sida Atlanten ett tag och bara få bara tillsammans. Vi lärde känna varandra för nästan 25 år sedan.

Victorias Provkök sa...

Härligt med "gamla" vänner:) hoppas ni hade en riktigt mysig dag!
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

Anonym sa...

Åh, vilken härlig dag!

Anonym sa...

Kan inte annat än att hålla med. Fast jag denna vecka mest träffat vänner som jag inte haft mer än 5 år. Helt underbart. Vänner som jag vet alltid kommer att vara mina vänner fast jag bor långt bort. Det var som om jag inte flyttat alls. Som om vi sågs igår. Nu var det förvisso bara 7 månader sedan vi sågs men ändå :-)
Härligt att du hade en bra dag!
KRAM

Martina sa...

Jag vet precis hur det är med en san fin och värdefull vänskap. Trots att man knappt aldrig ses, avstand, tidsskillnad... sa växer vänskapen bara allt starkare för varje ar. Priceless.
Hoppas att du och din väninna far det underbart pa Sicilien!
Kramar

Linda... sa...

Hej
Älskar din blogg underbara bilder.

Måste bara fråga, hur har du fått den lilla kronan framför din bloggadress ?
Måste säga det är mycket finare än det stora B:et.

Om Shanti

Villa Ell sa...

Vilken underbar vänskap! Det är sådan vänskap man behöver i vått och torrt, det får mig att tänka på att min vän och jag har 25 år ihop i år... Tänk vad åren har gått och så mycket man delat! I bland tror jag att hon känner mig bättre än vad jag känner mig själv ;-)
Så härligt vårigt det ser ut hos er...
Njut av dagen
Kram Sandra

Unknown sa...

Ha en riktigt underbar vecka du också!!

Har du samlat dina bästa NYC tips nånstans, eller vil du dela med dig.
Jag ska dit i maj igen och jag har visserligen en lång lista på ställe jag vill se och uppleva men det är ALLTID roligt med tips :)

Kram!

Tatjanis sa...

Underbart att ni tog till vara på tiden. Underbart att ni har något att se fram emot o drömma om!!!

Ha en fin vecka fina Lotta!!!

Kram Tatjanis

dianasdrömmar sa...

Mysigt att träffa en kär vän, ser ut som om ni hade det fantastiskt mysigt stor kram Diana

Åse sa...

Det är härligt att ha en fin vän som man kan dela allt med, som står en så närma. Skratta, gråta, bubbla om allt mellan himmel och jord tillsammans . Som alltid är dina bilder njutningsbara. Kram Åse

Erika sa...

Härlig blogg du har!!

evalevabo sa...

Åh så mysiga bilder. Häftiga ställen. Riktiga såna man ser tv amerikanska serier fika ställen!
Här idag snöar det i min stad Skövde. Usch fy gräsligt.
Vill ha vår nu. Ni ser ju ut att ha perfekt väder.
Är du i Sverige ofta?
Kanske varit i den stora! staden Skövde.
Kram vännen
Jag blir alltid så glad när du skriver inlägg hos mig... Känns som vi känner varann lite.. you know. Har sagt det till min man.."min kompis från USA skriver nu.." Hi Det är därför man har bloggen. Underbart att ha sina blogg vänner. Love
Puss❤

Home2tiny sa...

Riktig vänskap, det bästa som finns, då spelar inte tiden någon roll, man tar bara vid där man slutade sist. Härligt att veta att ni snart syns igen då blir avskedet inte lika tungt. Härlig stund ni fick tillsammans, bilderna talar sitt tydliga språk av sprudlande NY anda. Kramisar fina Lotta blir alltid lika glad av att kika in hos dig. Tina

mammaxtre sa...

Finaste Lotta, vilken underbar kärleksförklaring till din vän. Så härligt att läsa om.

Bilderna, älskar dem!

Lena sa...

Va härligt att få umgås med någon man tycker
så mycket om och som man vart vän men så
länge.
Bästa vänner kan man träffa varje dag och
att få han en bästa vän som man inte kan träffa
varje dag men att när man träffas så känns det
som om att det var igår.....det är härligt Lotta!

Dina bilder får mig att längta efter våren och
sommaren!

Kram till dig Lotta
Lena

Queen of Kammebornia sa...

Så underbart! Och vilket solljus, både i dina bilder och i din text Lotta! Stor varm kram!

Elin sa...

Så underbart med vänskap, klart man blir emotional! Ditt inlägg går rakt in i hjärtat, du beskriver allt så vackert med både ord och bild.

Kram!

Två Trappor sa...

Lyckliga din vän som har dig som vän!! <3 Och jag gläder mig så mycket åt att du har en sådan fin och stark vänskap. Det är verkligen en rikedom att ha känt varandra så länge och varit med om så mycket tillsammans. Underbart att läsa dina fina ord, jag får tårar i ögonen.. och dina bilder är som alltid glimrande guldkorn!
LOVE
M

Anonym sa...

Underbart inlägg. Blev glad i hjärtat och kände den där fantastiska känslan som sann vänskap ger!
Härligt att ha något att se fram emot tillsammans. Ofta är just de själva resan.. Att planera, och längta efter något tillsammans.
Kram på dig Lotta!
/A