söndag 28 juli 2013

ROADTRIP 2.0












Ibland vaknar man och bara vet att idag blir bra.

Vädret har var upp och ner den senaste tiden. Men den här morgonen strålade solen från en klarblå himmel. Studsade upp ur sängen och kände. Det här blir finfint.


Och nu vill jag ta med er på en runda som visar hur skön en tur längs med kusten i Connecticut och Rhode Island kan vara.





















Vi började i Old Lyme och Florence Griswold Art Museum, där allt tycktes hända samtidigt. Miss Florence gjorde om sitt hem till ett B&B på slutet av 1800-talet dit Amerikas mest framstående impressionister kom för att måla den spektakulära naturen med det speciella ljuset. På hemsidan står det:

The House became the center of America's best-known Impressionist art colony. Embodying generosity and optimism, Miss Florence stimulated a remarkable congeniality among a generation of America's finest painters. By the time of her death in 1937, this uncommon woman had established a colony that changed the identity of a small coastal village and shaped the careers of many artists.

Idag är Miss Florence hem ett konstmuseum, och rent generellt en underbar plats att komma till och ta en bit mat och sitta vid ån i Adirondack's.


















Vilken tur vi hade som kom lagom till deras midsummer market. En marknad och plats med apfelstrudel måste vara spektakulär.



















Så jagade jag en fjäril.



















Och blev glad att Guy var där, med sina krukor. Vill också kunna göra något så där riktigt bra. Ni minns väl Guy? Som både Martha Stewart och Steve Jobs inte kunde få nog av.


Sedan. Var jag i sunflower heaven.






















Buttonwood farm, en pärla. Där man inte bara ser det här härliga utan de gör också egen glass. Vi åt flera stycken (och solrosglass för mig) och glömde helt bort tiden.






















Inte långt från Buttonwood farm ligger Rhode Island.

Precis som många av Connecticuts små städer har också Rhode Island sin personlighet. Det är just nu grönt, doft av tång, sand och hav. Somriga dofter, dofter som jag vill spara.


















Och affären. Som jag såklart blev kär i.



















Sommarshopping.



















Så kom den sköna eftermiddagen, mjuk och behaglig.
Som jag gillar så mycket.



















Då hamnade vi på Ocean House. Promenad på stranden, och middag på verandan med lätt bris från Atlanten.



















Hit kommer vi igen, för att se på fyrar och i höst för att dricka afternoon tea vid brasan.




















Vilken runda. Tack för att du ville dela den med mig xoxo















55 kommentarer:

Hemma på Ekbacken sa...

Vilken fantastisk resa. Solrosorna, shoppingtur, och inte minst målningen. Tänk att ta hem ett fång solrosor på bordet. Underbart.
Kram Linda

Annika sa...

OJ så fint.
Speciellt bilden på solrosorna på ängen. Magnifik!!!
SÅ vackert.
Ja, det var en roadtrip det. SÅ härligt.
Sant, vädret är upp och ner. Mest mulet här idag, så vi var på bio bla.
Ganska mysigt.
Jag vill GÄRNA göra din raodtrip, och ser fram emot att göra delar av den senare i sommar :-)
KRAMAR!!!!!!

Prinsessorna på Bellevue sa...

Fantastiska foton! Tack för att jag fick följa med!

Kraam
Petronella

Konsertfotograf sa...

Så himla fina bilder, älskar verkligen den med fjärilen! :)

Nettan sa...

Mitt i natten med snar avfärd med båt mot Europa för några dagars rundresa fastnade jag i din blogg fast jag borde sova. Otroligt vackra bilder Lotta, helt underbara! Ha en fantastiskt skön vecka!
Kram
Nettan

Suz sa...

Det är du som ska ha ett bamsetack för att vi fick följa med! Underbara bilder:)

Ha det fint o sköt om dig<3
Kram Suz

Anne-Marie sa...

Så fint det är hos dig - lummigt och somrigt med vackra blommor. :) Och solrosorna var ju bara för fantastiska! Någon gång måste jag se din del av USA - så olik jämfört med där jag bor i "the Wild West". ;) Kram!!!

Christina sa...

Så fantastiska bilder!! Dina bilder ger en akut längtan till CT. Ja, jag tror att det är nödvändigt med en resa dit. Snart. Allt tack vare dina ljuvliga bilder. Tack för att du delar med dig!!

Anette Ryan sa...

Tjena tjejen! Vilka frågor jag fick tillbaka från dig om lakritsen!! Ja och alla andra. Jag som hoppats på att få reda på massor och nya recept men det verkar som om jag är pionjären här så det blir till att återkomma med hur det blir. Tanken om man kan äta direkt ur burken har också slagit mig. Jag lovar testa när jag öppnar den :-)
Vilken fin roadtripp du gjort. Längtar tills det kommer finnas tid (och lust ) för detta i min familj. Barnens enda roadtrip de står ut med just nu är den varje lördag till Melbourne och det är ju 1,5 timme i vardera riktning så jag vill inte utmana ödet. För de är SÅÅ himla duktiga och glada över att åka så långt och inga sura miner alls. Road tripper får vänta och under tiden njuter jag av dina. Tack för att du delar dem med mig.
Kramisalami som vi säger hos oss!
Anette

Christina sa...

Tack för att du delar med dig! Helt underbart! Ingen kan göra raod trips som du. Kul att få se Guy igen!
Stor kram!

Lena - gott för själen sa...

Åååååhhh, Lotta! så underbart! Som jag längtar! Och tack för att Du ville dela med dig av din trip!

Kram Lena

Carina sa...

Tack för att DU vill dela din runda med oss! Finner inte ord Lotta. Vilka platser du besöker! Dina bilder är magiska. Stämningsfulla. Fullkomligt andas sommar. Underbara!

Ha en riktigt bra dag och vecka!
Stor kram Carina

Äventyret framtiden sa...

Jag stämmer in i ovanstående kör och säger tack för att du vill dela allt detta med oss läsare. Underbara bilder igen, som vanligt:)
Nu fick jag dessutom inspiration till vilka blommor som bara måste finnas i Pettas trädgård nästa sommar. Du kommer att känna igen dem när de väl är där

Kram
Karin

Sahra sa...

Vilken makalös roadtrip. Är i Lotta heaven. Jag känner dofterna, vinden, fångas av ljuset. Jag pillar och klämmer och känner och blir som du alldeles kär. Kram

Channal sa...

OMG Lotta! Jag blir alldeles yr o vimmelkantig! Är det dig, dina bilder eller din roadtrip som gör mig alldes störtförälskad i Long Island?!!

Vilket paradis... känner doften av olja o terpentin! Vill måla ett fång med rabarber! Älskar stjälkarna...

Du o Din kamera är impressionister! Du flyttar med färg o värme!! Precis som jag älskar!

Älskar't Lotta! Du har gjort min dag!!

LOVE Anna

Miss Marie sa...

Oooooohhhhhh, så vackert! Det är verkligen speciellt där uppe vd kusten, någon dag hoppas jag få uppleva det på plats men tills dess håller dina bilder mig varm.

Liz sa...

Helt fantastiskt Lotta, vilka foton! Du ar sa proffsig med vinklar, ljussattning och jag blir helt hanford utan hur duktig du ar! Vilken skarpa och vilka detaljer pa solrosbilderna, jag maste bara fraga om du redigerar bilderna eller om det ar du och din kamera som ar sa fantastiska?!

Alskar att fa folja med pa ett horn pa dina roadtrips, helt underbart. Nastan sa man inte forstar att du hann med allt detta pa en dag!

Hoppas nasta helg bjuder pa fler utflykter! :)
Ha en underbar start pa veckan,
Stora kramar!

Arja sa...

Halloj!
Sitter här med morgonkaffet & följer med dig på din roadtrip :)
Wow, blev helt lyrisk över bilderna med konst,penslar & färgkluttar, beror nog på att jag är en usel målare själv hihi. Shopping,fika är ju heller aldrig fel, men solsrosorna,jag älskar solrosor :) skulle va en dröm att gå där & plocka med sig en egen bukett.
Tack för att du gjorde min morgon ♥
Ha d gott kram kram Arja

tinajo sa...

Hur underbart ser inte det där ut då! :-)

åse sa...

Vilken underbar roadtrip, tack för att du tog oss med. Kram

Hanna Lans sa...

Men åh hå hå, vad vackert! En av mina bästa vänner är i RI just nu för någon hundutställning. Om du ser några vackra afghanhundar som vallas av en vacker ljushårig och lång tjej, så hälsa från mig och prata lite svenska med henne. Hon heter Anna och är professionell handler och uppfödare i USA sedan många år. :)

Villa Frejas bokblogg sa...

Vilka underbara bilder. Jag tänker att när jag blir gammal, då ska jag ha tid att stå så där vid ett staffli i Italien och bara ösa på med färg. Hela regnbågens färg.
Kram.

Marie KJ sa...

Jesus vilka bilder! Älskar alla och särskilt de två sista (ljuset!)

Trädgården på Höjden... sa...

solrosfält alltså. vilken glädjeboost. blev lite nyfiken på den där solrosglassen. hur smakar den egentligen?
kram åsa

Beautifulosophy sa...

Ja herregud vilken runda Lotta! Underbart!! Kram Caroline

Queen of Kammebornia sa...

Lotta! Jag älskarälskarälskar turerna med dig!

Desiree sa...

Oj ja vilken underbar runda och road trip du bjuder på idag Lotta. Jag har kollat in dina bilder mer än en gång. Älskar solrosor och solrosfält. De är bara sååå vackert. Blev kär i de där cowboy bootsen i den lilla charmiga butiken också. Wow, vilket ställe där ni åt middag. Alltså vilken maffig utsikt och solnedgång att njuta av. The very best of summer.

AK. Keramik Form-Design sa...

Oh....LOTTA.
Dom 10 minuterna kändes som en evighet.
Tusen tusen tack för att du delar med dig av så UNDERBARA bilder.
Du väcker även luktsinnet i liv.
Allt från terpentin till sandstranden.
KRAM
Annelie

mammaxtre sa...

Oh my god Lotta!

Du kan då konsten att göra din dag men också min!

Jösses vilken dag och som jag önskat att jag fick vara med på riktigt! men jag är med via blogsfären och det är jag sannerligen glad för.

Kram!

My everyday life sa...

Du tar så oerhört klara och fina bilder, blir lika imponerad varje gång. Tack för att vi får följa med :) Kram Nina

Bokcaféet i byn sa...

Underbara foton från en härlig roadtrip Lotta! Alldeles extra mkt njuter jag av solrosfotona! Du kan sannerligen fota och förmedla känslan du! Känns nästan som man var med på turen. Så många vackra och intressanta platser det finns i er närhet!
Stor kram Anna

@my casa sa...

Underbar roadtrip du bjuder på:)

Kram Åsa

Villa Ell sa...

Lovley roadtrip.... Det är som att fastna i en bok med fantastiska bilder!!! Härligt härligt...
Hösten ser säkert lika vacker ut där med en kopp afternoon tea!

Kramar Sandra

Bara Sara sa...

Så himla underbart att se en hel äng med solrosor på det viset! Min treåring satte solrosor på dagis och nu äntligen blommar en av dem som hon tog med sig hem! Också vackert! Kram Sara

Helenas enkla vardag sa...

Tack för den underbara roadtripen. Allt blir så himla vackert när du är ute och far. Jag älskar dina roadtrips. Tack för dina omtänksamma ord hos mig, de värmde!
kram Helena

Katta sa...

Underbart att få följa med. Du har verkligen öga för detaljer samt kan förmedla känslan i bildspråket.

Saltistjejen sa...

Fantastiskt Lotta! Vilken road trip! Och ja, man blir alldeles till sig av dina bilder!! :-) Så FINA!!! Och fyllda med atmosfären. Dofterna till och med!
Du ang lördag så hör av dig då så kan vi väl se. Vi är bjudna på ett födelsedagskalas på fm i Brooklyn, men ev skulle jag kunna möta er ngnstans på em. Om ni vill och har tid o lust. Vi kan ju höras.
KRAM!!

✿Ewa sa...

Hej! Hittade hit genom Saltis. Jag stämmer in i kören ovan, vilka fantastiska bilder! Färgerna, detaljerna, jag bara njuter!
Tack för det!

Life´s Silverlining and I sa...

oh my vilket ställe, så himla fint och sådan känsla. Om jag åker till USA måste jag få tips om var alla dessa platser finns att besöka. fjärilsbilden var helt underbar !kramar Nilla

Mittgodastefinaste sa...

Jaa jag vet ju vart min drömsemester går!

Du borde göra en bok med dina roadtrips! Du lyfter fram saker på ett fantastiskt sätt.

Kram Jenny

Välkommen Hem! sa...

Dina roadtripbilder gör mig GALEN!! Så galet vackert allt du visar! Ja, håller med Jenny till fullo, gör en BOK vettja´!
KRAM KRAM!! Judita

CONCEPT by JESSICA sa...

Magiska bilder, så härligt..
Kram

Sofia sa...

Men vilken härlig road trip du haft! Själv har jag gjort detsamma i norra Tyskland och är minst sagt överraskad över hur fint det var =)

Ninelin - we remember moments sa...

Nu fick jag nästan ångest ;-) Har så länge velat ta upp mitt måleri, men varken tid eller ork har funnits. Dreja har jag inte gjort sedan ungdomen. Magiska bilder. kram

Linda sa...

Jag blir alltid så glad av att kika in här hos dig och titta på alla fina bilder du delar med dig av.

Kram Linda

Bodil sa...

Vilken fantastisk roadtrip.
Magiskt ju!
Bilderna är fantastiska.
Solroserna är så himla vackra.
Kram Bodil.

Anonym sa...

Dina bilder är helt underbara, och speciellt dina bilder på detaljer är sååå läckra ! Tack för att vi får ta del av dem, ofta får de mig att längta till de platser du "tar med oss" till.

Vision By Mila sa...

Brilliant photos, love the colors! I'd be interested to know what camera and lens you use!

Anna Margareta sa...

Hur gör du människa för att fånga så mycket känsla i dina bilder! JAg äslar dem! Och solroserna. My good. Kram på dig!

Gabriella sa...

Ser ljuvligt härligt ut på dina vackra bilder! Fantastiskt!

Junitjej sa...

Vilka underbara bilder! Så fint det är med solrosfält!

mitt liv som jag sa...

Jag säger som jag brukar, wow, vilka bilder!!! Det ser fantastiskt ut. Jag älskar att det är så mycket färg, jag blir glad av det. Och krukor, jag skulle så gärna vilja testa att dreja. När kidsen är större ska jag minsann gå en kurs :-).

Ha det toppen fina Lotta! Kram Jennifer

Taina sa...

Jag MÅSTE få med mig Jonas på en sådan här roadtrip! De han vill göra är typ till Connecticut River och så i med bassbåten, hahahaha! Nä Lotta, du får plocka med mig nästa gång.

Kramar!

Titta in hos Thess sa...

Alltså herre min je vad mycket underbara ställen du har omkring dig.
Och dina bilder borde sättas upp i ett galleri för allmän beskådning :))))

Kram Thess

Elin sa...

Jag finner inte ord... Vilken fantastisk utflykt och vilka underbara foton! Tack för att jag fick följa med på din roadtrip som verkligen var en 2.0-a! Jag ska titta igen, igen och igen... och bara njuuuta!

Hoppas att du har en alldeles underbar helg, här är vädret strålande och idag ska vi gå på cirkus.

Kram Elin