fredag 15 april 2011

Eggcellent
Det börjar dra ihop sig till påsk!


Det ligger 1.5 kg svensk godis gömt här i huset. Naturligtvis tjuvsmakas det ingenting. Det skulle vara så lätt att norpa lite cocosprickar eller gröna grodor, eller lite choklad. Att liksom starta innan nästa vecka. Hur enkelt som helst. Med det händer inte. Jag bevakar godiset som en hök. Och ännu bättre: jag är den enda som vet exakt vart godiset befinner sig.

Påskkänslan är inte obefintlig men inte lika intensiv här som i Sverige, tycker jag. Igår var en dag som kändes vårig och påskig. En kombination av fint väder, skolorna som gick på påskledigt, lagom varmt och fullt med påskliljor som blommar överallt. Vårbäckarna porlar nu och handelsträdgårdarna börjar öppna igen efter vintern. Jag blir alltid sugen på att resa till Paris på våren. Vi har varit på påskspaning här i stan för att se vad som är på gång. Önskar alla en sköna dagar hemma eller på resa xx


(tapet från Anthropologie)6 kommentarer:

Anna-Maria sa...

Härliga bilder som vanligt!
Mysigt med påsk! Jag hoppas på att någon vänlig själ skickar mig påskgodis från Sverige! :)
Kramar

Charlie sa ... sa...

Anna-Maria!

Tack, det var en fin dag för fotografering igår. Jag kommer precis hem från det franska bageriet i stan och är alldeles uppfylld av dofterna från nybakat bröd och hemgjord choklad och söta påskharar till påsk. Det svenska godiset blir bra till :) Hoppas du får lite gottisar du med!

Kramar

Anne-Marie sa...

Ja just det, det är påsk snart. Det är nästan man glömmer bort här i USA. Visst är det litet underligt att vi svenskar (som inte är särskilt religiösa) firar påsk mycket mera än vad amrisarna gör (som i alla fall verkar mycket mer kyrkliga och religiösa). Det var länge sedan jag firade påsk men det går ju bra det med. Fick kossan litet påskgodis? ;) Kramar!

Annika sa...

Underbara bilder, precis som ALLTID!!!
Najs med påskgodis som ligger och väntar. Firar ni påskafton med påskäggen? Eller, kör ni Påskdagen?
Jag firar knappt påsk, faktiskt. USA har förstört den helgen för mig eftersom påsken bara pågår en enda dag.
Men NU är det påsklov och det är underbart skönt!!!
Jag ser hur mkt fint påskpynt det finns i butikerna, men jag köper inget.
KRAM!!!

Charlie sa ... sa...

Anne-Marie,

Ja helt enig. Svenskarna tycker om maten och ledigheten ;) Amrisarna kör på och firar just påsken kompakt, precis som julen. Det blir en medium variant här.
Och kossan ville nog ha något, men var nog mest förvånad att se mig :)

Kram!

Charlie sa ... sa...

Annika,

Jag kör med mitt gamla pynt och tar in videung och sätter lite påskfjädrar i. Lite gula tulpaner också. Och så godiset som väntar :) vi börjar nog defenitivt på Påskafton....
Jag känner att påsken och många högtider har blivit en hybrid av traditioner och religioner som jag har omkring mig. A world citizen :)
Underbart med påsklov! Jag pratade just med min mamma som berättade att det nästan varit sommarkänsla i Stockholm. Så härligt!

Kramar!