onsdag 13 april 2011

New Jersey romanceJag vet inte hur jag ska börja. Men kanske så här. Jag har en komplicerad men i allra högsta grad kärleksfull relation till vissa områden i New Jersey.

Igår var det grått, mycket grått. En vanlig onsdag när dimman ligger sänkt över fabriksbyggnader, järnvägar, lyftkranar, containrar, nedgångna bostadsområden och då det enda som bryter av det gråa är en annan nyans av grått som kommer från skorstenarna, är det inte inte självklart att känna New Jerseyromantiken när man tagit sig över George Washington Bridge och kört in i Soprano-land.

Men i grund och botten är jag det, en New Jerseyromantiker. Jag kan längta efter det här. Vill in i det, vill ha en dos då och då.


New Jersey består även av vackra natursköna områden. Faktum är att mer än halva staten består av skog. Det finns pittoreska towns och till och med slott. Och sköna stränder.Allt detta känns avlägset längs med NJ Turnpike, i Newark och Elizabeth. Det är pang på, ofrisserat. Hög kriminalitet. Att köra bil här är inget för nybörjare. Det går snabbt, det är många filer, taskigt skyltat på sina ställen och kör man fel är det trixit.

Värmen och färgerna kom tillbaka inne på Newarks flygplats, arrival i terminal B. Tillbaka till Connecticut tog vi Palisades Parkway och Tappan Zee Bridge.

The Palisades Interstate Parkway (PIP) is a 38.25-mile (61.56 km) long limited-access highway in the U.S. states of New Jersey and New York. The parkway is a major commuter route into New York City from Rockland and Orange counties in New York and Bergen County in New Jersey. The southern terminus of the route is at the George Washington Bridge in Fort Lee, New Jersey, where it connects to Interstate 95 (I-95), U.S. Route 1–9 (US 1–9), US 46 and Route 4. Its northern terminus is at a traffic circle in Fort Montgomery, New York, where the PIP meets US 9W and US 202 at the Bear Mountain Bridge. At exit 18, the PIP forms a concurrency with US 6 for the duration of its run - Wikipedia
Foto: Gabriella

15 kommentarer:

Camilla sa...

Ja, Turnpiken är ingen höjdare. Och särskilt inte runt Newark. Första gången man ser det är det ju lätt att tro att hela NJ ser ut så. Men som väl är blir det ju bättre. Till och med mycket bättre.
Tycker att bilderna på ett bra sätt symboliserar just det området med skorstenar och annat trist.

Kram

Unknown sa...

Nä usch köra runt Newark är ingen hit. Gjorde det för några månader sedan då vi skulle på stort partaj i NJ, satt o körde i höga klackar...phew..det var extra scary.

Idag skiner solen hurra!

Charlie sa ... sa...

Camilla,

haha, det blir bättre - jag håller med! Mycket bättre. NJ Turnpike kan ha sin speciella charm, ibland :)

När du är i USA, vart åker du då?

kram

Charlie sa ... sa...

Lotta,

Jag har testat alla varianter som finns. Tappan Zee lngs med Palisades är bäst. Men det är ju svårt att undvika Newark om man ska dit runt kroken på fest eller till flygplatsen. Tufft med högklackat!!

Nu är det vårigt! En man satt utanför Doc's och läste morgontidningen idag. Bra start, gav mig rätt känsla.

Charlie sa ... sa...

Jag vet inte vad Tappan Zee Ings är, det skall vara Tappan Zee Bridge och Palisades Parkway iallafall :)

ulla sa...

Imorgon bar det av till Massachusetts. Oj, vad jag langtar att komma ifran lite om sa bara for en 4-5 dagar. Snon borjar faktiskt ga bort har och vi ser till och med bitar av grasmattan har och dar. Men nu ska vi mota varen i Mass., ta en promenad pa stranden, njuta av gamla Salem och de underbara tradgardarna pa Chestnut Street (ar som taget ur en scen fran Borta med Vinden) och givetvis shoppa. Shopparnas paradis!!! Hoppas att vi hinner med en tur till IKEA i Stoughton (soder om Boston), det IKEA som ar narmast for oss. Frossa i Ballerina/Singoalla och givetvis Marabou. Ar man svensk eller...........????? Oj va' skont det ska bli. Charlotte, hinner du komma en svang till Mass, sa traffas vi som forra gangen. Kramar och halsa Gabriella.

Marianne sa...

Fick du besök som du hämtade på Newark?

Haha, på första bilden såg jag bara godispåsarna till en början, och tänkte att du hade hittat svenskt godis typ hallonsnören och sånt : D

Charlie sa ... sa...

Ulla,

skönt med lite "vacation" eller åtminstone miljöombyte, det sitter allt fint när man har varit stationär ett tag. Det blir perfekt med shopping, Salem, strandpromenad, IKEA...;)

Det blir nog tajt med Mass, men nästa gång försöker vi få ihop det tycker jag! Hälsa och ge Anna en kram och safe drive såklart!

Kramar

Charlie sa ... sa...

Marianne,

Yes hämtade min sötnos på Newark! Hallonsnören hade jag gärna köpt ;) Mycket godis, inget som jag är så förtjust i. Jag har godis hemma från Sockerbit, den nya godiaffären på Manhattan. Det är så gott så gott, jag kan knappt låta bli fast det ska räcka till påsken. Det är allt jag gillar. Från svampar till cocosprickar och lakrits.

Idag var det härligt väder igen. Det skiftar kraftigt, men det är lite tjusning med också.

Kram!

Anne-Marie sa...

Var är det du bor litet mer exakt? Ursäkta att jag verkar nyfiken. :) Tänk så annorlunda det ser ut i dina trakter jämfört med bergen i mitt område. Jag minns när man fick gå ända till gaten och hämta folk på flygplatsen. Det var tider det. :) Långt före groping och scanning fanns. Kramar!

Charlie sa ... sa...

Anne-Marie,

jag bor nu i Connecticut, i Fairfield County som är den södra delen av staten. Ca en timme från Manhattan, ganska nära Long Island Sound.

Jag skulle gärna resa till västkusten igen, det var alldeles för länge sedan. Dina berg är mäktiga och vackra.

Jag minns gamla Arlanda. Man gick som du skriver nästan fram till planet. En gång skulle vi till Köpenhamn men hamnade på flyget till Paris för tjejen i check-in skrivit fel flygnummer eller gate i biljetten, minns inte vilket. Vi kollade väl inte utan gick bara på. När planet började taxa ut och flygvärdinnan hälsade välkommen var det tre personer som ställde sig upp och hojtade: vi måste av! Det var kanske dumt, hade nog varit en strå vassare att flyga till Paris :)

kramar!

Camilla sa...

Min "särbo" eller vad man nu ska kalla det bor i NJ. Så Turnpiken är en väg jag åkt/åker mkt på. Över lag tycker jag att de kör rätt dåligt där faktiskt. Har hållt på att bli påkörd ett antal ggr och då har det inte varit mitt fel. Så det gäller att vara uppmärksam hela tiden.
Min tanke är att alla andra kör som idioter, det har räddat mig många ggr i NJ's galna trafik.

Kram

Charlie sa ... sa...

Camilla,

Håller med, det gäller att vara med i matchen när man kör på NJT. Mkt tung trafik också. Snabbt tempo och manövrar som man inte räknat med. Med din särbo där kan du verkligen New Jersey Camilla, beyond the famous turnpike!
Då är vi inte så långt ifrån varandra när du är här.

Kram

Annika sa...

Girl, you and I both!!
Det finns ngt så ruffigt coolt med Jersey! Sopranoland! Jag hör den coola signaturmelodin i mitt huvud då jag ser bilderna.
Sen har hela staten fått så dåligt rykte, på ngt sätt. NJT är lääääääskig, men det är Peter som kör, inte jag (thank GOD).
Helt i onödan.
Underbara bilder!!
OCH vad kul att du hämtat hem en sötis!!!
KRAM!!!

Charlie sa ... sa...

Underbart Annika, då är vi två NJ romantics ;) blir sugen att kolla på inledningen till The Sopranos nu. Skönt att Peter kör! Jag har kört så ofta nu att jag nästan räknar mig till proffsen, en av tuffingarna. Se upp när golden beige kommer och jag har bråttom till Newark :)

Jag vill se mer av New Jersey!