torsdag 14 april 2011

En fab fredagJag känner mig fortfarande vårrusig och sprallig. Det kvittrar på morgonen, det kvittrar på kvällen. Utanför ett av mina kaffeställen läste en man sin tidning igår. Det var tidig morgon. Jag älskar när jag ser sådant. Han tog det lugnt och gick igenom varje del av The New York Times.

Jackan kan man lämna hemma. Det är så trevligt att ta en runda vid lunchtid om man arbetar kontorstider som jag gör. Det blev en sådan sväng för mig i torsdagssolen och jag njöt av en iskaffe. Note to self: gör om det här lite oftare

Den här våren har också gjort mig till en vild iPhonefotograf. Tar fram telefonen om något verkar intressant, det kan hända när som helst. Jag är en trafikfara: orsakar tvärnitar, trafikstockning och förvirring. Ingen förstår varför den här guldbeiga bilen helt plötsligt stannar på omöjliga ställen. Jag ser något såklart. Man vet ju inte när man får chansen igen, eller hur?

Tycker Thomas hade ett alldeles utomordentligt förslag. En champagne på kylning, för att fira att snö och en lång vinter definitivt är över.

Ha en underbar helg alla xx8 kommentarer:

Annika sa...

Hey my dearest LOTTA!!
Alltså, du är fena med din iphone!!
JAG är stum av beundran över vad du får till med den!
WOW!!
Jag har första iphonen som kom ut (den blir allt sämre så snart är det dags att uppgradera), där är kameran USEL!!! Du har öga och känsla för foto!
I, for one, am impressed!!!
TREVLIG FREDAG!!
Jag är också sprallig och glad!! OCH gläder mig över att det påsklov nu!!!
KRAMAR i massor!!!!!

Charlie sa ... sa...

My lovely Annika!! Gillar att du skriver att jag är en fena med iPhonen ;) Det tar jag som en komplimang! Den och alla appar keeps me going ;)

Vill lära mig mer, ha proffsutrustning som du!

Ha en härlig skön fredag, jag arbetar "from home" och är redan inne på andra koppen kaffe och sitter i min PJ. Lovely. Så skönt med påsklov, den härliga våren!

Massor av kramar tillbaka!!

Marianne sa...

Vad härligt det låter att kunna lämna jackan hemma! Det går inte riktigt här än. Det ser så gott ut med en iskaffe vid vattnet. Nå, snart kan vi njuta på samma sätt.

Håller med Annika, fantastiska foton med iPhonen! Är alla dina foton av NYC tagna med den? I så fall kan man absolut skaffa den och ha som extrakamera!

Kram!

Charlie sa ... sa...

Marianne,

Nästan alla mina bilder är tagna med iPhone4. Det går såklart inte att jämföra med en "riktig kamera" men jag tycker absolut den fungerar bra som ett enklare alternativ. Kvällsfotografering blir inget vidare och det finns ingen zoom
eller inställning för olika ljus. Jag vet vad som fungerar nu och redigerar ibland i datorn för att fixa till bilden lite tex beskära bilden eller mer färg.

Nu är det som bäst här med våren och det känns bra efter en relativ lång och kall vinter. Skönt med fredag också ;)

Kram!

Anne-Marie sa...

Kul att du tar ögonblicksbilder och jag hoppas att den guldbeiga bilen inte råkar ut för några sura poliser. :) Mysigt att inte behöva ha jackan - här var det både jack- och mössväder idag. Har aldrig ägt en iPhone men du tar helt klart bra bilder med den du har. :) Kramar!

Charlie sa ... sa...

Anne-Marie,

Det är konstant trafik här, även på de mindre vägarna som jag kallar "country roads". Det slutar aldrig att förvåna mig. Vart kommer alla bilar ifrån?

Det finns ofta dåligt med plats att svänga in på och det gäller att vara försiktig. Jag får till det men ibland är nästan läskigt. Ingen polis har stannat mig ännu för att jag fotar, däremot för att jag kört för snabbt :)

iPhonen fungerar för mig men såklart går det inte att jämföra med en mer avancerad kamera. Blir glad för att du tycker om bilderna!

Kram!

Anna-Maria sa...

Ja visst är det härligt med vår! Här är det ju också varmt och skönt!
Älskar dina bilder!
Kramar

Charlie sa ... sa...

Tack fina Anna-Maria!

Kramar