onsdag 23 mars 2011

Bästa bibblan
Inte så långt från mitt arbete finns ett utomordentligt grymt bra bibliotek, ett av Connecticuts bästa. Jag har tillbringat mycket tid där. Igår satt vi ett gäng i bibblans konferensrum och planerade ett jätteprojekt.

Det som är speciellt trevligt är alla författarmöten, konstutställningar och utbud av böcker, film och kunnig personal. Vet ni vem Jane Green är? Hon bor i stan och det är allmänt känt att hon sitter här på bibblan och skriver. Hennes böcker är av chick lit-karaktär och de flesta utspelar sig i Connecticut. Det är en mischmasch av flera städer, men framför allt från Fairfield County. Jag träffade henne på en författarlunch och tyckte hon var riktigt rolig, bjöd på bra tips om hur man kan komma igång med sina författardrömmar, framförallt hur hon själv gjorde.
När Erica Jong kom hit satt jag bänkad. Jag läste i tidiga tonåren hennes Fear of flying från 1973 och minns vilket halabalo det var kring boken många år efteråt. Hon myntade uttrycket det knapplösa knullet som byggde myten kring Rädd att flyga. Det var oväntat att få lyssna på henne live och höra hennes version och tankar kring uppståndelsen. Jag hittade en bra recension från Sydsvenskan från 2006 som jag rekommenderar.


. Är det någon mer som har läste den?


Dagens glada nyhet: nya smaker från Ben&Jerry's. Jag satsar på Late Night Snack

6 kommentarer:

Annika sa...

Lotta!! GUD vad lika vi är!!
JAG älskar Jane Green, tror jag läst varenda bok hon skrivit. HAHA!!
INTE visste jag att hon satt på er trevliga bibbla och skrev. Men det funkar JU!!
OCH Erica Jong ja!! Läste Rädd att Flyga med största intresse, älskade uppföljaren som hette fallskärmar och kyssar. Älskade den!! Likaså läste jag som Fanny och rodnade över den!
Det var ju mer min mammas och moster litteratur, men som jag och mina kompisar gillade Erica Jong också!
Erica Jong lär älska Sverige mkt. Minns att hon skrev om svenskars engelska uttal i en av böckerna, att ingen svensk fick till det perfekta amerikanska "J" uttalet hur duktiga de än var. Det har jag aldrig glömt, och förmodligen ligger den en hel del sanning däri.
KRAMAR!!
NI har snö alltså. STACKARS er. Här regnar det bara!!

Ulla sa...

Jag laste ocksa Fear of flying och jag vet egentligen inte om jag tyckte om den boken. Jag ar inte pryd, men var inte sa intresserad av att lasa hur toaletterna runt om i Europa sag ut. Nog om det. Ben & Jerry. Jag gar upp tva kilon bara av att titta pa bilderna. Amerikanerna kommer pa nyheter, nya smaker, nya ingredienser, tre hamburgare istallet for tva osv osv hela tiden, sa min kommentar ar som vanligt: What will they think of next. Och nu star aven kaloriantalet inom parantes pa menyn, sa nu vagar man knappt inte bestalla just det man egentligen vill ha................HUH va' jobbigt. Det far bli en skorpa och en kopp tea. Kram Ulla

Charlie sa ... sa...

Annika: jag älskar dem här direkta mötena och samtal med författare, mera sånt!! Jane Green är hur kul som helst. Nästan alla böcker är skrivna på bibblan här och hon hittar all inspiration från the real housewifes of Fairfield County typ. Och det finns ju en del stories om man säger så. Har du läst EJ's Fear of Fifty (tror den heter så) - tyckte om den!

Nu skiner solen igen - ställningen är återställd ;)

Kramar!!

Charlie sa ... sa...

Ulla: jag vill inte veta hur mycket kcal dem där rackarna har. Gillar deras mini-sizes och dem ger mig framförallt inte så dåligt samvete ;)
Så gott med en kopp tea. Fick skrapa bilen i morse, inte vad jag tänkt mig. Nu är vädret "back to normal". Kram!

Birgitta sa...

Hej Lottie Garantisedel!

Ville bara säga att du har en så fin och härlig blogg.

Tack också för att du guidade oss runt och visade det bästa av NYC och Connecticut.

Jag och Helena kommer och hälsar på igen i oktober!

Ha en skön helg!
Stor kram från Birgitta

Charlie sa ... sa...

Å, hej Birgitta!! <3 Vad glad jag blir att du tittar in här!

Vi hade fantastiska dagar när ni var här. Vilken middag vi åt i Brooklyn, eller hur? Wow, jag tänker på den fortfarande. Det var så trevligt att få vara i CT också, med er. Längtar tills ni kommer igen!

Ha en fin helg du med

Stor kram
Lottie ;)