lördag 9 april 2011

Godis, brudar och en rymdkapselIntryck, intryck, intryck. Den här stan förför mig. Bakom varje kvarter väntar något nytt, en ny vinkel, en annan känsla. Våren och solen gladde alla brudpar och konstnärer i Central Park, oss som promenerade runt och alla krögare med uteserveringar.

Den ryska rymdkapseln på Sotheby's var värd ett besök. Det pågick också visningar inför en juvelauktion. Ladies, vad sägs om en diamant på 30 karat? Stor som en skridskobana.

More is more var mitt motto inne på Sockerbit i West Village. Handlade godis för tresiffrigt belopp. I kronor alltså. Jag måste ha drabbats av något godisrus. En av tjejerna som arbetade i affären berättade att hon var gift med en svensk. "All I know in Swedish are the names of all the candy. But that is all I need" sa hon och log sött.

Middag? Cocosprickar och rosa svampar. Och Billie Holiday i bilen xx

8 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å vilken härlig dag! Tycker dina bilder är så fina och fångar NYC-knslan så bra! Haha en av bilderna förvånade mig först. Jag funderade o funderade. Det är den som jag antar att du tog från Sothebys. Detta insåg jag efter att ha funderat ett tag. Den ovanför rymdkapseln. Detta är ju typ våra hemkvarter och jag funderade sååå över hur du kunnat fota York Ave från Den vinkeln? Höjden? Tills jag insåg att det måste varit ett par våningar upp på Sothebys. Hahaha!
Och Sockerbit ÄR ju helt underbar!
Kram!!!

Charlie sa ... sa...

Saltis!! Yes, uppe på Sotheby's - helt rätt. Åt andra hållet ser man Queensboro Bridge och linbanan till Roosevelt Island. Vilken dag det var! Perfekt. Åt också lunch ute. Det var precis som du sa, massor av gott på Sockerbit. Jag blev helt vild :)

De översta bilderna är från The Cloisters. Ni kanske redan varit där? Om inte, ta en tur dit. Där finns också härliga Fort Tyron Park och New Leaf café som serverar brunch.
Jag är så sugen på en skrivarkurs efter att ha följt dina dagar med Ann!!

Kramar och ha en fin söndag med alla!

Gabriella sa...

Lotta..jag har inte fått uppleva NÅGOT av det dina bilader illustrerar..blir helt lyrisk..jag vill också!

Njut, njUT, NJUT av alla dessa intryck!

Det viktiga är ju känslan som infinner sig där inombords .. som man kan leva länge på..den är på ett sätt värd mer än en diamant på 30 karat - (nåja, jag erkänner att jag inte skulle tacka nej till en sådan iofs :-)

Kramar,

Gabriella

Charlie sa ... sa...

Gabriella, jag njuter och det är roligt att det är så lätt att fota, och dela med sig så här! Jag kan tänka mig era bilder från åren i Spanien..wow! Håller med om känslan, det är den som gör hela upplevelsen. Med vad var det nu Marilyn Monroe sjöng..."diamonds are a girls best friend". Nåja. Jag tar nog feelingen ändå ;)

Blir så glad för dina alltid lika fina och omtänksamma kommentarer. Kramar!

Desiree sa...

Vad många fina bilder. Ha ha ja det är inte alltid man får en sådan middag (ler). Ha ha trodde ett kort ögonblick att du hade handlat godis för ett tresiffrigt belopp i dollar. Då hade du slagit rekord i att vara godissugen. Ha en bra start på nya veckan.
Kram!
Desiree

Charlie sa ... sa...

Ja, det hade varit hemskt om jag hade handlat i $$ ;) Inte bra för tänderna eller magen även om vi är några stycken som delar på påsen.

Jag såg just bilderna från Texas, det ser så läckert ut. Jätteskönt. Jag blir också så sugen. Njut av er första riktiga semestervecka!

Stor kram!

Annakarin sa...

Åh vad härligt med alla intryck!! Det märks att du trivs. Å jag fortsätter att bli så inspirerad så snart sätter jag mig på ett (SAS-)plan och kommer ;)
KRAM!

Charlie sa ... sa...

Jaaa!!!! NYC är super så här års...och varje gång är det något nytt. Jag är kär, erkänner <3