måndag 25 april 2011

Från godis till grönsakerLloyd. Det var dax för ett besök igen för att balansera allt godis jag tryckt i mig de senaste dagarna. Det kom också ett mail med en massa frestande bilder som jag i vanlig ordning inte kunde motstå. Dem här godingarna ska man väl äta som dem är, eller hur? Rakt upp och ner. Inga krusiduller.

Lyssnade på P4 Extra Söndag i morse och kunde höra när Edward Blom nyligen åt levande bläckfisk i Queens. Ordet sugpropp figurerade några gånger. Ett ord jag inte hört på länge och som gav berättelsen en speciell visuell känsla. Brukar inte banga för att testa nytt och det mesta i matväg går ner, men levande bläckfisk skippar jag nog. Det skulle möjligtvis vara en rejäl svensexa eller ett grabbgäng som skulle vara undantaget då. Jag litar på Edwards omdöme i det här fallet. Det var så naturligt beskrivet och jag såg verkligen allt framför mig. Speciellt bläckfiskbiten som sög sig fast i munnen och efter att Edward spottat ut den, flög över halva bordet. Modigt Edward, att du vågade. Med sugproppar och allt.

Påskens mest oväntade film? Min arbetskompis Tim kom i torsdags och tryckte en video i handen på mig. Han tyckte att svenskan borde se den. "Filmad i Lappland" sa Tim


16 kommentarer:

Kalaslotta sa...

Hahaha vilken film! Var den bra?

Charlie sa ... sa...

50-talsrulle som jag aldrig hört talas om. K-märkt video med en viss charm på sin ställen ;)

Gabriella sa...

Lotta, det är tydligen väldigt populärt att äta just levande föda (alltifrån maskar till kackerlackor). Ouch, och jag som inte ens klarar av ostron..Nej jag tror att jag bangar..:-)

Men dessa underbara, färgrika, grönsaker sätterj ag gärna tänderna i. Speciellt efter lite tillagning!

Hoppas du har haft en underbar påsk!

Kram

Annika sa...

Komiskt värre med den filmen!! Ser verkligen suspekt ut, men lite retrokul!
Grönsakerna set ut som godis...underbart fint!!
OCh ja, nu känns det bara så rätt att äta nyttigt igen efter påskens ätfester...
KRAM!!!

Christina sa...

Levande bläckfisk?!? Huga, aldrig i livet! Filmens omslag var ju väldigt coolt i alla fall :-D

Anne-Marie sa...

Grönsaker kan också vara gott som godis. :) Har inte ätit något påskgodis men antar att sockerhalten har ökat hos många under den gångna helgen. :) Har inte kunnat kommentera och blogga mycket under de senaste dagarna eftersom jag är hundvakt och bor hos mina "gamla" grannar i Lake Shastina. Nu har jag fått igång mina egna datorer så hoppas kunna lägga ut litet bilder. Lade ut några i alla fall från den korta stunden då solen lyste den gångna helgen. Bläckfisk. Nja, tror att jag avstår. Såg att du haft Kärrdalslängtan. Kanske jag skulle ta en tur till Rösjön snart. Kramar!

Charlie sa ... sa...

Gabriella,

Jag skippar maskar och kackerlackor med! Nix, inget för mig. Lyssna gärna på Edwards bläckfiskerfarenhet (länkade) - hur kul som helst. Jag kände bara, nej nej nej när jag hörde om alla sugproppar.
Grönsakerna och ostron är en annan historia. Jag kan inte gå förbi en raw bar med ostron utan att beställa. Du måste träna lite med Jens :) med skumpa går dem ner hur lätt som helst

Haft en skön påsk! Ni med?

Charlie sa ... sa...

Annika,

Det är bara Tim som hittar sånt där till mig. Han är väldigt resourceful. Han gillar allt svenskt speciellt efter ett besök i Stockholm för två år sedan....

Nyttigt är min ledstjärna just nu, men som alltid är lagom bäst ;)

Kram!!

Charlie sa ... sa...

Christina,

Då tycker vi lika samma ;D

Charlie sa ... sa...

Anne-Marie,

Min sockernivå har väl varit nära en rekordnivå så nu ska den ner igen :)

En tur till Rösjön vore väl inte dumt när du är i Stockholm? Det ska visst bli toppenväder från maj och framåt. Well deserved!

Ska genast titta på dina bilder. Ibland är det skönt med paus från internet...

Kram!

Desiree sa...

Den där filmen såg mysko ut. Var den nåt att ha? Mmmm dina morötter ser sååå goda ut! Älskar sådana morötter. Har inte hittat dem här i Sverige ännu. Jag antar att du köpt dem på någon trevlig farmers market. Jepp bara att äta och njuta precis som de är. Gillar din månskensbild jättemycket. Väldigt vacker och cool!
KRamis!

Anna-Maria sa...

Levande mat låter inte riktigt som något som jag skulle vilja testa! Då ser dina grönsaksbilder mer lockande ut! :)
Kramar!

Charlie sa ... sa...

Desiree,

Filmen, ingen feelgoodrulle om jag säger så. Jag gillade mest omslaget!

Nu börjar alla goda grönsaker bli "in season igen" - du skulle gilla den här killen. Han är runt överallt och kommer tillbaka med allt från hembakade pajer till nyfångad fisk. Jag åker ibland dit utan att köpa, bara vara där en stund.

Kramis!

Charlie sa ... sa...

Anna-Maria,

Reportaget är bra och jag blev klar över att jag inte vill testa levande bläckfisk. Det var mest gummismak dessutom! Jag varvar godis med grönsaker istället :)

Kramar!

Saltistjejen sa...

Hahahaaa vilken rulle!!!! Iallafall omslaget! :-)
Och du levande bläckfisk tycker jag låter såååå äckligt!!!!!! var det i Flushing han var och åt eller??????
Kram!!

Charlie sa ... sa...

Visst låter det lite läbbit! Jag blir inte alls sugen, jag som gillar det mesta. Jag är inte säker på om det Flushing - om du vill lyssna så klicka på "P4 Extra Söndag" så kommer du direkt till inslaget. Det är kul!

Kram!