lördag 2 april 2011

VårinvesteringJag tycker om att visa er runtomkring här så jag tog med mig kameran när jag skulle träffa Bud och göra, förhoppningsvis, en bra affär. Bilresan började med kaffe och Car talk på radion. Jag kan ingenting om bilar och är väl inte så väldans intresserad av reservdelar och folk som ringer in och pratar om sina bilkrångel. Så att jag halkat in på det här programmet tillhör ett mysterium. Det är kanske ett substitut för Ring så spelar vi.

Iallafall, Bud väntade på mig någonstans ute på vischan. Inte en kotte syntes till. Jag parkerade lite kaxigt bredvid hans jeep. Jag klev ur bilen. Bud, minst två meter och med grönprickig keps stirrade på mig. Jag önskade direkt att jag haft Clint Eastwood eller någon liknande med mig. Signaturmelodin till The Good The Bad and The Ugly började ringa i mina öron. Kunde finalscenen från filmen bli min verklighet? Mitt i en liten håla i Connecticut.

Bud såg att jag var lite avvaktande och tittade länge på mig. Tystnad. Det ända som hördes var veden som sprakade från Bud's kamin.
Bud: So you really want that bench kid?
Jag: Yes I do
Bud: I had it for over five years. It's a good bench
Jag: I believe you
Bud: What do you plan on doin' with it?
Jag: I....want it on my porch. Outside. Do you think that would work?
Bud: This bench has been through every weather imaginable
Jag: Perfect
Bud: The bench is over 50 years old kid. It won't let you down

Jag harklade mig och tittade med stadig blick på Bud.


Jag: How much do you want for the bench?


Så gav Bud mig ett offer I couldn't refuse. Och han hjälpte mig med att lasta in bänken i bilen också. Det var jag och två meter bänk som lämnade Bud.

Jag firade mitt kap med ett besök i The Village Bookstore. På väg därifrån fick jag tvärnita då jag såg en vägskylt som såg intressant ut. Det var bara att svänga in och kolla in vad som fanns där. När allt det var klart, var jag redo för belgisk choklad innan jag susade hem igen. Jag kände mig nästan som Tintin, det var bara Scooby som fattades. Mission accomplished.

Hoppas ni har en skön helg xx


Bud, jag vill att du ska veta att bänken står på porchen nu.Ps. Idag för ett år sedan såg det ut så här i Central Park

10 kommentarer:

Desiree sa...

Fin bänk. Den kommer passa jätte bra ute på din porch. Ha ha den skylten var ju helt underbar med Flirtation Ave. Love it! Klart du var tvungen att fota den :-)
Nu dröjer det inte många dagar innan magnoliorna slår ut i full blom. Vackert.
KRam!

Charlie sa ... sa...

Desirée, bänken blev så bra! Jag är helnöjd. Jag var på Ikea idag och dem hade mindre "personliga" bänkar och dem gick på över $70. Den här bänken är en rejäl tuffing med karaktär. Jag känner på mig att det är början på en lång vänskap :) Nu sitter jag ute i solen och äter en mycket sen lunch. Skönt.

Skylten var härlig, tyckte jag med! Den riktiga våren är här vilken minut som helst. Kram!

Anne-Marie sa...

Bud verkar vara ett riktigt original. ;) Klart att du skall ha en fin, gammal bänk utomhus. Den kommer säkert att stå sig mycket bättre än IKEA-bänkarna. De visste hur man byggde förr i tiden. Kul att se bilder från dina omgivningar. Man undrar vad som pågick på Flirtation Ave? :) Kramar!

Charlie sa ... sa...

Anne-Marie,

Bänken räknar jag som ett riktigt kap. Den har officiellt invigt våren på vår terrass! Tack Bud ;)

Jag är väldigt road av gatunamn och tycker många gånger att kreativiteten är riktigt bra här i området. Det var förvisso en ganska lugn gata men jag ger dem pluspoäng för att sticka ut lite, kanske finns det en rolig historia bakom. Kramar!

Mattias Adamsson sa...

Heltrevliga bilder! CT känns så väldigt långt borta. Västerås är inte lika amerikanskt, tyvärr. :-)

Saltistjejen sa...

Haha härlig dag! Tcyker det låter som en cool affär du gjorde med ett gptt resultat! Fast Tintins hund heter väl Milou....? ;-)
Kramar!!

Charlie sa ... sa...

Mattias, snart är du tillbaka :) Och Västerås har sin charm. Men jag måste erkänna att man träffar på en del original här ...

Charlie sa ... sa...

Nu har bänken flyttat in här :) och bra blev det. Lilla gulliga Milou - jo, men jag tänkte vår vovve Scooby kunde få hänga med mig nästa gång jag gör business ute på landsbygden ;)

Nu är jag så nyfiken på vad du tyckte om
Sockerbit, ska genast kolla din blogg!

Kram!

Annika sa...

Åh vilket supernajs inlägg!!
GILLAR!
Därtill underbara bilder!
Bud's the guy!!
Åh vad härligt med såna original.
Låter som om du gjort ett KAP!!
Kram!!

Charlie sa ... sa...

Kap är ordet Annika! Jag kollar in alla bänkar jag ser men hela upplevelsen med Bud gjorde ju hela grejen.

Kram!!